Päivän parhaat viestit

Eli tänään eniten reaktioita keränneet viestit. Voit katsoa myös kuluvan kuukauden parhaat viestit tästä.

Suuri ja Mahtava Alkoholi

Ketutus-/murehtimisketju

Uutisketju

En väitä että Suomen poliisi on täysin virheetön, mutta silti otsani hieman rypistyy jos poliisilaitosta arvostellaan noin rankasti ja kaikkia poliiseja yleistetään. Aina on varmasti parannettavaa, mutta missä muualla on paremmat poliisit kuin Suomessa? En tarkoita etteikö saisi kritisoida, mutta melko usein siinä kritiikissä on kevyehkö liioittelun maku.

Suurimmat tai muuten vain itsellesi merkittävimmät saavutukset peleissä

Action Quake 2:sta tuli pelattua monta, monta vuotta ja musta tuli oikeesti aika hemmetin hyvä. Ne jotka on pelannu Action Kweikkiä tietää, että kyseisessä pelissä (niin kuin kaikissa Quakeissa, sekä niiden pelimoottoreihin perustuvissa peleissä) on liikkuminen ja hyppiminen tosi tärkeessä roolissa. Mä olin kuin kala vedessä ton bunnyhopittamisen ja eri kielekkeistä hyppimisen kanssa, se vaan kävi niin sulavasti ja vaikeista sekä onnistuneista hypyistä sai tosi kovaa nautintoa.

Mulla oli tuon liikkumisen ansiosta tosi aggressiivinen ja nopea pelityyli, jonka vuoksi pääsin monesti yllättämään vihun heti rundin alussa, tietysti vähän mapista riippuen. Mulla ei ollu esim. askelääniä ollenkaan käytössä, koska en mä tarvinnu niitä. Nopeesti sisään, nopeesti ulos. You know the drill.

Aivan saatanan hauskaa CTF:ssä juosta esim. countryssa vihun baseen, laukoo handcannonilla camppisniput palasiks ja aivan saatanan täysiä bunnyttää lippu selässä takasin baseen. Rinse and repeat. Tuntu ettei mulle mahtanu kukaan oikeesti yhtään mitään.

Tietyllä tavalla tuntuu vieläkin, että puuttuu joku palanen elämästä ton pelin peluun lopettamisen jälkeen. Kuitenkin -98 julkastu modi (ennen ekaa CS betaa :D), joten aivan täysin henkihievereissään koko skene nykyisin. Pitäs tsekkaa vieläkö Pelitutka 1 & 2 on ees pystyssä.

Good times.

Turha threadi

Päivän aihe

Päivän aihe

En voi menehtyä, koska olen nauttinut Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton terveydenhuollon kansankomissariaatin alulle panemien kokeilujen mukaisia kokeellisia lääkkeitä, jotka ovat tehneet minut immuuniksi menehtymiselle.

Vielä 500-vuotiaanakin notkun uima-altaan ääressä puhumassa beigeen puhelimeen.

Päivän aihe

Maapalloa suurempi ajelehtiva murikka tähtienvälisestä avaruudesta olisi törmäyskurssilla kanssamme. Meillä olisi vuosia aikaa valmistautua siihen, ja sitten ennen x-hetkeä (joka tapahtuisi mielellään elokuussa aamuyöstä) pidettäisiin vanhat kunnon pidot: vedenpinta välkehtii auringonlaskuisessa järvimaisemassa, pöytä notkuu kermakakuista ja muista herkuista, ja ihmiset tanssivat nuorisoseurantalon aittarakennuksessa. Naisilla ilmava tyllihame, miehillä rasvainen takatukkaletti ja puku lakeerikengillä. @Patrick Bateman pitää hyväntuuliset ilmakiväärilläampumiskisat. Illansuussa miesten tahti rakennuksen takana käymisessä kiihtyy; jano sen kuin kasvaa, vaikka piilopullon pohja alkaa jo häämöttämään. Naiset uskoutuvat toisilleen keittiön pöydän äärellä, nauru ja vuoroin itku raikaa. Ikkunasta avautuva keto on kukkeimmillaan kesäillan auringossa. Illan hämärtyessä ihmiset painuvat pehkuihin onnellisina läheistensä ympäröiminä.

Kaikki ovat valmiita.

