Päivän aihe

Keltsi oli kyllä parasta parhautta. :love:

Useita hetkiä tuli vietettyä kuolaten millon mitäkin ilmoitusta. Yläasteella ostin aina koulusta päästyä ja lueskelin sitten kotosalla.

Saattoi olla, että jotain myin sen kautta ja ostettuakin tais tulla, ehkä pelejä ja leffoja, mutta aika huonot muistikuvat kyllä on. :unsure:

Jospa niitä tulis tässä päivän aikana mieleen, katsotaan.


E: tuommosesta myymälästä en oo kyllä kuullukkaan varmaan! :eek:
 
Pleikkariin ostettiin mod-piiri ja sitten poltettuja piraattipelejä aina Keltaisesta-Pörssistä! 50mk oli aina peli ja innolla ootettiin aina, että mitä uutuuspelejä on warez-äiällä tarjonnassa kun uus lehti tuli :love:

Loppuajasta kun yks kaveri sai polttavan aseman niin sen jälkee ostettiin vaan porukassa yks peli ja poltettiin se sitten ite kaikille mukana olleille.
 
Selattua tuli mutta en muista että mitään kauppoja olisi syntynyt. Ehkä jottai pelejä keltaisen pörssin Nettisivuilta kun lehti oli jo hiipumassa.

Yksi tuttu myi autonsa sitä kautta ja muistaakseni vielä joskus 2015 siitä soitettiin että moro löytyykö vielä, tosa pörssissä oli ilmotus :D
 
Isä osteli aina välillä tota, en muista kyllä että mitä se sieltä katteli tai ostiko ikinä mitään. Paitsi sen tiiän että meidän NES ja kaikki pelit on sitä kautta ostettu samalla kertaa, mitähän lie maksanu ku pelejä meillä oli penskanaki kuitenki varmaan joku 30kpl :D Tuli kyllä itelläki aina selailtua ja lueskeltua ja haaveiltua kaikenlaisesta vaan eipä paljon ala-asteelaisella ollu massin paskaa mitään ostella!
 
Jotenkin Keltainen Pörssi oli käsitteenä tuttu jo jostain 90-luvulta, vaikka en itse alakouluikäisenä sitä ostanutkaan tai ilmoituksia selannut. Joskus 2000-2001 saatoin ostaa sellaisen jo itsekin, kun sieltä etsittiin mopo-ilmoituksia. Sitä en enää muista että ostettiinko ensimmäinen päristin juuri KP ilmoituksen kautta, mutta hyvinkin mahdollista.

Retropeliharrastuksen löytymisen jälkeen 2002 tuli lehteä muutaman kerran sitten ostettuakin, joskin tässä vaiheessa mukaan tuli myös nettiversio. Ainakin kerran olen pelitavaraa itse ostanut: ihmeellisesti modatun SNES Super Scopen. Tästä olen kauan sitten boardilla jauhanutkin, mutta käytännössä ase oli viritetty toimimaan verkkovirralla paristojen sijasta. Samalla myyjällä oli paljon pelejä myynnissä, ja käsittääkseni kaupat eivät muillakaan menneet ihan nappiin.

Samoihin aikoihin taisin itse myydä vanhoja PC pelejä palstan kautta.
 
Tapahtuikohan tuohon aikaan mitään vedätyksiä verrattuna nykyajan netissä tapahtuvaan kaupankäyntiin?

Kyllähän niitä yrityksiä oli.
Muistan kun myin NESiä ja sen pelejä pois, niin joku tyyppi yritti sitä, että hän maksaisi tuotteen sitten vasta, kun se on saapunut perille.

En niin täysin tarkkaan muista miten noi kaikki myyntihommat meni, mutta sen muistan, että mä itse puhelimessa hoidin neuvottelut aika pitkälti. Ja olin silloin joku 9-10v.
~1700mk sain NESistä ja sen peleistä. Noilla rahoilla sitten ostettiin SNES.
En kyllä sitäkään muista, että mistä ne hinnat revittiin peleille ja konsolille, mutta tyytyväinen ainakin silloin siihen mitä niistä sain.
Ja en myynyt könttänä. Mulla oli siinä myynti-ilmoituksessa listattuna mitä löytyy ja olisikohan ollut jokaiselle pelille ja konsolille sitten oma hinta.
Nämä siis tosiaan silloin joskus 91-93 tjsp. Ei voi muistaa kovin tarkkaan.
 
