Uusimmat kirjastolainasi

IMG_8494.jpeg
Kaikenlaista muutakin mennyt mutta laitetaas taas rapsaa ennenkuin nämäkin palautukseen.

Les Misérables klassikkokirjan niminen modernimpi leffa joka keskittyy Pariisin lähiöihin yhden päivän ajan poliisiseurueen kyydissä. Aikas jeppis.

Giallo kauhumestari Dario Argenton uudempaa 2000-luvun tuotantoa ja oli paljon parempi kuin mitä haukuttu! Diggasin tästä esim enemmän kuin Trauma leffasta.

Onibaba ja Taivas ja Helvetti Hideo Kojiman suosituksia ja molemmat erinomaisia! Ensimmäinen kauhua ja toinen Hitchcock tyylinen jännäri!

Hildur tarttui Bestseller hyllystä mukaan ja lukaisinkin heti samana päivänä läpi kun oli niin mukaansa tempaava. Eli paljon kehuttu Islantiin sijoittuva dekkari! Laitoin seuraavan osan heti varaukseen ja olen jollain 3000+ sijalla. Ilmeisesti onkin tämän hetken varatuin teos.

Catch-22 klassikko sotaromaanin varausta sai kans odottaa pitkään mutta tämä ei oikein ole imaissut mukaansa. Noin sata sivua olen lukenut nyt ja ei oikein lähde joten jäänee kesken. Tästähän on nyt tehty myös TV-sarja jota voisi kokeilla.

Berserk manga pojan suosituksena. Pitkä oli tähänkin varausaika. Veristä miekka ja magia menoa. Pitänee vielä muutama osa ainakin lueskella että miten iskee. Ekan pokkarin perusteella ei ihan vielä lähtenyt.
 
Berserk manga pojan suosituksena. Pitkä oli tähänkin varausaika. Veristä miekka ja magia menoa. Pitänee vielä muutama osa ainakin lueskella että miten iskee. Ekan pokkarin perusteella ei ihan vielä lähtenyt.
Suositus täältäkin yks kovimpia sarjiksia. Just pistin adlibriksestä tilaukseen näit loppupään deluxeja.

Ite kävin ennen töitä kirjastossa ja tämmöstä matkaan.

IMG_20231012_183123.jpg

Toi dvd on Bad News, jotain hard rock kohellusta. Toi Suomaan Kansan Muinaisusko -sarjis otin uutuushyllystä. Kirjastossa sit aluksi selasin sitä ja mietin että näyttääpä tutulta ja sit tajusin että matti hagelbergiähän se. En ees kunnolla kattonut kantta, mutta niin tunnistettava tyyli. Tunnistin vaikken oo koskaan yhtäkään sarjista häneltä lukenut. Pitänyt kyllä läskimooseksia lukea.

Diablo iv uudestaan kun pian season vaihtuu, jospa se pelastais endgamen. Itehän tykkäsin kampanjasta ja tarinasta, mutta kyllästyin loppupeliin siin 70 lvl kohdalla. Ei vaan ollut kiinnostava.
 
20231027_175442.jpg
Varastokirja. Kirjastonhoitaja uskalsi juuri ja juuri yksin hakea tämän peljättävän teoksen yksin varastosta minulle.
 
IMG_9964.jpeg
Pitkiin aikoihin mitään rapsannut vaikka lainoja tullut ovista ja ikkunoista.

Uuden Avaruusagentti Valerianin toivoin tytyltä pukinkonttiin kun omista tähän asti täyden kokoelman suomennoksia. Mutta pistin toki lukukappaleen aiemmin varaukseen. Nyt on itse asiassa uudelleenluku kesken ja juuri meni Hypsiksen Salamat alppari eli tavoite olisi lukea muut ennen tätä uutta.

One Punch Man jatkoa tarinaan. Ihan ok mättöä. Ei nyt mitään parhautta mutta ihan kivaa luettavaa.

Resident Evil VII ilmeisen hyvä sarjan peli? Innostuin RE4 Remake läpäisystä niin kelasin että tämän voisi ainakin vielä pelailla kun kehuttu. Ja tämä ilmeisesti myös sopivan lyhyen mittainen että aikuinenkin ehtii pelaamaan. Frendiltä voisi melkein VR lasit lainata.
 
Resident Evil VII ilmeisen hyvä sarjan peli? Innostuin RE4 Remake läpäisystä niin kelasin että tämän voisi ainakin vielä pelailla kun kehuttu. Ja tämä ilmeisesti myös sopivan lyhyen mittainen että aikuinenkin ehtii pelaamaan. Frendiltä voisi melkein VR lasit lainata.

Vahva suositus VR:lle, pelin alkupuolen tunnelma on huikea.
 
One Punch Man jatkoa tarinaan. Ihan ok mättöä. Ei nyt mitään parhautta mutta ihan kivaa luettavaa.

Mulle alkanut mennä maku tuohon sarjaan, kun päähenkilöä ei oikein enään näy eikä tarina pyöri sen ympärillä. Tais tossa viimeisessä 20. osassa olla vain yhdessä paneelissa Saitama. Noi muut hahmot ei oikein kiinnosta ja niitäkin alkaa olemaan liikaa. Vähän samaa vaivas My Hero Academiaa, että liikaa vaan hahmoja. Sen ostamisen marketeista lopetin about vuosi sitten ja nyt vähän semmoinen fiilis, että vois ton One-Punch Maninkin pokkareiden ostamisen lopettaa.
 
Tsekkailin viime vuoden lainatilastoja niin about 227 lainausta tein vuoden aikana. Jokunen kymmenen tyttärien lastenkirjoja mutta vanhemmalla on nykyään myös oma kortti.

45 leffaa mm. kirjastosta lainannut.
Netflix, HBO, Disney+ yhteensä saman verran katsonut eli aika kärkikahinoihin meni kirjasto leffakatselulähteenä.

Tämän vuoden paskin uutinen että Helmet lopetti Taskukirjasto sovelluksen kun verkkosivusto uudistumassa.
 
IMG_0383.jpeg

Viime vuonna uusintaluin Sandmanin kokonaisuudessaan niin nyt voi unihiekkapsykooseissa jatkaa uudempien löyhien spin-off The Sandman Universe sarjojen parissa. Näitä en ole ennen lukenutkaan. House of Whispers, Lucifer, Dreaming & House of Secrets. Osa näistähän on jo aiemminkin olleet lehtinä mutta nämä siis uusin inkarnaatio. Nightmare Country ois kans haettavissa.

Neil Gaimanin kässäröimän Batman - viimeinen Batman-tarina albumin otin kans jatkoksi kun muistaakseni lukematta.

Beta Ray Bill - Argent Star ollut pitkään varauksessa ja tuli ilmeisesti juuri nyt vasta valikoimiin. Tästä lukenut kehuja niin kiinnostaa.

Emilia Laatikaisen uudemman albumin laitoin varaukseen niin laitoin samalla sitten debyytin Kadonneet samalla. Tämän jo lukaisinkin ja mielenkiintoisia yhden sivun kuvauksia Suomessa selvittämättömäksi jääneistä katoamistapauksista.

Erkki Pirtolan näyttelyn kävin katsomassa Helsingin Taidemuseossa niin alkoi kiinnostamaan lisätieto. Tämä Erkkilys Pirtomas Suomen taidetta pelastamassa julkaistu näyttelyn yhteydessä ja ihan hyvä läpileikkaus miehen uraan. Ei ennestään niin tuttu niin sopivasti asiaa.
 
Saatana olemme edelleen Hovimäki 4 DVD:n varausjonossa sijalla 3. Kyllä se vaan alkaa vaikuttaa siltä, että Pirkanmaan kirjasto on tämänkin lopullisesti menettänyt. Joku mummo on kuollut laina-aikana ja aikakausidraama on laitettu mummon mukaan arkkuun.
 
IMG_0425.jpeg
Varauksia ja herätelainoja.

Lisää vanhaa Gaimania ja uudempaa universumia. Nightmare Countryssa näköjään James Tynion IV puikoissa joka yksi kovimpia nykysarjiskirjoittajia! Books of Magicin viimeksi lukenut kun julkaistiin Suomessa parina lehtenä.

The quest for the missing girl ihan hyllystä kun näytti mielenkiintoiselta. Ja elämme simulaatiossa sillä hetkeä aiemmin ostin kirppikseltä Megumi mangan ja tässä tuo kadonnut on nimeltään Megumi. :ohgawd:

Spike kans hyllystä koska Spike.

Birth kiinnostaa kun näkemättä. Ohjaaja Jonathan Glazerin uusin The Zone of Interest oli juuri Golden Globe kahinoissa ja Oscar ehdokkuuksia varmaan myös tulee. Olikin todella piinaava ja hyvä elokuva.

Tekkonkinkreet myös aiemmin näkemättä.
 
Takaisin
Ylös Bottom