Yle Areena - Enemmän kuin ehdit katsoa

Rouhu

NES-Retro Master
Insider
Viestit
6813

Maine:

Elikkäs kaikenmaailman jenkki höpöhöpö streamaspalveluille lanka jos toinenkin mutta se kaikkein paras streamauspalvelu löytyy kotimaasta! Elikkäs keskustelua Yle Areenan tarjoamasta! Vakiomatskua löytyy laidasta laitaan mutta osa nähtävissä vain hetken aikaa. Eli huudelkaas tänne aina ajankohtaisia suosituksia ja myös toki omia suosikkejanne!

Muutamia viime aikoina katsottuja suosituksia:

Loistava Korealainen huijaritarina Palvelijatar jonka @Sepeh jopa nosti -10 luvun top-10 listalleen!

Kaikkien aikojen ensimmäinen parhaan elokuvan Oscarin voittanut mykkäelokuva Auringonnousu. Ohjaajana Nosferatusta tuttu F.W.Murnau. Tiukkaa menoa ja hämmästyttäviä juonenkäänteitä!

Italialainen klassikko Polkupyörävaras josta kaikkien pitäisi ottaa työmoraalin mallia isän ja varsinkin pojan rooleilta. Suhteellisen traaginen elokuva!

Kotimainen draamakomediaminisarja uutuus Sisäilmaa TE-toimiston arjesta mustan huumorin twistillä!

Tällä hetkellä tulevista kovin odotus on Aikuiset sarjan toiselle tuotantokaudelle joka tulee ulos myöhemmin tässä kuussa. Humoristista hipsterimenoa päähesan miljöössä joka ei varmaan ihan kaikkiin kuitenkaan uppoa. Tytyn kanssa digataan kympillä!

Ja nostetaan lopuksi vielä must see kaikille (varsinkin @Radikus) eli Alejandro Jodorowskyn klassikkolänkkäri El Topo. Tämä oli viimekertaisella Ylen leffafestarilla ja katsanta-aikaa vielä noin kuukausi. 5/5 ja lännenhattu päästä!
 
Ollaan viime aikoina katottu Areenasta Pientä taloa preerialla. Ihana huoleton sarja! Asiat ratkeaa kun muistaa uskoa jumalaan, pysyttelee huonoissa avioliitoissa tai Charles Ingals alkaa isäksi jollekin. Koulussa koulukiusaustilanteet on ratkenneet useampaankin kertaan sillä, että lapset pieksee kiusaajan porukalla.
 
Bruno ja Pjarta. Youtuben hämäristä Aku Ankka-animaatioista tutun Sillis -persoonan animaatio. Siinä parta kasvattaa miestä!

No tämän nyt on kaikki nähny. Monesti.

Tätä lyhytsarjaa ei varmaan ihan kaikki ole nähneet. Vaatii hyvän Julmahuvi-tietämyksen, että tästä saa mitään irti. Tunnelma tässä on erikoinen, kun sketsisarjan dekkari-hahmot viedään "vakavamielisempään" kontekstiin.

Pakko tämäkin on linkata, vaikka senkin on jokainen katsonut. Tai ainakin pitäisi olla.
 
Isot peukut Polkupyörävarkaalle ja El Topolle.

Citizen Kane. Amerikkalaisen elokuvan kenties suurin klassikko. Näin tämän teininä ja oli ihan hyvä, voisi katsoa uudestaankin.

8½. Federico Fellinin legendaarinen elokuva legendaaristen elokuvien tekemisistä, ja tämän perversseistä naissuhteista. Luovassa työssä yksityiselämän salaisuudet ja taide kietoutuvat unenomaisesti yhteen.

Kultakuume. Charlie Chaplinin mykkäelokuva toimii edelleen.

Ihmeellinen on elämä. Hyväntuulisessa hömppäleffassa itsemurhan partaalla oleva mies saa nähdä, millaista elämä olisi ilman hänen olemassaoloaan.

Fanny ja Alexander Ingmar Bergmanilta. Pitäisi katsoa.


Tähän väliin pakollinen Aki Kaurismäki pakotus. Yle Areena on ostanut pysyvät oikeudet Kaurismäen elokuviin. Niitä voikin aina silloin tällöin popsia menemään. Noista on nyt tullut nähtyä noin puolet ja kyseessä on ehdottomasti parasta suomalainen elokuva on koskaan saanut aikaan. Työväenluokkaa romantisoivissa elokuvissa tupakoidaan, juodaan ja lopulta päädytään itsemurhaan. Suomalainen iskelmämusiikki takaa viihdettä jokaiselle. Mies vailla menneisyyttä on näistä palkituin ja helpoiten lähestyttävä, oma suosikkini on Rikos ja Rangaistus. Klassikkoromaanin filmatisoinnissa on otettu paljon taiteellisia vapauksia, kun tapahtumat on sijoitettu uudelleen Helsinkiin. Idea ja juoni pääpiirteittäin ovat kuitenkin samat.

Jossei muuta, niin tsekkaa ainakin Arielin legendaarinen aloituskohtaus:
 
Hyviä listauksia täällä! Esimerkiksi Fellinin 8½.:lle iso peukku täältäkin!

Kaappiksen listaan vielä Julmahuvijengin uusin eli aivan huikea M/S Romantic joka myös pakkokatsottavaa ihan kaikille:
 
Kaappiksen listaan vielä Julmahuvijengin uusin eli aivan huikea M/S Romantic joka myös pakkokatsottavaa ihan kaikille:

En tiedä olenko koskaan kokenut yhtä karmivaa myötä-/kollektiivis(?)häpeää suomalaisuudesta kuin tätä sarjaa katsoessa. Jestas sentään miten nerokas sarja, mun oli ekalla katselukerralla ihan pakko keskeyttää katsominen muutamaan kertaan, Volanen ja Korpela on mielettömän hyviä. Pureuduttiin kyllä niin taidokkaasti lähes kaikkiin suomalaisuuden kipupisteisiin, ja näyttelijät oli kaikki aivan mahtavia. Muutamaan kertaan tuli sellainen olo kuin katsoisi vaan jotain live-lähetystä. Brutaali, ahdistava, synkän hauska ja samalla myös koskettava, ehdottomasti pakkokatsottavaa kuten sanoitkin.
 
Tästä vahva suositus! Viisi noin 20min jaksoa eli kepaseen tsekkaa yhdessä illassa.

 
Mahtava juttu että vihdoin tässä kuussa tuli teräväpiirtona Arvottomat (1982) tuonne Areenaan!

Näyttelijät: Matti Pellonpää, Pirkko Hämäläinen, Juuso Hirvikangas.
Ohjaus: Mika Kaurismäki. Käsikirjoitus: Aki ja Mika Kaurismäki.
 
Areena on kyllä ihan loistava koska Teema esittää ihan helvetin hienoja klassikoita nykyään ja sitten ne voi tuolta katella rauhassa.
Mitään vakituisesti pysyvää siellä ei ole mitä lähtelisin hehkuttamaan paitsi Modernit miehet mikä on paras suomikomediasarja pitkään aikaan.
 
Tässä omia suosikkeja, joita ei vielä ole mainittu:

Legenda:

Legenda: (osaako joku muuten sanoa, miten Nelosen sarjakin löytyy täältä nykyisin?)

Kari Ketosen ja Antti Luusuaniemen mahtava myötähäpeäsarja, mukavan lyhyitä jaksoja:

Louhimiehen Tuntematon sotilas, HUOM: viiden jakson sarjana. Enemmän materiaalia kuin leffaversiossa. 6/5

Aivan mahtava draamasarja, suosittelen kaikille joita kiinnostaa 1930-luvun politiikka ( :D )

Suuren sankarini elämästä kertova loistava dokumentti:
 
Tästä vahva suositus! Viisi noin 20min jaksoa eli kepaseen tsekkaa yhdessä illassa.

Aivan hemmetin hyvä on kyllä tämä.

Myös nuo Kaurismäkeläiset ovat kohillaan. Dokumenttipuolena tuo Louis Theroux'n dokkarit on hyviä.
 
Vedetäänkö Elävä Arkisto myös ketjun jatkoksi ja otsikkoon?


Nimittäin kun sieltä löytyy mm. Autovaras:Areenassa taas Hurmaava Joukkoitsemurha:

 
Fanny ja Alexander Ingmar Bergmanilta. Pitäisi katsoa.
Tästä vinkkauksesta kiitokset!

Fanny ja Alexander tosiaan nyt näytillä neliosaisena minisarjana eli kestoa yhteensä viitisen tuntia. Leffaksi leikattuna kolmen tunnin pläjäys.
Toimii hyvin sarjamuodossa sillä jokaisessa osassa hieman oma tarinapätkänsä joista sitten muodostuu koko kokonaisuus. Tsekattiin tytyn kanssa nyt viikolla peräkkäisinä iltoina.
Ingmar Bergman ei kyllä petä taaskaan ja tämä oli aivan loistava. Ja onhan kyseessä ainoa suomalainen Oscar-voitto kun Jörn Donner pokkasi tästä Oscarin tuottajan roolissa.

Vielä noin viikon katsottavissa niin vahva suositus kyllä!
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom