Minkä kirjan luit viimeksi?

En ole yhtään äänikirjaa koskaan kuunnellut mutta tuntuu jotenkin pitkältä kuunteluajalta vs jos lukee itse? Ainakin jos on menevä kirja niin tuollaisen 300-sivuisen lukaisee kahdessa illassa hyvin.

Äänikirjan etu on itelle just siinä että sitä voi kuunnella kätevästi esim. kävellessä joka on aikaa joka menis muuten aika hukkaan.
 
En ole yhtään äänikirjaa koskaan kuunnellut mutta tuntuu jotenkin pitkältä kuunteluajalta vs jos lukee itse? Ainakin jos on menevä kirja niin tuollaisen 300-sivuisen lukaisee kahdessa illassa hyvin.
Siitä on niin kauan kun viimeksi luin jonkun kirjan niin en osaa sanoa, mutta en toisaalta äkkiseltään itse varmaan juuri nopeamminkaan tätä saisi maaliin, itse lukien siis.
Tuolla olisi YUP - Helppoa muisteltavaa hyllyssä odottamassa lukemista jota ei äänikirjana ole vielä(kään) tullut, 384 sivua. Siitä saisin itse vertailukohdan, jos joskus jaksaisin sen aloittaa.
 
Tommonen tuli luettua. Ihan jepa. 4/5. Suosittelen jos kiinnostelee aihe. Olisko ollu esikoisteos, ihan kiva siinäkin mielessä pääsee lukee jonkun tuotannon ihan alun :D. Nimmarikin on kirjassa :D Mikä on kans jepa lisä.

Tässä korona ajasta kans juttua, että sijoittuu vähän niinun nykyaikaan.
bonbonfireAPnyt
 

Liitetiedostot

IMG20230910001637.jpg IMG20230910001647.jpg
Stuart Turton - Evelynin seitsemän kuolemaa

Mies herää metsästä. Hän ei muista mitään, ei edes itseään. Jonkinlainen hätä on kuitenkin käsillä.
Metsästä hän selviytyy ison kartanon luokse, jossa juhlat meneillään. Siellä hänet tunnetaan.
Ja jos muistinmenetyksessä ei ole tarpeeksi hämmästeltävää, niin mysteerimies saapuu hänen luokseen ja kertoo, että hänellä on 8 päivää aikaa ratkaista Evelyn Hardcastlen murha.
Evelyn ei tosin vielä ole edes kuollut.
Jotta homma menisi vielä oudommaksi, niin tämä muistinsa menettänyt mies elää tämän saman päivän aina uudestaan ja uudestaan.
Hän muistaa uutena päivänä mitä viimeksi on tapahtunut, jotta voi alkaa sitä kautta ratkomaan tulevaa murhaa.
Ja vielä yksi twist. Hän herää joka kerta tuohon päivään eri ihmisenä.

Elikkäs, tämä oli tälläinen murhamysteeri, joka sijoittuu täysin tuon yhden kartanon alueelle. Kaikki hahmot ovat jo kartanolla, joten murhaajakin on joku heistä.
Tarinan edetessä aukeaa tiedon palasia sieltä ja täältä, mutta ei niistä pysty mitään kunnolla päättelemään ennen kuin vasta tarinan lopussa.
Itse en ainakaan osannut päätellä kuinka tämä kaikki tulisi päättymään.

Ihan mielenkiintoinen kirja, jossa hyvät hetkensä.
Mutta vähän jätti kaipaamaan. Kirjasta yli puolet mentiin suht rauhallisesti ihmetellen ja lopussa kaikki tuli ryminällä päälle.
Kaikki kyllä paljastetaan jne, mutta silti jäi vähän tunne että ihan kaikkea ei kuitenkaan kunnolla tai tarpeeksi selitetty.
Mutta kokonaisuus kuitenkin vahvasti plussan puolella. Vähintään 3,5/5
 
Tapani Kiminkinen - Lukot Auki! Sanoo Maalaislääkäri

Tv:stä tuttu tohtori Kiminkinen on kirjoittanut kirjan tai muutaman. Tässä teoksessa perehdytään selkokielellä ihmisen vähän kaikkiin vaivoihin, niin henkisiin kuin fyysisiin. Kirjan kieli ja tunnelma on kuin suunnattu keski-iän ylittäneille maalaisille. Väitän että jopa joku kaupunkilaisempi woke-crew:n jäsen saattaisi hernettä vetää nenään joistain tämän kirjan jutuista.

Teos on sisällöltään tietynlainen maallikon terveysopas, jossa kerrotaan ohjeita terveelliseen ja hyvään elintapaan.
Käsitellään niin ruokailut kuin liikunta sekä hengellinen puoli. Vaikka Kiminkinen uskonsa esiin tuokin, niin ei hän ole sitä tyrkyttämässä. Hänen näkemyksensä raamatun oppeihin on myös sangen terveellä pohjalla, eikä hän tulkitse niitä sanasta sanaan.

Kirjassa on tiettyjä hyviä asioita vähän kaikkien kannalta, jotka liittyvät yleiseen terveyteen.
Välillä Kiminkisen tarinointi kuitenkin tuntuu harhailevan ja sanoma on outoa. Herra käyttää paljon omaa huumoriaan sekä sanontoja tai viittauksia, jotka eivät välttämättä kaikille aukene. Eivät ne kuitenkaan kirjaa pilaa sinällään. Tuovat vain omanlaistaan persoonallisuutta.

Ei tämä nyt mikään ihmeellisen hyvä teos ollut. Luin tämän koska oli helppo ja lyhyt kirjallisuuden lähde sillä hetkellä. Ei tämä kuitenkaan huono ollut. Jotain ihan hyviäkin juttuja tästä irtosi, koska lääketieteestä kerrottiin. Ja kertoipa Kiminkinen ihan asiallisesti jopa suomen terveydenhuollon epäkohdista. Vaikka kirja on yli kymmenen vuotta vanha, niin kyllä tietyt jutut edelleen pätevät.
 
Anna-Lisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen ja Jussi-Pekka Aukia - Hovimäki: Oolannin sodasta sortovuosiin
Hovimäen kolmoskausi romaanina. Upea romaani, todellinen suomalaisen kirjallisuuden klassikkoteos! Vähän harmittaa ehkä vaan se, että tässä kirjassakin aika monta hahmoa pistettiin päiviltä samalla lailla kuin telkkarissa, eli ovat vaan jossain kappaleiden välissä kuolleet. Romaani nyt kuitenkin tarjoaisi mahiksen vähän enemmänkin syventyä hahmoihin kuin rajallinen ruutuaika.

Noh, nyt päästään katsomaan laina-DVD:itä!

20230831_165258.jpg20230831_165627.jpg
Hovimäkeä hain läpi tuulen ja sateen kirjastosta. Erikoiset nämä kannet. Melkein kuin jokin Tampereen kirjaston puuttuvista Hovimäki 3 DVD:istä olisi joutunut luovuttamaan kantensa tälle kirjalle. Suht kova wall of text takakannessa spoilaa kaiken.
Tuli nyt vasta oikeasti luettua tuo takakannen teksti, ja siinähän kyllä tosiaan spoilataan ihan viimeisten 50 sivunkin tapahtumia.
 
Aaveet ja muut oudot ilmiöt.

Tarinoita eri paikoista missä esim kummittelee tai tapahtuu muuta merkillistä, pelottavaa, yliionnolista tai paranormaalia. Ihmisten kertomuksia paljon. Kirjassa käsitellään myös loch nessin hirviötä, isojalkaa ym. Ihan kiinnostavia juttuja joukossa. Jos tälläiset asiat on lähellä sydäntä niin suosittelen ehdottomasti.

Kiimtoisia juttuja tutkittavaksi esim kuinka näyttelijät Jack Macgrowan ja Vasiliki Maliaros kuolivat ennen manaaja elokuvan ensi-iltaa vuonna 1973. (Edit: Molemmat siis kuolivat myös elokuvassa.)

Huom: Kuvat sisältävät paljastuksia kirjasta siis sivuja kirjasta. Älä lue jos et halua nähdä etukäteen mikäli meinasit kirjan lukea. Yritin löytää kuviin esimerkkejä joistain hyvistä jutuista kirjasta mutten löytänyt kaikkia mitä olisin hslunnut. Siinä nyt jotain osviittaa sisällöstä. On kyllä aika monipuolisesti kaikenlaista ettei tuokaan nyt sinänsä vielä niin paljon kerro :D.

IMG20230927233724.jpg
 

Liitetiedostot

IMG_20230928_000009.jpg IMG_20230927_235947.jpg IMG20230927235045.jpg IMG20230927235029_BURST001_COVER.jpg IMG20230927233732.jpg
Viimeksi muokattu:
Agnessa Haikara: Kuka koputtaa ovellesi? Kuolansuomalaisten kohtalo Stalinin vainoissa

Lyhyt historiankertomus Murmanskin alueella asuneista suomalaisista ja norjalaista. Spoiler alert: ei hyvin mennyt.

Vähän oli mielestäni torso kirja tämä. Ihan mielenkiintoisia juttuja, joita en aiemmin tiennyt, mutta paljon jäi puuttumaankin. Tuntui vähän sellainen punainen lanka puuttuvan. Pompittiin vähän sinne sun tönne ja välillä oli 30 sivua listattu vainon uhreja ja välillä pitkiä pätkiä aikalaista lakitekstiä. Lyhyt kirja (191s.) ja isohkoa tekstiä. Kirjoittaja olisi voinut ehkä ammentaa hieman enemmän vielä vaikkapa oman sukunsa tarinasta, että miten ja miksi ovat aikoinaan Suomesta Murmanskiin päätyneet.

Jotenkin absurdilta tuntuu se ajatus, että FSB pyrki tämänkin kirjan julkaisun estämään ja kirjoittaja muutti turvallisuutensa puolesta peläten Suomeen. Tässä kun nyt ei oo mitään ihmeellistä suominationalistista paatosta kuitenkaan. Noh, kaipa se esikuva Stalin sitten on vaan niin koskematon ja pyhä Putinin valtakunnassa.
 
KorpinPortti - Anthony Horowitz

Ensimmäinen osa sanoisinko jonkinlaisesta yliluonnollisesta, jännityskauhu kirjasarjasta. Piti kyllä aika hyvin otteessaan. Kiinnostelee muutkin osat tämän perusteella ja ne aionkin nyt hankkia.

Kirjan takakansi:

Hän oli aina tiennyt olevansa erilainen.
Ensin alkoivat unet.
Sitten painajainen.

14-vuotias Matt Freeman joutuu hankaluuksiin, minkä seurauksena hänet lähetetään asumaan kasvattiperheeseen pikkukylään Englannin maasrudulle. Ei kestä kauaakaan ennen kuin hän tajuaa, että koko kylässä on jotain pahasti pielessä. Sitten Matt oppii Vanhoista ja alkaa ymmärtää, miten erilainen hän todella onkaan. Käy ilmi että pikkukylä on paljon nuorisovankilaa pahempi paikka, ja Matt on äärettömän suuressa vaarassa. Ongelma on se, että kukaan ei usko häntä, kukaan ei voi auttaa. Mattin on pärjättävä omillaan, ja jäädäkseen henkiin hänen on selvitettävä, mikä on mystinen korpinportti.
IMG20231015133937.jpg
 

Liitetiedostot

IMG20231015133944.jpg
Jukka Parkkinen
Aasinsilta ajan hermolla

Tässä yritetään selittää 500 sanonnan alkuperä. Nimenomaan yritetään, koska harmillisesti aika monen kohdalla on vain kerrottu, mitä sanonnalla tarkoitetaan. Ihan hauskaa nippelitietoa, mutta lukeminen alkoi tuntumaan jossain kohtaa opiskelulta, vaikka kirja onkin aika lyhyt.
 
Stephen King: Jälkeen keskiyön
Kauhun mestari Stephen King päräyttää jälleen paskat housuusi tällä novellikokoelmalla, ei hän suotta ole maailman luetuin kirjailija. Lue jos uskallat.
20231026_220604.jpg

Jees elikkä Amerikassa yhtenä isona Skeleton Crew -niteenä vuonna 1985 julkaistun novellikokoelman kahteen osaan pätkityn suomennoksen ensimmäinen osa.

Filmatisoinnit saaneet Usva ja Lautta on ihan kiinnostavia novelleja, tai no Usva jo kyllä pienoisromaani ennemminkin. Muuten on kyllä aika mitäänsanomattomia kertomuksia. Jauntti ehkä ihan jees variaatio Kärpäsestä. Muutama novelli ihan Kingin jostain uran alkuajoilta/ennen uran alkua.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Viimeksi muokattu:
Stephen King
Rita Hayworth ja Shawshankin vankila

On pitkään kiinnostanut lukea tämä ihan vain siksi, että leffa on niin perkeleen hyvä. Elokuvan suomennos kävi muuten ärsyttämään entistä enemmän tämän luettuani. Voiko tätä nyt edes kirjaksi laskea: Sivuja oli hädin tuskin sata, mutta tarinassahan sattuu ja tapahtuu joka tapauksessa.

Vaikka tiesi aika tasan tarkkaan, mitä tulee tapahtumaan, niin ei tuota oikein malttanut laskea käsistään. Hankala sanoa, millainen kokemus tämä olisi ollut ilman elokuvan olemassaoloa. Tämä on yksi niistä tapauksista, jossa leffa seuraa kirjan tapahtumia todella tarkasti: Kirjassa ei ollut juuri mitään, mitä elokuvassa ei olisi mukana. Muutamia juttuja on lisätty ja muuteltu, mutta erot eivät ole kovin merkittäviä.

Tuli vihdoin luettua tästä se toinenkin, eli Etevä oppilas. Hyvä oli tuokin! Kyllähän siitäkin leffan katsoisi. Odotin ehkä vähän enemmän lopulta, mutta ei se ollut missään nimessä huonokaan. Toisaalta en osannut odottaa koko tarinalta yhtään mitään, kun ei aloittaessa ollut mitään käsitystä, mistä on kyse, ja alkupuolella sitten yllätyinkin positiivisesti.
 
Takaisin
Ylös Bottom