Ensimmäinen hankkimasi videopeli!

Aluksi oli nescartteja syövä famiclone ja muutama nes peli, sitten normaali euroopanversio konsolista ja kolmanneks peliks samalla tuli Adventures in Magic Kingdom (se gisnep peli). En oikein edes tiennyt että mistä pelejä ylipäätään voisi ostaa tai mitä ne maksais kunnes...

Olin hyvin paljon tekemisissä isovanhempieni kanssa, ja sellainen aika tavallinen viikonloppu oli että jos ukki sattui menemään kaupunkiin ostoksille niin aina piti kysyä pääseekö mukaan. Eihän siellä ollut mitään sen ihmeempää mutta ukin juttuja matkan aikana oli mukava kuunnella, ja aina oli se mahdollisuus että saattaa päästä sieltä palatessa mummolaan yöks.

Tälläkin kertaa käytiin miten missäkin kaupoissa yms mutta Joensuun Prismassa ukki sattui ajamaan auton parkkiin sellaiseen kohtaan että käveltiin sit kauppaan sisään tietystä sisäänkäynnistä (niitä tais olla kolme sisäänkäyntiä) ja vilkaisin sitten vähän tarkemmin yhtä liikettä jonka olin kyllä huomannu aiemminkin ja se näytti kiintoisalta koska siellä oli erikoisen näköisiä valaisimia, mutta tällä kertaa kävin katsomassa myös mitä muuta siellä oli..
Oon hehkuttanut tota discordissa aiemminkin mutta Joensuun pelisenra (tohon aikaan nimellä sähkö senra) tms teki kauppaa myös käytetyillä konsolipeleillä, ja käytettyjä NES cartteja oli yksi seinällinen. Kysyin ukilta että voinko jäädä katsomaan niitä siksi aikaa kun hän käy kaupassa ja tokihan se kävi, enkä ollu todellakaan ainoa penska joka oli jäänyt tutkimaan pelejä mieluummin kuin mennyt perheensä/vanhempien/jonkin mukana kauppaan. Tosta seinällisestä looseja pelejä tuli vielä iso osa sitä mitä käsitin videopelaamisella, ja osa siitä miksi se oli niin hauskaa.

Siinä pelejä ja hintoja tutkiessa mietin ja päätin muutaman asian, yksi oli se että nes pelit olivatkin halvempia kuin luulin, sellainen tyypillinen hinta käytetylle loosecartille oli jotain 150-250 markkaa riippuen pelistä. Toinen mitä mietin niin huomasin miten uudet pelit pahvisissa koteloissaan olivat kalliita ja päätin etten varmasti tulis hankkimaan sellaisia koska ottaisin samalla rahalla ennemmin monta peliä. Lisäksi päätin että varmasti hankin rahaa ja tulen ostamaan täältä että voin valita täysin mitä ostan ja mitä pelaan.

Tosta eteenpäin sitten säästettiin aivan kaikki rahat mitä mitään kautta sai, viikkorahaa ei ollut, mutta tekemällä kotityöt mukisematta sai sellaisen joka vähän kuin vastasi viikkorahaa (about 10 markkaa), osa tuli toki esim synttärilahjaksi, mutta tein myös paljon kaikkea mahdollista mistä vaan pystyis saamaan rahaa. Menin tossa niinkin pitkälle että saatoin kiertää kysymässä naapureilta olisiko heillä jotain sellaista pientä työtehtävää josta saisi taskurahaa, en ole ihan satavarma mistä toi idea tuli, mutta todennäköisesti just jostain "lapset möivät limsaa saadakseen rahaa" tyylisestä tarinasta. Vanhemmat ei olleet tosta hirveän mielissään kun kuulivat asiasta ja olin mukamas liian nuori jne tollaiseen ja sain aika monta kertaa kuulla saarnan siitä miten alle sen ja sen ikäisen omaisuus on vanhempien jäkäjäkä ja miten videopelit ei ole se asia tulevaisuudessa mihin kannattais säästää..

Toisaalta tollaisella oli sit se hyvä puoli että varmasti keksittiin kaikenlaisia ylimääräisiä juttuja mistä irtoaa kolikkoa sieltä täältä, ja tottakai siltikin harrastin sitä että sopivissa väleissä just väärissä paikoissa kysyin voisiko tehdä jotain töitä. Varmaan jossain vaiheessa oon alkanu olemaan ihan rasittavakin, mutta rahaa tuli ja kertyi. Lopulta sitten päätin että nyt on kasassa tarpeeksi ja jälleen ukin mukaan kaupunkireissulle. Sitten aikaa oli sen verran valita peli tai pelit loosecartin kuvan perusteella, kuin mitä ukilla kestää tehdä ostokset, ja mitä siinä käytännössä tapahtui niin eihän se aika riittänyt vaan ukki tuli siihen liiankin nopeasti kattelemaan niitä pelejä kanssa.


Minkä pelin sitten ostin...


...en oikeastaan muista..

...muistan mitä pelejä mulla kaikkineen oli, muistan mitä oli joskus annettu lainaan ja kenelle, muistan mitä pelejä muilla oli jos ne olivat sellaisia mitä tahdoin lainaan, ja muistan varmasti jokaisen pelin mitä pelasin tuohon aikaan jos pelasin sitä olipa se oma tai lainattu. Mutta en muista mitenkään tiettyä peliä joka olis ollut se neljäs peli ja samalla ensimmäinen itse ostettu juuri siinä paikanpäällä. Silläkin voi olla jotain tekemistä asian kanssa että sellaisesta tuli aivan normaalia että saattaa ostaa kaksi loosea peliä kerralla, ja toisaalta joitain vei kyllä takaisinkin vaihtoon jos jokin ei ollu kiinnostava/sitä ei kiinnostanu pelata montaa kertaa.

Mutta, kaikkein todennäköisimmin olen ostanu kaks halvempaa peliä yhden kalliimman sijaan, ja karsimalla mahdolliset vaihtoehdot jäljelle jää vain Chip&Dale ja Power Blade. Tykkäsin tikusta ja takusta aivan älyttömästi koska jaksoissa oli usein jokin "mysteeri" mitä ne selvittivät, joten se on aivan varmasti ollut toinen. Power Blade taas oli sellainen joka mulla kyllä oli, mutta josta en erityisemmin muista mistä se tuli, joten erittäin isolla todennäköisyydellä tosta samalla kertaa.
 
Aika vaikea kysymys. Ei kyllä pysty tarkasti sanomaan. Grim Fandangon mukana tulee kuitti vuoden 2001 tammikuulle, ja tän olin itse tilannut ja maksanut postimyynnistä. Tää on siis vanhin, jossa on dokumentaatio mukana ja pystyy tarkan päivän sanomaan.

Mut ostin kuudennella luokalla luokkakaverin Gameboyn ja muutaman pelin! Oisko tämä kuitenkin ollut eka. Muistaakseni parisataa markkaa maksoin ja sain vanhemmilta huudot, kun olin semmoista turhaa paskaan menny rahani laittamaan!
 
Ensimmäinen itse ostamani peli oli joku näistä:

ekatpelit.jpg

Uskoisin sen olleen joko Dark Castle tai Spitting Image, koska muistelen ostaneeni Electrixin aikaan jolloin siinä liikkeessä oli enää pari eri C64-peliä jäljellä ja muistelisin ostaneeni Dark Castlen samasta liikkeestä huomattavasti aiemmin.

Veikkaan, että ensimmäinen oli Dark Castle, toinen Spitting Image ja kolmas Electrix, mutta en ole asiasta täysin varma.

Dark Castle on tuossa tuolla tavoin pelkän kasetin ja kansipaperin kanssa, koska alkuperäisestä tuotteesta on vain ne jäljellä. Kotelo hajosi joskus ja meni roskiin. Pidän niitä kyllä toisessa kotelossa nykyään.


Dark Castlesta vielä sellainen anekdootti, että pidin pelin musiikista silloin valtavasti ja tuli äänitettyä sitä kasetillekin vanhalla tutulla "telkkari täysille ja mankasta recci päälle" -meiningillä. Sitten joskus 2000-luvun puolivälillä kun haeskelin netistä kaikenlaisia SID-biisejä, niin tuota pelin musiikkia ei löytynyt mistään. Oli vain SID-tiedosto, jossa oli pelkät ääniefektit. Kyselin HVSC-äijältä, että miksei ole tuota biisiä olemassa, niin väitti ettei Dark Castlessa ole musiikkia. Tähän väitin vastaan ja lopulta kävin etsimässä sen vanhan musanauhoitteen ja sain sen tietokoneelle. Tämä innosti HVSC-äijää pohtimaan mistä johtuu, ettei tuota musiikkia ole missään, ja yrittivätkin etsiä sitä pelin dumppauksista, mutta ei vaan löydy. Paljastui, että sitä musiikkia ei vaan ollut missään pelin kräkätyissä versioissa, mutta lopulta löytyi kun joku dumppasi täysin alkuperäisen pelin ja näin saatiin Dark Castlen musa vihdoin jakoon maailmalle!
 
Viimeksi muokattu:
En täysin varmaksi voi sanoa, mutta vahva veikkaus, että C64 Batman- peli se on ollut. En myöskään ostanut tätä omilla rahoillani, olin kuitenkin mukana ostamassa. Ostopaikka alla, en tosin muista sitäkään oliko nimellä Tekniset silloin, mutta tuon sekatavarakaupan alakerrassa myytiin mm. pelejä.

1620570790338.jpeg
Ajankohta on melko varmasti 1990 tai 1991, eli meikäläinen juuri alakoulun kynnyksellä. Kuva otettu netistä.

1620569794569.jpeg

Muistan pelin olleen todella vaikea, olikohan se jo toka kenttä missä Batmobiililla ajeltiin eikä koskaan päästy sitä kenttää läpi. Mutta musiikit, voi jumankauta miten kovia biisejä.



edit. Varmistettu isältä, tosin väitti oston tapahtuneen toisesta kaupasta mutta itse muistan paremmin.
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäiset pelit mitä muistan taloon tulleen oli Hulk Hoganiksi kutsuttu WWF peli ja Turtles I.
Tässä nyt miettinyt mikä mahtoi olla ensimmäinen peli minkä itse omilla rahoilla osti. Taitaa mennä niinkin myöhään, kuin Jazz Jackrabit 2:een. Veljen kanssa kyllä ennen tuota puokkiin osteltiin pelejä, lahjaksi saatiin, mutta ei tule mieleen ennen tuota ostettuja. Sehän oli halpis, muistaakseni alle 200mk. Harmittaa vieläkin, että jollain paskalla välirahalla annoin sen minttikuntosena divariin joskus.
 
Muistan että mentiin isän ja isoveljen kanssa ostamaan NES Action Set ja veli valitsi siihen vielä lisäksi pelin Life Force, lähinnä sille se Nintendo ostettiin mutta mä kyllä pelasin paljon enemmän. Olen aika varma että tämä oli joku Expert Tampereella mistä me se haettiin, ja vuosi oli todennäköisesti 1991, olin meinaan tarhaikäinen vielä, 5 tai 6v.

Ensimmäinen peli ihan "omalla rahalla" eli synttärirahoilla ostettuna oli varmaankin silloin kun me saatiin multimedia-PC vuonna 1995, niin muistan ostaneeni 180 markalla Micro Machines 2 Turbo Tournament PC-pelin. Tämä on vielä tallessa. Ja oli hyvä pelikin, vaikka sen asentaminen ja toimivaksi saaminen olikin kyllä hankalaa (tämä todisti että konsolit on aina PC:tä parempia!).

Näistä muistoista vielä että divarit oli tosiaan hyviä. Jos pitäisi nyt miettiä mikä olisi ollut minun ihan kokonaan uutena ja täydellä hinnalla ostettu konsolipeli, niin luulen että se on ollut vasta 90-luvun loppupuolella. Pelejä vaihdeltiin divareissa mielestäni aika pienellä välirahalla (varmaan tyyliin 50 markkaa), ja se oli ainakin meidän perheessä sääntö että piti aina viedä joku vanha peli vaihtoon.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kyllä pysty muistamaan, tosin löisin pari kolikkoa vetoa että kyseessä oli äiteen maksama C64 peli, ostopaikkana paikallinen musta pörssi ja pelinä voisi olla joku niitä oceanin jne kokoelmia, miulla on selvä muistikuva siitä lasikaapista missä ne pelit oli mutta oliko tuo sitten se ensimmäinen peli, tiedä häntä

Tosin nyt kun miettii niin luulisin että kun isäukko osti miulle C64:jän niin siinä olisi ostettu joku pelikin mukana, sen ostopaikan muistan selvästi ja senkin että tarjolla oli myös joku amigan malli mutta kuusnepaan päädyttiin

Mikähän olisi eka ihan omilla rahoilla ostettu, se onkin sitten jo täysin mahdoton muistaa

Edit: jaa... Amiga se minusta oli se toinen mutta vuodet ei oikein sovi, no väliä hällä, joku masiina oli kuitenkin mitä mietittiin kanssa
 
Ensimmäinen omalla rahalla hankkimani videopeli oli Super Mario 64, joka tuli Keltaisesta Pörssistä ostetun Nintendo 64 -paketin mukana ollessani ala-asteen 3. luokalla. Viikkorahoilla tuli kyseinen paketti hankittua.

Elettiin talvea 99-00, todennäköisesti helmikuuta 2000 (koulussa oli samana päivänä hiihtokisat, josta aiheutuneita traumoja pelikonsolilla sitten illalla korjailtiin). Samat romppeet löytyy edelleen kaapista.

Toki sitä ennen olin jo vuosia pelannut videopelejä, mutta ne olivat aina veljen kanssa yhteisiä tai lahjaksi saatuja. Ensimmäinen ikioma varsinainen videopelini oli syntymäpäivälahjaksi saamani Super Mario Bros. 2. Kokoelmassa tänäkin päivänä.

Vielä näitä varhaisempi oma peli on tuttavaperheeltä lahjaksi saamani musta SMB3 Game Watch -pelikello, joka on samalla yksi varhaisimmista muistoistani. Olen ollut jotain väliltä 0-5 vuotta. Tämä tuli valitettavasti varhaislapsuuden temmellyksissä hukattua, eikä ole etsinnöistä huolimatta koskaan löytynyt. Samanlainen kuitenkin koristaa hyllyä nykyään.

Melko Mario-painotteista settiä, melkoinen vaikutus on näillä peleillä ollut itselleni.
 
Viimeksi muokattu:

Ei jumalauta! Meillä oli jostain saatu C64 ja sen mukana oli tuo Spitting Image. Ei siis ensimmäinen oma pelihankinta, mutta tuo oli kuitenkin varmaan lähimpänä ensimmäistä peliä, joka siinä taloudessa oli. En ole ikinä selvinnyt, että mikä se peli oli, mutta tuosta kansikuvasta ei voi erehtyä! Näen sen varmaan tässä ensimmäistä kertaa noiden aikojen jälkeen. Emme tainneet ikinä saada peliä kyllä käyntiin: En tiedä, oliko kyse siitä, että kasettiasema tai kasetti oli paskana, vai eikö kukaan vain osannut käyttää Commodorea. Muistan kyllä että jotain kasettia kelailtiin ja yritettiin ladata hartaasti, mutta ei siitä ikinä tainnut tulla mitään.

Tuli nyt katsottua gameplayta, eikä kyllä ole mitään muistikuvia. Mutta tuo asetelmahan kuulostaa aivan helvetin kovalta:
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Viimeksi muokattu:
Ei jumalauta! Meillä oli jostain saatu C64 ja sen mukana oli tuo Spitting Image. Ei siis ensimmäinen oma pelihankinta, mutta tuo oli kuitenkin varmaan lähimpänä ensimmäistä peliä, joka siinä taloudessa oli. En ole ikinä selvinnyt, että mikä se peli oli, mutta tuosta kansikuvasta ei voi erehtyä! Näen sen varmaan tässä ensimmäistä kertaa noiden aikojen jälkeen. Emme tainneet ikinä saada peliä kyllä käyntiin: En tiedä, oliko kyse siitä, että kasettiasema tai kasetti oli paskana, vai eikö kukaan vain osannut käyttää Commodorea. Muistan kyllä että jotain kasettia kelailtiin ja yritettiin ladata hartaasti, mutta ei siitä ikinä tainnut tulla mitään.

Tuli nyt katsottua gameplayta, eikä kyllä ole mitään muistikuvia. Mutta tuo asetelmahan kuulostaa aivan helvetin kovalta:
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Toi on sellainen peli, josta aina halusi tykätä, mutta jota pelatessa vaan joutui lopulta aina pettymään. Muistan, että siinä väsyi molemmat kädet, kun se toiminta oli jotenkin kankeaa ja raskasta. Napinpaineluun ja ohjaimen vääntämiseen kyllästyi aina melko äkkiä ja taistelut kestivät aina liian kauan. Voi tietty olla, että olin vaan paska pelaamaan, mutta kyllä mä olin kuitenkin samaan aikaan pelannut sellaisiakin tappelupelejä, jotka eivät uuvuttaneet ollenkaan.

Parasta siis tossa pelissä oli hetken naureskella vitsille ja sitten vaihtaa peliä.
 
