Maskotti äijä lanka

Kaikki tietävät ja muistavat Ville Viikingin ja Harri Hylkeen, mutta hyvin harva muistaa Viking Kalypso -laivan maskotin eli Kalle Kalypson. Laiva liikennöi Viking Linen punaisissa väreissä Turku–Tukholma-väliä ysärin alussa 30.4.1990–1.1.1994, minkä jälkeen tilaaja, Viking Linen osakasvarustamo, Rederi AB Slite, meni konkurssiin ja laiva huutokaupattiin Hongkongiin.

Joka tapauksessa Kalle Kalypso oli ja on vielä tänäkin päivänä paljon mielenkiintoisempi maskotti kuin Ville tai Harri, sillä se oli sininen, isopäinen ja tyhjäkatseinen otus, joka ajeli laivan käytävillä polkupyörällä, jota piti pystyssä apupyörät. Kallen sisällä ei ollut ihmistä, vaan se oli kuin Saw-elokuvien Billy the Puppet, jota ohjattiin jostain etäältä ja siinä oli sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni. Viking Linen Facebook-sivuilta:

1648486278048.png

Yritin etsiä Kallesta kuvia, mutta en löytänyt netistä yhtäkään, ja ylläoleva muistelma on ainut, minkä löysin googlettamalla. Se on siis vieläkin harvinaisempi kuin mitä ajattelin. Jouduin siis sukeltamaan taas vanhempieni valtavaan valokuvakokoelmaan, koska muistin, että Kallesta on kuva jossain niiden satojen kuvien joukossa.

Kuumeisen etsinnän jälkeen löytyi. Muistan, että näissä kuvissa oli menossa Kalle Kalypson konttauskisa, jota Kalle juonsi. Otus pysyi taustalla ja lapset ikään kuin konttasivat Kallea karkuun, mikä tuli varmasti ihan luonnostaan. Muistan, että Kallen ääni oli todella kova ja särisevä, kuten voi jotenkin odottaa tällaiselta luomukselta. Olkaa hyvät: internetin ainoat kuva Kalle Kalypsosta:

1648486723621.png

1648486754869.png

Kuvissa olen häviämässä kisan, ja Kallen elottomat silmät tuijottavat tuota sille anonyymiä lasta kuin seuraavaa herkkupalaa, jonka aikoo laittaa suhteettoman suureen suuhunsa.

1648486549587.png

1648486676968.png

Kalle jatkoi kisan jälkeen pyöräilyään laivan käytävillä enkä nähnyt sitä sitten sen koommin, paitsi kun lähdettiin laivasta niin se oli siinä "tervehtimässä" vielä liikkumattomana elottomine silmineen.


[kalle kalypso maskotti keksi hirviö polku pyörä lama maskotti äijä !!]

Ei jehna, löysin jostain digitaaliarkistojeni kätköistä vielä paremman kuvan Kallesta! Tässä on nyt koko maailman tarkin kuva kyseisestä painajaismaskotista!

kukas_se_siinä.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom