Yleinen säätämisketju

Asbestivanyukas

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4616

Maine:

Sonyn kanssa tilanne on siinä että alkoi mahdollisten ongelmakohtien karsiminen, ja nappasin siitä sitten floppyaseman signaaleja käsittelevät sirut 7406 ja 74LS14 sirukantoihin ja korvasin 7406 sirun uudella 74LS06 sirulla ja 14 sirua ei ollut joten pistin harvinaisemman LS19 tilalle joka on periaatteessa sama siru toiminnoiltaan.

Sitten sattui sellainen hauska että tiistaina juuri ennen nukkumaanmenoa testasin vielä mittarilla läpi että olihan kaikki parittomat nyt maa varmasti kuten alkuperäisen aseman pinnityksessä pitäis olla.

Ja eihän ne olleet vaan 1 pinni oli jotain aivan muuta ja samalla kun noita siruja eilen puljasin niin kävin läpi mikä olis mahdollisuus mikä siellä on, niin hitto siellähän oli potentiaalinen motor on signaali! Eikun sitten testaamaan että onko se varmasti ja nyt mikä vaan asema pyörittelee moottoriaan ilman että sen tarvitsee olla asemavalinnalla kontrolloitu. Toi aikalailla kymmenkertaistaa erilaisten sopivien asemien määrän.

Ainoa juttu on nyt että alkuperäiseltä asemalta ilmeisesti tulee dataa eri vauhdilla (se pyörittääkin korppua 500rpm) eli pitää ajastusta säätää myöhemmin koneesta. Toisinsanoen kaivan missä muussa koneessa on esim msx tyylinen korppu samalla controllerilla ja miten sen datanluku ajastukset on säädetty kohdalleen ja sellasesta mallia. Tolle onnistui korppujen formatointi ja kirjotuskin jo dos koneella.DO:n tilanne taas on että PC-88 puoli toimii täysin, 98 puoli antaa grafiikkaglitchiä ruudulle, eli epäilen että joko on Graphic Chargerin luona joku muistisiru huonossa kunnossa, tai vielä todennäkösemmin tinaukset huonona. Ton alkuperäinen poweri oli siis X68000 tyylin konkkavuotoinen ja muutama muistisiru on sen alla joten siinä on todennäköisin syyllinen miks tinaukse on huonona.

Tossa oli akkuvuotoa etuosassa dip kytkinten luona, mutta niitä pitää vaan kytkeä muutamia sieltä täältä maahan, muut jätetään auki, eli jos siellä on jotain ni ne signaalit voi aina napsia maahan vaikka muutenkin. Ne parit dip kytkimet on siis sellasia jotka kuitenkin olis aina siinä tietyssä asennossa, esim 16/4096 väripalettivalinnalla en tekis mitään kytkimellä vaan 4096 vaan aina käyttöön.

Sen sijaan yhden dip kytkimen ehkä vedän ihan kunnon kytkimelle myöhemmin, paljastui nimittäin et siellä on 24/15 valinta! Siis PC-98 puolen saa toimimaan 15khz tilassa vain kytkintä kääntämällä. Mitä toi siis meinaa ni sen vois kytkee sit vaikka scartilla putkitelkkariin, eikä tartteis välittää onko ossc välissä tai 24khz tukeva näyttö.


Mut nää säätämiset jatkuu joskus, kunhan saa muuta ensin alta pois että pääsee rauhassa keskittyy sit yhteen koneeseen kerrallaan, kyl varmaankin toi DO olis ensin.

Ihan mukava puljata sellasten koneiden kanssa joista ei ole mitään tarkkaa dokumentaatiota oikein esim ollenkaan, ja mikä ei ole ainakaan liian helppoa, kun sitten selviää kokoajan enemmän. Ja nytten tietää täysin mikä toimii ja mikä ei ja missä kunnossa mikäkin on, noi oli aivan täysiä kysymysmerkkejä hankittaessa
 
Viimeksi muokattu:

Asbestivanyukas

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4616

Maine:

Välillä PC:n kanssa säätämistä...

Huh, tuli vastaan aika jännä errori, eli otin eilen PS4:sesta 2 terasen firecudan ja heitin sen pöytäkoneeseen. Tarkoitus oli vanhan 500 gigan WD Bluen kaksi osiota kopioida sinne ja sitten pistää se koneeseen. Toinen osio oli siis ext4 ja toinen ntfs. Kopsasin sen ext4 osion sisällön onnistuneesti ja sitten vähän kattelin että mitä pakkailis että sais arkistoitua siistimmin yms. Vaihdoin firecudan koneeseen ja sit se vanha blue ulkoiseen kovoadapteriin kiinni ja kopioimaan sen ntfs osion sisuksia.

Siellä on siis noin 350000 tuhatta tiedostoa koska on useammalle retrotietokoneelle useampi kovoimage ihan silleen tiedostoina vaan jotka kopioida ja niistä on sitten muutama eri versio eri koneille että missä on mitäkin. (Tän takia mieluiten teen hommat vaan kerran kuntoon ja sit muutokset talteen lukemalla vaan imageiks koska jo esim pelkästään meitsin MSX2 muistikortti kahdella 480 megan osiolla on jo noin 65000 pikkutiedostoa)

Niitä sitten kopioidessa koko käyttis jumahtaa täysin ja musa jää soimaan sellasella puolen sekunnin loopilla ja menee täysin jäähän. Siis ei mitään että graffapuoli kusahtaa ja pääsee komentorivipohjaiseen tekstitilaan heittää komentoja, kuten vaikkapa nvidian ajureiden bugatessa kävis, vaan jäätyy aivan täydellisesti.

Tämä sitten tapahtuu muutaman kerran, vakio tässä kohtaa on heittää biosista muistit pari sataa megahertsiä alaspäin just in case, ja tsekkaa ekana sisästen kovojen statukset ettei ole niissä mitään, ja alan kopsimaan asioita pienemmissä paloissa ja komentoriviltä käsin. Sitten alan kattelemaan systemd journalia läpi että noniin mitä siellä lukee että mikä on aiheuttanu ongelman.

Nyt sitten tulee se erikoinen:

Eli siellä pitäis olla selkeesti erottuva kohta missä on emergency ja koko paska jäähän, et mikä sen tarkalleen aiheuttaa ja oon sitä sun tätä ongelmaa selvittäny ja korjannu sitä kautta että kaivanu sieltä mitä tapahtuu just ennenku jotain tapahtuu. Tästä siellä on perusraporttia mitä on yleensäkin ja sit seuraava kohta onkin jo et microcode päälle ja boottaus, eli se kohta jossa painoin reset kytkintä. Eli siitä jäätymisestä ei ole jääny mitään sinne eikä kone itekään tiedä mikä sen aiheutti, siis joka ikinen asia joka kaataa linuxin jättää kyllä jäljen jos se on mikään softaan tai mihinkään tollaiseen liittyvä.

Missä kohtaa jäätymiset sit loppuu täysin? Nooh siinä kohtaa kun saan kopioinnit valmiiks ja otan ton ulkoisen kovon adapterin irti. Eli jokin tossa adapterissa aiheuttaa sellasen et se voi jäädyttää emolevyn täysin niin ettei jää edes mitään logeja mistään, tää ei ole itseasiassa mitenkään uusi juttu koska tää on väylien osalta niin tappiin asti vedetty (siis kaikki kaista CPU:lta on täysillä käytössä) ettei oikein voi lisätä mitään, mut kyllä jotain sd kortteja eri retrokoneille silti voi kirjottaa yms. Mut aika jännä että just toi adapteri, pitää varmaan tutkii onko tossa sisällä konkat levinny tai jotain kun on varmaan 10+ vuotta vanha, eli noin kaksi vuotta alkais olemaan taiwanilaisvalmisteiset konkat yli varman käyttöiän jos pätee sama mikä niissä yleensä. Toki siis tollanen jäätyminen on tuttua jos on alivoltittanu prossuja aikaisemmin yms eli esim edellisellä sen prossun turbotusta säätelevän osion itsensä jännite piti säätää aika tarkasti tai se ei vakaasti pystyny nopeasti laskemaan, yms. Mut toi nyt ei liity mitenkään tollaiseen.

Mikä tässä on vielä kaikista jännin ni oon tän arch pohjasen kanssa selvinny todella helpolla, siis mitään sellasta ongelmaa ei ole tullu mitä ei vois helposti jotenkin korjata tai keksiä kiertotien vaikka tää on oikeastaan aikamoinen korttitalo. Ja meitsihän pitää tän pöytäkoneen siis kuin tää olis jokin sotalaiva että kaikki on aina varmistettu, jopa satajohdoille on tehty custom pidikkeet jotka ottaa aina tiettyyn johtokimppuun niin että pitää ne aloillaan ilman että ne koskaan voi taipua tietyltä etäisyydeltä liittimistä yms.

Pitäs vaan aina muistaa toi että jos tulee jotain tollasta ni se on aina rautapuolen juttu eikä ikinä softapuolen, ja että vika on aina jossain sellasessa ulkoisessa asiassa mitä ei ole ite käyny läpi eikä ikinä siellä mitkä on ite käyny läpi.

Kieltämättä sellanenkin optio käyny mielessä että tässä tulevaisuudessa alkais säätää sen verran serveriraudan kanssa että esim tollaiset hoitais niin että olis erillinen matala kone, jonka kävis kaikin puolin läpi, ja jossa olis ulos vedettävät kelkat joissa olis sit kiintolevyt niin että vois nakata ne aina sellasilla jos tarttee siirtää jotain, eikä tartteis käyttää tollasia kuluttajavehkeitä kuin usb telakoita.
 
Viimeksi muokattu:

Asbestivanyukas

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4616

Maine:

Epäilin että olis taiwanilaiset konkat kovotelakassa jotka olis ikänsä lopussa...


kiinalainen_haistapaska.JPG

No eipä ollu, olikin pahinta mahdollista kiinalaista haistapaskaa kaikki. Poikkeuksellista jos toimii 5 vuotta, suoranainen ihme että toimii edes jotenkin 10 vuoden kuluttua ilman että noi vuotaa. Ei ihmekään että hyytyy kesken usb kovolta siirron kun noi voi tehdä ihan mitä tahansa, ja eipä ihme että nyt ei ole ollu mitään ongelmia sen jälkeen kun ton otti irti. Mikä merkki toi edes on? Ja onko toi yks 220 tummentunu vai onko se ollu jo valmistettaessa likainen jotenkin vai mitä ihmettä, ei voi tietää..

Pitää merkata tohon lappu että mitkä siellä on ja ryöstää vaikka kaverin luota jämäkonkista sopivat tohon myöhemmin. Tässä kohtaa joku vois huutaa että miks et osta uutta adapteria, ni että maksais tollasesta kiinalaisesta paskasta vielä lisää kun uudessa on kuitenkin samat? Sen sijaan kunnolliset tilalle ja toimii paremmin kuin uusi.

edit: pakko sanoa että kun tässä nyt arkistoin kaikkea ja järjestelen niitä järkevästi että oon hyvin tyytyväinen siihen että oli noista pashakonkista kiinni eikä mistään muusta. Toi on kuitenkin simppeli ongelma ratkaista
 
Viimeksi muokattu:

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
19663

Maine:

Purin crosstrainerin ja aikalailla hyvinhän se oli sieltä murtuillut, ei ihme että tanko nitkui suuntaan jos toiseen:

IMG_20230321_164548.jpg

IMG_20230321_164544.jpgIMG_20230321_164537.jpg


Melko lähellä totaalista tuhoa oltiin jo. Säätönupin runko siis peitti tuon kohdan, joten piti purkaa ennenkun näki damaget.

En tiedä saako tuommosta ohutta kiinalaista paskametallia edes hitsattua, vai pitääkö koettaa jotain muuta sitten. Kyllähän tuossa ylempänä näkyy tanko olevan kiinni hitsattu kuitenkin. En ole kovinkaan positiivinen korjauksen pitkäikäisyyden suhteen, korjasi sen nyt sitten millä tavalla tahansa.
 

Wiizeli

Pimeyden 'holisti
Ad Infinitum
Viestit
15966

Maine:

Purin crosstrainerin ja aikalailla hyvinhän se oli sieltä murtuillut, ei ihme että tanko nitkui suuntaan jos toiseen:

IMG_20230321_164548.jpg

IMG_20230321_164544.jpgIMG_20230321_164537.jpg


Melko lähellä totaalista tuhoa oltiin jo. Säätönupin runko siis peitti tuon kohdan, joten piti purkaa ennenkun näki damaget.

En tiedä saako tuommosta ohutta kiinalaista paskametallia edes hitsattua, vai pitääkö koettaa jotain muuta sitten. Kyllähän tuossa ylempänä näkyy tanko olevan kiinni hitsattu kuitenkin. En ole kovinkaan positiivinen korjauksen pitkäikäisyyden suhteen, korjasi sen nyt sitten millä tavalla tahansa.

Toihan vaatisi vahvikepalat, jos meinaisi jotenkin kasaan hitsata.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
19663

Maine:

Toihan vaatisi vahvikepalat, jos meinaisi jotenkin kasaan hitsata.

Juu, tuonne sisälle pitäs alustavasti jotain koettaa värkätä, jos onnistuu. Ulos ei oikein voi (ainakaan äkkiseltään) kun on tosiaan vielä se säätönuppi mahdutettava takaisin tuohon. Mutta katsellaan tilannetta tarkemmin sitten kun saan inspiraation mennä tuonne talliin sitä hitsailemaan.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
12268

Maine:

Purin crosstrainerin ja aikalailla hyvinhän se oli sieltä murtuillut, ei ihme että tanko nitkui suuntaan jos toiseen:

IMG_20230321_164548.jpg

IMG_20230321_164544.jpgIMG_20230321_164537.jpg


Melko lähellä totaalista tuhoa oltiin jo. Säätönupin runko siis peitti tuon kohdan, joten piti purkaa ennenkun näki damaget.

En tiedä saako tuommosta ohutta kiinalaista paskametallia edes hitsattua, vai pitääkö koettaa jotain muuta sitten. Kyllähän tuossa ylempänä näkyy tanko olevan kiinni hitsattu kuitenkin. En ole kovinkaan positiivinen korjauksen pitkäikäisyyden suhteen, korjasi sen nyt sitten millä tavalla tahansa.

Ilmastointiteipillä korjaantuu.

Tiukka Toveri™ ja/tai NES-Retro™ ei/eivät vastaa tämän mukahauskan vinkin noudattamisesta aiheutuvasta mahdollisesta fyysisestä, henkisestä ja/tai materiaalisesta vahingosta ja/tai ihmis- ja/tai eläinhenkien menetyksestä.
 

eskopa

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1971

Maine:

Vielä jäi huomiselle maalaus ja riisijyväpellin laittaminen askelluspinnalle.

Kysymyksessä on Time crisis pedaali eli poljin.

Sekä ps1 että ps2 ohjaimet oli hyvä sijoittaa tuollein kuvan osoittamalla tavalla ylösalaisin, kun ovat tällä tavalla aseteltuna malliltaan jo valmiiksi kallellaan polkijaan päin.

16797663181779200054791744052964.jpg

16797663520982738838460520692963.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom