TOP20 elokuvat

Hyviä listoja jengiläisillä! Monta nimettyä voisi hyvin olla listalla, haaste aika melkoinen kun ei näitä voi järjestykseen laittaa kun vaihtelee niin paljon hetkestä, eli aakkosiin meni. Tunkua listalle olisi enemmänkin, joten päästin listalle vaan yhden elokuvan per ohjaaja – jotkut olis muuten saaneet useamman. Omaa nostalgiaa on mukana reippaasti, ja siksi painotus oman nuoruuden kovuuksissa. Listalle päätyi nyt paljon leffoja mitä jaksaisin katsoa vaikka heti, ehkä siksi paljon jollain toisella mittarilla ja toisena hetkenä parempia karsiutui. Sorry, good vibes only! Tarantino vois olla listalla, ja niin vois myös Woo tai Chaplin tai Kaurismäki tai Nolan tai Almodovar tai Iñarritu tai Smith tai Bruckheimer tai de Palma.

Alien (1979, Ridley Scott)
Tätä tunnelmaa ei kyllä päihitä oikein mikään.

Aliens (1986, James Cameron)
Genre vaihtuu, mutta kaikki toimii! Puskee samalla Terminatorit veke listoilta, mutta oh well.

American History X (1998, Tony Kaye)
Kylmät väreet menee yhä. Saman aikakauden vähän erilainen natsileffa Apt Pupil pääsee omalla listalla kans korkealle vaikka painiikin eri liigassa.

The Bourne Supremacy (2004, Paul Greengrass)
Bourne-trilogian toinen on jotenkin menevimpiä.

Dancer in the Dark (2000, Lars von Trier)
Harvoin on ollut leffateatterista tullessa niin epäreilu olo kuin tän jälkeen.

Die Hard (1988, John McTiernan)
Yippee-ki-yay, tässä on taas kaikki kohdallaan! Harlinin jatko-osassakaan ei valittamista.

The Fly (1986, David Cronenberg)
Jeff Goldblum! Kärpäsenä katossa!

Jurassic Park (1996, Steven Spielberg)
Niin moni asia niin kohdallaan. Plus dinosauruksia. Ja Jeff Goldblum.

L.A. Confidential (1997, Curtis Hanson)
Paras James Ellroy -filmatisointi.

Léon (1994, Luc Besson)
Olin hyvin lähellä valita The Fifth Elementin tähän. Siitä tulee parempi mieli! Mutta Léon on parempi elokuva.

The Life Aquatic by Steve Zissou (2004, Wes Anderson)
Profiilikuvakin sen kertoo.

The Lion King (1994, Roger Allers ja Rob Minkoff)
Aina lopussa vähän itkettää.

The Matrix (1998, Wachowskit)
Tää oli niin uraauurtava tullessaan, että on jättänyt lähtemättömän jäljen.

Mulholland Drive (2001, David Lynch)
Lynchiä parhaimmillaan. Twin Peaks hieno sarja, mutta Fire Walk With Me oli too much.

Seven (1998, David Fincher)
Pitää otteessaan. Lukuisat dark and edgy leffat ja sarjat on tälle paljon velkaa.

The Shining (1979, Stanley Kubrick)
Olis voinut olla joku toinenkin Kubrick, mutta ei nyt.

Starship Troopers (1999, Paul Verhoeven)
Kumman yhteiskuntakritiikki on parempaa, Robocopin vai tän? No tän! (Valinta oli kyl vaikee.)

Strange Days (1997, Kathryn Bigelow)
Tässä aliarvostettu tai ainakin vähemmän tunnettu cyberpunk-scifi Hurt Lockerin ohjaajalta.

There Will Be Blood (2007, Paul Thomas Anderson)
Hieno se on, ei pääse mihinkään.

Tonari no Totoro (1988, Hayao Miyazaki)
Henkien kätkemä voisi yhtä hyvin olla tässä, mutta tää on vielä lähempänä sydäntä.
 
Täytyy sanoa, että mistään muualta en ole ikinä saanut näin laadukasta leffa-/sarjavinkkiä kuin tältä foorumilta, ja miten tehokkaasti. IMDb:n watchlist kasvaa joka päivä. Elämässä pitää olla hyviä leffoja ja myös mahtavaa leffajauhantaa, siihen on kyllä tämä foorumi tarjonnut lääkkeet.
 
Katotaas ny saisinko tähän omaan listaan jonkinlaista järjestystä perustelujen kera. Eihän tämä mitenkään kiveen hakattu ole, kun fiiliksen mukaan laadittu ja fiilikset vaihtelee kulloinkin miten vain. Mutta silti jokainen listalla oleva leffa on kyllä paikkansa listalla oikeuttanut, ilman muuta. Lähdetäänpä siis perkaamaan.

Ja teen tän taas silleen OIKEIN, että ykkönen paljastuu vasta lopuks! Niinku pitäskin olla!

20. Brawl in Cell Block 99 (2017, ohjaus S. Craig Zahler)


En ole koskaan liiemmin pitänyt Vince Vaughnista tai hänen komedioistaan, mutta Brawl in Cell Block 99 muutti kyllä oman suhtautumiseni Vinceen. Tekeepi meinaan äijä sen verran tiukan roolisuorituksen entisenä nyrkkeilijänä, joka vedetään askel askeleelta yhä syvemmälle mustaan syöveriin. Juoni tarjoilee twistejä ja jännitystä sen verran että välillä huomaa oikeasti istuvansa ihan soffan reunalla. Huh!

19. The Godfather (1972, ohjaus Francis Ford Coppola)


Ensimmäinen Kummisetä on meikäläisen lempparimafialeffa. Onhan joku Goodfellaskin ihan hyvä, mutta tässä vetoaa se ns. klassinen tunnelma sekä tietty myös Marlon Brandon aivan huikaiseva roolityö Don Corleonena. No okei, ei tästä huonoja näyttelijöitä muutenkaan löydy.

18. Blade Runner (1982, ohjaus Ridley Scott)


Blade Runnerin maailma on ihan hiton kiehtova, myös visuaalisesti. Toki se on myöhemmin synnyttänyt monia jäljittelijöitä ja cyberpunk-kliseitä, mutta neonvaloin valaistussa ikuisen yön ja sateen kaupungissa vaan on sitä jotakin. Tähtien sotien ja Indyjen ulkopuolella Harrison Ford tekee uransa parhaan roolisuorituksensa replikantteja jahtaavana Deckardina.

17. Lost Highway (1997, ohjaus David Lynch)


Meikäläiselle tämä on paras Lynchin ohjaama leffa (sori @Rami Airola ) – kaitpa siihen vaikuttaa osaltaan myöskin tuo nostalgia, kun tämä on myös ensimmäinen koskaan näkemäni Lynch-leffa. Viime katselusta on tosin vuosia aikaa, mutta muistan edelleen sen fiiliksen mikä tuli kun Lost Highway pyörii silmien edessä. Olisi korkea aika ottaa uusintakatselua!

16. Heat (1995, ohjaus Michael Mann)


Lieneekö paras moderni rikoselokuva? Ainakin meikäläisen mielestä! Talenttia löytyy vaikka muille jakaa: Al Pacino ja De Niro tekevät tässä ehkä yhdet parhaista roolisuorituksistaan ikinä, samaa voi sanoa Kilmerin Vallustakin. Leffassa oleva ryöstökohtaus on ehkä yksi hienoimmista ryöstökohtauksista ikinä, kun kaikki meneekin yhtäkkiä päin hevon peetä ja tulitaistelu alkaa. Siinä on tunnetta ja latinkia kun isot pyssyt täräyttelee menemään. Ja tietysti leffan kantavana teemana oleva kissa ja hiiri -leikki on ihan hiton kiehtovaa seurattavaa.

