Sähkön kulutus ja sen alkuperä sinun asumuksessasi

Sämbyl

Köyhä
Insider
Viestit
2075

Maine:

Tuolla bitcoin ketjussa oli minun mielestä kivoja vertailuita Wiizelillä ja Radilla, että paljonko kuluu sähköä. Voisin tähän laittaa itse Helenin sivuilta näkymän paljonko itsellä on nyt mennyt tässä 2018 valmistuneessa 75neliön rivarissa. Lämmitys on vesikiertoinen lattialämmitys ja itse lämpö tuodaan kaukolämmöllä. Kesäisin pöhisee ilmalämpöpumppu viilentämässä käytännössä vuorokauden ympäri jos sisälämpötila nousee yli 24c. Huoneen lämmöt pyrin kesällä pitämään 24c ja talvisin 20c. Ilmanvaihto toteutettu Valloxin pienellä ilmanvaihtokoneella joka käy yleensä sillä KAKKOS asetuksella. Jos olen pitkän aikaa jossain matkalla niin sitten ykkösellä, mutta todella harvoin pistän sille poissa asetukselle.
Paljonkos teillä?

Auton lämmitys tulee myös oman asunnon sähköstä suoraan. Auto onkin muutamana päivänä talvella unohtunut ihan ympäri vuorokauden lämmitykseen sisätilalämppäri punaisena...

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 

Liitetiedostot

1624092116855.png
Viimeksi muokattu:
Varmaan siinä 25000-30000kWh vuoteen menee. Riippuu pakkasista jne, vuoden lopussa näkee. Suora sähkölämmitys, 1kpl ilp ja ens talveksi myös puuoptio. Tolle puuoptiolle ois ollu tarve jo viime talvena. Onneksi ei olla carunan siirtoalueella.

Asuinmuoto rintamamiestalo jossa pienet lisäeristeet laitettu. Koko talo pl kellari asuinkäytössä, 4h+k.
 
Tosta toukokuu, lähes identtinen joka kuukausi. 70m2 kerrostalo kämppä. 8.kerros meren äärellä. Kämppä on vielä silleen fiksu, että saa tälläsillä lämpösillä keleillä läpivedon, niin ei tartte ilmastointikojeita. Lämmitys vesikiertoiset patterit kaukolämmöllä. Kuuluu veden ohella vuokraan.

Screenshot_20210619-115813.jpg
 
Joo elikkäs, 60m2 rivarikaksio vuodelta 1986 asuntona.
Täysi sähkölämmitys, lämminvesivaraaja, sähkösauna sekä kylppärissä lattialämmitys joka säädetty ~22 asteiseksi.

Sähköpatterit löytyy olkkarista, keittiöstä, makkarista, vessasta, eteisestä ja tuulikaapista. Tuulikaapissa vain pieni peruslämpö ja vessassa kovin lämpö.

Jos en nyt ihan väärin muista, niin vuodessa menee n. 5500 kWh.
Kesäisin ei mene paskaakaan, mutta talvisin sitten senkin edestä. Eli lämminvesivaraaja joka lämpenee joka yö ja lattialämmitys ne suurimmat sähkösyöpöt.
Kotona ollessa mulla on aina väh. vahvari ja tietokone päällä. Sitten noiden lisäksvielä tv ja pleikkari tai uhd-soitin, riippuen mitä katselee/pelaa.

Kesäisin kulutus+siirto n. 40€/kk
Talvisin kulutus+siirto n. 200€/kk, pahimmillaan.

Tässä vielä tämä mennyt vuosikatsaus kulutuksesta.

A49F7CD9-CC61-4F0C-AB45-D12AA9E6AE26.png
 
Aika kova toi suoran sähkölämmityksen hinta kyl. Ootteko sähkölämmittäjät miettineet ilmalämpöpumpun hommaamista? Pidemmällä aikavälillä varmaan säästäisi, varsinkin kun sähkön hinta vain nousee jatkossa.

Joo, kyllähän se säästäisi ja varmaan kesäisin helpottaisi elämää.
Mutta nekin maksaa rahaa sen tonnin tai pari. Tai mitä lie, en niin tarkkaan ole tutkaillut asioita.
 
Joo, kyllähän se säästäisi ja varmaan kesäisin helpottaisi elämää.
Mutta nekin maksaa rahaa sen tonnin tai pari. Tai mitä lie, en niin tarkkaan ole tutkaillut asioita.

Ja kesällä kompensoi säästetyn kun kuitenkin käyttää sit viilennykseen
 
Viimeisimmät sähkölaskuhommat on jo revitty, joten en tarkkaa kulutusta osaa sanoa, mutta..

kulutuspalkki.jpg
Jos toi sininen palkki olisi sellainen mihin keskimääräinen kulutus yleensä asettuu about tän kokoisessa asunnossa niin mulla olis tossa mustassa kohdassa suhteessa keskimääräiseen. Eli vähemmän kuin keskiverto.

Sähkö tulee Heleniltä, sekasähköä, otin sellaisen missä on niin paljon ydinvoimaa ja niin vähän hiiltä kuin mitä täällä voi järkevästi saada (olikohan 40% ja loppu jakautu sit muiden kesken), mutta eivät pahemmin sitä ydinvoimaa mainostele täälläpäin. Sähkölasku on aika tasan 50 eur / 3kk
 
Viimeks tais tulla 9e sähkölasku Vaasan Sähköltä johon toki siirto viel päälle. Joku 70neliön kerrostalokolmio keskuslämmityksellä.

Halvin mahdollinen. Ihan sama vaikka orjat pyörittää generaattoria kunhan sähköni on mahdollisimman halpaa.

1624108436000.png

E: Perussähkö, mittaustapa yleissähkö
 
En muista kilowatteja, mutta eipä oo vielä yli 40€ ollu sähkölasku kertaakaan.

29,5m2 kerrostalo.

Heleniltä tulee itellekkin, vois varmaan jossain vaiheessa katella ja laitella.

Oli halvin mahdollinen sillon kun otin, muulla ei väliä.
 
5000-7000kwh vuodessa, pientalo ja pihasauna, kotimaan energialta taitaa olla tällä hetkellä sähkö ja caruna rankaisee siirtomaksulla. Aina määräajan jälkeen tulee kilpailutettua sähkö ja halvimmalla perussähkö diilillä mennään.
Sähköhän on suht halpaa aina mutta siirto on melkeen 3 kertaa kalliimpaa kuin 10 vuotta sitten
 
16000 - 20000 kwh vuodessa. Viime vuonna meni n. 16 800 kwh. Tänä vuonna menee lähemmäksi 20000, kun talvella kulu enemmän, kun laiskasti turvauduttiin varaavaan takkaan ja enemmän käytettiin lämmityksessä sähköä ja oli muutenkin kylmempää viime vuoteen verrattuna.

Sähkölaskut on ihan saatanan isot ja kun kuulutaan vitun Carunan siirtoalueelle niin kiroillaan jo sitä että on sen 60€ joka kuukausi jo heidän perusmaksua kaiken kulutuksen päälle.
 
Nyt on ollu siinä 13-14000kwh vuodessa kulutus. N. 120 neliötä pinta-alaa kolmessa kerroksessa. Yksi ilmalämpöpumppu, kaksi pönttöuunia ja pattereita. Sähkölasku talvella yleensä 200-250€/kk, kesällä luokkaa 100-150€/kk.
 
Ei vitun vitun vittu.

Ei ole ennen sähkön hinta kiinnostanut juurikaan, kun se on ollut jotain vitonen kuussa luokkaa. No nyt tän yleisen kalabaliikin seurauksena menin tutkimaan, että millainen soppari mulla olikaan ja mulla on joku vitun pörssisähkö 24kk diilillä ja tälläkin hetkellä maksan 80c/kWh. Yllättäen Fortumin asiakaspalveluun ei pääse läpi ja Oma Fortum -palveluunkaan ei pääse kirjautumaan. Mun vuosikulutus on ~1200kWh, joten ei tässä nyt mieroon joudu vaikka vähän kalliimpaa sähköä joutuisikin maksamaan pari kk, mutta vituttaahan tämä koska ei ole ikinä ennen tarvinnut stressata jostain sähkön hinnasta. Huomenna kiskon töpselit seinästä duunipäivän ajaksi.
 
Takaisin
Ylös Bottom