Twin Peaks

Ihan hirveetä kun toka kausi loppui.

Kumman katson huomenna ensin?
20240312_215731.jpg

Jaa minkä kumman? Kumman noista levyistä vai?
Toisella levyllä on pelkkiä extroja ja toisella on elokuva ja poistetuista/vaihtoehtoisista kohtauksista koostuva elokuvan mittainen Missing Pieces.

Vai tarkoitatko, että katsotko elokuvan vai kolmoskauden seuraavaksi?

Fire Walk with Me:n katsot tolta disc ysiltä seuraavaksi.
Sitten Missing Piecesin, jos jaksat. Se on oikeasti ihan hiton kova pätkä! Jotkut sarjassa mukana olleet hahmot olivat alunperin elokuvassa mukana, mutta heiltä poistettiin kaikki kohtaukset, niin Missing Piecesissä on mukana nuo kaikki elokuvasta poistetut sarjan hahmot. Ja siinä on joitain aivan älyttömän upeita kohtauksia joiden poissaolo elokuvasta ihmetyttää.

Kolmoskausi kannattaa katsoa vasta elokuvan jälkeen, koska siinä on mukana vain elokuvassa ollut hahmo ja siinä muutenkin viitataan elokuvaan todella paljon. Ei kun hetkinen, tossa Entire Mysteryssä ei olekaan kolmoskautta mukana ollenkaan. Sehän tulikin jo paljon ennen kuin kolmoskautta edes alettiin tehdä.
 
"A routine physical examination revealed that I'm sterile. Sure I thought it meant that I don't have to take a bath..."

En tajua miksi tässä sarjassa on näin paljon huumoria, se on todella hämmentävää. En muista milloin olisin nauranut draamasarjassa näin paljon.
 
Kakkoskauden eka jakso on myöskin parempi, kuin yksikään ykköskauden jaksoista.
Olen nyt katsonut ykköskauden ja kakkoskauden kaksi ekaa jaksoa ja en ole varma oliko tuo eka jakso parempi kuin yksikään ykköskauden jakso yleisesti, mutta parempi se oli kuin moni ykköskauden jakso ja kieltämättä mielenkiintoisin jakso tähän mennessä. Kakkosjakso jatkoi myös todella mielenkiintoisesti noita mysteerihommia, vaikka lähtikin ehkä vähän odottamattoman hämmentäviin suuntiin.
 
hox @Rami Airola !!

Pari viikkoa sitten kävin tapani mukaan paikallise kirppikset läpi ja tällä kertaa ajattelin, että katsompas mitä tuolla "ota tästä" -lodjusta löytyy jossa on aina vain kirjoja. Noh, siinä heti ensimmäisenä päälimmäisenä tämmönen kirja, jonka tottakai nappasin reppuun mukaani:

kaeons2.jpeg

Hauska kuriositeetti ja varsinkin nyt tuon lukeminen kiinnostaa, kun itse Rami sitä kehui! Kirjahan on näköjään kirjoitettu ns. "päiväkirjatyyppisesti" tai sillä tavalla kuin Dale itse puhuisi tuolle nauhoittimelle. Noh, joka tapauksessa, muutama päivä tästä eteenpäin: Kylään tuli isobroidi ja hänelle esittelin kirppislöytöjäni ja myös tätä kirjaa. Broidi sit otti toki kirjan käteen ja alkoi pläräämään sivuja.. Mitäs sieltä löytyikään:

kaenos2.jpeg

En mä tiedä kuinka arvokkaita tämmöset omistuskirjoitukset on, mutta tämä ei omasta mielestä ole rahallisesti arvokas, vaan ihan muuten ARVOKAS! Tuo kirja heräsi maagisella tavalla henkiin käsissäni ja entistä ENEMMÄN haluan tuon nyt lukea! WAU! HYVÄÄ FIILISTÄ!
 
Viimeksi muokattu:
Kolmas kausi katsottu.
Alusta en tykännyt, loppua kohden parani. Oli kyllä sekava kokonaisuus.

Aluks olin sitä mieltä, et ei olis pitäny tehä tota ollenkaan. Mutta kyllä se nyt kääntyy siihen että oli tossa vähän hyvääkin.

Eka ja toka kausi törkeen hyviä.

Oli kyllä todella raskasta katsoa aikoinaan kolmoskausi jakso per viikko tahtiin kun julkaistiin. Nyt oon ehkä 4 kertaa katsonut ja kyllä maistuu, ei tarvitse enää käyttää aikaa hahmoihin tutustumiseen ja voi vaan nauttia kyydistä ja pohdiskella mysteerejä.

Sama kävi oikeastaan 1 ja 2 kausien kanssa, katsoin ne ensimmäistä kertaa televisiosta vuonna 2006 ja taisi jäädä muutama jakso silloin välistäkin. Tuntui että on kyllä niin helvetisti hahmoja että suurin mysteeri on muistaa nimet ja yhteydet toisiin hahmoihin. Mutta kun sai dvd boxin ja tykitteli muutamaan kertaan eli oppi tuntemaan hahmot niin sarjaan keskittyminen helpottui kummasti ja pystyi nauttia tunnelmasta ja miettiä syntyjä syviä. Nythän tämä sarja ja koko Lynchin tuotanto toimii jo lähes uskontona itselle.
 
Viimeksi muokattu:
Oli kyllä todella raskasta katsoa aikoinaan kolmoskausi jakso per viikko tahtiin kun julkaistiin. Nyt oon ehkä 4 kertaa katsonut ja kyllä maistuu, ei tarvitse enää käyttää aikaa hahmoihin tutustumiseen ja voi vaan nauttia kyydistä ja pohdiskella mysteerejä.

Sama kävi oikeastaan 1 ja 2 kausien kanssa, katsoin ne ensimmäistä kertaa televisiosta vuonna 2006 ja taisi jäädä muutama jakso silloin välistäkin. Tuntui että on kyllä niin helvetisti hahmoja että suurin mysteeri on muistaa nimet ja yhteydet toisiin hahmoihin. Mutta kun sai dvd boxin ja tykitteli muutamaan kertaan eli oppi tuntemaan hahmot niin sarjaan keskittyminen helpottui kummasti ja pystyi nauttia tunnelmasta ja miettiä syntyjä syviä. Nythän tämä sarja ja koko lynchin tuotanto toimii jo lähes uskontona itselle.

Samaa mieltä kyllä, että nimiä ja tyyppejä oli tosi paljon. En mä ainakaan kaikkien nimiä aina muistanut.

Täytys tutustua tuon Lynchin muuhun tuotantoon.
 
Nähdään NES-Retron kokkikerhossa.
 
Takaisin
Ylös Bottom