15. Mad Max: Fury Road (2015, ohjaus George Miller)


On se Millerin pappa vaan kova setä. Yhtenä päivänä sitä ohjataan söpöjä puhuvia eläimiä possuista pingviineihin ja sen jälkeen tarjoillaan tuhon sinfoniaa hiekka-aavikoilla. Kävin kylläkin vähän aikaa tekemään sisäistä painia sen suhteen, että pitääkö listalle valita Asfalttisoturi vai Fury Road, mutta lopulta saagan viimeisin osa veti pidemmän korren. Vaikka Mel Gibson on ainoa oikea Max Rockatansky, Fury Road kuitenkin on vaan niin uskomattoman upeaa turboahdettua silmäkarkkia, että vastaavaa ei ole tämän koommin nähty. Kävin kattomassa leffassakin kolme kertaa.

14. Bloodsport (1988, ohjaus Newt Arnold)


Paras kamppailulajileffa ikinä, ja paras Van Damme -leffa siinä samalla. Van Damme kuulee kumiten kutsun ja lähtee vetämään monia eri tyyleillä taistelevia kamppailijoita pataan, kohdaten lopuksi ison ja ilkeän, vippaskonsteihin sortuvan Bolo Yeungin. Sitä ennen vedetään läpi kuitenkin tiukkoja treenimontaaseja, kuullaan Stan Bushin esittämiä voimabiisejä ja muutenkin ollaan voimien tunnossa.

13. The Dark Knight (2008, ohjaus Christopher Nolan)


Omissa kirjoissani Yön ritari on paras supersankarielokuva ikinä, tai no sarjisleffa ylipäätään. Olen aina ollut nimenomaan Batman-fani, Lepakkomies-sarjakuvat oli jo lapsena kovassa kulutuksessa ja Burtonin etenkin eka elokuva tuli katseltua videolta säännöllisesti. Ja vaikka vuoden -89 Batman edelleen on erityispaikalla omassa sydämessäni, The Dark Knight menee kuitenkin sen edelle sillä ajatus "oikeasta", "reaalimaailmassa toimivasta" Batmanista kiehtoo. Eli Burtonin sarjakuvamaisemman toteutuksen sijaan on selvästi lähdetty tekemään Bättis-leffaa sen kautta että miten se voisi toimia autenttisesti, ja siitä mä diggaan. Batman Begins oli ihan hyvä avaus, mutta TDK hioi timanttia yhä kauniimmaksi. Ja onhan se Ledgerin Jokeri vaan huippu, vaikka miljoonat parodiat ovatkin ehkä hiukan vieneet terää. Mut silti, hyvä on.

P.S. The Dark Knight ei kuitenkaan ole Nolanin paras leffa, vaan sen kruunun vie The Prestige.

12. A Fistful of Dollars (1964, ohjaus Sergio Leone)


Dollari-trilogian paras osa ja paras spagettilänkkäri muutenkin. Jatko-osatkin ovat toki hyviä, mutta ne lähtevät mielestäni paisumaan kuitenkin ehkä hiukan liikaa. Tämä ensimmäinen taas pysyy hiukan tiukemmin kasassa ja on muutenkin hiukan pienempi kerronnan puitteiltaan, mikä toimii tässä osoitteessa paremmin. Clint Eastwod on mies paikallaan tiukkailmeisenä revolveri(anti)sankarina, Ennio Morriconen musat tässä myös aivan parhautta. Avauskappale akustisine kitaroineen ja vihellysmelodioineen on yksi hienoimmista ikinä, ja etenkin yhdistettynä piirrettyihin lännenhahmoihin, aivan mahtava intro koko leffalle. AI ETTÄ!

11. Fargo (1995, ohjaus Coenin veljekset)


Lakoninen kerronta, pikimusta huumori ja rikosmysteeri yhdistettynä samaan pakettiin ja sijoitettuna keskelle talvista kyläpahasta Minnesotan perukoille? Toimii! Näin tän ekaa kertaa Kanadassa videolta vuonna 1997, kun oltiin tuolloin käymässä veljen kanssa au pairina työskentelevää siskoamme moikkaamassa. Iski jo silloin - oli ihan erilainen kuin ne leffat mitä muuten tuohon aikaan katoin, mutta huomasin heti että tässä on jotain spesiaalia. William H. Macy on huikea roolissaan kuten myös Frances McDormand omassaan. Eikä pidä unohtaa Steve Buscemin ja Peter Stormaren lurjuskaksikkoa. Ihan mahtavaa.

P.S. The Big Lebowski on melkein yhtä hyvä Coen-leffa kuin Fargo, mutta ei ihan yhtä hyvä.

10. The Thing (1982, ohjaus John Carpenter)


John Carpenterin toiseks paras leffa ja Kurt Russellin paras leffa. Mahtava yhdistelmä kosmista kauhua ja niljakasta body horroria. All male -panel toimii näyttelijäkaartina hyvin samoin kuin suljetut tilat. On kasvavaa vainoharhaa ja yököttäviä mutaatioita, kun arktisen tutkimuslaitoksen väki joutuu kohtaamaan sanoinkuvaamattomia kauhuja. Rob Bottinin praktikaaliefektit on ihan mahtavia ja musaosastolla Ennio Morricone tekee aivan uskomatonta duunia: soundtrack on hyvin epä-Enniomainen, silti ihan kultaa.

9. Se7en (1995, ohjaus David Fincher)


What's in the box? What's in the fucking box?!

On kenties paras Hollywoodissa tuotettu sarjamurhaajia käsittelevä jännäri-trilleri (unohdetaan siis slasherhommat). Brad Pitt on ihan helkkarin hyvä tässä. Morgan Freeman on ihan helkkarin hyvä tässä. Kemia miekkosten välillä toimii ihan uskomattoman hienosti kun nämä jahtaavat seitsemään kuolemansyntiin hurahtanutta lahtaria. Etenkin laiskuudesta tuomitun uhrin löytäminen on ikuisesti jäänyt mieleen ihan puistattavan tiukkana kohtauksena, jonkalaisia harvoin on nähty.

Ja se lopetus, huh heijaa.

8. Assault on Precinct 13 (1976, ohjaus John Carpenter)


Carpenterin ehdottomasti tylyin ja samalla myös Carpenterin paras elokuva. Jäätelöautokohtaus ei ole menettänyt tehoaan ollenkaan ja etenkin näin isäksi tulemisen jälkeen se aiheuttaa enemmän väristyksiä kuin mitkään mutantit tai avaruushirviöt ikinä. Ihminen on julmin hirviö ja sen Carpenter osaa hienosti tuoda esiin tässä leffassa. Traagisten tapahtumien kautta käynnistyvä öinen selviytymiskamppailu sulkeutuvalla poliisiasemalla on niin ikään oikeasti jännittävää seurattavaa, kun jengiläiset vyöryvät päälle kasvottomana joukkona ilman aikomustkaan luopua kostoaikeistaan.

Tämä leffa sisältää myös yhden kaikkien aikojen parhaista tunnussävelmistä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan sikakoukuttava syntikkatunnelmointi.

7. Back to the Future (1985, ohjaus Robert Zemeckis)


Aivan hiton hyvä hyvänmielen scifi/seikkailuelokuva ja kuten Rami taisi sanoa, paras aikamatkustusleffa ikinä. Käynnistää mahtavan trilogian, mutta ilman tätä ensimmäistä ei olisi kahta seuraavaakaan ja sepä on juurikin se syy, miksi tämän mukaan listalle olen valinnut. DeLorean on ihan ikoninen laitos, Michael J. Fox ja Christopher Lloyd muodostavat huikean parivaljakon ja leffan esittämä fiftarimaailma on kovin sympaattinen ja viaton, vaikka toki Biff onkin mestoilla aiheuttamassa ongelmia.

6. Raiders of the Lost Ark (1981, ohjaus Steven Spielberg)


Olen aina tavannut sanoa, että jos leffassa on natseja, se ei yleensä voi olla huono. Tämä pätee ainakin ekan Indyn kohdalla erinomaisesti. Tässä toimii kaikki: on sellaista kunnollista vanhan ajan seikkailufiilistä, ilkeitä natseja ja myyttisiä objekteja, jotka kätkevät sisäänsä salattuja voimia. Harrison Ford on elämänsä vedossa Indynä. Toki muukin trilogia toimii hienosti, mutta ykkönen on ykkönen.

5. The Fly (1986, ohjaus David Cronenberg)


Paras bodyhorror-scifileffa ikinä. Ainoa tämän genren elokuva, jonka lopussa olen oikeasti tirauttanut pari kyyneltäkin. Jeff Goldblum vetää elämänsä roolin Seth Brundlena, Geena Davis komppaa hienosti siinä sivussa kun tapahtumat vyöryvät kohti vääjäämätöntä loppuaan epäonnisen teleporttikokeen jälkeen. Myös Howard Shoren musiikeille pakko antaa erityismaininta. Jos LOTR-trilogiaa ei lasketa, tässä mielestäni kuullaan Shoren parhaita sävellyksiä. Etenkin just The Finale, aijai että.

4. Alien (1979, ohjaus Ridley Scott)


Paras avaruuteen sijoittuva (kauhu)leffa ikinä. Tykkään tästä enemmän kuin Aliensista, vaikka sekin erittäin hyvä elokuva on. Meikäläiseen kuitenkin vetoaa enemmän ajatus Xenomorphista ALIENISTA huippusaalistajana, tappajana, oikeasti todella vaarallisena ja eläimellisen viekkaana vastustajana eikä avaruusmariinien tusinoittain tapettavana ja päälle vyöryvänä tykinruokana. Ja onhan Sigorney ihan timangia.

3. The Terminator (1984, ohjaus James Cameron)


On samalla Arnoldin paras elokuva. Toki Tuomion päivä on kaikin puolin isompi, näyttävämpi ja viihdyttävämpi, MUTTA tavallaan nautin silti ykkösen tiukasta ja painostavasta tunnelmasta. Suureleisen ja turboahdetun scifitoiminnan sijaan kyseessä on tiivistunnelmainen jännityselokuva, jossa pysäyttämätön tappaja jahtaa uhriaan luopumatta jahdista millään hinnalla. Eli vähän samat perustelut kuin äsken Alieninkin kohdalla. Tämän ensimmäisen Terminaattorin hiukan nuhjuisempi estetiikka myös hivelee omaa mieltäni enemmän kuin kakkosen enemmän siloiteltu meininki, vaikka ero hiuksenhieno lopulta onkin.

Lopulta tää on vähän sama kun kysyis että kumpaa kahdesta lapsestasi rakastat enemmän. Mutta tässä tapauksessa vastaisin "sitä ensimmäistä" (ja eihän mulla ees oo kuin yks mukula lol.)

2. RoboCop (1987, ohjaus Paul Verhoeven)


Toinen kyborgileffa heti perään! Ensimmäinen RoboCop on niitä leffoja, jotka on kulkeneet mukana koko elämän ajan menettämättä hohtoaan – päin vastoin, jokainen katselukerta tekee kokemuksesta yhä nautittavamman. Satiiria yhdistettynä raakaan väkivaltaan, kovaan scifiin ja pohdintaan ihmisyyden ja koneen suhteesta. Myös Messias-allegoria toimii mielenkiintoisena lisämausteena, eli tässä leffassa on oikeasti monta tasoa. Ala-asteikäisenä nähtynä oli siistiä nähä ropotti eiku kyborgi ampumas pahiksii, vanhempana toimii juurikin tämä pohdiskelevampi puoli.

1. Ghostbusters (1984, ohjaus Ivan Reitman)


Ei tainnut olla mikään yllätys? :D Tämä on SE elokuva, jonka meikäläinen ottais mukaansa autiolle saarelle. Tässä vaan toimii kaikki roolituksesta lavastuksen ja pukusuunnittelun kautta musiikkeihin (sekä score että OST). Haamujengi on täydellinen sekoitus komediaa ja kauhua. Komedia on nokkelaa ja paikoin jopa kuivakan hienovaraista eikä mikään in your face -hinkkausta, kauhuosuudet taas paikoin (etenkin lapsena, kun näki ekaa kertaa) oikeasti pelottavia (kirjaston kummitus nevö foget).

Täydellinen elokuva, kerrassaan.
 
Mäkin oikeasti mietin Troopersin listaamista.
Se on harvoja ton tyylisiä elokuva, mitä jaksaa katsoa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Joo tässä kyllä tuntee ton 20 rajallisuuden, tuntuu pahalta jättää näitä pois.
 
Laitan vaikka jonkin x määrän ensin. En osaa myöskään järjestellä eli nää on sit vaan randomisti.

- House of the 1000 corpses
- Devil's rejects
- Three from hell
- This Is England
- Blood in, Blood out
- American History X
- It, tääkin vähän siinä ja siinä kumpi vai molemmat samaan
- Night at the Roxbury
- Step Brothers
- Kulkuri ja joutsen
- Fear and Loathing in Las Vegas
- Bronson
- Bad Luck Love
- Sid & Nancy
- Freddy Got Fingerd
- Felon
- Shot Caller



Lisätään/muutetaan vielä näitä sit myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Todella vaikea listata. Valitsin jokaiselta ohjaajalta ainoastaan yhden elokuvan jotta saisi edes jonkinlaista listausta ja tällä mennään:

1. Twin Peaks - Fire Walk With Me (David Lynch)

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

2. Godfather II (Francis Ford Coppola)



Tämän elokuvan nähtyäni 12-vuotiaana ymmärsin, että elokuvat ovat taidetta. Ilman tätä elokuvaa tuskin olisin koskaan kiinnostunut elokuvista niin fanaattisesti kuin mitä nykyään olen. Samalla sijalla voisi olla myös ensimmäinen osa, mutta olen jatko-osasta nauttinut aina enemmän.

3. Floating Weeds (Yasujiro Ozu)



Lempiohjaajasi lempiohjaajan yksi ainoita värillisiä elokuvia. Ozu kertoi elokuvissaan kaiken tarvittavan ihmiselämästä ilman aseen laukausta. Mielestäni tämä on hänen hienoin elokuvansa. Suosittelen myös katsomaan Tokyo Monogatarin.

4. Il Buono Il Brutto Il Cattivo (Sergio Leone)



Tämä elokuva on kulkenut elämäni läpi alle 10-vuotiaasta ja palaan edelleen siihen säännöllisesti. Tässä on kaikki mitä elokuva tarvitsee ollaaksen täydellinen: OIKEAT näyttelijät, OIKEAN juonen ja OIKEAN musiikin.

5. Vertigo (Alfred Hitchcock)



James Stewart on mielestäni kaikkien aikojen paras näyttelijä. Käytännössä täydellinen elokuva, mikä pistää todellakin miettimään jokaisen katselukerran jälkeen.

Seuraavat elokuvat on mahdoton laittaa järjestykseen, mutta mennään julkaisuvuoden mukaan:

The Third Man (Carol Reed)



Noirien noiri ja kinojen kino.

Sunset Boulevard (Billy Wilder)



Upea elokuva siitä kuinka yksinkertaista ja surullista Hollywood oikeasti on.

8½ (Federico Fellini)



Jossain määrin tämä tuntuu kuin omalta elämältä kaikkine hullutuksineen. Uskomattoman hienosti kuvattu elokuva.

Persona (Ingmar Bergman)



Lynch on itselleni aina ollut paras elokuvaohjaaja ja olen nähny kaikki hänen elokuvansa. Personan nähtyä ymmärsin, mikä toimi Lynchin esikuvana.

Playtime (Jacques Tati)



Kauneinta kameralla kuvaamista koskaan?

2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick)



Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

One Flew Over the Cuckoo's Nest (Milos Forman)



Jack Nicholsonin paras roolisuoritus. Arvostan häntä näyttelijänä todella paljon. Mielipuolet ovat aina kiehtoneet minua.

Raging Bull (Martin Scorsese)



Olen aina ollut nyrkkeilyn suuri ystävä, kuin myös mustavalkoelokuvien. Robert De Niro ja Joe Pesci ovat yhdessä täydellisiä, aivan kuin Casinossa ja Goodfellasissa. Vaikka De Niro on yksi klassikoita, niin rakastan Joe Pesciä enemmän. Joe Pescin roolisuoritus on hyvin erilainen hänen normaaliinsa. Joe Pesci on yksi parhaita näyttelijöitä koskaan. Elokuvan viimeinen kohtaus on täyttä taidetta!