Musakeskustelu

Pakko tulla tänne kehumaan, että olipahan musiikillisesti hieno ajomatka mökiltä kotiin.
Nelisen tuntia tuli kuunneltua musiikkeja iphonesta, johon olen siirtänyt hitosti musiikkia. Viimeisin päivitys tuohon kirjastoon on tosin yli vuoden takaa, eli ei ole ihan ajan tasalla oman musiikkikokoelmani kanssa.
Mutta eniveis siis, melkein koko matkan ajan iphon shuffle heitti pelkkää timanttia kehiin. Ei tarvinnut kuin kerran tai kaksi skipata joku biisi.
Sitten musat olivat suurimmaksi osaksi vielä sitä raskaampaa settiä. Mulla on siis kaikkea leppoisaakin kamaa tuolla seassa.
Niin nyt tuli sitten hyvään tahtiin Morbid Angelia, Gojiraa, Nasumia, Dark Funeralia, Slayeria, Cradle of Filthia, Bad Religionia jne.
Suurimman osan matkasta tuli oikealla kädellä hakattua oikeaa jalkaa musiikin tahtiin. Välillä nyrkillä ja välillä avokämmenellä, mutta tasaseen tahtiin jalka sai osumaa, kun fiilis oli pinnassa!

Ja hittojen perkele, alkumatkasta kun oli hyvä ja tiheä sumu valloillaan, melkein yksin sai paahtaa menemään 100+km/h maantiellä ja Darkthrone soi kaiuttimissa, niin vittu, siinä oli huikea fiilis!

Postaa tänne päivän kahvi-/teehetkesi ☕

Uutisketju

En väitä että Suomen poliisi on täysin virheetön, mutta silti otsani hieman rypistyy jos poliisilaitosta arvostellaan noin rankasti ja kaikkia poliiseja yleistetään. Aina on varmasti parannettavaa, mutta missä muualla on paremmat poliisit kuin Suomessa? En tarkoita etteikö saisi kritisoida, mutta melko usein siinä kritiikissä on kevyehkö liioittelun maku.

Ja joillain ihmisillä on vain se asenne, että poliisit on paskoja ja perseestä, koska ne on poliiseja.

Uutisketju

Minnuu ei ole jättänyt terrorismi- aihe rauhaan tuon Ramin kanssa käydyn keskustelun jälkeen. :confused:

Haluan vastata isis-sannojen tänne hakemiseen tai kuulusteluihin menemiseen (niinkuin uutisessa oli), että en oikeasti tiedä millä tavoin heitä tulisi käsitellä. Mahdollisen rikostutkinnan edistämiseksi olisi toki hyvä heidän ilmoittautua kuulusteluihin, mutta suomalaisessa poliisissa rehottavan rasismin takia en tiedä saisivatko naiset täysin neutraalia kohtelua poliisin puolelta.

En kuitenkaan pysty hyväksymään edes isis-sannojen dehumanisointia varsinkaan jos ei pystytä osoittamaan, että he olisivat syyllistyneet mihinkään (rikokseen). Dehumanisointi on sitä, että muissa ihmisissä tai ihmisryhmissä ei nähdä inhimillisiä piirteitä, jolloin heistä voidaan alkaa puhua esim. loisina tai vieraslajeina, ja heissä nähdään vain välineellinen arvo. Epäinhimillistäminen johtaa pahimmillaan syrjintään, eristämiseen, ihmisarvon kiistämiseen ja jopa kansanmurhiin.

Mutta joo, minusta olisi aiheellista myös keskustella siitä minkälaiset teot tuomitaan terrorismina (Abderrahman Bouanane), ja minkälaiset taas jäävät tuomitsematta terrorismina (Petri Gerdt, Pekka Auvinen, Joel Marin, polttopulloiskut VAKE:n suomessa, ”kettutytöt”).

Kumpaan luokkaan isis-sannat sijoittuvat ja miksi?

Ylen uutinen aiheesta

Sillä, että ei oteta takaisin porukkaa tai että vaaditaan kuulusteluihin, ei ole mitään tekemistä dehumanisoinnin kanssa. Näen kaikkein pahimmatkin paskiaiset ihmisinä, ja empatiaa riittää pahemmillekin rikollisille.

Suvaitsevaisuus on hyvä asia, mutta liika suvaitsevaisuus on välinpitämättömyyttä.

Ihmisoikeuksia on hyvä miettiä aivan kaikkien kohdalla, riippumatta siitä mitä kukin on tehnyt, mutta jossain kohtaa asioita on pakko ajatella realistisesti ja nähdä omaa empatiaansa pidemmälle. Se, mitä me sallimme, kuitenkin vaikuttaa muuhunkin, kuin vain siihen sallittavaan asiaan.

Annan nyt yhden esimerkin siitä, millaista minusta haitallinen empatia on.
Olen joskus ollut miltei hyperliberaali ihminen ja ollut niin vahvasti väkivaltaa ja ihmisen tappamista vastaan, että jääräpäisesti väitin, että jos olisi vaikka raiskaaja, joka on juuri raiskannut henkilön vaimon ja on tappamassa tätä, niin henkilön tulisi välttää tuon raiskaajan tappamista viimeiseen asti. Eli jos kädessä on ase, niin pitäisi yrittää vain aseella uhaten saada henkilö pois, tai sitten ampumalla ohi tai korkeintaan yrittämällä ampua vaikka jalkaan. Tai jos on veitsi apuna, niin sillä ensisijaisesti vain uhataan ja jos täytyy jotain tehdä, niin vältetään huitomasta niin, että ihminen kuolee siinä.

Tämä äärimmäinen naiivius ja suoranainen idioottimaisuus hävettää vieläkin. Vittu että KEHTASINKIN sanoa jotain tuollaista ihmiselle, joka oli vielä antanut esimerkkinä itsensä ja oman perheen. Ei sillä että hänelle itselleen olisi joskus tapahtunut noin, mutta että kehtasinkin antaa ymmärtää, että jos hän sattuisi tappamaan vaimonsa raiskanneen ja vaimonsa tappamista yrittäneen henkilön tuon tilanteen ollen vielä käynnissä, hän olisi jotenkin enemmän väärässä, kuin se raiskaaja.

Empatia yhteen suuntaan usein saattaa tarkoittaa välinpitämättömyttä toiseen suuntaan. Kaikille ei kukaan voi tarjota yhtä suurta empatiaa ja hyväksyntää. Usein täytyy tehdä valintoja sen suhteen ketä auttaa enemmän ja ketä vähemmän. Toisinaan toisen auttaminen tarkoittaa pidemmällä tähtäimellä sitä, että jollekulle muulle tulee vaikeammat ajat.

Täytyy myös muistaa, että ihmistä kohtaan voi olla empaattinen, vaikka hyväksyykin tämän ihmisen laittamisen vankilaan tai maasta karkoittamisen tms. Ihmiselle voi myös antaa anteeksi ja silti hyväksyä tämän laittamisen vankilaan tai karkoittamisen maasta.

Tässä on yksi parhaista näkemistäni videoista joka ehkä valaisee sitä mitä itse ajattelen ihmisistä, ihmisyydestä, anteeksiannosta ja empatiasta:

Tuossa videossa siis Gary "Green River Killer" Ridgway on oikeudessa tekemistään raiskauksista ja murhista. Mies oli melkoinen paskiainen eikä jakanut empatiaa kellekään kun halu raiskata ja tappaa tuli liian suureksi. Lähes kaikki uhrien omaiset toivottivat Garylle pelkkää tuskaa ja murhetta, mutta yksi uhrin omainen antoi anteeksi. Tämä sai Garynkin liikuttumaan ja koen itsekin liikutusta ja säälin tunnetta tuossa hetkessä. Tietty tätä videota on tehty vaikuttavammaksi musiikilla ja leikkaamalla oikeanlaisen reaktion tulemaan juuri oikeaan aikaan, mutta tilanne oli kuitenkin tosi.
Mutta vaikka tuo mies antaa Garylle anteeksi, se ei tarkoita sitä että hänen täytyisi myös kannattaa esimerkiksi Garyn päästämistä vapaaksi. Vaikka kuinka kokisi empatiaa ja sääliä väärin tehnyttä kohtaan, niin jotkut teot ovat sellaisia, joita tehtyä ihmistä ei tule pitkään aikaan päästää osaksi vapaata yhteiskuntaa.

Mitä "isis-sannoihin" tulee, niin se on tietty totta, että emme tiedä mitä he ovat itse tehneet joko välillisesti tai välittömästi. Mutta miten me saamme sitä koskaan tietääkään, jos heitä ei voida kuulustella? Se on joka tapauksessa faktaa, että he ovat olleet osana ryhmää, joka äärimmäistä väkivaltaa kaihtamatta pyrkii tekemään valtiostaan maailmanlaajuisen. Päänkatkonnan lisäksi metodeina on mm. elävältä hautaamiset ja elävältä polttamiset. Tätä "eläinten" tappamista opetetaan myös lapsille. Lapsille nimenomaan opetetaan siellä että tietyillä ihmisillä ei ole minkäänlaisia ihmisarvoja, ei pienintäkään. Ja tämä ryhmä on erityisen vaarallinen myös sen takia, että ryhmän ei tarvitse olla edes täysin organisoitunut, vaan osa ideasta on saada ihmisiä sieltä täältä heihin suoranaisesti liittymättä tappamaan ihmisiä ja osoittamaan tukea heidän tavoitteelleen.

