Twin Peaks

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
11106

Maine:

TwinPeaks_openingshotcredits.jpg

Mitä mieltä olet maailman parhaasta TV-sarjasta?

Itse olen katsonut kaksi ensimmäistä kautta elokuvineen kahteen otteeseen läpi, mutta kolmas kausi jäi aikanaan kiireisen elämäntilanteen vuoksi kesken. Tarkoitus olisi lähitulevaisuudessa kahlata kaikki jaksot vihdoinkin alusta loppuun. Myös kaikki suomennetut kirjat on tullut hankittua, mutta ei koskaan luettua.

Itse annan syväluotaavan analyysin sitten, kun on lore ihan kauttaaltaan hallussa.
 
Lyhyesti: eka kausi on parasta telkkaria, mitä on tehty. Kyllä toi silti kokonaan kannattaa katsoa, vaikka taso laskeekin mitä pidemmälle venyttivät hommaa.
 
Fani n. 8-vuotiaasta lähtien (y)(y)(y)(y)(y)

Ala-asteella ehkä 3. luokalla äidinkielen tehtävässä piti lukea joku kirja ja piirtää siitä kuva, niin luin Laura Palmerin salaisen päiväkirjan ja piirsin kuvan painajaisesta, jossa Bob laulaa Lauran äidin äänellä Tanssivaa Matildaa. Opettaja oli sitä mieltä, että en saisi tällaisia lukea ja tehdä.

Ne ekat kaksi kirjaa tuli lainattua kerta toisen jälkeen kirjastosta (kirjassa kun oli se lainaajan numeron sisältävä kortti takana, niin molemmissa kirjoissa oli mun numeroa peräkkäin vaikka kuinka paljon.

Twin Peaks: Tuli kulje kanssani on elokuva, jonka olen nähnyt enemmän kertoja, kuin mitään muuta elokuvaa. Kun se tuli aikoinaan telkkarista (95 tai 96), niin nauhoitin sen ja kattelin sen joka päivä ties miten pitkän ajan.

Kolmoskausi samanaikaisesti sekä tappoi kiinnostuksen koko juttua kohtaan että myös nosti kiinnostuksen uudelle, ei välttämättä korkeammalle, mutta eri tasolle. Se oli melkoista pettymysten ja hienojen elämysten vuoristorataa. Bob samaan aikaan sekä pilattiin että tehtiin aivan helvetin paljon tiukemmaksi asiaksi. Todella kummallinen kausi, josta jäi puoliksi paskanmaku suuhun, mutta jota en pystynyt lopulta saamaan pois päästäni sitten mitenkään. VIELÄKIN mietin tuota kautta säännöllisesti ja muiden kausien mietiskelyt ovat jopa jääneet miltei kokonaan pois.

EDIT:
Täytyy sanoa tuohon ekan kauden hehkutukseen se, että eka kausi on yliarvostetuin Twin Peaksin kausi ja kakkoskausi on aliarvostetuin.
 
EDIT:
Täytyy sanoa tuohon ekan kauden hehkutukseen se, että eka kausi on yliarvostetuin Twin Peaksin kausi ja kakkoskausi on aliarvostetuin.
Tämä on kyllä mielenkiintoinen näkökulma, ottaen huomioon että käynnisti koko Twin Peaks -ilmiön. Ilman sitä ei olisi yhtään mitään.
 
Tämä on kyllä mielenkiintoinen näkökulma, ottaen huomioon että käynnisti koko Twin Peaks -ilmiön. Ilman sitä ei olisi yhtään mitään.

Kakkoskaudessa tuli lähes kaikki parhaat jutut ja ylipäätään ne asiat, joiden takia ihmiset jäivät haaveilemaan kolmoskaudesta vuosikymmeniksi. Kakkoskausi on myös ykköskautta tärkeämpi mitä tulee Twin Peaks -elokuvan ja kolmoskauden sisältöön. Kakkoskauden eka jakso on myöskin parempi, kuin yksikään ykköskauden jaksoista. Samoin kuin on kakkoskauden päätösjaksokin parempi, kuin yksikään ykköskauden jaksoista. Ja ainakin yksi jakso siinä välissä on myös parempi, kuin yksikään ykköskauden jaksoista.
 
Kahdesta ekasta kaudesta tykkään kyllä kovasti. Elokuvasta en kauheasti perustanut. Kolmoskausi mulla jäi aikoinaan kesken. Se oli jotenki vähä turhan raskasta kamaa mulle. Tuntui välillä, että alkaa tulla ihan fyysistä pahoinvointia. En enää muista, että mistä asiasta nimen omaan, mutta jostain silti. Olisiko vähän alle puolet kaudesta jäänyt katsomatta.
 
Jos autiolle saarelle saisi yhden televisiosarjan ottaa mukaan ja sitä katsella aurinkovoimalla toimivalla televisiolla palmun alla vuodesta toiseen, niin kyllähän se Twin Peaks olisi.

Tätä viimeisintä kolmatta kautta en ole vieläkään saanut aikaiseksi katsoa, lähinnä johtuen niin ristiriitaisesta palautteesta. Toiset kehuu, toiset haukkuu. Harmittaa jos olisikin omasta mielestä paske ja pilaisi katselunautintoa.
 
Kaksi ensimmäistä kautta on kyllä aivan mielettömän hyviä. Onhan ne tullut moneen kertaan katsottua, mahdoton kyllästyä. Musiikkikin on täydellistä.

Erikseen on mainittava Twin Peaksin naiset. Voi luoja tätä naiskauneutta.

Screenshot_20210130-110724.jpg

Varsinkin Mädchen Amick. Huhhuh. Täydellinen nainen.

Screenshot_20210130-110637.jpg


Kolmoskausi onkin sitten niin raskasta paskaa, etten tiedä mitä siitä pitäisi ajatella. Mulla oli jatkuvasti sitä katsoessa sellainen olo, ettei mun älykkyys yksinkertaisesti riitä siihen, yritin turhaan löytää siitä jotain mistä tarttua kiinni. Mulla ei selkeästi ole kykyä arvostaa tuollaista taidetta mitä se kolmoskausi kaiketi sitten edustaa. Minulle se on vain kasa surrealistista paskaa jota en ymmärrä, enkä jaksa yrittääkään. Taistelin sen loppuun asti silti. Ehkä eniten vihasin sitä, että Dale Cooperista, yhdestä mun suosikki hahmoista ikinä, onnistuttiin tekemään Dougie Jones, hahmo jota vihaan ja inhoan enemmän kuin Becca Moodya ja Skyler Whitea. Painu vittuun Dougie Jones, painu vittuun äläkä ikinä tule takaisin. YÄK!!
 
Joskus tuli viinan kanssa kateltua eka ja toka kausi parin viikon sisällä ja kyseessä oli Kokemus. En havainnut mitään tason laskemista toisella kaudella, mistä aina purnataan.

Nytten alotin pilottijaksoa pitkästä aikaa ja enempi ajatuksen kanssa vois sinne loppuun asti katella tällä kertaa, eikä vaan fiilistellä tajunnanvirtana kaikkia outouksia.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Mutjoo, katellaanpa todellakin taas. Ysärin alun Yhdysvallat, yks paikka jonne mielellään aikamatkustaisi juomaan kahvia ja lukemaan lehtiä jossakin korpimaan kuppilassa.
 
Viimeksi muokattu:
Alkuperäinen telkkarisarja taas kateltu. Kyllähän se alkaa tokalla kaudella ontua aika pahasti loppua kohden. Kolmoskautta katon ehkä jossain vaiheessa. Avokki ei ehkä siitä innostu. Ei oikein Twin Peaks kahden ekan kauden perusteellakaan itseään hänelle saanut myytyä.

Pitää kyllä ehdottomasti käydä joskus Washingtonin osavaltiossa katselemassa näitä kuvauspaikkoja, tai mitä niistä on jäljellä.
 
Alkuperäinen telkkarisarja taas kateltu. Kyllähän se alkaa tokalla kaudella ontua aika pahasti loppua kohden.
Meikällä tää sama, että toka kausi hajottaa fiilistä liikaa.

Ykkönen onnistuu sitten kaikessa about täydellisesti. Mitään en siitä muuttaisi.
 
Meikällä tää sama, että toka kausi hajottaa fiilistä liikaa.

Ykkönen onnistuu sitten kaikessa about täydellisesti. Mitään en siitä muuttaisi.
Joo. Vaikka kuinka tästä sarjasta tykkään, niin kyllä siinä kakkoskaudessa on about puolet liikaa. Hyviä hetkiä on ajoittain sillä loppupuoliskollaki, mutta kyllä se punainen lanka selkeästi puuttuu. Viimeinen jakso on varsin raskasta katottavaa.
 
“Diane, 11:30 a.m., February 24. Entering the town of Twin Peaks. It’s 5 miles south of the Canadian border, 12 miles west of the state line. Never seen so many trees in my life. As W.C. Fields would say, ‘I’d rather be here than Philadelphia.'”
 


"Diane, 2.30 a.m., February 25th. Listening to something that is supposed to remind me of Twin Peaks. It’s 5 miles off my radar, 12 miles south of any good reviews. Never heard this kind of shit in my life. As W.C. Fields would say, ‘I’d rather be stabbed than listen to this fucking shit.'”
 
Ehh, ei oo kyl mun juttu, ihan vaan liian hidas ja tylsä ku faani.

Pakolla jotain jaksoja nähnyt, mutta kyl kesken nukahtanut jokaisen.
Ite en oo nähny kun mainoksen nuorempana kyseisestä sarjasta. On kyllä varmaan kova kun kaikki katsoo!
 
Takaisin
Ylös Bottom