Yleistä leffahöpinää

Tässä jo eilen alkoi miettiminen, että mitäs leffaa sitä katsoisi.
Sitten muistin, että se uusi Elvis on HBO:lla.
No sitten osuu silmään, että leffan kesto on 2h39min. En mä noin pitkää leffaa ala nyt katsomaan.
Ai niin, mulla on se uusin Bond katsomatta.
Leffan kesto 2h43min...

~1000 leffaa hyllyssä ja kasa suoratoistopalveluita valmiudessa, eikä silti keksi mitään katsottavaa.

Tämmöstä ongelmaa itelläkin aina välillä.
 
@Arto4000 tsekkaas kyseinen kanava, löytyykö jo Bad Movie Bible?

Kiitti, täytyy tsekata! Epäilen vaan, että kanavan nimi pitäisi olla Good Movie Bible. Hyviä elokuvia vilahti ainakin Terminator-kopiovideossa, mitä nopeasti kelailin läpi.

Kirja kiinnostaa, täytyy laittaa etsintään.
 
Pelle Hermanni the movie?

Bullet Train.

Halusin valita jonkun hölmön popkornileffan (vai nacholeffan) mitä tuskin tulee hankittua itselle koskaan, niin ei tunnu että laittais rahaa hukkaan johonkin minkä ostaa myöhemmin anyway.

Haluan vaan olla poissa himasta pari tuntia.
 
Oletettavasti esim. edellisen sivun Sharkula, yrittää liikaa olla "niin huono että se on hyvä".

Kyllä se kulttistatus ansaitaan sillä, että on lähdetty jotain tekemään ihan 100% tosissaan.

Tää on hyvä juttu "Sharknado"-hommista:

As hard as it is to believe, the trademark awfulness of an Asylum movie is purely accidental. I was specifically warned not to make any of my pitches intentionally campy, or to ever seem like I was 'in' on the joke. In their minds, there is no joke. The way it was described to me is that they don't think they're making bad movies. They're trying to make good movies. They're just really bad at it. So when they spray-paint a NERF gun black and put it in multiple films... They're not trying to give RiffTrax fodder -- they just think NERF looks really, really badass.

Sharknado ykköstä olen katellut jonkin matkaa joskus ja yllätyin miten tosissaan näyttelijät sen veti. Tuli ihan hyvä fiilis siitä, kun yhdestäkään näyttelijästä ei tullut sellanen fiilis, että tekee tätä tässä vitsillä. Jatko-osista en sitten tiedä miten ne menee, mutta ainakin tossa ykkösessä oli toteutuksessa aiheeseen nähden miellyttävä vakavuus.


Tässä vielä artikkelissa ollut hyvä esimerkki meiningistä (tuottajien käsikirjoittajalla lähettämiä ohjeistuksia):

asylumtuottaja1.jpg

asylumtuottaja2.jpg

Eli halutaan yli äyräiden meneviä gägejä, mutta todella vakavalla tunnelmalla.

Ja kun käsikirjoittaja sitten höpsöttelee menemään ja tekee liian yli äyräiden meneviä juttuja, niin sanotaan että äläs nyt höpsöttele siinä.


Tuo Sharkula ei näyttäisi olevan Asylumin tekemä, vaan on enemmänkin näitä asylumsploitaatio-elokuvia, joiden voisin kuvitella olevan täysin vitsillä tehtyjä juttuja. Eli siis aluksi Asylum nousi menestykseen tekemällä älyttömiä eksploitaatiofilmejä omalla tavallaan ja sitten sitä konseptia alkoi apinoida muut.

Mutta toisaalta taas kun katsoo Sharkulan ohjaajan krediittejä, niin se on ohjannut käppäfilmejä jo 80-luvulla ja jatkanut sitä tasaiseen tahtiin tähän päivään asti. Ja ne ovat olleet silloin 80-luvullakin aivan onnettomia suoraan vhs-nauhalle kuvattuja räpellyksiä eikä laatu ole ilmeisesti siitä parantunut juurikaan. Niin siinä mielessä on vaikea sanoa onko esimerkiksi tässä kuvan meiningissä taustalla luja tahto ja rahan ja itsekritiikin puute (hyvä asia) vai tarkoituksella lähtökohtaisesti vitsiksi tehty juttu (huono asia):

jurassicprey.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom