Jäätelö

Himassa oli Pätkis, mutta ei tehnyt mieli moista sellasenaan.

Palottelin sen vaniljajäätelöön ja löin kinuski/suklaakastikkeet niskaan niin johan lähti (vähän sotkusen näkönen kun sika söi jo puolet).

86E34329-6DB9-45EC-A4E5-6B8214576FCB.jpeg

Hemmetti pitääkö sitä jatkossa alkaa palottelemaan parempiakin patukoita samalla meiningillä jäätelön sekaan. Kunnon köyhän miehen Ben & Jerry.
 
Vaniljajäätelön sekaan eri hilloja on mun mielestä paras tapa nauttia jätskiä. Vanilja on yksi monimutkaisimmista mauista mitä tulee eri molekyyliyhdisteisiin, niin en oikein älyä sen mollaamista sellaisena "tylsänä" vaihtoehtona.

Toisaalta kunnollisesta vaniljajäätelöstä saa maksaa premiumhintaa, ei halppiksissa ole vaniljaa käytetty välttämättä ollenkaan, vaan vanilliini tuo sen makuvivahteen.
 
Vaniljajäätelön sekaan eri hilloja on mun mielestä paras tapa nauttia jätskiä.

Tätä on tullu kyllä harrasteltua välillä, viimeks vaimon isoäidin omenahillolla.
 
  • Like
Reaktiot: jnx
Tuli tällee välipalana syötyä vähä jäätelöä.

Valio Ainoa Keksimurua oli puolikas rasia ja otinpa sitten Samettinen Nougattia vähä kyytipojaks.

Aloitus 17.18
20211104_171753.JPG

Syöty 17.41.
20211104_174000.JPG

Ei toi nyt mitenkään ihmeellinen suoritus ollu, siinähä toi hupeni kun selas retroa ja katteli töllöstä Simpponeita ja Familyguyta

Ping kaikki jäätelönsyöjät @Radikus @Zilverfang @Wiizeli @kaamio @Kim Jong-il @presidentti ståhlbergin pää @FilmNet
 
Pitää tilaa lisää taas randomeja enneku loppuu pakkasesta;
tää oli ihan 5/5


Ei ole mielenvikaisuus vielä rantautunut Viroon asti.

9a8f25a8b27246a986cdc5edabc535de.jpg
 
Onu Eskimo eli setä Eskimo ei viittaa alkuperäiskansoihin vaan virolaiseen ekaan jäätelöntekijään Evald Roomaan, joka lempinimi oli siis Setä Eskimo.

Onu Eskimo ice creams are a homage and tribute to the traditions of Estonian ice cream and Estonia’s first ice cream crafter, Evald Rooma, commonly known as Uncle Eskimo. Balbiino’s Onu Eskimo ice creams are intertwined with the long traditions of ice cream production.


Eipä tota eskimopuikkoakaan mieltänyt mitenkään ennenkuin siitä alettiin mölisemään. Elät unelmaa.
 


Siinähän sitä sivistystä Eskimoista! Mutta tuo Pingviinihän on Valio jäätelön tunnus ollu iät ja ajat, mut oliko se sit jossain vaiheessa myyty ja nyt pingviini-jäätelöä tekee joku muu. En tiiä!
 
Venäjän kielessä jäätelöpuikko kuin jäätelöpuikko on эскимо eli eskimo.
 
Voisit puolesta loukkaantua siitä ja vaatia tuon rasistisen sanan käytön lopetusta!

Onhan se toisaalta aivan järjetöntä puhua jostain eskimoista, kun kaikkea jäätelöä voitaisiin kutsua myös nimellä GOST-31457-2012.

Toinen viimeaikainen herkkukokemus oli aika mielikuvituksellinen. ГОСТ(GOST) 41457-2012. Tämä GOST siis on IVY-maissa toimivan laaduntarkkailuelimen standardisto. GOST 41457-2012 on standardisto tällaiselle jäätelölle. Tuolla gostilla kun googlailee, niin löytyy kymmeniä sivuja dokumentaatiota siitä, millainen jäätelön pitää olla. Päällimmäisenä mainittakoon tasalaatuinen koostumus ja ylimääräisten sivumakujen puute. Varmaan byrokraattisin jäätelö, jonka oon koskaan syönyt. Oliko hyvää? Noh, ainakin standardien mukainen.

20200711_185948.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom