Minkä elokuvan katsoit viimeksi

THE RUNNING MAN :dvd:

Tää on varmaan kaikessa hölmöydessään sellanen Arskan leffa, jonka kuvittelisin jakavan mielipiteitä Terminatoreita, Predatoria, sekä jopa Commandoa enemmän. Mut omasta mielestä silti viihdyttävä kieli poskella tehty pätkä. Pyöristän ylöspäin 4-/5:een, koska tänään maistui.


Because I'm going to ram it into your stomach and break your god damn spine!
 

Liitetiedostot

20240406_002455.jpg 20240406_001150.jpg 20240406_000145.jpg 20240406_003608.jpg 20240406_004511.jpg
Sota apinoiden planeetasta(2017)
Tulipa mieleen vanha Apinan tarina-piirretty, kun apinoitten naamat puolitiessä kohti realismia ei näytä ihan apinoilta, muttei ihmisiltäkään. Katsoin tätä vähä toisella silmällä ja sain kuvan tajunnavirrasta säntäileviä apinoita, loputonta sotaa ihmisiä vastaan ja apinoita tuijottamassa toisiaan sentimentaalisesti minuuttitolkulla. Ainaki hahmot oli samaistuttavia.

King Kong Remake (2005)
Käviköhän Peter Jacksonille joku höperöityminen LOTRien jälkeen? Tämä tuntui jo aikoinaan tosi tylsältä ja nyt jo aivan typerältä väkinäisvenytykseltä. Ei tuo oikeen mitään alkuperäiseen, paitsi raa'sti turboahdetaan aikansa CGI-dinosaurusta tupantäyteen niinkuin yrittäisi olla kaikkien aikojen dinoleffa myös.
Jo tässä alkoi tietty pelimäisyys/tasoloikkamaisuus, josta myöhemmis Hobiteissa kylkin pidin, mutta tämä ei ihan Tolkienlorea ollut noin muutoin.
Huvittavasti tästä tuli se vielä paskempi PS2-peliki, jota koitettiin hypettää Pelaajalehdessä.
 
Airport 1975 (1974)

Eli 70-luvun neljästä airport-elokuvasta toinen. Tässä Boeing 747 törmää pienkoneeseen ja lentoemäntä joutuu toimimaan pilottina kunnes apu saapuu helikopterilla!

Tässä oli monta kohtaa mitä ei pystynyt hymyilemättä katsomaan kun oli nähnyt Airplane!:n

Tuota ensimmäistä missä on Dean Martin en ole nähnytkään. Mutta se löytyy joten varmaan se seuraavaksi.

Airport '77 muistan nähneeni lapsena, siinä lentokone uppoaa mereen.

Neljäs on sitten vielä eli The Concorde... Airport '79.
 
Kyllä isä osaa elokuvan kävin tänään katsomassa, kun E-passilla hommasin kymenen elokuvalippua viime vuoden lopulla. Ihan hyvä elokuva oli sopivan pituinen. Aika paljon oli salissa katsojia.

Mekin käytiin viime viikolla kattelemassa Kuopion elokuvateatterissa. Siellä oli sali melkein täynnä. Viisi tyhjää paikkaa oli kymmenisen minuuttia ennen näytöksen alkua. En tiedä menikö osa niistä vielä kaupaksi.

Ja kun katselin myöhemmin eri päivinä vapaita paikkoja eri kaupungeissa, niin tosi usein näki melkein täyteen myytyjä saleja.

Kiinnostaa kyllä nähdä tämän katsojaluvut. On ollut ilmeisen hitti.

Lindholm oli tässä kyllä hyvässä vedossa. Kakarat oli aika vaivaannuttavaa katsottavaa vaikka en yleensä ole lapsinäyttelijöiden vihaaja. Ja olisihan tässä ollut aineksia hauskempaankin kohellukseen, mutta meni tämä tällaisenakin.
 
Dune: Part Two

Ykköstä en mennyt aikoinaan teatteriin katsomaan, kun kuulin, että kirja vedetään kahteen osaan. Aikakautemme nero David Lynch ohjasi täydellisen oman näkemyksensä Dyynistä, joten petyin todella paljon, että 2010-luvun paras ohjaaja tulee jakamaan elokuvan kahteen osaan. Katsoin ensimmäisen osan vasta vuoden alussa lentokoneessa Thaimaan matkalla. Tykkäsin kyllä, mutta ei päässyt Lynchin tasoihin....

Tämä olikin hyvä elokuva. Tuli aivan puskista alkumetreillä, että Christopher Walken on tässä elokuvassa! Mikä voisi mennä pieleen? Katsoin hetki sitten True Romancen niin hänen legendaarinen kohtaus vain pyöri mielessä. Elokuva piti loppuun asti tiukassa otteessa. Nykypolven DiCaprio eli Chamaletti ei pääse valloilleen samalla tavalla mitä Call Me by Your Namessa, mutta kylmät väreet pärähti matoratsailla! Tykkäsin myös tosi paljon mustavalko kohtauksesta gladiaattoriareenalla. Soundit oli kohdillaan. Villeneuve ei pettänyt taaskaan.

Ehdottomasti varaukseton 4/5 Dyynin jatko-osalle.

2020-luvun oma LOTR-trilogia tässä?

AA92D694-5B09-4967-A33D-565F4F30348E.jpeg

FC26A44C-F7B7-4738-9734-05A2A4493D89.jpeg
 
The Hunted | 1995 :dvd:
Amerikkalainen liikemies Paul tutustuu liikematkalla Japanissa salaperäiseen naiseen ja todistaa tämän murhan ninjoken käsissä. Paul selviää mutta saa ninjaklaanin peräänsä ja avukseen vanhan samuraiklaanin johtajan, jolla on kosto mielessään.

Ysäritoimintaleffojen Under Siegen ja Chain Reactionin kirjoittaja J.F. Lawton ohjasi ja kirjoitti tämän Christopher Lambertin tähdittämän ysärininjailun, joka yllättää positiivisesti. Aiemmin mainitut Lawtonin teokset ovat yleisesti viihdyttävämpiä leffoja, mutta tämä oli silti kohtuullisen laadukkaasti toteutettu toimintatrilleri.
Leffa kärsii hieman ylipitkästä kestosta ja huonohkosta rytmityksestä, mutta mm. puolivälillä tapahtuva kohtaus luotijunassa oli varmaan siisteimpiä toimintakohtauksia mitä ysärileffoissa on nähty.
Hauskasri myös Lambert on leffan pääosassa, mutta silti Harada Yoshion esittämä samuraiklaanin johtaja Takeda on enemmänkin se varsinainen päähenkilö ja Paul sidekick joka toki pääsee lopputaistelussa pätemään. Harada myös vetää roolinsa erittäin hyvin ja leffa olisi oikeasti ollut parempi jos olisi keskittynyt vain häneen, mutta toki amerikkalaisille leffan myyminen näin olosi ollut vaikeaa varsinkin kun tässäkin jo puhutaan japaniksi suuri osa dialogista.

Ihan katsottava leffa siis ysärin B-leffojen faneille.
3/5
 
Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze | 1991 :bd:
Kilpparit jatkavat taisteluaan Silppuria vastaan samalla oppien alkuperästään asioita.

Tämä jatko-osa oli jo lapsena mielestäni jonkin tason pettymys ekaan leffaan verrattuna, mutta en koskaan oikein tiennyt miksi. Silloin vaikutti siltä että tämä olisi ollut halvemmalla tehty leffa mikä olisi vaikuttanut laatuun, mutta ilmeisesti tällä olikin melkein kymmenen miljoonaa isompi budjetti.
Tällä kertaa katsoessani tajusin että tämähän on ensimmäistä paljon lapsiystävällisempi ja kasaripiirrettyä vastaavampi elokuva, minkä takia leffa ei toimi niin hyvin. Positiivista asiassa on toki se että tässä ei ole draamailua mukana niin paljoa.
Vanilla Ice kohtaus on niin järkyttävän ysärimenoa että se jaksaa aina naurattaa ja Super-Silppuri on edelleen kova pahis, minkä takia onkin perseestä että hahmo on mukana n. puoli minuuttia.

Tämä toimi ehkä hieman paremmin kuin muistin, mutta leffa on silti itselleni huonoin koko trilogiasta.
3/5
 
Luokkakokous 2 - Polttarit (2016) :netflix:

Kaikkien rakastamalla kaverikolmikolla on kiireistä aikaa, kun on polttareita, hautajaisia ja häitä tiedossa lyhyellä aikavälillä.

Toka luokkakokousleffa oli hivenen tasaisempi kokonaisuus kuin eka. Huumori oli edelleen alapäähän suuntautuvaa, mutta tuntui kuitenkin että vähän oltiin hillitty menoa. Ja tässä ei sentään ollut ihan yhtä hävettävää menoa kuin ekassa elokuvassa. Leffan loppu koittaa kuitenkin vähän töksähtäen.

Jos ekan pystyi katsomaan, niin kyllä tämäkin menee. Ja kyllä minä tämänkin parissa nauroin.