Ääri-islamismi on edelleen Suomessakin suurin uhka. Jos sitä ei oteta tosissaan siinä pelossa, että siitä puhuminen lisää rasismia, niin siinä ammuskellaan omaan jalkaan niin että varpaat lähtevät. Toisen jalan varpaat ammutaan siinä kohtaa, jos tuosta ei suostuta puhumaan sen takia, että pelätään rasistiksi leimaamista. Empatia ja leimautumisen pelko ei voi olla syynä sille, että todellisia asioita ei tuoda esille tai että järkeviä ratkaisuja ei suostuta tekemään.

Se on tietty paskaa jos joku on vahvasti isis-sannoja vastaan vain siksi että siihen liittyy ulkomaalaiset ja vieras uskonto. Se itsessään ei tietenkään voi olla syy millekään. Mutta sekin on paskaa, jos joku puolustaa isis-sannoja vain siksi, koska kokevat että heitä vastaan oleminen on jotain "persujen juttuja" tai vastaavaa. En väitä että esimerkiksi tällä foorumilla olisi kumpiakaan näistä esimerkeistä, mutta näitä löytyy kyllä vähintäänkin muualta.

Minusta se ei vaan käy mitenkään järkeen, että jos henkilöt ovat todistettavasti olleet osana tuota ääriväkivaltaista ryhmittymää, tekivät he siellä sitten väkivaltaa itse tai eivät, niin heillä olisi jonkinlainen erityisoikeus olla tulematta poliisin kuultavaksi. Ja etenkään siinä en näe yhtään mitään pienintäkään järkeä, että kuulusteltavaksi ei voida ottaa ihonvärin tai uskonnon tms asian takia. Ihonväri tai uskonto ei tietenkään saa olla syynä puolueellisuudelle ja kuulustelulle, mutta ei ne saa suojanakaan toimia. Niiden suojana toimiminen on etenkin silloin täysin absurdia, jos kyseessä olevat henkilöt ovat itse olleet (ja saattavat edelleen olla) osana ryhmää, joka nimenomaan on äärimmäisen puolueellinen eikä jaa lainkaan empatiaa kellekään heidän sääntöjään rikkoville ja pyrkivät maailmanlaajuiseen valtaan.

Rasismi on paha asia, mutta niin on myös silmien sulkeminen rasistiksi leimautumisen pelon takia. Asia ei tietenkään ole yksinkertainen. Joskus on vaikea yrittää laskea sitä, että aiheuttaako tuon ja tuon syyllistäminen turhaa muiden asiaan liittymättömien syyllistämistä, vai aiheuttaako tuon ja tuon syyllistämättä jättäminen ongelmien turhaa jatkumista muualla. Ja toisaalta taas tuo, että koetaan, että asiaa täytyy ylipäätään laskea ja arvioida, on jo itsessään ongelmallinen tilanne.

Itse uskon kuitenkin tässä tapauksessa, että jos jättää nämä isis-sannat kuulustelematta siinä pelossa että rasismi ja ennakkoluulot lisääntyy, niin lopulta se on enemmän omiaan lisäämään rasismia ja ennakkoluuloja. Asiat eivät selviä, jos niitä ei selvitä. Ja jos niitä selvittää mutta ei kerro siitä kansalle, niin kansa pysyy jatkossakin epäilevänä.

Tämä tietty pätee sitten myös siihenkin, jos peitellään poliisien rasistisuutta kun pelätään sen tiedon vahingoittavan poliisien mainetta. Tuossakin tapauksessa kuitenkin itse uskon, että pahin suomalainen rasistipoliisi on äärimmäisen kaukana siitä pahuudesta, mitä pahin isis-tyyppi on ollut. Suomalaisen rasistipoliisin potentiaalinen uhka kuitenkin pienempi kuin isisin potentiaalinen uhka. Tietty isisiä on moukaroitu niin kovasti jo että uhka ei ole niin suuri ja välitön kuin ennen, mutta uhka on silti olemassa. Meistä tuskin kukaan kuitenkaan tahtoisi, että suomalaisen rasistipoliisin tilalla olisi isisin poliisi, tai edes isisiä sympatisoiva poliisi.

