The Legend of Zelda – seikkailupelien aatelia

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2101

Maine:

alttp loppu.jpg

The Legend of Zelda: A Link to the Past tuli läpäistyä viimein. Keräsin kaikki esineet, muutaman ohi jääneen sydämenpalasen sijainnin lunttasin netisä. Aikaa urakkaan kului 14 tuntia.

Zelda Kolmosta pidetään usein sarjan merkkiteoksena ja kaavan määrittäjänä. Minulle se on enemmän välimuoto ensimmäisen osan avoimen toimintaseikkailun ja Link's Awakeningin rajatun esinepulmailun välillä. Vähän tökkii miten koko peli kannattaa pelata valmiiksi pureskellussa järjestyksessä, mutta sen voi aina luntata kartasta, ettei tarvitse umpikujissa hakata päätään seinään. Suoraviivaisuus ja toiminnallisuus riemastuttavat, myös luolastoissa. Persoonallisten labyrinttien suurimmat pulmat liittyivät navigaatioon huoneiden välillä, mikä on hauskaa, paitsi silloin kun lopussa joutuu pelaamaan koko sokkelon uusiksi päästäkseen vääntämään yhtä vipua.

Mainio kaksoismaamekaniikka esitellään ensimmäistä kertaa, ja toteutuskin on keskivertoa parempaa. Kertaamalla kartan kahteen kertaan jäävät maamerkit mieleen, ja pienien erojen bongaaminen johtaa salaisille aarrekätköille. Portaaleja Ganonin hallitsemaan Pimeyden Maailmaan olisin kaivannut enemmän liikkumisen helpottamiseksi. Se, ja moni muukin asia on toteutettu paremmin A Link Between Worldsissa, mutta eipä ALLTP varsinaisia virheitäkään sisällä. Arvosanaksi 5/5 ja kuudenneksi parhaan Zeldan titteli. Nyt olenkin kahlannut jokaisen legendaarisen pelisarjan osan läpi, hyvissä ajoin ennen Breath of the Wildin jatko-osaa.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
27340

Maine:

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
21720

Maine:

Aonuma ei petä.kierrättää moottorin ja maailman edellisestä pelistä
kehitysaika: kuusi vuotta


No voi perse. :(

Noh, hyvää kannattaa odottaa! (ja odottaa ja odottaa ja odottaa ja odottaa ja odottaa ja odottaa)

Ihan hyvä oikeesti, ettei laadusta tingitä.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
9417

Maine:

Wind Waker tänään 20 vuotta.

Hurja ajatella, että Zelda ykkösestä Wind Wakeriin on paljon lyhyempi aika kuin Wind Wakerista nykyhetkeen.

Tämmöset pistää aina miettimään.
NotTooOldForThisShit.png
 
Ylös Bottom