Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Vauhdilla Chicagoon eli Planes, Trains & Automobiles (1987).

Aivan uskomaton joka kerta. Nainen näki tän ekaa kertaa ja puri siihenkin. Sanoi, että v. 2010 on tullut joku samantyyppinen road trip -leffa mitä piti hyvänä, mutta tää meni nyt edelle ja kovaa kuulemma. Mission accomplished.
 
Mun lempparileffoja, oispa taas aikaa katella!
 
Sanoi, että v. 2010 on tullut joku samantyyppinen road trip -leffa mitä piti hyvänä, mutta tää meni nyt edelle ja kovaa kuulemma. Mission accomplished.
Due Date?


The Tingler
The House On The Haunted Hillin menestyksen jälkeen leffan ohjaaja/tuottaja William Castle palasi takaisin Columbia Picturesille ohjaamaan myöskin Vincent Pricen tähdittämän kauhuleffan jossa Pricen esittämä tiedemies saa selville että pelko aiheuttaa ihmisten selkärangoissa fyysisen pelon manifestaation, The Tinglerin, joka on loismainen otus. Tähän lopputulokseen Pricen esittämä hahmo pääsee pelottelemalla mm. omaa vaimoaan ja kokeilemalla LSD:tä (ilmeisesti eka kerta kun Hollywood-leffoissa kyseinen aine mainittiin).

Yllättävän kova leffa koska Price pärähtelee happopäissään, The Tingler on ihan vitun kuvottava ja samalla käppäinen otus (vaijerit näkyy koko ajan) ja vaikka leffa on mustavalkoinen mutta mukana on kohtaus jossa veri näkyy punaisena (sekaan leikattu väreissä kuvattu kohtaus jossa lavasteet on mustavalkoisia).
William Castlen mainostemppu leffaa varten oli myös Percept-O-Vision jolla leffateatterissa olevat ihmiset saavat tuntea joissain kohtauksissa miten The Tingler juoksee yleisön seassa (tuoleilla annettiin pieniä sähköshokkeja) samaan aikaan kun Vincent Price huutelee mustalla ruudulla miten otus on yleisön seassa samaan aikaan kun leffasta itsessään kuulua kirkumista (leffan kohtauskin ovelasti sijoittuu leffateatteriin).

Tahattomasti helvetin hauska leffa siis jossa on kuitenkin oikeasti hyvin ja nerokkaasti tehtyjä asioita, mukaanlukien koko mainostemppu.
Ja Vincent Price toimii aina.
3.5/5

13 Ghosts

William Castlen seuraava leffa The Tinglerin jälkeen josta on 2000-luvullakin tehty muistaakseni ihan katsottava remake.
Perhe on menettämässä kaiken omaisuutensa mutta isä periikin kaukaiselta sukulaiseltaan kartanon mutta kyseinen sukulainen keräili retropelien CIBien sijaan kummituksia jotka ovat kartanossa valloillaan.

Juoni on ihan mielenkiintoinen ja siinä on potentiaalia mutta leffa itsessään on aika tylsä ja sinällään ärsyttävä että se vaikuttaa koko perheelle suunnatulta leffalta, varsinkin kun periaatteessa pääosassa on joku ärsyttävä pikkupoika joka oli ilmeisesti isokin lapsitähti tuolloin.
Castlen mainostemppuna oli Ghost Viewer eli pahvinpala jossa oli 3D-laseista tuttu punainen ja sininen kalvo. Toisesta läpi katsomalla leffan kummitukset eivät näkyneet jos ne olivat liian pelottavia ja toisella ne näkyivät. Harmi vaan että kummitukset oli aika paskaa, mm. yhden nimi on Emilio ja on italialainen kokki jolla on koomisen isot valkoiset kummitusviikset ja kokinhattu ja toinen oli The Hand eli pelkkä kummituskäsi. Yksi kummitus oli tosin sellanen pyörivä tulijuttu jota käytettiin myöhemmin uudelleen Star Trekissä.

