Top 10 arcade-pelit

godzilla43

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
777

Maine:

Laitetaas nyt tälläinenkin top-10 lista. Tässä oma lista. Olen näitä kaikkia pelannut ihan kolikkopelinä. Toivon, että laitatte myös kuvausta peleistä miksi ovat teidän top10ssä :)

1. Super Street Fighter 2 Turbo. Sf2 on tärkein kolikkopeli sitten Space Invadersin. Aloitti tappelupeli genren ja on varmaan iso syy siihen että kolikkopelit ja pelihallit saivat elää vielä 5-10 vuotta.
SSF2T on paras iteraatio tosta pelistä ja edelleen tappelupeli jota voin pelaa enkä kyllästy siihen koskaan.

2. Sega Rally (istuttava versio tietysti). Tämä ei olisi varmaan ollut edes top10 10vuotta sitten mutta kun näitä autopelejä pääsee testaa esim. Sugoissa huomaa että
miten hyvältä tämä tuntuu vs ne muut. Sanoisin että Sega Rallyssa saatiin tehtyä kaikki oikein miten auton pitäisi ainakin videopelissä käyttäytyä ja mitä arcade kabinetti toisi vielä lisää fiilistä siihen ajoelämykseen niin tämän jälkeen kehitys melkeen vaan tapahtui muissa peleissä sitten graafikan puolella.

3. Donkey Kong. Yksinkertainen mekaniikka mutta haastava. Esitteli maailmalle pari tärkeää videopeli hahmoa :) Hyvä peli.

4. Time Crisis 2. Ampumis pelinä yhtä hyvä kun House of The Dead 2 mutta TCssä on vielä se mekaniikka että mennään suojaan välillä eli parempi kabinetti siksi vei voiton.

5. Final Fight. Tuntuma, grafiikka, musat, hahmot, juoni.. Capcom teki tässä kaiken oikein eka hyvä beatemup ja musta edelleen paras.

6. Puzzle Bobble. Suosikki ongelma peli. Bubble Bobble olisi listalla mutta saattaa olla että kolikkopeliä ei pysty säätämään niin että parin kymmenen tason jälkeen pallot eivät heti muuttuisi punaisiksi. Tuntuu että Taito on rahamielessä vähän pilannu tota peliä. PS1 ja Saturnille löytyy tosta paras versio. Vahva suositus jos vain tykkää Bubble Bobblesta.

7. Metal Slug 1. MS3 on parempi peli mutta myös tosi pitkä niin siksi MS1. Kaikin puolin hauska räiskintä peli.

8. Nba Jam. Tätä ei tullut koskaa pelattua pelihallissa, koska peli oli säädettynä hirveeksi raha syöpöksi. Taisi olla niin, että 5mklla sai 2 kredittiä joka tarkotti, että Nba Jamissa sillä pelasi 2 erää. Luulisi että pelin pystyy dip switcheillä säätämään niin että 1 kreditti on 1 ottelu.

9. Sega DecAthlete. Mielestäni paras napin rämpytys urheilupeli.

10. X-men Children of the Atom. Marvel ja X-men sarjiksista tykänneenä tämä oli kova juttu kun tuli Pelikaaniin. Hahmojen superit oli myös SSF2T vedetty next levelille.

Tuskin muita tulee hankittua kun MS1 ja Puzzle Bobble ellei nyt tilaa tule jostain hirveesti lisää. Laitoin pari kuvaa. MS1, Puzzle Bobble sekä Marvelin 1983 julkaisemasta kolikkopelilehdestä nimeltä Blip jossa on ensimmäinen Mario sarjakuva.
 

Liitetiedostot

20210228_181522.jpg 20210228_181711.jpg 20210228_181805.jpg
Viimeksi muokattu:
Voi hyvä helvete tää menee vaikeeks miettiä ja valita, lähinnä siis se miten ainakin itsellä arcadepuolella ei pelkästään peli itsessään vaikuta vaan myös hardiksen suunnitteluun on pakko ottaa kantaa, eli samalla ikäänkuin arvioi sekä peliä että pelin laitteistoa koska hyvin usein molemmat tulevat samasta lähteestä.

Mutta noin muuten topicin idealle iso peukku ylöspäin, tässä voi nostella esille sellaisia pelejä ja sellaisista syistä miten ei oikein konsolipuolella välttämättä voisi.

editoin oman top10 listan tähän perään kunhan mietin hyvin tarkkaan mitä ne on..
 
Muutin otsikkoa, kun ei tällä ole mitään tekemistä noiden toisten listojen kanssa.

Tai sitten avaus oli aika juosten kustu.
 
Vaikee kyllä laittaa mitään absoluuttista listaa, kun niin moni omakin peli odottelee vielä pelivuoroaan, mutta mennää tän hetken fiiliksillä!

1. Espgaluda
Tää on kyllä ehdottomasti oma lemppari tällä hetkellä CAVE shmupeista. Graffat, musat, pelimekaniikka, vaikeus, you name it. Tässä on kaikki kohdallaan! Tän koko listanhan vois täyttää CAVE/Toaplan shmupeilla, vaan koitan katsoa vähän muutakin mukaan! Tällä hetkellä 2cc paras mihin oon tässä pystynyt.

2. Mortal Kombat II
Street Fighterit toki aloittivat tän sarjan suuren suosin, mutta meikästä MK2 kulminoituu kaikki mikä tappelupeleissä on parasta! Siinä ei oo mitään liikaa ja silti kaikki tarvittava! Kunhan saan omaan Tekken cabinettiin tehtyä 6 napin panelin, niin tämä saa kunnolla kyytiä, nyt on joutunut supergunilla pelaileen.

3. Demon Front
Mietin, että kyllähän tähän pitää joku Metal Slug valita, mutta koska Deamon Front hoitaa sen puolen oikeastaan vielä paremmin, niin mennään tällä! Tässä on siis jokaisella hahmolla lisänä vielä oma "demoni" jota voi käyttää joko suojana tai hyökkäyksiin, ja jokaisella on omat erikoisuutensa. Natsit on muuttuneet kaikenmaailman monstereiksi, että siitä ehkä pienenpieni miinus! Pelillisesti kuitenkin sanoisin paremmaksi.

4. TMHT/TMNT
Harvoja Beat 'Em Uppeja mitä itse jaksan pelata ja tätäkin vain porukassa kaljoitellessa. En ole pelannut kuin tätä orggista, joten Turtles In Timestä en osaa sanoa mitään. Battleatoads ja Bucky O' Hare näyttävät kyllä yhtä hauskilta, mutta niitäkään en ole pelannut joten vaikea listata muita kuin tämä. Parasta arcade moninpeliä kuitenkin (1-4 pelaajaa)!

5. Vimana
Vaikka peli itsessään onkin vanhempaa "nintendo hard" sarjaa, on graffat ja musat tässä jotain ylitse muiden. Jotenkin tämän ajan Toaplan shmupit on se oma sweetspot niin graafisesti kuin äänienkin puolesta. Oispa vaan vähän helpompi....

6. Gun Bird 2
Näin pitkään piti mennä, ennen kuin päästiin oikeisiin pelihallikokemuksiin! Tätä tulee pelattua yleensä Aasian reissuilla aina pelhalleissa ja ainakin muutama vuosi sitten oli helposti yleisin shmup mikä Koreassa/Japanissa candycabeissa pyöri! Itseltäkin löytyy lankku, mutta en ole kotona tätä juuri vielä ehtinyt pelaileen. PsiKyon parasta antia ja selvästi humoristisemmalla otteella kuin CAVE/Toaplan!

7. Tekken 3
Kyllähän tää oli jo pleikkarilla aikoinaan mind_blown kamaa, ja sama peli löytyy itseltä nyt dedikoidulta Tekken Arcadekabinetilta. Laite on vaan niin iso, että se on mulla vanhempien tykönä säilössä, joten pelailut on melko harvinaisia :oops: Pelisarjansa kulminoituminen!

8. Tengai / Sengoku Blade
Täytyihän tähän joku horisontaali shmuppikin valita ja tämä löytyy itseltä! Progear olisi ollut toinen kova, mutta silti jotenkin kallistun tämän puolelle! Humoristisuus ja asevalikoiman laajuus on ehdottimasti Tengain vahvuuksia. Vaikea peli kun on tottunut CAVE:n pieniin hitbokseihin ja tässä henki lähtee jo pienestä hipaisusta...

9. Mushihimesama Futari
Pitihän se yksi uudempikin CAVE saada listalle mahdutettua ja tämä on mielestäni parhaasta päästä näistä! Hienot graffat, sopiva vaikeus ja ötököitä&dinasauruksia harvemmin näissä peleissä näkee! Jotenkin nuo geneeriset avaruusalusteemat ei oikeen itselle iske, vaikka Donpachi sarja ja Ketsui esimerkiksi helvetin hyviä pelillisesti ovatkin. Ötökät ja keijut FTW!

10. House Of The Dead 2
Tämä saa olla se mun lightgun peli, kun tuntuu olevan keskivertoa enemmän sisältöä. Joitain muita pyssypelejä oon pelannut halleissakin, tätä vain kotona Blast Cityltä. Tokavika bossi oli melko armoton, eli lopussa vaikeusaste hyppää kyllä kunnolla!

Autopeleistä en juuri välitä, mutta onhan tuota vanhaan_kunnon SEGA Rallyyn silti kolikoita aina baareissa upotettu! Harvoin silti toista kenttää pidemmälle niissä koskaan päässyt :D Omalta listalta jäi pois myös kaikki vanhat klassikot, kun niihin ei oikein ole mitään tarttumapintaa ja tuntuu, että ilman nostalgiaa on aika niistä kyllä ajanut jo ohi. Ehkä myös jotain Ghosts 'n Goblins tyylistä platformeria ois voinut koittaa listalle ujuttaa, mutta iteltä löytyy vain Haunted House ja se ei kyllä listalle ole pääsemässä :D

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_947f.jpg

k47kWTqNTXWGzcL9srTQoA_thumb_922d.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7fa4.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7dc7.jpg

 
Aika vähän on tullut pelattua arcade-pelejä, että osaisi edes top kymppiä kasata - ei varmaan ole mieleenpainuvia arcade-pelejä pelannut niin montaa. Mitään Mameja tai muita arcade-emulaattoreita en harrasta.

Jos nyt edes viisi hyvää osaisi sanoa, niin Pole Position, Taiko no Tatsujin, Pump it Up Prime 2, In the Groove 2 ja Prop Cycle.

Varmaan olisi monta hyvää, mutta useimmista peleistä olen pelannut vain kotikonsoli-versioita, joten en osaa niiden Arcade-versioista sanoa yhtikäs mitään. Esimerkiksi Rampartin arcade-kone olisi varmaan ihan mielettömän upea.
 
Sanotaan vielä näin yleishöpinänä, että kun ei arcade-koneiden kulta-ajalla ole vielä ollut elossa tai ymmärtänyt niin päälle, ei oikein minkäänlaista nostalgiaa tai omistamishaluja tule koneisiin. Tanssipelikone kiinnostaisi suuresti, mutta pääasiassa niiden pelivälineiden vuoksi.

Yleisestikin arcade-koneet on niin isoja, vaivalloisia ja kolkkoja, että niissä pitää minulle olla jonkinlainen gimmick, että ovat kiinnostavia. Niinpä perus mätkinnät, valopyssypelit ja sen semmoset ovat ihan kotikonsolitavaraa, siinä missä liikkuvat rallipenkit, kääntyilevä kevytmoottoripyörä, järjettömän kookkaat kahdelle pelaajalle tarkoitetut tanssipelialustat ja kolmelle sunnatut trackball-ohjaimet ovat se juttu, millä alan kolikoita etsiskelemaan lompakosta.

Pole Positionkin on pelinä aika laimea, mutta iso osa kokemusta on seistä jalka puutuneena kun toisella painaa kaasua, veivata sitä "high/low" vaihdekeppiä ylösalas ja pyöräytella yhdellä sormenpäillä sitä rattia, joka ei ole force feedbackistä kuullutkaan.
 
Läväytänpä surutta tähän muistoja muutaman vuoden takaa Las Vegasista, käytiin veljen kanssa tsekkaamassa Pinball Hall of Fame! Siellä oli sitten meinaan aivan kaikki mahdollinen, kymmenittäin flippereitä ja lähes kaikki legendaariset arcade-masiinat. Popcorn haisi, joka puolella ympärillä kilisi ja pärisi kymmenet koneet, itellä ei mitään muuta kuin aikaa ja vähän kaljaa repussa. Ei muuta kun 20$ rahanvaihtokoneeseen, quartereita kipollinen käteen ja menoksi. Sai muuten aika kivuttomasti kulumaan kolme-neljä tuntia tuonne. Testasin kaiken mahdollisen mitä ikinä olikaan halunnut kokeilla. Pelattiin veljen kanssa muun muassa Turtles läpi ja se meni suoraan kultaisimpiin pelimuistoihin se. Täältä ainakin @viaton on käynyt tuolla myös, muistan että vähän mehusteltiin visiittiä messengerin välityksellä, eipä tätä paikkaa tosin tarvinnut varsinaisesti muistaakseni viattomalle vinkata, taisi olla hyvin tiedossa jo valmiiksi että tuo on pakkokäynti. Tää on kyllä yks hienoimpia pelikokemuksia ikinä. Top10 listaa on mahdoton tehdä tämän käynnin jälkeen, on vain tämä paikka joka on TOP1!

WP_20171011_13_12_04_Pro.jpg

WP_20171011_13_12_16_Pro.jpg

WP_20171011_13_14_23_Pro.jpg


WP_20171011_14_54_51_Pro.jpg

WP_20171011_14_04_13_Pro.jpg

WP_20171011_14_34_36_Pro.jpg

WP_20171011_15_07_33_Pro.jpg


HAHA! Kattokaa ny millanen paikka. Keskellä aavikkoa vaan pönöttää tollanen, eikä mitään muuta saatana tossa ulkoseinällä kuin tuo kämäinen lakana :D Mutta oli se jumalauta hieno käydä tuolla.

WP_20171011_15_08_10_Pro.jpg
 
1. Thunder Blade
Koskaan en kauhean pitkälle Thunder Bladessa päässyt - enkä ole muillakaan koneilla jälkeenpäinkään päässyt pitkälle. Tästä on kuitenkin jostain syystä parhaat muistot. Tuli pelailtua Laitilassa Talan kahvilassa kohtalaisen usein 90-luvun alussa. Yksi eläväisimmistä muistoista on se, kun kävin ensin ostamassa KYMPILLÄ karkkia Kepan grilliltä ja menin Talan kahvilaan pelailemaan THUNDER BLADEA ja siellä tulikin joku minulle täysin tuntematon oletettavasti joitain vuosia vanhempi poika NEUVOMAAN ja pyysi vielä että voiko hän pelata mulle vaikean kohdan läpi ja mä jatkaisin siitä sitten. Että jos vaikka karkkia sais palkkioksi jos auttaa. No annoin auttaa ja oiskohan se sitten ollut eka kerta kun pääsin pelaamaan kolmatta kenttää. Annoin sille puolet mun karkkipussista :D

2. Cruis'n USA
Oiskohan tää ollut vuonna 1995 kun pelasin tätä laivalla. En ollut sitä ennen pelannut enkä enää sen jälkeenkään, mutta jumaliste kun tuntui HYVÄLTÄ pelata. En ole aivan vastaavaan ajotuntumaan törmännyt sen jälkeen enää missään. Tätä tuli sen viikonlopun aikana pelattua useasti.

3. Cyber Police ESWAT
Pirun hyvät muistot Puuhamaasta. Serkun kanssa pelattiin ja oltiin ihan fiiliksissä kaikista yllätyksistä mitä peli eteen toi (JÄTTILÄISGORILLA muun muassa).

4. Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa
Tämä oli muistaakseni Talan kahvilan viimeinen arcadepeli. Kyllä siellä joku flipperikin oli mutta näistä tämmösistä peleistä tämä oli viimeinen. Ensin oli Thunder Blade, sitten muistaakseni yksi, joka tulee vielä tällä listalla vastaan, ja lopuksi tämä (voi olla että muistan tämän ja sen pian vastaan tulevan järjestyksen väärin). Tätä pelasin paljon ja oli lopulta ensimmäinen ja ainoa arcadepeli, jonka olen pelannut läpi. Tuo läpipeluu tapahtui täysin kaverin kustannuksella. Kaveri laittoi aina kuoleman koittaessa rahaa lisää koneeseen ja kun kolikot loppui, se kävi vaihtamassa kassalla seteleitä kolikoiksi. Kerran ehti mennä continue nollaan ennen kuin ehti takaisin, joten peli alkoi alusta. Lopulta sitten noin 150 markan panostuksen jälkeen peli meni läpi :D Kaverin onneksi jostain syystä viimeiseen kenttään tuli loppumattomat elämät. No joka tapauksessa, hyvä Sunset Ridersin kaltainen ammuskelupeli ja erinomaisen hauska kaksinpelinä!

5. Space Pirates
Laivalla tuli pelattua tätä OIKEITA IHMISIÄ sisältävää ammuskelupeliä. Kyseessä siis peli, jossa ruudulla pyörii videokuvaa ja eteen hyppii jos jonkinmoista väkeä, joita sitten ammuskeltiin. HUIKEA elämys oli tämä kyllä. Grafiikkajutut tämän jälkeen enää aniharvoin säväyttivät mitenkään, kun pääsi pelaamaan peliä realistisimmilla mahdollisilla visuaaleilla! Tämä oli siinä arviolta vuonna 1993. Muistelen, että olisin ollut jotakuinkin 11v silloin.

6. Chase HQ
Jokakesäisellä Keski-Suomen mökkireissulla pysähdyttiin usein syömään johonkin tietylle matkan varrella olevalle huoltikselle. Siellä oli Chase HQ, jota kävin joka kerta vähintään kerran pelaamassa. Mitään en osannut enkä mihinkään päässyt, mutta kova oli meno joka kerta!

7. Viper Phase 1
Talan kahvilan pelikokemuksia taas. Tästä HÖLÖTIN suu ammollaan ja silmät pyöreinä, että VAIKEIN PELI MITÄ IKINÄ ON TEHTY. Että "siin tule panoksi iha joka kohdas ja tarvi väistellä iha koko aja!" Oiskohan se hankaluus alkanut kakkoskentästä (tai ekasta pomosta), mutta tämä oli tosiaan eka kerta, kun pelasin räiskintää, jossa tuli vähän runsaammin vastustajien ammuksia vastaan. Parhaimmillaan fiilis oli läpi katon, kun väistelyt ja ammunnat onnistui täydellisesti.

8. Kokki-teemainen Arkanoid/Breakout-klooni
Tämmönen peli oli Hirvaskankaan huoltoasemalla, jossa toisinaan käytiin mökkireissuilla. Tätä tuli pelattua joka kerta vähintään yksi peli. En ole peliin sen koommin törmännyt missään, en edes googlaamalla. Muistaakseni siinä oli joku kokkiäijä joka piti sitä lautaa käsissään, jolla sitten koitettiin pitää palloa pelissä mukana. Ja seuraavaan kenttään siirryttiin ruudun yläosasta.

9. Commando
Mahdollisesti ensimmäinen pelaamani arcadepeli. Muistaakseni olin vielä alle kouluikäinen silloin. Käytiin lomalla Ahvenanmaalla ja paluumatkalla Diana II -laivalla pääsin pelaamaan Commandoa joitain kertoja.

10. Joku Outrun
En muista mitään muuta kuin että joskus kun pelasin jotain versiota Outrunista arcadepelinä, niin se oli uskomattoman hauska kokemus.



Ehkä tuon kympin tilalle ois voinut laittaa vaikka Moonwalkerin tai sen jonkun erittäin leveäruutuisen ninjapelin. Mutta mennään nyt näillä.
 
Vieläkin ärsyttää tämä! Meet pelaan Sega rallya niin sit siellä on joku räkänokka vääntämässä rattia ja veivaamassa tikkua kun demo pyörii ruudulla :(
Noh, olisithan sä voinut vaan sanoa Tinglelle, että voisko siirtyä. :(
 
Oikeista kolikkopeleistä on hävettävän vähän kokemusta. Multa löytyy kotoa Atarin Hydra, mutta muuten ei näitä ole oikeastaan yhtä-kahta kolikkoa pidempään tullut missään koskaan pelattua.

Donkey Kong kaikkine neljine kenttineen on ainoa, joka on tullut läpi asti pelattua oikealla masiinalla. Myös Pac-Mania on tullut joskus aika pitkään tahkottua.

Switchillä on tullut pelattua aika paljon kolikkopelien Arcade Archives -porttauksia. Switchin lisäksi näitä on julkaistu myös muille alustoille, mutta Nintendon yksinoikeudet toki vain Switchille.

Täältä Pohjanmaan suunnalta ei meinaa löytää kolikkopelejä mistään, mutta Seinäjoen Ideaparkissa on sentään jonkinlaista tarjontaa:

pic13-1600x1000.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Seinäjoen Ideaparkissa on sentään jonkinlaista tarjontaa:

pic13-1600x1000.jpg

Huhhuh että Cruis’n elää vieläkin, toi on vaan 4 vuotta vanha.

Mutta oiskohan toi sitten jo viimenen.
 
Eipä ollut täällä Lapissa arcade-pelejä minun aikana kuin Levi-hotellin aulassa ja sielläkin vain joku Sega Rally ja joku ampumapeli.
 
Onkohan Särkänniemessä vielä arcadepelejä? Joskus kauan sitten tuli kokeiltua The House of the Dead 4:ää siellä. Oli kova. Noista ampumispeleistä mä ehkä eniten tykännyt aina arcadepeleistä.
 
1. Thunder Blade
Koskaan en kauhean pitkälle Thunder Bladessa päässyt - enkä ole muillakaan koneilla jälkeenpäinkään päässyt pitkälle. Tästä on kuitenkin jostain syystä parhaat muistot. Tuli pelailtua Laitilassa Talan kahvilassa kohtalaisen usein 90-luvun alussa. Yksi eläväisimmistä muistoista on se, kun kävin ensin ostamassa KYMPILLÄ karkkia Kepan grilliltä ja menin Talan kahvilaan pelailemaan THUNDER BLADEA ja siellä tulikin joku minulle täysin tuntematon oletettavasti joitain vuosia vanhempi poika NEUVOMAAN ja pyysi vielä että voiko hän pelata mulle vaikean kohdan läpi ja mä jatkaisin siitä sitten. Että jos vaikka karkkia sais palkkioksi jos auttaa. No annoin auttaa ja oiskohan se sitten ollut eka kerta kun pääsin pelaamaan kolmatta kenttää. Annoin sille puolet mun karkkipussista :D

2. Cruis'n USA
Oiskohan tää ollut vuonna 1995 kun pelasin tätä laivalla. En ollut sitä ennen pelannut enkä enää sen jälkeenkään, mutta jumaliste kun tuntui HYVÄLTÄ pelata. En ole aivan vastaavaan ajotuntumaan törmännyt sen jälkeen enää missään. Tätä tuli sen viikonlopun aikana pelattua useasti.

3. Cyber Police ESWAT
Pirun hyvät muistot Puuhamaasta. Serkun kanssa pelattiin ja oltiin ihan fiiliksissä kaikista yllätyksistä mitä peli eteen toi (JÄTTILÄISGORILLA muun muassa).

4. Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa
Tämä oli muistaakseni Talan kahvilan viimeinen arcadepeli. Kyllä siellä joku flipperikin oli mutta näistä tämmösistä peleistä tämä oli viimeinen. Ensin oli Thunder Blade, sitten muistaakseni yksi, joka tulee vielä tällä listalla vastaan, ja lopuksi tämä (voi olla että muistan tämän ja sen pian vastaan tulevan järjestyksen väärin). Tätä pelasin paljon ja oli lopulta ensimmäinen ja ainoa arcadepeli, jonka olen pelannut läpi. Tuo läpipeluu tapahtui täysin kaverin kustannuksella. Kaveri laittoi aina kuoleman koittaessa rahaa lisää koneeseen ja kun kolikot loppui, se kävi vaihtamassa kassalla seteleitä kolikoiksi. Kerran ehti mennä continue nollaan ennen kuin ehti takaisin, joten peli alkoi alusta. Lopulta sitten noin 150 markan panostuksen jälkeen peli meni läpi :D Kaverin onneksi jostain syystä viimeiseen kenttään tuli loppumattomat elämät. No joka tapauksessa, hyvä Sunset Ridersin kaltainen ammuskelupeli ja erinomaisen hauska kaksinpelinä!

5. Space Pirates
Laivalla tuli pelattua tätä OIKEITA IHMISIÄ sisältävää ammuskelupeliä. Kyseessä siis peli, jossa ruudulla pyörii videokuvaa ja eteen hyppii jos jonkinmoista väkeä, joita sitten ammuskeltiin. HUIKEA elämys oli tämä kyllä. Grafiikkajutut tämän jälkeen enää aniharvoin säväyttivät mitenkään, kun pääsi pelaamaan peliä realistisimmilla mahdollisilla visuaaleilla! Tämä oli siinä arviolta vuonna 1993. Muistelen, että olisin ollut jotakuinkin 11v silloin.

6. Chase HQ
Jokakesäisellä Keski-Suomen mökkireissulla pysähdyttiin usein syömään johonkin tietylle matkan varrella olevalle huoltikselle. Siellä oli Chase HQ, jota kävin joka kerta vähintään kerran pelaamassa. Mitään en osannut enkä mihinkään päässyt, mutta kova oli meno joka kerta!

7. Viper Phase 1
Talan kahvilan pelikokemuksia taas. Tästä HÖLÖTIN suu ammollaan ja silmät pyöreinä, että VAIKEIN PELI MITÄ IKINÄ ON TEHTY. Että "siin tule panoksi iha joka kohdas ja tarvi väistellä iha koko aja!" Oiskohan se hankaluus alkanut kakkoskentästä (tai ekasta pomosta), mutta tämä oli tosiaan eka kerta, kun pelasin räiskintää, jossa tuli vähän runsaammin vastustajien ammuksia vastaan. Parhaimmillaan fiilis oli läpi katon, kun väistelyt ja ammunnat onnistui täydellisesti.

8. Kokki-teemainen Arkanoid/Breakout-klooni
Tämmönen peli oli Hirvaskankaan huoltoasemalla, jossa toisinaan käytiin mökkireissuilla. Tätä tuli pelattua joka kerta vähintään yksi peli. En ole peliin sen koommin törmännyt missään, en edes googlaamalla. Muistaakseni siinä oli joku kokkiäijä joka piti sitä lautaa käsissään, jolla sitten koitettiin pitää palloa pelissä mukana. Ja seuraavaan kenttään siirryttiin ruudun yläosasta.

9. Commando
Mahdollisesti ensimmäinen pelaamani arcadepeli. Muistaakseni olin vielä alle kouluikäinen silloin. Käytiin lomalla Ahvenanmaalla ja paluumatkalla Diana II -laivalla pääsin pelaamaan Commandoa joitain kertoja.

10. Joku Outrun
En muista mitään muuta kuin että joskus kun pelasin jotain versiota Outrunista arcadepelinä, niin se oli uskomattoman hauska kokemus.



Ehkä tuon kympin tilalle ois voinut laittaa vaikka Moonwalkerin tai sen jonkun erittäin leveäruutuisen ninjapelin. Mutta mennään nyt näillä.

Vitsi kun jollain olisi kuvia Puuhamaan pelihallista ja/tai Särkänniemestä. Puuhamaassa taisin olla ekan ja vikan kerran ala-asteen ekalla ja muistan hyvin hämärästi ton pelihallin. Sen muistan että 8bittistä nintendoa tuli pelattua siellä mut se oli eri rakennuksessa kai?!. Tokalla luokalla oli luokkaretki Särkänniemeen ja siellä muista nähneeni ton Moonwalkkerin ekan kerran :D
 
Takaisin
Ylös Bottom