Uusavuttomat ihmiset ja ainaiset avun tarvitsijat

tsernobyl

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
390

Maine:

Tänne voi avautua niistä kerroista, kun sinulta on pyydetty ATK-, asennus-, muutto- tai muuta apua sillä oletuksella, että

a) homma hoituu hetkessä

b) teet sen luonnollisesti ilmaiseksi vaivan määrästä välittämättä

c) voit ammattilaisena nopeasti vilkaista, ilmaiseksi

d) sinulla ei todellakaan voi olla mitään muuta tekemistä, ikinä

e) joku muu lupaa sinun puolesta sinulta kysymättä

Myös muut käsittämättömät uusavuttomuuden ilmentymät ja kusipäisyyttä hipovat jääräpäisyydet voi kirjata tänne.

Satunnainen toisen auttaminen on hieno teko ja luultavasti molemmille osapuolille jää siitä hyvä mieli. Mutta jatkuva toisten avun kinuaminen on lähinnä itsekästä ja perseestä olevaa puuhaa. Koskee myös asioita joita jätetään tekemättä, kun joku muu sitten hoitaa kuitenkin. Ja puhutaan nyt terveistä ihmisistä eikä jalattomista mummoista.Muutama mitätön esimerkki:

Töissä eräs nainen joka on tietääkseni tehnyt pitempään toimistotöitä päätellen siitä kun kirjoittaa erittäin nopeasti näppiksellä, pyytää jälleen kerran apua tietokoneensa kanssa. Eli kone on täysin mykkä vaikka sen käynnistää! Okei, virtavalo palaa eli ei voi olla iso ongelma. Joka kerta homma on ratkennut sillä, että laittaa näytön päälle. Kerran on tainnut hdmi-piuha löystyä siivoojan toimesta eli näyttö on sen takia ollut pimeä.

Toisen naisen kanssa töissä on saanut jo vuosia auttaa aina hänen jäädessään lomalle outlookin-lomavastaajan kanssa, kun se on niin vaikea käyttää. Myös jokapäiväisessä käytössä oleva Excel aiheuttaa haasteita, kun pitäisi esim tulostaa vain osa taulukosta tai muuta vaikeaa.

Myös ohjelmien käyttäminen pienessä ikkunassa koko näytön sijaan jaksaa aina hämmästyttää. Sitten sitä selataan ja rullataan hitaasti tihrustaen vaikka olen monta kertaa neuvonut miten näppäristi asian voi tehdä. Sama homma perus kopioi-liitä -pikanäppäinten kanssa. En vaan ymmärrä miten vuosien mittaisella tietokoneen työkseen näpyttämisellä ei tuollaiset asiat vaan luonnistu toisilta.
 

JR

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1629

Maine:

c) voit ammattilaisena nopeasti vilkaista, ilmaiseksi

Muutama esimerkki:

Töissä eräs nainen, pyytää jälleen kerran apua tietokoneensa kanssa. Joka kerta homma on ratkennut sillä, että laittaa näytön päälle.

Toisen naisen kanssa töissä on saanut jo vuosia…
Pitää osata pyytää korvausta, apu ei ole ilmaista. :brows:

A66FC197-9C95-46D7-AE9F-58868DCAB394.gif
 

nassekova

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1634

Maine:

Isäntä tuossa soitteli viikko sitten kun TomTomin SOVELLUTUKSESTA ei kuulu ääniä. Meikähän on tosiaan joka navigaattorisoftan ja vatnot asian_tuntija niin ei muutako sitten arpoon siinä puhelimessa, että onko bluetoothit päällä ja onko volumet nollissa ja sitäjatätä. Näihin sitten aina toki vastauksena: NO KAI MÄÄ NYT SEN VOLUMEN OON KATTONU, EMMÄÄ PÖLIÄ OO, KU SE NAVIGAATTORI EI ÄÄNNÄ, KYLLÄ JUICE KUULUU! :dickhead:

Vartin siinä jaksoin vängätä ja koittaa keksiä jotain kunnes sitten totesin, että en kyllä keksi enää mitään, että ei näin puhelimessa oikeen onnistu, että pitäisi paikanpäällä kattoo. Siihen toki sitten lakoninen "JAA" ja heipat tiskiin. Naapurin ukon kanssa olivat sitten sitä sörkkineet ja lopulta saaneet äänet toimiin. Kysyin sitten myöhemmin, että mikä siinä oli niin AIRSPLÄYSHAREJOKU :win:
 

Wellu 2.0

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1415

Maine:

On kyllä aihetta sivuten kammottavaa yrittää esim. muorille tai isäukolle selittää puhelimessa mitään teknistä, se on ihan sama mistä on kyse niin siitä ei tule hevonvittuakaan, tosin nykyään olen enemmän sietokykyinen koska vanhetessa sen huomaa miten helposti sitä tippuu tekniikkaosaamisen kärjestä, itelle meni uudessa puhelimessakin vuos sitten jo jokunen hetki että osas sitä käyttää ja säätää

Että jossei avunpyytäjät ole avunvaatijia ja/tai muuten mulkkuja niin yrittäkää kestää, se voi olla vähän vaikeeta jollekkinsekin mikä tuntuu itestä vesiselvältä
 

Mirsku

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1172

Maine:

protip: kantsii viritellä sukulaisten laitteet sellasiks että ne tekee logeja siitä mikä meni tai ei mennyt pieleen, sitten jos tulee jotain ni voi pyytää vaan avaamaan sen login ja nappaamaan kuvan viimeisistä riveistä. Sama homma käyttisten booteissa yms että jos jokin pysähtyy ni se jää näyttämään sitä riviä jolla jokin meni pieleen.
 

Sierain

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
570

Maine:

protip: kantsii viritellä sukulaisten laitteet sellasiks että ne tekee logeja siitä mikä meni tai ei mennyt pieleen, sitten jos tulee jotain ni voi pyytää vaan avaamaan sen login ja nappaamaan kuvan viimeisistä riveistä. Sama homma käyttisten booteissa yms että jos jokin pysähtyy ni se jää näyttämään sitä riviä jolla jokin meni pieleen.
Johan sen login avaamiseen tarvii uuden mikrotukisession. Oman kokemuksen mukaan nämä keissit ovat yleensä jotain, ettei osata käyttää jotain softaa tai selaimesta ei löydy tiettyä asiaa. Nykyään enemmän jotain, että puhelimesta pitää saada joku asetus eri tavalla. Eihän niitä itsekään osaa, mutta äkkiähän nuo löytää. Joskus piti jeesata ihan jatkuvasti ties missä, mutta nyt kun käy miettimään, niin aika vähälle on jäänyt viime aikoina. Ehkä omat tutut ovat vihdoin oppineet käyttämään laitteita tai googlettamaan.

Kun tuossa nyt mainittiin tuo muuttoapu, niin viime kerta oli kyllä aika fiasko. Kun saavuimme paikan päälle, kaikki rojut olivat vielä levällään kämpässä ja omistaja kaivoi jotain astioita kaapista. Häkkivarastossa oli ties mitä kirjaimellista roskaa ja kaikki oli pitkin lattioita miten sattuu. Dumppasin kaiken vain jätesäkkeihin siitä sitten. Eikö se nyt ole ihan perusjuttu, että kun muuttoapu saapuu paikalle, kaikki on pakattu laatikoihin valmiiksi? Muuttoon oli vuokrattu peräkärry, joka oli tietysti liian pieni sängylle: Ajeltiin sitten kuomu auki ja liinat pamahtivat jotenkin paikoiltaan, hyvä ettei koko paska pudonnut tielle. Parasta oli, että uusi asunto oli liian pieni kaikelle sille tavaralle ja jouduimme jättämään osan romuista rappukäytävään.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
3383

Maine:

Yksi vinkki on kans, et kannattaa porukoiden koneeseen tai puhelimeen asentaa joku etätukiohjelmisto esim. Teamviewer ja neuvoo ainoastaan sen avaaminen niin voi etänä jeesata tarvittaessa.

Mä teen tätä, appiukolle ja isäukolle molemmat käytössä.
Täähän helpottaa kans sitten niiden intialaisten Microsoft Support -soittelijoidenkin arkea, kun on jo etäyhteyksien avaaminen hallussa.
 
Ylös Bottom