NES-Retron Segakerho (Castlevania: Bloodlines & Ristar)

Olen niin ehdollistettu peruskoulun arvosana-asteikkoon, että jos käytössä on kymmennenportainen (1-10), tai yksitoistaportainen (0-10), niin omassa päässä 4-5 arvosanan mieltää aina ensin pelikelvottomaksi paskaksi. Ja tämä, vaikka seitsemänportaisella kouluarvosana-asteikolla tuo 4-5 arvio olisi sellainen ~7, eli ihan passeli puutteineenkin.
 
Aamu hakattu nyt mikromasiinoiden Super Leagueta. Kaksi ekaa sarjaa meni ykkösellä läpi. Toisiksi ylin sarja vaati useamman yrityksen, mutta nyt sekin menee jo rutiinilla. Ylin sarja onkin aika brutaali. Neljä kisaa, joissa kahdessa autot kulkee aivan älyttömän lujaa ja vaikka kuinka yrittäisi opetella ratoja, niin vaikeaa on. Yksi kisa on helikoptereilla, jossa pitää myös säädellä korkeutta, ettei törmäile putkiin. Viimeinen kisa on puumajassa sateisessa säässä. Vaikeasti opeteltava rata, jossa on paljon pikku pomppuja ja vastustajat pelaa lähes täydellisesti. Ylintä sarjaa nyt 3 yritystä takana ja aina olen jäänyt hännille, jolloin tulee pudotus alempaan sarjaan. Tosi turhauttavaa vetää kakkossarja aina uudestaan läpi. Nyt pieni tauko ja Sega jäi päälle odottelemaan jatkoa.
 
Ja Super League mestaruus voitettu! :win:

Harjoittelun jälkeen onnistuin pari kertaa pitämään paikan ykkösliigassa. Kun ei tullut pudotusta alas, niin pääsi kunnolla treenaamaan kenttiä. Mestaruus varmistui lopulta jo kolmannessa radassa. Kolmesta
ekasta radasta sijat 1, 2, 1. Näistä tuli 11 pistettä ja ero tokaan oli 3 pistettä ja kun voitosta saa 4 pistettä ja häviöstäkin yhden, niin vikan radan sai jo hävitä, minkä teinkin. (Tasapisteissä ihmispelaaja voittaa.) Vika rata oli ainoa, minkä hävisin joka kerta.

Aikaa meni tänään kolmisen tuntia. Hyvä pelihän tämä on ja kun radan oppii kunnolla, niin pääsee huristelemaan kunnon flow tilassa. Ohjattavuudesta ja grafiikoista tykkäsin. Äänet on ok ja tunnusmusa klassikko. Annetaan jo nyt arvosanaksi 9. Saa nähdä jaksaako Challenge modea kokeilla, mutta ei ainakaan enää tänään. :D
 

Liitetiedostot

IMG_5375.jpeg IMG_5379.jpeg IMG_5387.jpeg
Pääsin kuudenteen rataan challenge modessa. Super Leagueta kokeilin kans, mutta siinä jäin joka radassa viimeiseksi.

Joo kyllähän se tämä oli, mitä aikoinaan PC:llä pelattiin! Oikein nostalginen fiilis tätä pelata. Kiva presentaatio valikoissa ja kenttää edeltävät auton kuvat on myös hyviä. Grafiikka on selkeää ja värikästä, musat on pirun kovat.

Vaan onhan tämä haastava pelata! Auton tippumis-vihellysääni tuli hyvinkin tutuksi. Harmi kun autot menee niin lujaa ja näkökenttä on niin kapea. Myös se, että autojen nopeus ja käyttäytyminen vaihtelee käytännössä joka radalla, niin se vaatii käytännössä kaiken ulkoa opettelua. Joku easy-mode ois kelvannut, missä autot menee hitaampaa.

E: En ala vielä pisteyttämään, kun pitäähän tätä pelata vielä lisää jossain kohtaa. Positiivisen puolelle kuitenkin menee.
 
Kävin vielä edellisen viestin kirjoituksen jälkeen kokeilemassa head to head moodia. Tää on se kaksinpeli, jossa pitää ajaa toinen kuvaruudusta ulos, että saa pisteen. Ja tämä on se, joka itselle tulee ekana mieleen Micro Machinesta!

Samat kentät tulee samassa järjestyksessä, kuin challenge moodissa. Ja samaan kuudenteen kenttään loppui pelit jälleen! Tässä ratojen ulkoa opettelu vaan korostuu entisestään, kun johdossa ollessasi eteensä näkeminen on vielä vähäisempää.

Kyl tätä kaksinpelinä ihmistä vastaan vois pelata.

IMG_20240414_143927.jpg
 
Micro Machines 2

Tuli nyt kokeiltua molempia modeja. Challenge modessa tuli päästyä 5 kisaan ja Super liigassa olin jokaisessa kisassa viimeinen, joten eiköhän tämän jo tästä huomaa ettei ole minun peli ollenkaan.

Tämän pelin suurin ongelma on ettei siinä ole minkäänlaista karttaa ja et näe eteesi kovinkaan pitkälle. Vaatii siis äärimmäisen hyvää muistia ja erityisesti "mike tysons punch out tyyppistä" reagointikykyä, jotta ei kokoajan olla jorpakossa. Ja kuten tuli myös huomattua, vastustajat ei pahemmin virheitä tee, joten aikamoiselta tuskien taipaleelta tämä peli vaikuttaa.

Ei sillä kyllähän tämä peli näyttää ihan kivalle ja varmaan jossain känni-illassa kavereitten kanssa menisi, mutta yksin pelatessa ja vakavissaan ei oikein uppoa minulle.

Tämä peli olisi mielenkiintoinen pelata ns. "mario kart" kuvakulmasta. Autot voisi myös kulkea huomattavasti hitaammin, niin ehkä tuohon reagointiin voisi edes jotenki päästä sinuiksi (tämä voisi olla vaikka vaikeusasteen takana tämä autojen nopeus) <- tässä siis pari kehittämiskohdetta, millä pelin arvosanaa olisi voinut hinata ylöspäin.

Mutta peli tällaisenaan ansaitsee vaivaiset:

Arvosana: 2/10
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom