Kuukauden parhaat viestit

Eli käynnissä olevan kuukauden aikana eniten reaktioita keränneet viestit. Voit katsoa myös päivän parhaat viestit tästä.

Arcade-pelihankinnat

Eilen saavuttu Japanista ja ostokset lähti käsistä kuin heittotähti...

Puuttuvia pelejä Neo Geo AES:lle noin 1500e yhteensä, halvimmat pelit alle 100e ja kallein 250e. Näissäkin hinnat nousseet hirveästi. Magical Drop II olisi maksanut 7000e eli ei sitä täyttä kokoelmaa kyllä koskaan saa kasaan :DD

Ostokset tehty viimeisinä päivinä Akihabarassa. Kävin Okinawalla ja Tokyossa useammassa Hard Offissa, mutta niistä ei löytynyt kuin jo löytyviä tai muuten huonossa kunnossa olevia pelejä. Maksoin tuosta Galaxy Fightistakin 10000 yeniä enemmän kuntoparannuksena.

Joka tapauksessa nyt 61/118 kasassa!

A50685E8-A151-4723-AE36-6EED98C0AE5E.jpeg

Päivän aihe

Game Boy -joulukalenteri 2022

On joulukuu, ja pöytä on koristeltu harmailla muovipalikoilla. Kyllä - Game Boy -joulukalenteri ilmestyy, ja nyt on vuorossa neljäs kerta!

Screenshot_20221201-221852_Gallery.jpg

Kyseessä on Game Boy -pelien pelaamiseen ja arvosteluun keskittyvä kalenteri, jonka olen tehnyt vuoden aikana ostamistani peleistä. Taka-ajatuksena on se, että täällä tavalla tutustun peleihin vähän analyyttisemmin - myös niihin, jotka muuten ohittaisin olankohautuksella. Siinä sivussa ehkä joku löytää uutta mielenkiintoista pelattavaa tälle jalolle harmaalle käsikonsolille.

Jotta homma olisi minulle itselleni mahdollisimman yllättävää, olen laittanut pelit ostamisen jälkeen sivuun odottamaan joulukuuta. Luukkujen järjestys on satunnainen, joten jouluaattona ei todennäköisesti ole luvassa sitä valikoiman parasta peliä.

Arvostelut tulevat olemaan vaihtelevan pituisia - joskus pelistä on paljonkin sanottavaa, ja joskus sisältö on parempi kuitata vain muutamalla lauseella. Kuvia ilmestyy vaihtelevasti harmaasta kalenterista, pelikasetin etiketistä sekä itse pelistä. Kuvan ottamisen kätevyyden ja näytön miellyttävyyden vuoksi pelaan pelit useimmiten GBA SP:llä, mutta joskus alkuperäinenkin malli pääsee mukaan tunnelmaan.

Se pohjustuksista. Mennään asiaan!Luukku 1: Dexterity

Screenshot_20221201-222012_Gallery.jpg

Kalenteri alkaa ainakin itselleni täysin tuntemattomalla pelillä. Dexterityssä päähenkilö on joutunut videopelimäisen absurdiin pahaan paikkaan: hänen on käänneltävä suorakulmaisen huoneen kaikki lattialaatat toisen värisiksi, vaikka ympärillä pyörii hirmuisia ötököitä ja haamuja. Ehkä kyseessä on jonkinlainen varastosiivoussimulaattori. Ehkä ei.

Laatat kääntyvät A-napilla, ja siinäpä pelihahmon taidot aluksi ovatkin. Muutaman kentän jälkeen huoneeseen ilmestyy laatikoita, joita voi työnnellä vihulaisten päälle, mikä tuo vähän mieleen Boxxlen tai Lolon. Laatikot ovat kuitenkin sivuseikka ja lattialaatat pääasia.

En onnistunut pelisessioni aikana selvittämään sitä logiikkaa, jolla laatat kääntyvät. Välillä kääntyy vain hahmon alla oleva neliö, välillä koko takana oleva rivi vaakaan, välillä taas edessä oleva rivi pystysuuntaan. Tämän mysteerin selvittämisessä tarvittaisiin joko tutkimusta tai mahdollisesti ohjekirjaa.

Peli on varsin suoraviivainen. Ainakaan alkupuolen kenttien vihulaiset eivät käy aktiivisesti päälle, vaan häiritsevät lähinnä kääntelemällä laattoja takaisin valkoisiksi. Törmäystä ötököiden kanssa on melko helppo välttää, paitsi viimeisiä laattoja käännellessä.

Pelin pistelaskusysteemi on harvinaisen tyly: parin kentän jälkeen minulla oli 000000 pistettä. Laatoista tai kentän läpäisystä ei siis saa mitään. Vasta vihollisten liiskaamisesta tai bonuskentistä pistesaldo alkaa karttua.

Vaikka Dexterity ei ole erityisen ihmeellinen, kyllä tässä jotain sellaista on, että tekee mieli testata paremmalla ajalla lisää.

Screenshot_20221201-222049_Gallery.jpg

Päivän aihe

nassen pelibunkkeri

Mökkeily ja maaseutuelämä

Tuosta puutarhan poikki menee alapihalta ylätontille ikiaikaiselta vaikuttava polku, kun nämä metsän eläimet ovat talloneet sen omaksi kulkuväyläkseen kesät talvet. Itse tupineni olen vain vieraana tämän mystisen eläinradan vieressä.

IMG_20221203_093450692.jpg

Vaatteet, muoti ja pukeutuminen

Taide Kaatopaikka edition (K18 / NSFW)

Lemmikkieläimet

Mitäs tänään ruuaksi?

Kotitietokone-pelihankinnat

Pohjustetaan hieman, jos aihepiirin historia ei ole tuttu;

C=lehti eli Commodore-käyttäjän erikoislehti oli MikroBITIN sisarlehti, jota julkaistiin vuosina 1987-1992. Tietokonepelien vuosikirjojen suuren suosion ja Commodoren Suomen maahantuojan konkurssin myötä kustantaja päätti yhdistää julkaisut tietokonepeleihin erikoistuneeksi aikakauslehdeksi – syntyi Pelit-lehti.

Tulipa tuossa tehtyä yksi oman keräilytaipaleen mielenkiintoisimmista hankinnoista, eli C=lehden kolme ensimmäistä vuosikertaa kovakantisina, sidottuina laitoksina.

20221207_180436.jpg

MUTTA ONKO LUVAT KUNNOSSA, HÄH?!!?? :gnasher:

No siis. :dolan:

Nämä ovat MikroBitin edesmenneen päätoimittaja Markku Alasen henkilökohtaiset, avaamattomat arkistokappaleet. Näitä nahkakantisia erikoispainoksia teetettiin ainoastaan lehden toimitukselle. Hankinta tuli tehtyä osittain Huuto.netin kautta, osittain Alasen perikunnan kanssa neuvotellen. Lopullinen hinta tälle setille oli 426€.

Se tunne kun avaat historiallisen lehden ensimmäisen numeron ensimmäistä kertaa 35 vuoden säilytyksen jälkeen. Sitä ei joka päivä pääse kokemaan.

20221207_180409.jpg

Todettakoon vielä loppuun, että tarjolla oli myös vuoden 1991 kovakantinen. Se ei päätynyt itselleni, ja välistä olisi ikävästi jäänyt puuttumaan vuosikerta 1990, mutta pidin huolen siitä, että halvalla se ei tule irtoamaan. :whistle:

1670430950238.png
  • Julkaistu
    27 Tammikuu 2021
  • Sivulatauksia
    5219
Ylös Bottom