-Kaverin isoveli tapasi lukea kotonansa ääneen Keltaisen pörssin autoilmoituksia. Se meni jotenkin tähän malliin että "tääl olis audi satakykskömppine kone, viisvitone potka, kasikymppise pelli ja rihma, kolmesata markka olis" ja näitä sitten kymmenittäin putkeen, ja aina semmosella pienellä hymyvirneellä. Niillä olikin takapihalla runsaasti kaikenlaisia romuautoja, varmaan jotain varaosakikkailuja ja kunnostushommia varten.

----------

-Toinen kaveri pikkuveljensä kanssa teki muistaakseni Keltaisen pörssin avustuksella vaihtokaupan, jossa Sega Mega Driven Megalomania vaihtui Mortal Kombattiin. Myyjä toi sen heidän kotiin. Olin silloin siellä. Myyjä antoi myös verikoodin peliin. Heti ensitöiksemme kokeilimme koodia toki.

----------

-Laitoin noin 13-vuotiaana Keltaiseen pörssiin ilmoituksen, että haluan ostaa kaikenlaisia kauhuelokuvia. Minulle soitettiin tuon tiimoilta sitten useampaan kertaan ja sain postitse paljon eri myyntilistoja. Kaikissa ideana se, että maksua vastaan tekevät kopioita niistä. Tätä kautta tuli hankittua esim. Evil Dead 1 ja 2, Friday the 13th 4, 5 ja 6, Texas Chainsaw Massacre 1 ja 2, ja vaikka mitä muita. Tuli lopulta ostettua noita elokuvia verrattain vähän, mutta sitä suurempaa hupia sain niiden pelkkien listojen olemassaolosta. Tuli moneen kertaan merkittyä, että jos nyt ostaisin niin mitä ostaisin. Mökkireissuillekin otin listat mukaan ja luin niitä läpi kerta toisen jälkeen kuvitellen mitä hurjempia kauhujuttuja eri nimien taakse. Näitä listoja on tallessa edelleen!

Eniten taisin maksaa Evil Deadista, joka maksoi muistaakseni jotain 70-80 markkaa posteineen, kun lähetti pakettina ja maksoin postiennakolla. Muistaakseni hinta elokuvalle oli 50 markkaa ja loput oli postikuluja. Tässä oli sellainen tilanne, että myyjä soitti ja sanoi, että sillä on melkein kaikki elokuvat toisessa kaupungissa, mutta että esimerkiksi Evil Dead olisi kuvalevynä (eli laserdiscinä), niin sen se voisi kopioida. Häneltä tuli siis ostettua vain yksi elokuva, niin siinä tuli yhdelle elokuvalle enemmän hintaa, kun myyjän piti tietty saada siitä käyttämästään kasetistakin omansa takaisin. Yleensä se kasetin hinta oli 20-30 markkaa ja siihen sitten päälle itse elokuvasta jotain. Paras kauppias oli sellainen, jolla oli tuhansittain elokuvia lähettämässään listassa ja elokuvien hinnat olivat muistaakseni kiinteät 10 markkaa per elokuva, plus sitten jokaisesta kasetista se 20-30 markkaa. Pari elokuvaa meni aina yhdelle kasetille, niin tältä tuli ostettua useampaan kertaan suurempi määrä kasetteja.
 
Faija kans on osto/myyntihenkinen, keneltä omat lie omat taipumukset perinyt, niin osteli ysärillä lehteä kotiin silloin tällöin ja itsekin tuli plärättyä aina!

Vuosituhannen vaihteessa kun alkoi pelikeräily niin tuli pörssistä ostettua kyllä muistaakseni useampaankin kertaan ja ostoilmoituksia laitoin mm MSX sälän osalta. Myyntiinkin taisin jotain laittaa.
Tuohon aikaan en muista että ostitko lehteä vai kävinkö vain lukemassa kaamion kirjastossa.

Inttifrendi kertoi että oli tehnyt hyvää bisnestä poltetuilla PS1 peleillä kans markka-aikaan Keltaisen Pörssin kautta. Kuulemma aina ilmoitukseen että myynnissä uusimmat pelit ja nimikkeitä lista. Ja sitten ostajaehdokkaille kaikki mahdollinen tarjottu.

Huuto.netin myötä taisi pikkuhiljaa jäädä sitten pörssin puoli pienemmälle. Lämpimät muistot kyllä lehdestä!

Alkuunhan tämä tuli kerran viikkoon vai jopa harvemmin. Ja parhaimmillaan kaksi kertaa viikossa!
 
Tarinoita olisi Keltaisesta Pörssistä, mutta olen niitä jo vanhalla foorumilla kertoillut ja täälläkin vähäsen. Harmi että se paras tarina jäi sinne vanhalle foorumille; lyhyesti aiheena oli tuhannella markalla myyty IBM 386 ja ostajana kerrostalossa asustanut perämoottorihoarderi vanhus ja sen aikuinen poika. Pojan huoneessa oli lattialla pelkkä patja, röökistögis ja kellastunut Amiga 500. Yleisesti ottaen asunto oli sellaisessa kunnossa, että siinä 13v kauppamiehenä Sheng Longille tuli melko paha pakokauhu, mutta kauppa saatiin silti tehtyä. Perästä tulikin sellanen ATK-tuki shit show ettei mitään rajaa.. Ukko soitteli perään monta kertaa päivässä ja rähjäsi kun poika ei tietokonetta osannut käyttää.

Penskana myin KePössä myös Pelit lehteni sadalla markalla. Se saatanan aasi ostaja kehtaisi vielä ehdottaa että maksaisinko postimaksut (yli 100mk) :dolan::

Niin no, itsehän hankkiuduin eroon ysärin lopussa siihen mennessä täydellisestä Pelit-lehtisetistä (+ne vuosialbumit, vai mitä nyt olikaan) sadalla markalla :D "kuka helvetti jaksaa näitä tietsilehtiä lukea?"

Anime-ketjussa olen vähän veehooässäjutuista kertoillut:
Anime-juttuihin taisin ajautua verrattain aika aikaisin, kun kukaan ei kaveripiirissä näistä puhunut, eikä mediahuomiotakaan paljoa ollut. Eli oli omaa ala- ja yläasteaikaa 90-luvulla.

Muistelen Keltaisesta pörssistä tilanneeni alkuperäisiä, mutta pääosin kopioituja sarjoja ja leffoja, joita sai 240min kaseteille ihan kivan määrän ostettua. Oli kuitenkin ihan käsittämätön fiilis, kun eräältäkin myyjältä sai valtavan, monisivuisen valokopiokatalokin nimikkeistä, joita ei Suomesta pystynyt muuten saamaan. Kukunor oli ehkä saattanut jo aloitella noihin aikoihin, mutta en ainakaan silloin ollut itse siitä tietoinen.

Ekat omat Manga Videot taisivat olla 90-luvun puolessa välissä alkup. Battle Angel (Alita) ja VHS-kopsut 3x3 Eyesistä, Ninja Scrollista ja Street Fighter II: The Animated Movie. Akira taisi myös kuulua näihin. Kaikki oli tietty sensuroimatonta, kun eivät olleet suomijulkkia.

Ja kukin kyllä totaalisesti räjäytti mielen, kun lännessä oltiin jo turruttu Disneytä lukuunottamatta pääosin johonkin Flipper ja Lopaka -tason käppäpiirrettyihin.

15489937-81A0-4680-84B1-21A8DC006CEE.jpeg
Kuvassa alimpana: Street Fighter -animekopsu on edelleen tallella, kun ullakkoja tuossa taannoin kävin penkomassa :love: Kannattaa myös huomioida muut kuvassa olevat laatusetit :D
Lainit ovatkin jo 2000 taitteesta.
 
Viimeksi muokattu:
Tilaan. Seuraavat lehdet ilmestyvät minulle:
Pelit
Soundi
Inferno
Tiede
Tuulilasi
Motiivi (tämä kylläkin liiton jäsenlehti, mutta maksan liiton jäsenyydestä, niin kai tämäkin tähän lasketaan)
Helsingin Sanomien viikonloppu-tilaus eli lehdet pe-su ja kk-liite. Vanhemmat maksaa tän mulle.
 
Skrollin tilasin täksi vuodeksi.

Sitä edellinen lehtitilaus oli about 5 vuotta sitten 6kk Pelit lehteä jostain tarjouksesta. Että eipä tule harrastettua moista.
 
En tilaa, mut hesarin tunnukset on jääny käyttöön edelliseltä työnantajalta. Ei haittaa etteivät jaksa vaihtaa salasanoja. Kyllä tää loppuu varmasti kuukauden tai parin päästä niinkuin viimeksikin.
Soundi
Inferno
Joskus tilasin näitä ja soundia varmaan 10 vuotta, menivät sitten niin huonoiksi/oma kiinnostus loppui että peruin molemmat.
 
Takaisin
Ylös Bottom