Tylsähkö leffa kuitenkin jossa oli potentiaalia ja ymmärrän miksi tästä tehtiin remake, vaikkei sekään kyllä ottanut potentiaalista kaikkea irti. Ehkä nyt striimipalveluiden aikakautena tästä voitaisiin saada joku hyvä minisarja?
2.5/5

Homicidal

William Castlen aika suora ripoff Psykosta, mikä on sinällään sopivaa että Castle oli ns. köyhän miehen Hitchcock ja matki tätä aika reilusti useilla tavoilla (mm. esiintymällä leffojensa alussa varoittamassa yleisöä).
Mutta vaikka kyseessä onkin selkeä Psykon kopio, onnistui leffa juonenkäänteellään ihan rehellisesti yllättämään meikän ja ilmeisesti onnistui siinä myös monen muunkin kohdalla sillä kyseessä on yksi menestyneimmistä Psykon kopioista.

Harmi että Castlen mainoskikka leffaa varten oli leffan lopussa tuleva 45 sekunnin laskenta jonka aikana kuka tahansa joka ei uskalla katsoa leffaa loppuun voi mennä seisomaan selkeästi huomiota herättävään pelkureiden nurkkaukseen häpeämään mutta saa rahansa takaisin (eikä tietenkään näe leffaa loppuun). Tämä ei niinkään toiminut näin kotona katsottuna, eikä kyseiseen nurkkaukseen kukaan kuulemma koskaan mennytkään.
3.5/5
 
Hobitti – Odottamaton matka :dvd:

Edellisestä katselukerrasta onkin vierähtänyt jo muutama vuosi, ja ajattelinkin nyt katsella kaikki Hobitit ja Sormusten herrat pitkästä aikaa läpi, tällä kertaa kronologisessa järjestyksessä.

Vähän hitaasti tämä seikkailu lähtee käyntiin, mutta ihan hauskojakin kohtauksia on mukana. Laulukohtauksista en välitä, ne olisi näistä voinut jättää pois. Tuttujen hahmojen/näyttelijöiden näkeminen lämmittää mieltä.

Mietin ehkä arvosanaa myöhemmin, kun on vertailupohjaa muista elokuvista.
 
Nnnnnngh tänään pitää kyl vaihtaa toi DVD-logo uuteen, MY EYES!

Ihan kuin DVD:tä kattois.
 
Vaihdettu.

Vähän kyllä näkyy huonosti näin tummaa taustaa vasten, mutta vaihdetaan nyt kuitenkin eka perusmuodossa kaikki ja mietitään sitten jotain mahdollista borderia tms.
 

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) :bd:

Siitä on tovi vierähtänyt kun Braking Badin katsoin. Ihan tarkkaan en muistanut mitä kävi kenellekin jne, mutta noin suurin piirtein muistin mihin sarja päättyi. Ja tämä elokuvahan jatkaa suoraan siitä, mihin sarja päättyi.
Elokuva seuraa täysin Jesse Pinkmanin taivalta kohti uusia tuulia. Tasaiseen tahtiin tulee myös pieniä flashback-kohtauksia.

Eihän tämä nyt mikään varsinaisen ihmeellinen tai edes tarpeellinen elokuva ollut, mutta silti ihan kivaa katseltavaa Breaking Badin jälkeen. Vaikka ei tämä kuitenkaan samalle tasolle yllä. Jäi kuitenkin ihan hyvät fiilikset tästä.

3/5 Siinä ja siinä että voisi paremmankin scoren antaa.
 
Muppettien Joulu ( The Muppet Christmas Carol ) :disney:Nyt tuli sitten tämäkin katottua, kun oli kätevästi saatavilla.

Oon mää tän ehkä joskus telkkarista katellukkin, mutta siitä on piiiitkä aika.

Lyhykäisyydessään Charles Dickensin Joulukertomus Muppeteilla sekä Michael Cainella ja sehän vaan passaa!

Aivan llloistava jouluelokuva, tää menee kyllä nyt rotaatioon!

Suosittelen!
 
Joulupuu on Kärvennetty (1989) :netflix:

Netflixiin tuli sopivasti hiljattain niin nyt joulun kunniaksi hyvä katsella uudestaan sitten teini-iän. Aikoinaan oli suosikkikomedioita mutta nyt pakko tuumata että ei ihan täysin aikaa kestänyt. Ihan viihdyttävä edelleen mutta leffassa ei kyllä mitään kovin kantavaa juonta ole. Ylläreinä oli että Angelo Badalamentin musat ja en muistanut että nuori Juliette Lewis myös roolissa. Naapurin juppipariskunnasta plussaa! Nyt tekis mieli kuitenkin katsoa muutkin Vacation leffat joista muistaakseni olen nähnyt vain ensimmäisen joskus. Tytyn kanssa katseltiin ja hän näki ensimmäistä kertaa! Kuulemma vähän hölmö mutta ok.
 
The Midnight Sky :netflix:

Ihan kelvollinen leffa oli kyllä. Meni pari tuntia rivakasti.
 
Joulupuu on Kärvennetty :netflix:


Nyt on taas jouluperinne takanapäin ja Griswoldin perheen joulutoilailut takana. ( plussaa siitä, että tällä kertaa suomentajakin oli osannut päättää, että perheen nimi oli Griswold, eikä muuttanut sitä kesken elokuvan :rolleyes:)

Aivan helvetin loistava joululeffa, jossa oikeasti keskitytään joulunviettoon ja siitä selviämiseen, siitä plussaa!

Ei tää mun mielestä sen kantavampaa juonta edes tartte.

Tietynlainen John Hughes fiilis ja laatu tässä on koko leffan ajan, mikä nostaa tämän tusinatekeleitten yläpuolelle, että 5/5.
 
Soul :disney:

No kyllähän tämä meni Pixarin parhaimmistoon ihan helposti, omasta mielestäni myös audiovisuaalisesti erinomainen.

Ei myöskään ihan puhdas lastenelokuva, koska käsitellyt teemat menee varmasti täysin ohi.

Pixar is back.

4.5/5
 
Hobitti – Smaugin autioittama maa :dvd:

Trilogian kakkososa siis katsottu. Tästä en muistanut juuri mitään katselua aloittaessa, mutta tapahtumien edetessä muisti palaili pätkittäin.

Elokuva ei ole mielestäni vanhentunut kovinkaan hyvin. CGI pistää aika pahasti silmään, ja esim. lopun kultakohtaus on aika tökerön näköinen. Tynnyrikohtauksesta en tykkää yhtään, koska todellisuudessa jokainen purkki olisi uponnut joen pohjaan kymmenen sekunnin sisällä. Ei sillä, ettäkö tämän genren elokuvalta niin hirveästi realismia vaatisin, mutta... :rolleyes:

Parista nillityksestä huolimatta viihdyin elokuvan parissa oikein hyvin, ja toimintaa piisasi. Tekisi mieli jatkaa heti kolmososalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kaunotar ja Hirviö (2017) :disney:

Tykkäsin siitä, että juonenkulku noudatteli samaa kaavaa kuin alkuperäisessä animaatioelokuvassakin, mutta tämä ei ollut niin säväyttävä eikä sykähdyttävä, paitsi lopussa kun "aika loppui". Animaatiossa on aina enemmän vapausasteita, minkä vuoksi se toimii mielestäni tällaisessa taikafantasiaelokuvassa paremmin. Ja en tiedä onko korvissani vikaa, mutta mielestäni musiikkikohtauksissa monen lauluääni oli autotunetettu aika kireäksi.
 
Takaisin
Ylös Bottom