Treeni ja salihommat

tsernobyl

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1088

Maine:

Taloyhtiön kerhohuoneeseen hommasin omilla rahoilla punttivehkeitä viime syksynä. Tulee aika helposti lähdettyä "salille", kun sali on näköyhteyden eikä 3km päässä missä tuli ennen koronaa käytyä.

IMG_20210401_152356.jpg


Taustalla jotakin vanhoja romuja ja tässä lista omista hankinnoista:

Säädettävät käsipainot x 2

Säädettävä vinopenkki, FitNord

Penkkipunnerrus- ja kyykkytelineet, FitNord

Levytanko 152 cm jousilukoilla, 30 mm levypainoille

IMG_20210401_152419.jpg

Levypainot on työpaikalla laserleikattu 10mm teräksestä ja isäukon valjastin vasaralakalla pensselöimään ettei heti ruostu puhki. Numerot ei ainakaan haalistu, kun on läpipoltettu. Eihän nämä nyt tehtaan riston tekeleitä voita, mutta itse tekemällä ei kovin paljon kalliimmaksi tullut!

Aika kevyttä kalustoahan tämä on, mutta hitosti paljon tehokkaampaa silti kuin kotona istuskelu. Mutkatangon ajattelin hankkia vielä. Säädettävät käsipainot on aika työläät ja löystyy helposti repiessä, mutta kiinteät käsipainot on vaan niin kalliita että niitä en raaski hankkia.
 

HE Pennypacker

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1211

Maine:

Hyvää settiä @Sepeh ! Selkeästi on taustalla saleilua enemmän, tuloksista päätellen jo, mutta niinhän sinä kerroitkin. Kun itsellä esim. kyykky on nyt 1x oma paino :D alkuun kehitys oli kyllä rajua. Katselin alkupään muistiinpanoja niin ekoina viikkoina meni vaan 40kg x 10

Mutta joo unen määrää ei voi painottaa liikaa. On kyllä muutenkin huomannut miten hyvää tekee oikeasti nukkua, kun joskus eli sellasta elämää, että kuvitteli 4-6h unien riittävän, mutta siinähän oli koko ajan helvetin väsynyt.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
7289

Maine:

Yritin ottaa uusiksi ton kuvan.
En tajua miten toi kamera on ollut tota kuvaa ottaessa vai onko ton joku muu ottanut..?

fatbeer.JPG

Ette tiedäkään kuinka paljon vedin vatsaa sisään ja pidätin hengitystä :D
Orig. kuva on 15.1.2005 otettu eli tässä on nyt se 16 vuoden kehitys välissä.

Niin ja mulla on kuulokkeet korvilla, siksi piuha.
 

Mirsku

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2243

Maine:

Noniin, talvi ja kylmyys on ohi niin oli aika vetää kunnolliset vatsalihasmasokismit. Mukava tehdä kun alkaa pitkästä aikaa jopa tuntumaan mitä tekee. Seuraavaks sit kyykkymasokismit perään ja huomenna vois juosta pihalla useemman tunnin.

En kyllä tee itelleni sellasta suunnitelmaa millanen oli alkusyksystä kun tuli vedettyä sillon niin överisti ettei nyt ole oikein mitään sen ihmeempää tavoitetta, kunhan on verenmaku suussa ni se riittää 😄

edit: paras aikahan on loppuyöstä kun on vielä pimeää ni pystyy keskittymään paremmin ja venyttelyjä voi sit tehdä suihkussa lämpimän veden alla
 
Viimeksi muokattu:
  • Like
Reaktiot: JR

Kaappis

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1783

Maine:

Oon käyttäny Switchin Ring Fit Adventurea kolmen kuukauden ajan, AMA.

Lähtökohdat: Liikuntaa harrastan niukanlaisesti. Lähinnä kevyitä parin kilometrin kävelylenkkejä muutaman kerran viikossa ja soutulaitteella parinkymmenen minuutin setti n. kerran viikossa. Lisäksi kevyillä käsipainoilla lapojen treenausta, koska ne muuten kipeytyy helposti. Ylimääräistä painoa ei ole, joten tavoitteena on lähinnä aktivoida itseään ja kiinteyttää paikkoja.

Eka kuukausi: Alkuinnostus oli kova. Olin aluksi epäileväinen paikallaan juoksun mielekkyydestä, mutta jumankauta sillähän saa sykkeen ylös ja hien pintaan nopeasti! Koin liikkumisen jälkeen euforisia tuntemuksia ja en malttanut odottaa seuraavaa treeniä. Alkuun paikat luonnollisesti kipeytyivät, mutta kroppa mukautui siihen nopeasti. Huomasi kyllä, mites paskassa kunnossa sitä oli, esim. vatsalihasten treenaus oli tuskallista. Aloin huomaamaan pieniä muutoksia kropassa jo parin viikon jälkeen. Treeniä noin joka toinen päivä.

Toinen kuukausi: Treenikerrat väheni, mutta osittain siksi, että tiedosti levon tärkeyden eikä enää "ylitreenannut". Kroppaan alkoi tulla jo näkyviä muutoksia, esim. ekaa kertaa elämässäni pystyin erottamaan vatsalihakset paljaalla silmällä.

Nyt: Alkuinnostus on selkeästi laantunut. Enää ei ole selkeää tarvetta päästä treenaa tämän kanssa, mutta on se silti vakiintunut osaksi elämää, että vähintään kerran, joskus kahdesti, viikossa tulee tämän kanssa puuhattua. Pelin ulkopuolella intoutunut ottamaan taas kahvakuulat osaksi treenejä. Paikat kiinteytyneet entisestään ja lihakset erottuu paremmin.

Yhteenvetona sanoisin, että aloittelijoille tää on mun mielestä oikein hyvä laite. Jos tavoitteena on kasvattaa isot lihakset niin siihen se ei sovellu, mutta ainakin itselläni tämä toimi hyvänä potkustarttina liikkumiselle ja on ollut mukava huomata sen tehoavan. Painon pudottamiseenkin ilmeisesti ihan toimiva laite. Itsellä ei liikakiloja ole, mutta putosi tästäkin luuviulusta alussa kieliä parin kilon edestä.

(Käyttäjällä @Junton oli kanssa tämä mutta statsien mukaan into loppui alkuvaiheessa, voisit halutessasi avata että miksi. :) )
 

HE Pennypacker

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1211

Maine:

(Käyttäjällä @Junton oli kanssa tämä mutta statsien mukaan into loppui alkuvaiheessa, voisit halutessasi avata että miksi. :) )
En osaa sanoa, että miksi loppui :( Oli kyllä suuri innostus ja toi sellaisia positiivisia liikunan kokemuksia ja se pelillistäminen oli oiva keino päästä liikunnan maailmaan, kun esim. peruskoulun liikuntatunnit saivat minut lähinnä vihaamaan liikuntaa.
Kaipa vaan iski se vastaan, kun ei asettanut itselleen selkeitä tavoitteita, vaan mututuntumalta pyrki johonkin "no jos kolme kertaa viikossa liikkuisi Ring Fitin tahtiin", mikä ei aina toteutunut. Olen kyllä viimeksi joskus syksyllä pelannut tuota ja olihan se kivaa, mutta kuten sanottu: aloittelijoille tai jos vaikka talvipäivinä haluaa vaan kunnosta pitää kiinni, niin tuo on mainiota sisäliikuntaa. Itsellä jäi ton pelaaminen kans siksi, kun tavoitteet kasvoivat kehon painon ja koostumuksen puolesta, niin vaihdoin Ring Fitin kuntosaliin.

TL;DR: viitsiminen oli syynä, jos ei yhtään keksi mitään selityksiä/tekosyitä. Tähän auttaisi: Selkeiden tavotteiden ja aikataulujen asettaminen, joita on helppo noudattaa. Jos ei näitä ole pistänyt ylös, niin helposti noista suullisista sopimuksista itsensä kanssa myös laistaa.


Edit: Päivityksiä omaan tilanteeseen! Nyt on parina aamuna ollut paino 80 kiloa, mutta ei joka aamu. Katsotaan sitten kun on kaksi viikkoa putkeen sama paino, niin sitten voi sitä sanoa saavuttaneeksi. Reisiin tullut päälle 3cm lisää ympärysmittaa ja vointi on mitä mainioin. Mukavaa nähdä tuloksia (ei kehollisesti vielä niinkään, mutta raudan määrä tangossa lisääntyy suhteellisen progressiivisesti, ainakin näin alkuvaiheessa.) Nyt saan esim. jo oman painon kyykättyä 3x6 sarjassa :D
 

HE Pennypacker

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1211

Maine:

Kävin nyt vertailun vuoksi kehonkoostumusmittauksessa, puoli vuotta edellisestä mittauksesta. Lihasmassaa tullut 2,1kg lisää, rasvaa 1kg, pituutta 1 cm (on keho auennut siitä vuosien tietokoneella istumisen kasasta).
Ihan ok meininki. Olisi voinut enemmänkin tulla, mutta välillä runsas syöminen ei ole päivittäistä, koska se on haastavaa joskus. Ja diabetes luo oman haasteen, kun ei voi tosta vaan vetää vittuna kaikkea miten haluaa, vaan joutuu miettimään ja jos meinaa tulla ylikuntoa, niin se jatkuva stressitila on diabeetikolle tuplasti huonompi asia. Myöskin vaihdoin omaan suunnittelemaan saliohjelmaan juuri pari viikkoa sitten, jossa teen kahteen kertaan viikossa kaikki sarjat (ma, ti, to ja pe on salipäivät). Ei ole hirveästi järkeä semmosessa splitissä, missä käydään 3x viikossa kerran läpi kaikki (esim. rinta, keskivartalo ja kädet, jalat -päivät). Elikkäs tollasta paskaa splittiä tein helmikuusta johonkin toukokuuhun asti niin se oli kyllä hitaampaa se kehitys, mutta ihan hyvä tollanen paluu parin kuukauden tauon jälkeen, että pääsi kiinni salin makuun taas ja sai hiottua eri liikkeiden tekniikoita.
 

nassekova

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2752

Maine:

Kävimpä testaan tuossa kilsan päässä keskustassa olevaa salia viimeviikolla. Kyllä se innostus loppu jo loskasateessa sinne tuolla mun jarruttomalla fillarilla sotkemiseen, mutta se sali itessään ei myöskään oikeen vakuuttanu. Pukkarit oli eri kerroksessa ja kaapit semmosia minibokseja, mihin just ja just sait repun ja takin mahtuun. Saunaa tuolla ei myöskään ollut vaan helvetin pieni suihkukoppi vaan.

Sieltä sitten pois veivatessa tihkusateessa päätin, että fuck this ja soitin porukoille, että käyttääköne kuntopyöräänsä minkä tiesin siellä olevan, ja eihän ne sitä käytä. Hain sen torstaina kämpille ja rupeen tuolla nyt veivaan 3-4x tunnin settejä / viikko, samalla kun katon Youtuben backlogia. Tein semmosen diilin itteni kanssa, että en saa katsoo youtubee ilman urheilua, niin motivoi vähän. Tarkotus ainakin viis koronakiloa puottaa, mutta optimi ois jos sais 7kg pois. Katotaan miten käy!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
5367

Maine:

Ite käyn nyt tosiaan taas kolmesti viikolla salilla. Sovelletulla Arskan Golden Sixillä mennään nyt jonku aikaa. Mukava kun on joka kerta samat suht tiiviit setit. Kyykky on kyllä itelle pahin liike. Tossa oli useemman viikon totaalinen tauko, niin muita juttuja sai kyllä jatkettua samoilla painoilla kuin ennen taukoa, mutta kyykky pitää aloittaa taas ihan nollista ilman painoja, kun tuntuu ettei vaan reidet kestä. En kyllä ennen taukoakaan tehnyt pelkkää tankoa enemmällä.

Pitäis yrittää saada tosta pyöräilystä nyt taas kiinni. Yrityksenä mennä töihin pyörällä aina, kun ei luvata aivan kamalaa kaatosadetta. Perusreittiä työmatka n. 7,5 km mutta vedän usein mutkan kautta usein noin 20 km. Nyt ollut vaan muutaman viikon takaisen flunssailun jälkeen vaikea päästä takaisin satulaan, kun on ollut muka niin huono sää koko ajan.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
7289

Maine:

Joops.
Itellä on tässä viimeisen kuukauden parin aikana lähtenyt paisuminen oikein kunnolla käyntiin.
Turvotus rupeaa olemaan sellasta, että saa kohta alkaa uusia isompia vaatteita hankkimaan.

Kyllähän sen tietää, että kun saisi kaljoittelun kuriin, niin paino ja turvotus lähtisivät laskemaan aika nopeaan tahtiin.
Mutta ei ole vain tullut onnistettua. Sitä sen pari kolme päivää aina jaksaa olla ilman 'holia ja sitten taas mennään.
Ja taas turvottaa entistä pahemmin.
Närästyksestä puhumattakaan.

Mutta kun tässä tosiaan ne vaatteet kiristää ja liikkuminen menee koko ajan vaikeammaksi, niin pakko tehdä jotain.
Niinpä sitten sain inspiraatiota nassekovasta.

rupeen tuolla nyt veivaan 3-4x tunnin settejä / viikko, samalla kun katon Youtuben backlogia. Tein semmosen diilin itteni kanssa, että en saa katsoo youtubee ilman urheilua, niin motivoi vähän.

Mullakin youtube täysi videoita, mitä en ole saanut katsottua.
Lähinnä tulee tubea katsottua vain kännissä ja silloinkin musavideoita.
Niinpä tossa torstaiaamuna, kun oli pientä kankkusta ja sitä normaalia morkkista kehissä, niin päätin repäistä ja tilasin verkkokauppa.comista kuntöpyörän.
Eihän mulla moiseen rahaa ole tai kämpässä tilaa, mutta vittu jotain on pakko alkaa tekemään.

Niinpä tosiaan sitten torstaina tilasin fillarin saman päivän toimituksella ja osamaksulla.
Yksi isoimpia tekijöitä juuri tämän kyseisen fillarin valinnassa oli se, että se mukamas kestää 135kg läskiä päällänsä.
Ei oikein viitsinyt alkaa ostamaan jotain rimpulaa, mikä kestää hätäseen sata kiloa.
Mutta kuten ircissä totesin tänä viikonloppuna:

[14:31] <Wiizeli> Mun oli tarkoitus tehdä vähän elämäntapamuutoksia ja parannuksia, mutta näemmä dokataankin ensin ja katsotaan sitten niitä muutoksia.

No, tänään ei niin hirveitä krapuloita ollut kehissä, niin äsken sitten vihdoin kokosin ton pyörän.
Ja tempaisin sillä jopa 18min lenkin.
Voin sanoa että hiki valuu, paita on märkänä ja puuskutusta oli.
Vieläkin tuntuu jaloissa pientä tutinaa vaikka tosta polkemisesta jo joku vartti tai enemmän aikaa.

Niin sitä tässä ajattelin, että vaikka en nyt ihmeemmin juomisiani kuriin saisi, mutta siitä huolimatta saisin joka viikko ainakin pari kertaa poljettua itseni hikeen, niin se olisi jo vitun hyvä homma tähän väliin.
Mistä sitä tietää vaikka tästä polkemisesta oikeasti innostuisi enemmänkin.

Äskenen 18min pyöräily muodostui siitä, että katsoin AVGN:n Rocketeer-jakson.

paik1.jpgpaik2.jpgpaik3.jpg
 

JR

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3338

Maine:

Joops.
Itellä on tässä viimeisen kuukauden parin aikana lähtenyt paisuminen oikein kunnolla käyntiin.
Turvotus rupeaa olemaan sellasta, että saa kohta alkaa uusia isompia vaatteita hankkimaan.

Kyllähän sen tietää, että kun saisi kaljoittelun kuriin, niin paino ja turvotus lähtisivät laskemaan aika nopeaan tahtiin.
Mutta ei ole vain tullut onnistettua. Sitä sen pari kolme päivää aina jaksaa olla ilman 'holia ja sitten taas mennään.
Ja taas turvottaa entistä pahemmin.
Närästyksestä puhumattakaan.

Mutta kun tässä tosiaan ne vaatteet kiristää ja liikkuminen menee koko ajan vaikeammaksi, niin pakko tehdä jotain.
Niinpä sitten sain inspiraatiota nassekovasta.Mullakin youtube täysi videoita, mitä en ole saanut katsottua.
Lähinnä tulee tubea katsottua vain kännissä ja silloinkin musavideoita.
Niinpä tossa torstaiaamuna, kun oli pientä kankkusta ja sitä normaalia morkkista kehissä, niin päätin repäistä ja tilasin verkkokauppa.comista kuntöpyörän.
Eihän mulla moiseen rahaa ole tai kämpässä tilaa, mutta vittu jotain on pakko alkaa tekemään.

Niinpä tosiaan sitten torstaina tilasin fillarin saman päivän toimituksella ja osamaksulla.
Yksi isoimpia tekijöitä juuri tämän kyseisen fillarin valinnassa oli se, että se mukamas kestää 135kg läskiä päällänsä.
Ei oikein viitsinyt alkaa ostamaan jotain rimpulaa, mikä kestää hätäseen sata kiloa.
Mutta kuten ircissä totesin tänä viikonloppuna:

[14:31] <Wiizeli> Mun oli tarkoitus tehdä vähän elämäntapamuutoksia ja parannuksia, mutta näemmä dokataankin ensin ja katsotaan sitten niitä muutoksia.

No, tänään ei niin hirveitä krapuloita ollut kehissä, niin äsken sitten vihdoin kokosin ton pyörän.
Ja tempaisin sillä jopa 18min lenkin.
Voin sanoa että hiki valuu, paita on märkänä ja puuskutusta oli.
Vieläkin tuntuu jaloissa pientä tutinaa vaikka tosta polkemisesta jo joku vartti tai enemmän aikaa.

Niin sitä tässä ajattelin, että vaikka en nyt ihmeemmin juomisiani kuriin saisi, mutta siitä huolimatta saisin joka viikko ainakin pari kertaa poljettua itseni hikeen, niin se olisi jo vitun hyvä homma tähän väliin.
Mistä sitä tietää vaikka tästä polkemisesta oikeasti innostuisi enemmänkin.

Äskenen 18min pyöräily muodostui siitä, että katsoin AVGN:n Rocketeer-jakson.

paik1.jpgpaik2.jpgpaik3.jpg
Noniin, nyt on meno kunnollista, onneksi olkoon, @Wiizeli

Olin itsekin aika lähellä etten tilannut pari pvä sitten tommosta pyörää.. skidisti kinostaisi vaikka kellariin mennä polkee..
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
12109

Maine:

Ylös Bottom