2½/5
 
Luokkakokous 3 (2021) :apple tv 4k:

Kolmikko päättää lähteä sinkkuristeilylle, jonka tarkoituksena on piristää Antin yksinäistä elämää.

Renny Harlin päätti hypätä ohjaksiin, kun oli kolmannen Luokkakokousleffan aika. Tuloksena on heittämällä surkein elokuva tästä trilogiasta.
Se pienikin realismi mitä oli aiemmissa elokuvissa, on nyt täysin vedetty vessasta alas. Meno on aivan päätöntä ja välillä tuntuu kuin tämä olisi vain kokoelma outoja ja sekavia tilanteita. Myös hahmojen luonteet tuntuvat jotenkin muuttuneilta.
Kokonaisuutena tässä on aivan erilainen tunnelma kuin aiemmissa elokuvissa.
En suoraan sanottuna oikein edes tiedä, että mitä tällä sekoilulla on yritetty saavuttaa.

Todella surkeasta juonesta huolimatta, niin kyllä tässäkin nauraa sai muutamaan kertaan. Se ei kuitenkaan tästä hyvää elokuvaa tee.

2/5
 
Ghostbusters | 1984 :apple tv 4k:
Edellisestä katselukerrasta taitaa olla 14-15 vuotta ja mielipiteeni ei ole tästä muuttunut.
Kyseessä on hyvä leffa jonka finaali varsinkin toimii erinomaisesti, mutta mukana on mielestäni liikaa huumoria ja liian vähän kummituksia. Suurin ongelma itselleni on kuitenkin aina ollut Bill Murray josta en ole ikinä välittänyt ja Murrayn hahmolle annetaan ihan liikaa ruutuaikaa.

Klassikko kuitenkin jonka katsoo ihan mielellään silloin tällöin.
3.5/5
 
The Marksman (2021) :hbo:

Jim omistaa pienen maatilan aivan Meksikon rajan läheisyydestä. Yksi viikottaisista ongelmista on pakolaiset, jotka änkeävät hänen tonttinsa kautta jenkkilän puolelle. Yleensä Jim tyytyy vain ilmoittamaan asiasta rajavartijoille, mutta eräs päivä tilanne muuttuu. Hänen kohdalleen osuu nuori poika, jota kartelli jahtaa.
Jim kokee heikon hetken ja päättää ottaa pojan suojelukseensa ja lähtee tämän kanssa roadtripille. Toki kartellin tyypit lähtevät heidän peräänsä.
Onneksi Jim on jenkkilaivaston mariini ja Vietnamin sodan veteraani. Hän tietää kuinka muunmaalaisia tapetaan.

Tämähän on jälleen yksi Liam Neeson-toimintapätkä, jossa Neeson esittää melkein samaa henkilöä kuin kaikissa muissakin viimeisen ~15 vuoden aikana ilmestyneissä elokuvissaan.
Elokuva yllätti kuitenkin sillä, että tämä oli enemmän vain jännäri kuin toimintapläjäys. Toki tässäkin aseet laulavat ja porukkaa kuolee, mutta suurin osa ajasta seurataan Jimin ja pojun pakomatkaa ja yhteisen sävelen kehittämistä. Vanhuusiän kasvutarina Jimin osalta?
Ja mitä tulee toimintakohtauksiin, niin varsinainen väkivalta on aika usein leikattu aina sivuun tai sitten se tapahtuu erittäin kaukaa nähtynä. Ja nyt kun asian tarkistan, niin tällä näyttäisi olevan PG-13 ikäraja, mikä ihan sopiva.

Tästä leffasta jäi ristiriitaiset fiilikset. Periaatteessa aika meni ihan hyvin tämän parissa, mutta ei tässä lopulta niin hirveästi tapahtunut mitään.
Leffan tapahtumissa on myös pieniä typeryyksiä siellä täällä. Periaatteessa Jim on ihan nokkela selviytyjä, mutta kuitenkin hänen ja pojun pakomatka on täynnä typeriä virheitä, joiden kautta kartelli pysyy heidän perässään täysin vaivatta.
Elokuvan loppukohtauksissakin oli asioita jotka jäivät hiertämään ja samoin myös leffan varsinainen lopetus oli vähän ääh...

Voisi sanoa, että tämän katsoo ilman kipuja, mutta jos yhtään enempää alkaa elokuvan tapahtumia miettimään, niin alkaa ärsyttämään.

2½/5
 
Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023) :uhd:

Englannin tiedustelupalvelu saa selville, että pimeillä markkinoilla on tapahtumassa jotain suurta. Jotain miljardien arvoista kauppaa on tekeillä. Viranomaiset eivät tiedä mistä on kyse, mutta jokin noin arvokas on varmasti sellaista, mikä ei saa joutua vääriin käsiin. Niinpä homma annetaan yksityiselle urakoitsijalle, koska tälläisessä tehtävässä moisen yksikön on helpompi toimia. Heidän tehtävänään on selvittää, että mitä on kaupan ja kenelle se on menossa. Ja toki tietty saada tuote haltuunsa.

Tämä on Jason Stathamin tähdittämä vakoojajännäri tai jotain. Stathamin lisäksi elokuvassa nähdään Aubrey Plaza, Cary Elves, Josh Hartnett ja Hugh Grant. Ohjaksissa Guy Ritchie.

Elokuvan tunnelma oli jotain, mistä en oikein missään vaiheessa kunnolla päässyt kärryille. Tämä oli kuin Ocean's Elevenin ja Bond-leffan ristisiitos.
Vakooja(?)tiimi reissaa pitkin maailmaa ja suorittaa operaatioita. Sitten välillä toimintaa sen eri muodoissa.
Mukana on pientä pilkettä huumorin suuntaan, mutta missään vaiheessa ei varsinaisesti ollut mitään hauskaa. Tästä jäikin sitten hämmennys, että onko tämän tarkoitus olla vakava elokuva vai ei.

Hahmojen välillä ei hirveämmin mitään kemiaa ollut. Kuitenkin jokainen hahmo itsessään oli ihan ok. Toki tuo jossain määrin elokuvaan sopii, kun eivät nuo mitään kavereita olleet.
Hahmokemioiden lisäksi elokuvasta jäi puuttumaan tunnelma aika täysin. Teknisesti elokuva oli oikein hyvin toteutettu ja pari ihan ok juttua oli matkan varrella, mutta ei tämä siltikään herättänyt mitään tunteita mihinkään suuntaan. Joko sitä komediaa olisi pitänyt lisätä enemmän/näkyvämmin tai sitten jännitys ja toimintavaihde laittaa isommalle. Tälläinen välimaaston tuotos jäi tosiaankin vain hämmentämään.

En ennen elokuvan katsomista tiennyt, että tämä on Guy Ritchien elokuva. Eikä tämä mielestäni oikein millään tavoin edes tuntunut Guy Ritchien elokuvalta.
Sen kummemmin en faktoja tiedä, mutta tämä ei ilmeisesti ollut Ritchien oma projekti vaan hänet on tuotu mukaan kesken projektin. Ja Ritchie onkin sitten hieman lennossa kirjoittanut käsikirjoitusta uusiksi. Eli se voinee tuoda jotain selitystä asioihin elokuvan tiimoilta.

Ei tämä varsinaisesti huono elokuva ollut, mutta kuitenkin sellainen jota kukaan ei muistelemaan jää.

3/5
 
Suurin ongelma itselleni on kuitenkin aina ollut Bill Murray josta en ole ikinä välittänyt

Itekkään en nuorempana ymmärtänyt Murrayn hehkutusta. Nykyään rakastan vihata häntä elokuvissa. Kyllä se vaan nuo mulkun roolit osaa!

Kääntöpuolena ei minulta yhtään sympatiaa heru, jos se jonkin muunlaista yrittää näytellä.
 
I quattro dell'Apocalisse (The Four Of The Apocalypse) | 1975 :bd:
Kylä tappaa yön aikana kaikki ei-toivotut henkilöt ja aamulla sheriffi päästää neljä jäljelle jäänyttä vankia pois. Korttihuijari, 18-vuotias prostituoitu, rapajuoppo ja osittain hullu mies lähtevät matkaaman kaukaiseen kaupunkiin mutta joutuvat useamman koettelemuksen, kuten sadistisen rosvon, eteen.

Tämä Lucio Fulcin ohjaama spagettilänkkäri oli osa genren viimeisen aallon teoksia, ja yksi sen tunnetuimmista. Elokuvaa pidetään nihilistisenä, väkivaltaisena ja kaunistelemattomana kuvauksena villistä lännestä jota ei olisi ikinä nähty 10 vuotta aikaisemmin.
Ja koska kyseessä on Fulcin elokuva, niin vertahan mukana on yllättävän paljon ja kyseessä kieltämättä on varmasti yksi väkivaltaisempia länkkäreitä mitä on tehty. Tästä huolimatta tämä oli jonkinlainen pettymys, sillä elokuva ei ole lähellekään niin synkkä ja toivoton kuin oletin sen olevan. Mukana on oikeasti ihan positiivistakin ihmiskuvausta eikä elokuvan kohtuu perinteinen loppu pärjää mitenkään Sergio Corbuccin vuosia aikasemmalle loistavalle The Great Silencelle. Leffan suurin vika onkin kahdessa Bret Harten 1800-luvun länkkärikirjassa joihin käsikirjoitus perustuu, sillä niitä on lähdetty sovittamaan liian uskollisesti sen sijaan että elokuva uskaltaisi mennä pidemmälle teemoissaan.

Kyseessä on silti genren fanille mielenkiintoinen teos, sillä tämän muihin spagettilänkkäreihin verrattuna erilainen fiilis ja modernimpi tyyli jaksoivat kiinnostaa ja kantaa läpi leffan 104 minuutin keston. Tarinasta on myös löydettävissä ajalleen tyypillistä yhteiskuntakritiikkiä, vaikka se onkin kevyemmän puoleista.

Mielellään olisin tykännyt tästä enemmän, mutta elokuvan loppu ja sitä edeltävät parikymmentä minuuttia olivat niin erilaisia leffan muuten loistavan masentavasta fiiliksestä että se pilasi itseltäni kokonaisuutta. Fulcin paras länkkäri on siis edelleen lähemmäs vuosikymmentä vanhempi Massacre Time.
3/5
 
House of Gucci (2021) :uhd:

Tositapahtumiin perustuva teos Guccin perheen sisäisistä välienselvittelyistä.
Ridley Scottin ohjaama, pääosissa Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek ja Jeremy Irons.

Itsehän en muotia seuraa tai muutenkaan siitä perillä ole. En myöskään yhtään tiennyt mitä kaikkea tässä Guccin suvussa on tapahtunut, eli en todellakaan tiennyt minkä pariin lähdin. Lähinnä tästä kiinnostus on herännyt, koska ohjaaja ja aikamoinen casti.

Alkuun elokuva seuraa aika tiiviisti Lady Gagan esittämää Patriziaa, joka avioituu Guccin sukuun. Tarinan edetessä muutkin hahmot alkavat saamaan enemmän aikaa itselleen. Tässä seurataan Guccin tarinaa n. 20 vuoden ajalta, 70-luvun lopulta ysärin loppuun. Mitä tulee ajan etenemiseen leffassa, niin sitä ei aina kovin hyvin kerrottu. Välillä tulee vuosiluku kehiin, mutta sitten välillä vaan ollaan yhtäkkiä taas jossain toisessa ajassa, joka pitää itse päätellä.
Juonikuvioiltaan tämä on aika vahvasti perhe- ja parisuhdedraamaa. Muotikuvioitakin on mukana, mutta ne eivät mitenkään menoa hallitse.
Kyseessä ei ole mikään iloinen tai edes hyvänmielinen elokuva, vaikka sellaisena tämä alkaakin. Tapahtumien kulun myötä tunnelma menee synkemmäksi ja nihkeämmäksi läpi elokuvan. Varsinkin Lady Gagan hahmo kokee aikamoisen muutoksen elokuvan aikana.

Sanoisin että tämä on elokuva, joka katsotaan näyttelijöiden takia. Hitaasti etenevässä tarinassa ei meinaan mitään varsinaisesti isoja tapahtumia ole. Kestoakin tällä leffalla on riittoisa 2h38min.
Ja kyllähän noi näyttelijät ihan ok suorittaa. Jared Leto oli tosin saanut palkinnon huonosta suorituksesta, mutta en mä nyt tiedä. Johtunee varmaan siitä, että hahmo oli maskeerattu aika isosti ja hän oli tarinan koominen osio.

Mitä nopeasti faktoja tsekkailin, niin eihän tämä ihan täysin historian mukaan mene. Esimerkiksi vuodet eivät täsmää ja jonkin verran hahmoja puuttuu kuvioista. Mutta eiköhän tässäkin ollut ihan riittämiin.

Vähän vaikea sanoa mielipidettä tästä nyt. Elokuvana tämä ei nyt mitenkään ihmeellinen ollut. Mutta toisaalta tuo yli 2½h kesto meni yllättävän mukavasti.
Lady Gaga oli hyvä roolissaan.

3/5 Tarkempi score olisi 3+/5, jos moisia antaisin.
 
Jared Leto oli tosin saanut palkinnon huonosta suorituksesta, mutta en mä nyt tiedä. Johtunee varmaan siitä, että hahmo oli maskeerattu aika isosti ja hän oli tarinan koominen osio.
Haluaisin jatkossa Jared Leton näyttelemään kaikki italiaiset roolihahmot.

”I’m Jared Leeeeeeto”
 
Takaisin
Ylös Bottom