Minä en dehumanisoi ketään. Tai ainakin pyrin olemaan dehumanisoimatta niin hyvin kuin suinkin osaan. Kaikki ovat ihmisiä, mutta tiedän myös millainen ihminen voi pahimmillaan olla. Me kaikki olemme saman luojan luomia ihonväristä, uskonnosta, kulttuurista ja ideologiasta riippumatta, oli se luoja sitten persoonallinen jumala tai ensimmäisen fysikaalisen/kemiallisen reaktion synnyttänyt persoonaton ilmiö. Samaa ihmispopulaatiota aivan jokainen. Mutta meistä jokainen on myös kyvykäs ja jopa halukas tekemään pahaa. Minä ja sinä, me ja muut. Jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Joissain kulttuureissa ja ryhmissä pahanteko on yleisempää kuin joissain muissa. Jotain pahaa tehdään meidän kulttuurissa ja ryhmissä enemmän kuin joissain muissa kulttuureissa ja ryhmissä. Ja sama toisinpäin. Siitä ei päästä mihinkään. Ja toisinaan se minkä uskomme olevan hyvästä, onkin pahasta. Isisin ja Boko Haramin kaltaiset asiat eivät sovellu millään tavoin meidän yhteiskuntaamme, vaikka kuinka koittaisimme olla kilttejä ja empaattisia jokaiselle. Jos jotain, niin nuo ryhmät ennemminkin vain käyttävät muiden empatiaa ja hyväuskoisuutta hyväkseen. Siksikin kuten aiemmin sanoin, niin liika suvaitsevaisuus on välinpitämättömyyttä. Ja pahimmillaan suvaitsevaisuus muuttuu pelkäksi ulkokultaisuudeksi. Ulkokultaisuudella ei saada aikaan mitään muuta positiivista, kuin hetkellistä tunnetta hyvänä ihmisenä olemisesta itselle.

Lopulta kuitenkin täytyy myös ymmärtää sekin, että yhteiskunta on järjestelmänsä tuote. Mikäli järjestelmä oikeuttaa isis-sannojen kuulusteluihin menemättä jättämisen, niin siitä ei voida heitä syyttää. Tietenkin jos se heidän etuaan ajaa, niin jättävät menemättä, jos se kerta sallitaan. Ja toisaalta kuitenkin jos siinä järjestelmässä haluaa avoimuutta ja epäilysten ja ennakkoluulojen vähenemistä, niin sille pitäisi itse oma-aloitteisesti tehdä jotain. Jos isis-sannat haluavat epäilysten ja ennakkoluulojen vähenemistä tässä järjestelmässä, niin se kuulusteluun menemättä jättäminen ei ainakaan auta siinä.

Nykyajan hittimusiikki

Turha threadi

Mikäs tässä ollessa.

20210516_203853.jpg

Jos on joskus jotain tarvetta olla Sortavalan lähimaastossa, niin Tochka na karte vaikuttaa ihan jepalta majoitusliikkeeltä. Nykyaikaiset fasiliteetit. Hinnasta en osaa nyt sanoa, kun menee työnantajan pussista tämä yö.

Päivän aihe

Päivän aihe

Parikyt vuotta olen hokenut ja ajatellut, että nopeasti & kivuttomasti.
Mutta viime vuosina sitä on miettinyt, että kuinka itseni tapan sitten kun joskus itseni hengiltä otan, niin olen seuraavanlaiseen järjestelyyn päätynyt:

Eli ensinnäkin paikaksi oma mökki.
Siellä sitten sellainen viimeinen mukava ilta, jonka aikana käy saunomassa kunnolla jne.
Sitten lopulta pistää kaikki paikat lukkoon ja säppiin, että ei kukaan ylimääräinen sisälle kävele tosta vain.
Voisi vaikka jotain vanhoja valokuva-albumeja siinä selata ja katsella kuinka lapsena oli vielä ihan jees kivaa tämä elämä.
Sitten siinä keinutuolissa istuessa ranteet auki.
Jotain ämpäreitä tai pressuja varmaan levittäisin lattialle, että ei veri pilaa lattioita ja mattoja.
Ajankohdaksi vielä kun osuisi syksy/talvi, niin olisi mukavan pimeää ja rauhallistakin.

Sen voin sanoa, että en haluaisi mihinkään tautiin kuolla, siis hitaasti ja varmasti kituuttaen kohti vääjäämätöntä.
Hukkuminen on myös ehkä yksi suurimpia painajaisiani.
Mikset perskele muuta pois sieltä Helsingistä, kun tuollaisia funtsaat. Tai muuten muuta elämää, sulle saattaisi reissutyöt Lapissa vaikka malminetsinnässä olla hyvä tapa astua pois mukavuusalueelta.

Parhaat eläimet

Minkä elokuvan katsoit viimeksi

  • Julkaistu
    27 Tammikuu 2021
  • Sivulatauksia
    415
Ylös Bottom