Cinema Paradiso (Giuseppe Tornatore)



Elokuvafanien elokuva. Ennio Morriconen musiikki sopii täydellisesti elokuvaan. Viimeinen kohtaus saa kyyneleen silmään.

Only Yesterday (Isao Takahata)



Parhaat hyvästit lapsuudelle.

Sonatine (Takeshi Kitano)


Japani ja mafia. Mikä voisi mennä vikaan? Elokuva sijoittuu omaan "lempialueeseeni" Japanissa eli Okinawalle, minne en ole vielä päässyt vierailemaan vaikka neljästi olen siellä käynyt. Olen aina haaveillut, että jäisin eläkkeelle Okinawalle. Siellä muuten asuvat maailman vanhimmat ihmisetkin. Joku päivä vielä toteutan play on the sandsin aitona kokemuksena...

Three Colours: Red (Krzysztof Kieślowski)


Kaikkien aikojen paras elokuvatrilogia. Kaikki elokuvat lähes täydellisiä ja viimeinen osa kruunaa koko trilogian.

Heat (Michael Mann)


Toimintaelokuvat ovat varmaan se itselle vähiten kiinnostava genre. Tässä kuitenkin yhdistyy toiminnan lisäksi myös syvällisyys, jonka elokuvan nähneet varmasti tietävät sen. Ei tarvita kuin yksi ohjenuora (minkä mukaan myös itse elän) palaamaan tämän elokuvan pariin jokaikinen kerta.

End of Evangelion (Hideaki Anno)


Evangelion on vähän kuin live actionien Twin Peaks. Ei ole mikään pistänyt omaa päätäni niin sekaisin kuin Evangelion aikoinaan.

The Prestige (Christopher Nolan)


Are you watching closely?
 
Ois muuten hieno projekti katsoa joka ikinen elokuva jokaisen listasta mitä ei ole ennen nähnyt.

Mutta koska en wareta niin tulis turhan kalliiks. :D
 
Joutavaa pohdintaa: omalle listalle ois voinut ympätä Die Hardin vielä, mut toisaalta en tiedä minkä se ois pois pudottanut ja lisäksi @Wick kirjoittaa Robocopista ja sen hohdon säilymisestä tai jopa paranemisesta, jota ei Die Hardin kohdalla voi ehkä sanoa. Olen ehkä jopa kyllästynyt Die Hardiin, vaikka se loistava ja nostalginen leffa onkin.

Ja ehkä jos sitä järkkää miettii niin se Robocop olisi se 1.
 
Kaappiksen listalta ensin 20 Uunoa putkeen.

2CDAEC54-546E-4255-AAD3-F04CF71B3B45.jpeg

Problem?

P.S. Joku vois ostaa nää yksittäisjulkasut multa pois, boksi riittää omiin tarpeisiin. Suurin osa muoveissa, ja ne viisi avattua toki hyvässä kunnossa.
 
Vois tehdä tällaisen bubbling under -listan:

Terminator 2: Judgement Day, Aliens, Blade Runner 2049, Predator, Conan the Barbarian, Army of Darkness, Batman (1989), The Black Swan, The Wrestler, Monty Python and the Holy Grail, The Matrix, Lord of the Rings -trilogia, First Blood, Return of the Living Dead, The Big Lebowski, Platoon, Saving Private Ryan, Fright Night (1985), Edward Scissorhands, Batman Begins, Jurassic Park, Prince of Darkness, Halloween (1978), Cannibal Holocaust, The Wraith, Monster Squad, Mulholland Drive, Blue Velvet, A History of Violence, Logan, Full Metal Jacket, A Clockwork Orange, The Shining, Avengers: Endgame, Gravity, The Godfather Part II & III, Tombstone, Coco, UP, Back to the Future 2 & 3, District 9, Apocalypse. Now, Django (1966), Sunshine, American Psycho, Ghostbusters II, Die Hard, Gran Torino, Eastern Promises, Poltergeist (1982), Reservoir Dogs, The Road Warrior, Big Trouble in Little China, American History X, Wall-E, Toy Storyt 1-3, C'era una volta il West, Rocky, Rocky IV, Rambo (2008), The Birds, Dances with Wolves, Logan Lucky, Sicario, Léon, Schindler's List, Dredd, Lethal Weapon 1-3, Cube, Zombie Flesh Eaters, Monty Python's Life of Brian, Interview With a Vampire, Tucker and Dale vs Evil, Rush, Taken, Psycho, The Abyss, The Revenant, Black Hawk Down, Stand By Me, Hellraiser 1 & 2, Starship Trooper, Il buono, il brutto, il cattivo, The Goodfellas, Office Space, Contact, Commando, The Blob (1988), Evil Dead 1 & 2, Bone Tomahawk, In the Mouth of Madness... ei saakeli ehkä mä lopetan tai oon tässä vielä huomennakin.
 
Viimeksi muokattu:
ei saakeli ehkä mä lopetan tai oon tässä vielä huomennakin.

Syy miksi päätin jättää moisen listan tekemättä. Tossa sunkin listassa oli hyvin monia itselle tärkeitä leffoja.

Too much love for too many movies.
 
@Sepeh pisti sellaiset tykittelut että tekisi mieli halata! Muutamat listalta näkemättä mutta lupaan korjata asian!

@biblo olitko muuten nähnyt Brawl in cell block 99? Listasit Shot Callerin mikä samaa temantiikkaa. 99 vetää jokaisella alueella vielä överimmäksi.

Pitänee tehdä vielä seuraavat-20 lista kun sen verran muiden listoilta taas leffaa noussut mieleen!
 
@Sepeh pisti sellaiset tykittelut että tekisi mieli halata! Muutamat listalta näkemättä mutta lupaan korjata asian!

@biblo olitko muuten nähnyt Brawl in cell block 99? Listasit Shot Callerin mikä samaa temantiikkaa. 99 vetää jokaisella alueella vielä överimmäksi.

Pitänee tehdä vielä seuraavat-20 lista kun sen verran muiden listoilta taas leffaa noussut mieleen!
Juu, on nähty. Ei kuitenkaan mennyt ihan samaan kastiin itellä tää. Ihan semmonen ok/5.
 
Vois tehdä tällaisen bubbling under -listan:

Terminator 2: Judgement Day, Aliens, Blade Runner 2049, Predator, Conan the Barbarian, Army of Darkness, Batman (1989), The Black Swan, The Wrestler, Monty Python and the Holy Grail, The Matrix, Lord of the Rings -trilogia, First Blood, Return of the Living Dead, The Big Lebowski, Platoon, Saving Private Ryan, Fright Night (1985), Edward Scissorhands, Batman Begins, Jurassic Park, Prince of Darkness, Halloween (1978), Cannibal Holocaust, The Wraith, Monster Squad, Mulholland Drive, Blue Velvet, A History of Violence, Logan, Full Metal Jacket, A Clockwork Orange, The Shining, Avengers: Endgame, Gravity, The Godfather Part II & III, Tombstone, Coco, UP, Back to the Future 2 & 3, District 9, Apocalypse. Now, Django (1966), Sunshine, American Psycho, Ghostbusters II, Die Hard, Gran Torino, Eastern Promises, Poltergeist (1982), Reservoir Dogs, The Road Warrior, Big Trouble in Little China, American History X, Wall-E, Toy Storyt 1-3, C'era una volta il West, Rocky, Rocky IV, Rambo (2008), The Birds, Dances with Wolves, Logan Lucky, Sicario, Léon, Schindler's List, Dredd, Lethal Weapon 1-3, Cube, Zombie Flesh Eaters, Monty Python's Life of Brian, Interview With a Vampire, Tucker and Dale vs Evil, Rush, Taken, Psycho, The Abyss, The Revenant, Black Hawk Down, Stand By Me, Hellraiser 1 & 2, Starship Trooper, Il buono, il brutto, il cattivo, The Goodfellas, Office Space, Contact, Commando, The Blob (1988), Evil Dead 1 & 2, Bone Tomahawk, In the Mouth of Madness... ei saakeli ehkä mä lopetan tai oon tässä vielä huomennakin.
Missäs kotimaiset listalta? :unsure:

Kaikkien top-3 pitäisi toki olla Tuntematon Sotilas. 👆
 
Takaisin
Ylös Bottom