NES-Retron leffakerho

3.6. katsotaan..

  • Joku muu, mikä? (muista kertoa missä palvelussa leffa pyörii)

    Äänet: 0 0.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    7
  • Äänestys suljettu. .
Joo ei tää leffa kyllä lähtenyt ollenkaan. Alussa olin hetken aikaa innoissani, koska olihan tämä kuitenkin kasarileffa, ja pidin siitä miltä elokuva ja sen maailma näytti. Pääsin hetkeksi fiilistelemään toiseen maailmaan 24 kuvaa sekunnissa toistuvan illuusion kautta! Mutta sitten alkoi todella kökkö action, ja muutahan elokuvassa ei sitten oikeasti lopulta ollutkaan. Meininki oli todella väkivaltaista ja synkkää. Sanoisin suorastaan, että The Punisher 1989 oli väkivaltapornoa ilman mitään muuta substanssia.

Erittäin tympeä elokuva, joka tuntui 90 minuutin kestollaankin liian pitkältä. Oli siellä muutama hieno yksittäinen kohta tai juttu mitkä voisin pölliä jos tekisin omaa elokuvaa, mutta ne olivat erittäin laiha lohtu tämän masentavuuden keskellä.

1/5.

EDIT: oli muuten ihan kauheeta paskaa nuo "pitkät perunalastut" mitä esittelin aiemmassa viestissäni
 
Viimeksi muokattu:
No niin, nyt on leffa katsottu ja voin alkaa kommentoimaan.
Ja en ole kenenkään teidän muiden kommentteja lukenut, eli eka annan oman mielipiteeni ja sitten luen mitä te olette kirjoitelleet.

Tämä on tosiaan itselle lapsuuden leffa. Nostalgia-arvot ovat aivan vitun kovat. Silloin joskus ~8 vuotiaana kun elokuvia alkoi kertymään hyllyyn, niin tämä oli niiden ekojen joukossa. Ja kyseinen VHS toki siis edelleen hallussa, kuten olen tännekin kuvia jakanut.
Olen tämän elokuvan silloin nuorena katsonut todella monta kertaa.
En muista että tästä olisi koskaan DVD-julkaisua tullut ja vaikka olisi tullut, niin en muista moista omistaneeni. Eli siitä kun olen tämän leffan viimeksi nähnyt, on kulunut ainakin 20 vuotta. Ja silloinkin näin aina vain leikatun version.
Eli oli tässä siis jotain uutuuden viehätystäkin, kun ekaa kertaa pääsi leikkaamattoman version kimppuun!

Ja nyt sitten lähdetään yhdellä erittäin tärkeällä asialla liikkeelle.
Tämä Dolph Lundgrenin Punisher ei ole Tuomari vaan Rankaisija. Tiedän että tämä ei ole Marvelin sarjis-suomennokselle uskollista, mutta Rankaisija-nimellä tämä aikoinaan kulki ja sillä mennään.
Niinpä mitä helvetin vittua tämä sitten on saatana?!

rankapun.JPG

Meinasi mennä fiilikset totaalisesti jo ennen kuin edes muoveja sain leffasta irti.
Ei pidä mennä historiaa muokkaamaan!

Leffassa sentään mennään totuudenmukaisesti.

rankapun2.JPG


No niin, sitten se leffa.
Olihan tämä aika kasaria. Ehkä hieman liiankin kasaria, kun ottaa huomioon että 89-vuoden teos kyseessä. Monesti vaikutti enemmän sellaiselta kasarin puolivälin tuotokselta.
Sivuhahmot olivat kliseisiä ja draamaa oli turha odottaa missään muodossa.
Räiskiminen oli pääosassa ja sitä riitti. Rankaisija sylki luoteja siihen tahtiin, että ei tosikaan. Lopussa hänellä menee aina rynkyn lippaallinen per muutama vihulainen.

Hahmoista Kim Myorin esittämä lady Tanaka oli onnistunein ja hänellä olisi saanut olla enemmänkin kohtauksia.
Dolphin Rankaisija puolestaan on melkein koko ajan kuin jossain krapulassa tai kooman kaltaisessa tilassa. Silmät roikkuvat ja olemus on erittäin uninen. Toiminta toki aina sujuu energisesti, mutta muuten aika laiska ja välinpitämätön hahmona.
Ja mikä helvetin uunoturhapuroparta oli Lundgrenille meikattu? Eikö olisi voinut vain antaa oikean sängen olla?

Vaikka leffan näkemisestä tosiaan aikaa, niin todella hyvin tästä muisti asioita. Muistin jopa jotkut vuorosanat sieltä ja täältä.
Ja kyllä mulla edelleen todella vahva nostalgiaside tähän on. Niin jotenkin tärkeä ja iso osa lapsuutta tämä, että ei muutakaan oikein voi.
Eihän tämä leffana noin muuten vedä vertoja 2004 vuoden Punisherille, jossa Thomas Jane pääosassa. Mutta on tämä selkeästi parempi kuin Punisher: War Zone.

3/5
 
Rupesin muuten tässä leffaa katellessa miettimään että en muista tästä frameakaan, ehkä @Wiizeli ei siis suostunut aikoinaan näyttämään koko leffaa pyynnöistä huolimatta. Syystäkin?

Wut?



Ja unohdin kokonaan puhua eroista leikatun ja leikkaamattoman välillä.
13min taisi olla leikattu pois VHS-versiosta mikä on aika paljon enkä todellakaan moista määrää ihan helpolla keksi.
Suurin osa kuitenkin varmaan lopun rynnäköstä Yakuzan pilvenpiirtäjään.
Kenties siitä alun laivahommastakin jotain pätkitty.

Selkein ero, jos nyt oikein muistan, niin oli se Rankaisijan ja blondin välinen taisto lopussa.
VHS:llä se homma loppuu siihen, kun Rankaisija heittää blondin siitä paperiseinästä läpi ja se kämäsesti käpertyy lattialle.
Ei ollut ollenkaan tota kuristushommaa ja kengän piiloterällä huitelua.
 

Mulla on flashback siitä kun joskus sanoit ettet halua katsoa kyseistä leffaa, mutta en muista varmuudella että tuliko sitten katsottua joku toinenkaan päivä.

En tosiaan muistanut koko leffasta yhden yhtä kohtausta.
 
Mulla on flashback siitä kun joskus sanoit ettet halua katsoa kyseistä leffaa, mutta en muista varmuudella että tuliko sitten katsottua joku toinenkaan päivä.

En tosiaan muistanut koko leffasta yhden yhtä kohtausta.

Varmaan just katsonut ton leffan siinä vaiheessa 10 kertaa viikossa, niin joku ähky ollut päällä.
 
Tätä taidettiin joskus ennenkin jo ehdottaa ja itse haluaisin joskus nähdä, niin:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Harmillisesti liian tuoreessa muistissa ainakin itellä.
 
Mutta Punisherista. Oh boy…

Mulla ei ollut kovin korkeat odotukset tästä leffasta, enkä jotenkin osannut suhtautua tähän etukäteen kauheen vakavasti. Mutta yllätyksekseni alkutekstien aikana koin, että tässä on oikeesti ainutlaatuinen, uhkaava tunnelma. Alku on toteutettu hienosti.

Muuuuuutta kun leffa pääsi vauhtiin, niin odotukseni kävivät toteen. Rakastan hyvää toimintasarjakuvaa ja hyvää toimintaelokuvaa, mutta sarjakuvan keinoilla ja lainalaisuuksilla kerrottu tarina ei vain toimi elokuvassa. Mä en voi ottaa tätä leffaa tosissani. Musta tuntui koko ajan, että oikeat aikuiset ihmiset näyttelee tossa jotain täysin absurdia lapsellista satua. Universumissa, jossa he elävät, ei ole järjen hiventäkään. En halua nähdä oikeiden ihmisten sanovan noita vuorosanoja, ne kuuluu sarjakuvan puhekupliin! Jopa tietyistä kuvakulmista, leikkauksista ja kamera-ajoista näkee selvästi, että lähdemateriaalia (eli sarjakuvaa) on seurattu järjettömän tarkasti. Miksi näistä supersankarisarjakuvista pitää tehdä elokuvia ja ennen kaikkea miksi sarjakuvaelokuvista on tullut ison rahan toimintaviihteen ydin? Leffan aikana tuntui, että haluaisin lukea tän tarinan hyvin kuvitetusta sarjakuva-albumista, mutta näyteltynä elokuvana tää yksinkertaisesti ei toimi eikä kiinnosta mua yhtään. Jo 15 minuutin kohdalla alkoi tuntua, etten ehkä haluaisi jatkaa katsomista. Ensimmäinen mielenkiintoinen hahmo oli se kapakassa esitelty Punisherin tiedonantaja. Hahmo on näyttelijä. Osuva vertauskuva: draaman ammattilainen jumissa järjettömässä roskaelokuvassa on hahmoista mielenkiintoisin.

Loppua kohden alkoi tuntua enemmän ja enemmän siltä, että en mä oikeastaan haluais lukea tätä edes sarjakuvana. Tää käsikirjoitus oli vaan paska. Järjettömiä juonenkäänteitä ja täysin mielenkiinnottomia hahmoja. Mä en välittänyt kenestäkään. Mä en ollu kenenkään puolella. Paitsi tietysti niiden orjatyöhön kidnapattujen viattomien lasten. Koko tää lasten vangitseminenkin oli äärimmäisyydessään ja järkyttävyydessäänkin todella korni elementti juonessa. Tarina ei edennyt johdonmukaisella tai kiinnostavalla tavalla. Paikka paikoin tää tuntui vanhanaikaisemmalta kuin jotkut 60-luvun bondit. Lundgren oli myös niin huono ja epäuskottava roolissaan, että ei voi kuin ihmetellä, miten juuri hän on päässyt tällaseen leffaan. Tulee olo, että häntä ei ole tippaakaan kiinnostanut tän leffan tekeminen.

Kaikesta valituksesta huolimatta on kuitenkin tietyllä tavalla ihan helvetin siistiä, että tämmöstä viihdettä on olemassa, ja osaan kyllä antaa tälle arvoa. Koen loppujen lopuksi jollain tavalla olevani tämän kohdeyleisöä. Mun kaltaisille ja mun sukupolven nörttipojillehan tämä nimenomaan on tehty. Mutta kaiken muun vastaavan viihteen rinnalla tää on musta edelleen roskaa. Ja tuntuu, että onhan noiden tekijöiden ja näyttelijöiden täytynyt tiedostaa, että on ihan absurdia tehdä tollasta leffaa. Tää on vaatinut vähintäänkin kymmenien eri alojen ammattilaisten ja taiteilijoiden panostusta. Mutta roskaa tää oli.

Kunpa en olisi käyttänyt aikaani tän katsomiseen.

1/5
 
Kunpa en olisi käyttänyt aikaani tän katsomiseen.

Itse olen oikeestaan eri mieltä tästä, mä tykkään saada erilaisia leffakokemuksia ja nyt tämäkin on siellä pään sisäisessä katalogissa (vaikkakin osastolla Älä katso uudelleen).

Muuten mua ois jatkossakin hämännyt että millanenkohan tämä olikaan.
 
Itse olen oikeestaan eri mieltä tästä, mä tykkään saada erilaisia leffakokemuksia ja nyt tämäkin on siellä pään sisäisessä katalogissa (vaikkakin osastolla Älä katso uudelleen).

Muuten mua ois jatkossakin hämännyt että millanenkohan tämä olikaan.

Ymmärrän. Mä en ollut tietoinen koko leffasta ennen tätä leffakerhoa, ja tuntuu että ei mun olis tarvinnut edes tietää tän olemassaolosta.
 
Onkos leffan nyt sitten pakko olla elokuvaelokuva vai saako olla animaatiokin? :rolleyes:


Tarkemmin sanottuna Gisnepin The Black Cauldron, eli Hiidenpata on ollu omalla listalla tässä, niin heitetään nyt se ilmoille.

En muista että olis porukka ihan eilen postaillu sitä katsoneensa.


E: heitetään vielä toinen Gisneppi, eli Miekka Kiveksessä.
 
Tarkemmin sanottuna Gisnepin The Black Cauldron, eli Hiidenpata on ollu omalla listalla tässä, niin heitetään nyt se ilmoille.

Tämä kiinnostais muakin vähän, kun tuosta tehdyn seikkailupelin joku aika sitten pelailin.
 
Hiidenpata on törkeä leffa. Pelkäsin lapsena aivan hulluna ja sitten aikuisena katseltuna aika 3/5.

Hyvä suomidubbi kun siinä on Arttu Wiskari pääroolissa.
 
Takaisin
Ylös Bottom