Melko varmasti tämä kuusnepan kokoelma joskus -90. Oheessa tuli Load-it Datasette ja QuickShot 1. Oli pakkohankinta koska silloinen levari kärtsäs ja kone jäi vuodeksi käyttämättä. Kavereilla alko olemaan jo Amigaa ja jotain piti päästä pelaamaan. Onneksi jouluksi tuli sitten motherload, eli NES Action Set (SMB1/DH), SMB2, Stadium Events, Athletic World, Family Fun Fitness....

taito.jpg
loadit.jpg
qs1.jpg
 
On pakko nostaa tämä keskustelu tuolta syövereistä, sillä näitä muistoja oli ilo lukea. Kiitos siitä!

Yritin muistella ekaa videopeliä, josta muistan, että olen ollut mukana sitä ostamassa, parhaiten mieleen jääneen ostosreissun ja lisäksi ekan, jonka muistan itse ”omilla rahoilla” ostaneeni.

Eka peli, jonka ostosreissulla muistan itse olleeni mukana, on Sonic 2 Megadrivelle. Tämä muistaakseni on ostettu 1996 ja ostopaikkana oli Harjavallan Tekniset (Kodintekniikka Mattila). Pelin hinnasta en muista mitään, mutta muistan sen ihmetyksen Sonicista, että kuinka nopea ja näyttävä voi tasohyppely olla. Muistan sen, että Sega-pelit oli vitriinissä lukkojen takana, ja niitä sai hypistellä vain jos oli ns. ostohousut jalassa. Mietin, että miksiköhän isäni osti Sonic 2:n kun kolmonenkin oli jo kaupoissa. Tekiköhän sulovileenit, eli sai halvalla. Meille tuli Megadrive joko jouluna -94 tai -95 (pitäisi vanhoista valokuvista katsoa, kun olemassa on kuva, kun pelaamme siskoni kanssa joululahjapaketista tullutta ”uunituoretta” leijonakuningasta) ja ennen Sonicia ei meillä tainnut olla muita pelejä kuin Leijonakuningas ja F1. Paljon myöhemmin ostin kaverilta kaljakopan hinnalla noin 20 Sega-peliä. Parhaita kauppoja ikinä. Mutta alkuperäiset, joskin jonkin verran kärsineet alkuperäiset pelit ovat myös vielä tallessa! Ohjekirjat ovat vuosien aikana kadonneet, paitsi Leijonakuninkaassa on vielä maahantuojan suomiohjeet tallessa.


1.png

Parhaiten mieleen jäänyt ostosreissu on, kun käytiin hakemassa Windows 95 -konetta Porin PC Superstoresta, olisikohan ollut vuodenvaihteessa 96-97. Muistan ikuisesti sen koneiden hurinan ja sen, että sain koneen mukana valita yhden vapaavalintaisen tietokonepelin mukaan. Muistan katsoneeni lukkojen takana olleita tietokonepelejä (yksi oli ainakin smurffipeli, olisikohan ollut Telesmurffit?) ja kuinka vaikeaa valinta oli. En vielä tähän päivään mennessäkään ymmärrä, miksi valitsin tämän niiden kaikkien vaihtoehtojen joukosta? Edelleen alkuperäinen CIB ja hintalappukin (295 markkaa) tallella.

2.png

Eka peli, jonka itse muistan omilla rahoilla ostaneeni, on Sierran 3D Ultra Minigolf. Paikka Rauman Citymarket, vuosi taisi olla 2000 ja hinta 50 markkaa. Tätä tuli paljon väännettyä demo-versiona (muistaakseni Kompuutteri Kaikille -pelilehdessä tämän demo oli mukana) ja oli hienoa mennä kassalle ja maksaa tämä Alvar Aallolla.

3.png

Muita mieleenjääneitä peliostoksia 90-luvun ja 2000-luvun taitteesta (onkohan näistä omaa ketjua, näitä tarinoita riittäisi vaikka kuinka paljon) :


Toy Story (Porin Anttila, kevät 1997) – Muistan että sain valita syntymäpäivälahjaksi yhden PC-pelin Anttilan valikoimasta ja pitkään pohdin tämän ja Donald in Cold Shadowin välillä. Jossain vaiheessa mulla oli jo Aku Ankka -peli mukana mutta sitten lopulta päädyin valitsemaan Toy Storyn. Alkuperäinen Big Box on edelleen tallella, mutta mukulana irtirevitty Anttilan iso hintalappu hieman jättänyt jälkiä :D Jos joku muistaa Porin Isolinnankadulla olleen Anttilan, niin tämä oli vielä ns. Ruoka-Anttilan aikaa, eli tietokonepelit oli ekassa kerroksessa (myöhemmin sitten Top-Ten -osasto siirtyi kolmanteen kerrokseen, ne legendaariset kierreportaat tuli mentyä monta kertaa pelinkuvat silmissä! Kun muutamia vuosia sitten Big Box -kärpänen puraisi, niin yksi ensimmäisistä pakkohankinnoista oli tuo Donald in Cold Shadow!

4.png


Worms Armageddon (Porin Sokos, 2000) – Worms 2 tuli PC Playn demona pelattua hillittömästi mutta jostain syystä ei tullut koskaan hankittua kokoversiota. Myöhemmin pleikkarin demolevyillä tuli Worms Armageddon vastaan ja sen sysäyksenä piti hankkia sitten tämäkin peli, tosin PC:lle kun sattui olemaan silloin Sokoksella alennuksessa (160 markkaa). Porin Sokoksessa oli silloin viihdeosasto kellarikerroksessa. Sieltä tosin tuli harvoin ostettua mitään (hintataso Anttilaan verrattuna paljon kalliimpi), tämä Worms varmaan niitä ainoita hankintoja sieltä.

Crash Bandicoot 1 (Porin Ekamarket, 2001) 160 markkaa käteistä, edellisenä jouluna saatu Crash 3 tuoreena muistissa ja tarkoitus löytää sarjan jompikumpi edeltävä osa. Ykkösen platinum-versio tuli vastaan ja aivan pakko-ostos. Ja voi hyvä isä sitä pelin vaikeustasoa…

Tombi 2 (Porin Prisma, 2001) Tarjouksessa ollut peli, olisikohan ollut 150 markkaa? Ykkös-Tombia tuli jollain pleikkari-demolevyllä pelattua paljon, mutta vasta Tombi 2 oli se jonka itselleni sain. Tämän lainasin myöhemmin kaverille, jonka seurauksena peli ja kotelo meni hukkaan. Ohjeet löytyi myöhemmin ullakkoa siivotessa ja peli + kotelo oli jossain vaiheessa huuto.netissä reilulla 40 eurolla. Pakko-ostos ja näin Tombi 2 palasi takaisin pelihyllyyn.

Escape from Monkey Island (Veljekset Keskinen, 2002) Euro-aikaa jo, mutta ekalla visiitillä Veljekset Keskisellä mieleen jäi kaupan valtavan koon lisäksi se, että siellä oli vielä myynnissä "uutena" Big Box -pelejä. Olikohan Keskinen hommannut jonkun Lucasartsin maahantuojan loppuerän, kun muistan sellaisen valtavan kaukalon, joka oli tupaten täynnä Lucasin Big Boxeja. Sieltä nappasin Escape from Monkey Islandin 5 euron hintalapulla. En kuollaksenikaan muista muita pelejä, mitä siellä oli.


Muita mieleenjääneitä pelien ostopaikkoja:


Playcity (Porin Citymarketin yhteydessä) – Tänne tuli vietyä paljon pelejä vaihtoon ja vielä useammin kuolattua eri pelejä. Pleikkarille täältä tuli hankittua ainakin Rayman, ja GTA1, Gameboy Colorille ensin Super Mario Bros. Deluxe ja sitten kun olin kyllästynyt siihen, niin Donkey Kong Country. Jälkimmäinen on vieläkin tallella! Sittemmin Puuvillan auettua Cittari muuttui Supermarketiksi ja Playcity katosi kartalta. Nyttemmin Playcityn paikalla on SAMK:n toimintoja.

Rauman Anttila – Olisikohan lopetettu vuonna 2000? Sijaitsi cittaria vastapäätä (keskustaan päin) olevassa liikehuoneistossa. Muistan loppuunmyynnistä sen, että pelit oli -70% ja silloin isä osti Ratti-poljin-setin ja jonkun pelin ja muistan että loppusumma oli reilusti alle sata markkaa.
 
En voi olla varma, mutta luultavasti WarCraft II Akateemisen kirjakaupan pelipuolelta '96 (ks. kuvan katutason kulma). Sittemmin peliostokset siirtyivät Doseen ja PC Superstoreen.

Pohjoisesplanadi_39.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom