Tappelutarinat

Miten toimit uhkaavassa tilanteessa?

 • Tappelen

  Äänet: 4 14.8%
 • En epäröi mennä väliin tappeluun lopettaakseni sen

  Äänet: 3 11.1%
 • Puolustaudun, mutta en yritä vahingoittaa

  Äänet: 2 7.4%
 • Haen apua

  Äänet: 1 3.7%
 • Selvitän tilanteen puhumalla

  Äänet: 14 51.9%
 • Poistun tilanteesta (esim. juosten)

  Äänet: 8 29.6%
 • En ole ikinä ollut uhkaavassa tilanteessa

  Äänet: 3 11.1%

 • Äänestäjiä yhteensä
  27

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9496

Maine:

Kertokaas ootteko joutuneet ihka aitoon nyrkkitappeluun ikinä? Tai oletko ollut jossain todella vaarallisessa tilanteessa, miten selvisit siitä? Ootko saanut todella pahan tilanteen rauhoitettua? Kertokaa tappelutarinoita tai vaikka vaaratilanteita jostain ulkomailta.

Tän ketjun tarkoitus ei ole glorifioida tappelemista tai ylistää nyrkkisankareita.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7602

Maine:

En ole ala-asteen välituntien jälkeen joutunut lyömään ketään. Jotain suunsoittoa on toki jossain nakkikioskeilla ollut, mutta puhumalla on selvitty onneksi.

Yhtä narkkaria tai avohoitopotilasta olen Oulussa tönäissyt kerran, kun piti saada ukko pois oven välistä, kun hän äkisti liikennevaloissa intoutui että minut pitäisi saada auton ratista pois. Meinasin ajaa tämän jälkeen ukon kumollaan olevan pyörän päälle autolla, mutta ehti vetää pois alta. Tuollaisten kanssa ei kannata lähteä painimaan, kun ei tiedä mitä neuloja on taskut täynnä.
 

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3264

Maine:

Kaikkein lähimpänä olisi "yritän viimeiseen asti estää tilannetta muodostumasta tai tilannetta saavuttamasta itseäni/jotain henkilöä minkä kohdalle en toivoisi sitä"

Toi "viimeiseen asti" on aika kirjaimellista koska kokemuksesta tiedän että reagoin niin että yritän estää ongelmaa tulemasta päälle, mutta myös miten reagoin jos ongelma silti tulee väkisin päälle.

edit: kerron yhden nykyaikaisen esimerkkitilanteen, oot kaupassa yöllä ja odotat että pääset kassalle kun edellinen sählää jotain. Siinä takana on kaksi jotka vaikuttaa olevan enemmän tai vähemmän sekavuustilassa ja alkavat olemaan agressiivisia toisiaan kohtaan. Vähän sen oloisia että koska vaan toinen voisi huitaista toista jollain, ja alat kuuntelemaan ja seuraamaan tarkemmin että jos jompikumpi lentää siitä niin olet valmiina hyppäämään sivuun mutta kuitenkin niin ettet osoita mitään aktiivisuutta jolla sut voitais vetää tilanteeseen. Siinä sitten liikut kassalla nopeasti, maksat ostoksesi ja heität ne nopeasti reppuun että pääset ulos siitä ettei sua vaan vedetä jotenkin mukaan sillä kaikki mahdollisuudet olisi että jotain kautta jäät kuitenkin miinukselle jos jotain tapahtuisikin. Kaksi korston kokosta vartijaa tulee kirjaimellisesti niin että ne tulee sun molemmilta puolilta ja nappaa kahakoitsijat ennenkuin niiden rähinä etenee sun kohdalle.
 
Viimeksi muokattu:

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7602

Maine:

En tiedä miksi, mutta tää nauratti. :D

Raadollinen paikka tuo ala-aste kun joutuu lyömään.
Se on se villi Etelä-Pohjanmaa.

E: No ei. Meillä oli yksi sellainen ongelmalapsi luokalla, joka kiusas ja piinas kaikkia vähä vurotellen. Vuoroa vaihdettiin yleensä sitte, kun oli nyrkki kertaalleen viuhunut.

E2: Nyt kun kaivelen muistin sopukoita, niin oon kerran de-eskaloinut yhden tilanteen nostamalla tyypin paidan kauluksista seinää vasten pubissa. Oli pöytäseurueessa sellainen eritrealainen puolituttu ja sattui olemaan pubissa samaan aikaan paikallisen elämänkoulu hitlerkerhon jäsen, joka ei vaan mitenkään meinannut pysyä poissa länkyttämästä jotain neekeripaskaläppää.
 
Viimeksi muokattu:

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
5668

Maine:

En ole koskaan ollut osallisena tappelussa. Todistanut olen kyllä lukemattomia kertoja.

Läheltä on kyllä liipannut, ei toki kuitenkaan omasta aloitteesta.

Vastasin nämä kaksi, kun oli monivalinta:
- Selvitän tilanteen puhumalla
- Poistun tilanteesta (esim. juosten) (Juosta ei ole tarvinnut.)
 

Joko Gröbi kävit Alkossa?

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4681

Maine:

Joo, eipä mitään mainittavia, muistamisen arvoisia tappeluita takana, kaikista konfliktitilanteista selvitty puhumalla.
Ala-asteen kiusaamisia ei voi laskea, jonkun kiusaajan oon 1-2. luokalla yrittänyt tunkea patteriin pää edellä...

Tietty jos se paska iskee tuulettimeen, niin kotoota löytyy alumiinipesäpallomailaa ja pippurisumutetta varmuuden varalle näin alkuun.
Just miettittiin tätä kaverin kanssa, kun sen kaveri oli joutunut viime viikolla ryöstön uhriksi, etelä-Virossa.
Oli pari jätkää odottanut lukitulla kerrostalon sisäpihalla, josta aseen kanssa uhkaamalla menty kämpille ja viety kaikki helposti-irtoava.

En tiedä mitä ite tollasessa tilanteessa tekis, jos rosmojätkät ois kämpillä, niin tulisko "tiltti" ja koettaisin nirhaa kaikki vai mitä?
Munkin kämppää jos ne alkais kaivelee, niin ei olis mikään 5 minsan homma joten ehtis miettii..
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7602

Maine:

En tiedä mitä ite tollasessa tilanteessa tekis, jos rosmojätkät ois kämpillä, niin tulisko "tiltti" ja koettaisin nirhaa kaikki vai mitä?
Munkin kämppää jos ne alkais kaivelee, niin ei olis mikään 5 minsan homma joten ehtis miettii..
Toivottavasti ei tulisi se tiltti ainakaan. Materia on kuitenkin vain materiaa, mutta oma henki on aika uniikki keräilykappale.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
10339

Maine:

En ole koskaan oikeassa tappelussa ollut.
Varmaan tilanteita moiseen kyllä olisi ollut, mutta tapana on tosiaan yrittää puhua hommat selväksi, eikä lähteä nyrkkejä heiluttamaan.
Tämä tosin johtuu omasta nössöydestä ja huonosta taistelutaidosta eikä mistään rauhanomaisuudesta.
En nyt kuitenkaan väitä, että haluaisin tapella.
Ja pakoon lähteminen on kanssa jees.

Onneksi en enää liiku ihmisten ilmoilla, niin ei tarvitse pelätä turpaan saamista.
 

mem0_ory

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1568

Maine:

Kuumottavia tilanteita, eipä ole omalle kohdalle sattunut onneksi ikinä tilannetta että joku vakavemman väkivallan merkeissä kävisi päälle ja toivon mukaan ei ikinä satukkaan. Jos moinen tapahtuisi niin strategiana olis ilman muuta juosta pakoon, Suomen laissa kun taitaa herkästi tulla rangaistusta hätävarjelun liioittelusta ja en taida mitään kamppailulajia jolla voisin puolustautua melko varmuudella aiheuttamatta vammoja hyökkääjälle.

Mukava elää maassa jossa olen voinut öisinkin liikkua turvallisesti pitkin maaseutua, kyliä ja kaupunkeja. Vaikka varmasti on ollut onneakin matkassa, kyllähän sitä ikäviä asioita on täälläkin tapahtunut.
 

codeath

Good guy Toppo
Ad Infinitum
Viestit
645

Maine:

Ei ole onneksi osunut kohdalle tilanteita joissa olisi ollut lähellä tappeluhommat. Luultavasti yrittäisin poistua tilanteesta, mutta jos päälle käydään niin kyllä siinä vaiheessa ns. vastaan huutoon.

No, yksi tilanne tulee mieleen. Olin 2006 työharjoittelussa Espanjan Aurinkorannikolla, ja tavanomaiseen tapaan työpäivän päätteeksi oltiin särpimässä märkää soppaa paikallisessa kapakassa. Hyvällä fiiliksellä päätin sitten lähteä kämpille, ajatuksella että fiilistelen matkalla musiikkia rantakadulla.
Kohta völjyyn lyöttäytyi nuorimies jonka kieltä en ymmärtänyt mutta lyhyen hämmentävän kommunikointiyrityksen jälkeen kävi ilmi että halusi mp3-soittimeni, josta kieltäydyin kohteliaasti. Väläyttipä verkkaritakin taskustaan klassista linkkuveistä, jolle naurahdin ja kieltäydyin edelleen mutta nyt epäkohteliaasti, samalla kiristäessä kävelyäni. Samalla huomasin että tien toisella puolella potentiaalinen rikoskumppani kävelee samaan tahtiin meidän kanssa.

Epäihmiset jäivät taakse, ja kuvittelin typerästi että jättivät homman siihen. Reippaillessani kotiin päin kaivoin puhelimen ja soitin kämppikselle/vuokraisännälle tiedustellakseni että mille viranomaiselle ryöstöyrityksestä pitäisi ilmoittaa. Kesken puhelun kuulin juoksuaskelia takaani, ja kun käännyin katsomaan tulikin naamaan nyrkki. Seuraavassa sekavassa tilanteessa huidoimme puolin ja toisin nyrkeillä sen kummempia varsinaisia voittoja saavuttamatta, kunnes lopulta päättelin olevan parempi pistää juoksuksi. Puhelin jäi sille tielleen.
Aamulla ihastelin ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa mustaa silmääni.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11714

Maine:

Viimeks oon tosissaan tapellu yläasteaikoina.

Oli vähän semmosta kylän pojat vastaan toisen kylän pojat hommaa siinä.

Sen jälkeen ei oo tarttenu tapella ja yritän kyllä vältellä parhaani mukaan.

Läheltäpitejä on kyllä ollu.

Puhumalla yleensä selvitty mutta jos mikäli paska osuisi tuulettimeen niin juoksisin, ei oo mitään kiinnostusta alkaa mätistämään.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9496

Maine:

Ite en ole koskaan ymmärtänyt joidenkin halua alkaa kännissä (saati muutoin) rähisemään. Kaiketi siihen on suomalaisilla vähän jotain huonoa geenitaustaakin (?), korjatkaa jos olen väärässä. Ainakin käsittääkseni alkoholiongelmien suhteen ollaan erityisherkkää kansaa, niin sitä myöten niitä ongelmia toki tulee rähinöiden suhteenkin sitten herkemmin. Mutta jokainen ihminen on lopulta vastuussa itsestään ja toiminnastaan, jos tappelee kännissä niin selitys ei voi olla humala, itse on päättänyt juoda itsensä sellaiseen kuntoon ja on tietoinen väkivaltaisesta tendenssistään. Mutta tämä lienee hieman toinen keskustelu.

Itse en oo kertaakaan saanut pahasti käkättimeen, aina oon puhumalla selvinnyt vaikka pahoissa paikoissa on oltukin. Kerran oon itse lyönyt miestä, tilanne oli tottakai kliseisesti nakkijonossa. Jauhoin siinä paskaa kavereiden kanssa kun huomasin sivusilmällä, että sellainen tallin ovea leveämpi ja normaalia huonekorkeutta pidempi lihasköntti heitti mun veljeni siihen grillin seinään ja käveli sitä kohti kuin tankki valmiina iskemään sen siitä seinästä läpi, niin en oikein miettinyt siinä sitten mitään, juoksin vaan sen taakse, kirjaimellisesti hyppäsin (oon itse 185cm) ja löin sitä niskan ja olkapään paikkeille. Se nyt oli sama kuin heittäisi lumipallolla linnaa seinään, mutta tarkoituksena olikin vaan kiinnittää sen mörön huomio jonnekin muualle. Hetken aikaa ehdin katumaan päätöstä, kun se äijä kääntyi sillain hitaasti että melkein kuuli sellaisen vanhan ullakon oven narinan sen nivelistä kun se kiristi leukaansa ja veti liikkuvat taakse, latasi mua suoraan pärstään ja putosin maahan kuin linnunpoikanen. Hetken siinä kaiketi otin lukua ja kun avasin silmät niin siinä oli se äijä kumartuneena suu vaahdossa mun ylle, aattelin että tämä se oli kokemus. Sen kaverit sitten rauhoitti tilanteen, mua ei mitenkään sattunut ja mentiin sivummalle selvitteleen hommaa. Sen kaverit sanoi jotain että tää on vähän tämmönen äijä kun se vetää nappeja ja viinaa niin välillä läikkyy, että voisko ilman poliiseja hoitaa homman. Mun veli sanoi että grilliltä kebabit molemmille ja pari seteliä käteen niin homma on selvä. Se köntti sitten meni kiltisti hakemaan kebut ja toi ne meille, sanoi vielä mulle että sori toi tyrmäyshomma, hän koitti kuulemma lyödä sillain tohon poskeen/leukaan ettei hampaat, nenä ja silmät mene murskaksi. Hei tänks! Sellainen herrasmies.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7602

Maine:

Itse en oo kertaakaan saanut pahasti käkättimeen, aina oon puhumalla selvinnyt vaikka pahoissa paikoissa on oltukin. Kerran oon itse lyönyt miestä, tilanne oli tottakai kliseisesti nakkijonossa. Jauhoin siinä paskaa kavereiden kanssa kun huomasin sivusilmällä, että sellainen tallin ovea leveämpi ja normaalia huonekorkeutta pidempi lihasköntti heitti mun veljeni siihen grillin seinään ja käveli sitä kohti kuin tankki valmiina iskemään sen siitä seinästä läpi, niin en oikein miettinyt siinä sitten mitään, juoksin vaan sen taakse, kirjaimellisesti hyppäsin (oon itse 185cm) ja löin sitä niskan ja olkapään paikkeille. Se nyt oli sama kuin heittäisi lumipallolla linnaa seinään, mutta tarkoituksena olikin vaan kiinnittää sen mörön huomio jonnekin muualle. Hetken aikaa ehdin katumaan päätöstä, kun se äijä kääntyi sillain hitaasti että melkein kuuli sellaisen vanhan ullakon oven narinan sen nivelistä kun se kiristi leukaansa ja veti liikkuvat taakse, latasi mua suoraan pärstään ja putosin maahan kuin linnunpoikanen. Hetken siinä kaiketi otin lukua ja kun avasin silmät niin siinä oli se äijä kumartuneena suu vaahdossa mun ylle, aattelin että tämä se oli kokemus. Sen kaverit sitten rauhoitti tilanteen, mua ei mitenkään sattunut ja mentiin sivummalle selvitteleen hommaa. Sen kaverit sanoi jotain että tää on vähän tämmönen äijä kun se vetää nappeja ja viinaa niin välillä läikkyy, että voisko ilman poliiseja hoitaa homman. Mun veli sanoi että grilliltä kebabit molemmille ja pari seteliä käteen niin homma on selvä. Se köntti sitten meni kiltisti hakemaan kebut ja toi ne meille, sanoi vielä mulle että sori toi tyrmäyshomma, hän koitti kuulemma lyödä sillain tohon poskeen/leukaan ettei hampaat, nenä ja silmät mene murskaksi. Hei tänks! Sellainen herrasmies.
Tää oli hyvä ja kuvailevasti kirjoitettu kertomus. Kiva nähdä, että herrasmiehiäkin edelleen löytyy!

Selvisikö muuten, että miksi se tankki alunperin heitti sun veljen seinään? Oliko veli vaan hengittänyt väärään tahtiin tai oliko ollut katsekontakti puoli sekuntia liian pitkään tai jotain vastaavaa?

Itellähän tuo aiempi narkkarijuttu oli sellainen, että lähdin fysioterapiapaikan pihasta ja katoin siinä autolla ajaessa, kun pyörätiellä ajeli sellainen hyvin iloisen näköinen ukko, joka näytti siltä että se laulaa musiikin mukana ja heilutteli käsiään kuin räppäri. Sitten jäin liikennevaloihin ja tää viskaskin pyöränsä yhtäkkiä maahan ja tuli yrittämään vetää mua autosta ulos. Ulosanti oli vain "vittufuckfuckvittu" -luokkaa. Ei motiivi koskaan selvinnyt, vaikka törkeyksiä ikkunasta huutelinkin sen jälkeen, kun olin saanut auton oven kiinni ja lukkoon.
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2579

Maine:

Ite en ole koskaan ymmärtänyt joidenkin halua alkaa kännissä (saati muutoin) rähisemään.
Jos tämmösiä hommia ymmärtää, nii sit on omassakin päässä vikaa.

Jos pitää spekuloida jotenkin, nii kai siinä halutaan purkaa sitä omaa turhautumista ja paha oloa jotenkin. Jos nyt vaikka verrataan, miten maailmalla on hommat eskaloitunut korona-kriisin aikana. Viinalla sit harkintakyky pois, ettei vain tule katumapäälle kun tositoimiin ollaan ryhtymässä.


Mut tarina oli hyvä! Vaikkei se ollu hyvä, nii kuvailu oli hyvä, ja se teki siitä hyvän, vaikka tarina olikin paha. :) :( :) :( :)
 
Ylös Bottom