Viimeksi pelaamasi tai läpäisemäsi Sega Mega Drive / Genesis peli?

nassekova

HalpaHallin Braun
Insider
Viestit
7286

Maine:

Phantom 2040

No niin, tuli nyt tämäkin läpäistyä. Elikkäs peli perustuu ysärin puolivälissä pyörineeseen Phantom 2040 piirrossarjaan, jossa Mustanaamio seikkailee tulevaisuudessa vetäen robotteja turpaan. Pelissä on kuulemma peräti 20 erillaista loppua, joiden saavuttaminen riippuu siitä millaisia valintoja tekee ja missä järjestyksessä tiettyjä asioita. Itelle tuli tällä läpäisykerralla bad ending, tosin en tiedä mitä tein väärin kun sellainen tuli. Tyyliltään peliä voisi luonnehtia metroidvaniaksi. Aiempiin kenttiin voi vapaasti palata etsimään erillaisia itemeitä ja kentät ovat myös melko laajoja, joissa tutkittavaa riittää.

kenttävalikko.png

Plussaa täytyy antaa pelin loistavista kontrolleista. Mustiksella voi normi kävelyn sijata myös juosta ja käsistään Mustanaamio voi ampua köyden, jolla voi kiipeillä seiniä ja kattoja pitkin. Mitä paremmin köyttä oppii käyttämään niin sitä hauskemmaksi Mustiksen kontroloiminen muuttuu. Ja suosittelen pelaamaan peliä 6-nappisella ohjaimella, koska peli hyödyntää ylimääräisiä nappeja ja sillä pelaaminen on paljon helpompaa kuin perinteisellä 3-nappisella ohjaimella.

spider fantom.png

Aseena Mustanaamiolla on perinteiset nyrkit ja pistooli. Erilaisia aseita saa pelin edetessä ja toisia täytyy löytää itse. Pelistä löytyy myös muunlaisia hyödyllisiä itemeitä esim. itsestään voi tehdä väliaikaisesti näkymättömän, jolloin viholliset eivät hyökkää kimppuusi, löytyy suojakilpi jolla voi tehdä itsestään väliaikaisesti kuolemattoman. Sieltä täältä löytää myös itemeitä, jotka kasvattavat energiamittaria tai ammusmittaria.

arsenaalit.png

Miinukena mainittakoon, että välillä on hiukan epäselvää mitä pitäisi tehdä seuraavaksi tai minne pitäisi mennä seuraavaksi. Muutamissa kentissä eksyy helposti eikä aina ole mitään hajua minne päin pitäisi mennä. Yksi ärsyttävä asia on myös ajoittain tapahtuva vihollisten hemmetinmoinen spawnaaminen. Välillä vihulaisia on miltei ruutu täynnä ja kun yhden on saanut nitistettyä, niin saman tien uusi ilmestyy tilalle. Aina kun on edennyt tiettyyn pisteeseen asti, niin peli antaa salasanan jolla voi sitten jatkaa siitä mihin on jäänyt. Omasta mielestäni olisi ollut parempi, jos tässä olisi ollut käytössä paristotallennus.

Muutamista pikkuvioistaan huolimatta olihan tämä ihan kiva peli, jota uskaltaa suositella kokeilemaan.

Miten vertaisit vaikka DS/GBA ajan Castlevanioihin? Mietin että täähä saattais olla semmonen peli minkä itekki jaksais pelailla. Vai onko enemmän sitä Metroid osastoa?
 

Vaeltajamarsu

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3518

Maine:

Dinkelidong, dinkelidong!

Phantasy Star III onkin elämänmakuinen suurkertomus usean sukupolven vaiheista.
DSC_4442.jpg
Tänne näitten höpelöitten elämä on nyt edennyt. Lena viehkolla katseellaan viettelee Rhysin.

DSC_4448.jpg
Häämusa on paras tähän mennessä:

Tässä on siis mekaniikka että pariudutaan ja sitte tarina jatkuu vuosikaudet myöhemmin jälkikasvun kulmasta. Tarina voi mennä monella eri tavoin riippuen keiden kanssa pariutuu. Luultavasti kukaan ei jaksanut tämän raskassoutuisen pelin kaikkia skenaarioita käydä läpi.

DSC_4546.JPG
Sinihiuksinen fantasiajonne on nyt vanha ukkomies.
 
Ylös Bottom