Täällä kuunnellaan kokonaisia musiikkialbumeita

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
11068

Maine:

Näin Spotifyiden ja muiden suoratoistopalveluiden aikakaudella kokonaisten musiikkialbumeiden kuuntelu tuntuu kokeneen inflaation. Ainakin ennen vanhaan albumit suunniteltiin kokonaisuuksiksi, eikä kappaleiden tai artistien välillä ollut tarkoitus hyppiä miten sattuu.

Tässä ketjussa ei siis ole tarkoitus arvostella tai kommentoida yksittäisiä kappaleita, vaan sitä miten hyvin albumi toimii kokonaisuutena. Toki yksittäisiä kappaleitakin saa kommentoida osana kokonaisuutta. Myös kokoelmalevyt ovat sallittuja, koska jokuhan nekin on kokonaisuuksiksi suunnitellut.

Laiskana vinyylikuuntelijana albumeista nauttiminen on mielestäni muutenkin helpompaa, koska levyä ei jaksa olla joka välissä vaihtamassa, vaan samaa levyä tulee kuunneltua monta kertaa putkeen, jolloin kokonaisuuskin alkaa hahmottua paremmin.

Itse ajattelin nautiskella tänään hyvää musiikkia hieman viskin säestämänä, jahka saan lapset tästä nukkumaan. Palataan sitten asiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Niinhän se on että levy on parhaimmillaan kokonaisuutena (ja vielä parempi kiireettömänä vinyylikokemuksena), että ihan ottaa päähän miten vähän moiseen on aikaa nykyään. Deafheaven - Sunbather taitaa olla viimeisin levy jonka kuuntelin ensimmäisestä sekunnista viimeiseen kerralla. Siinä on kyllä levy mihin mahtuu monenlaista tunnelmaa.

Jossain vaiheessa on varmaan pakko lähteä vähän kuulokekuuntelunkin suuntaan, koska tuntuu että oma aika vaan vähenee jatkuvasti, eikä kovin myöhään illasta voi enää pitää tarpeeksi volumea.
 
Rami Airola ‎– Electric Soul Corruptor (LP)

Kuuntelin albumin läpi kaksi kertaa. Ensimmäisellä kuuntelukerralla vain keskityin fiilistelemään kappaleita. Toisella kerralla kehitin vähän oheistoimintaa ja levy toimi enemmän taustamusiikkina, samalla kun lueskelin vinyylin tekoon liittyviä threadeja vanhalta foorumilta. Siellä sitä tuskailtiin, tehdäänkö 30 vai 100 kpl painos, lähteekö painoon ihampaskat miksaukset tai saako Radikus levyn #1. No ei saanut, mutta tulipa ainakin vinyylisoitin tämän levyn vuoksi hankittua! :radi:

Kyllähän tämä on kaikin puolin toimivaa instrumentaalimusiikkia. Taitaa olla ainoa kyseisen genren edustaja omassa fyysisessä kokoelmassani. A-puolen aloitus on ihan tajunnanräjäyttävää settiä, muutamat kylmät väreetkin sai aikaiseksi. Ja Rojolan tuskanhuudot pistää naurattamaan. Mietin itsekseni, että suurin osa kappaleista toimisi varmaan erinomaisesti myös SID-sovituksina.

Pian juhlitaan muuten albumin 5-vuotissynttäreitä. @Rami Airola, onko vielä paljon vinyylejä myymättä? Menikö NES-Retron ulkopuolella levyjä kaupaksi? Onko mitään uusia projekteja työn alla musiikkirintamalla?

rami1.png

rami2.png
 
Viimeksi muokattu:
Pian juhlitaan muuten albumin 5-vuotissynttäreitä. @Rami Airola, onko vielä paljon vinyylejä myymättä? Menikö NES-Retron ulkopuolella levyjä kaupaksi? Onko mitään uusia projekteja työn alla musiikkirintamalla?

:radi:

On vielä reilu 20 jäljellä. Nesretron kautta on menny varmuudella 40-50 kaupaksi. Kirppiksellä möin pari-kolme (joista yhden osti biblo :D ). Huudossa ollut meni kaupaksi myös, mutta nesretrossa olleen huutomyynti-ilmoituksen avustuksella. Bandcampin kautta olen myynyt 2 tai 3 vinyyliä. Ehkä kolme. Yks meni alunperin täyteen hintaan ja muistaakseni pari muuta mennyt tolla 10+postikulut hinnalla siellä. Sitte www.ramiairola.com/levykauppa.html on varmaan tuonut loput myynnit Pakkopulla-striimien kautta ja joskus StatusD on striimissään mainostanut, niin joku on sen kautta sitte ostanut. Niin no jotkut tutut on ostanu sitte paikan päältä myös.

Kehityslimbossa tällä hetkellä olevaan tulipaloheksastrategiapeliin on keskeneräisiä biisejä, mutta ne on semmosia, joita en taidakaan lopulta laittaa siihen, vaan sopivat paremmin La-Mulana -tyyliseen seikkailuun, jonka haluaisin joskus tehdä. Niin hyvin osuu niiden kappaleiden tuottamat mielikuvat yhteen pelistä oleviin mielikuviin ja suunnitelmiin, että tarvii varmaan tehdä suunnitelmaan muutos ja tehdä tulipalopeliin uudet biisit puhtaalta pöydältä (vaikka tekijätiimissä oltiinkin enemmän tai vähemmän tosissaan innoissaan siitä, että heksastrategiaan tulisi katutappelupelimusiikkia). Nämä ovat "c64 soundeilla" tehtyjä kaikki. Kunnon SID-biiseihin nähden näissä huijataan kyllä valtavasti, koska raitojen määrä ei mene aitojen SID-biisien mukaisesti.

Olen miettinyt kaksi biisiä sisältävän sinkun julkaisua. Molemmat soi My Summer Carin radiossa (tai ainakin toinen soi, toinen ei välttämättä vielä, vaikka mielestäni kuulin sen siellä kyllä kerran). Mietin vinyylisinkunkin julkaisua siitä, mutta ei ole varaa. Ja joskus tarttis julkaista Summer Carin Mikropekka-peleissä olevia kappaleita. Niitäkin on täysin julkaisemattomia olemassa. Ne ovat joko keskeneräisissä peleissä olevia tai toistaiseksi tai lopullisesti julkaisematta jääneissä peleissä olevia kappaleita. Kalamista haluaisin joskus tehdä fyysisen julkaisun joko kasetilla tai vinyylinä, koska se on parempi levy, kuin Electric Soul Corruptor. Tai no tietty olis hienoa jos kaikista voisi tehdä joskus fyysiset julkaisut. Esim. Urheiludokumentin biisit fyysisenä EP-julkaisuna olis kiva tehdä.

Musiikkia on työn alla jatkuvasti. Suurin osa keskeneräisiä, jotka eivät lopulliseen muotoon valmistu välttämättä koskaan. Jotkut taas ovat valmiita, mutta ei ole vielä mitään kokonaisuutta minne niitä laittaisi.
Tarttiskohan sitä nyt päättää, että vuonna 2021 tulee uusi levy, vaikka sitten digitaalisessa muodossa vain... Ja jos vielä päättäisi että ne on kaikki täysin uusia puhtaalta pöydältä tehtyjä vielä.
En kyllä lupaa mitään, mutta jos, jos ja JOS!
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Kokonaisia albumeita tulee kuunneltua suhteellisen usein ja muutamat tietyt ovat sellaisia, joita tulee kuunneltua useampikin kerta lyhyen ajan sisällä. Esimerkiksi Rami Airolan Kalam on hyvä esimerkki. Synthwavea kohtuullisesti kuunnelleena sanoisin sen olevan harvoja kyseisen tyylilajin massasta erottuvia teoksia. Albumista tulee paikoitellen jotkut Amigalla väsätyt träkkeribiisit mieleen ja välillä taas kuulen vanhan goa/psytrancen henkisiä äänimaailmoja, mikä on aikas mielenkiintoista.
 
Harvoin tulee kuunneltua albumeita alusta loppuun ja sitä harvemmin niitä ostettua.

Oon kuunnellu alusta loppuun vaan MJ:n tuotannon sekä taisin kuunnella myös AC DC:n joskus ajat sitten kronologisesti.
 
Illan albumi:
Masayoshi Takanaka - The Rainbow Goblins
Tunnelmallinen fuusojazz(?)albumi, joka kertoo tarinaa sateenkaaripeikoista kuunnelmaa ja musiikkia yhdistellen.
Jokainen kappale tukee hyvin kokonaisuutta eikä niitä mielelläänkuuntelisikaan irrallisina kontekstistaan.
Suosittelen erittäin lämpimästi ja varmasti annan tälle toisenkin kuuntelun, kun sen aika koittaa.
 
The Rainbow Goblinsin jälkeen oon kuunnellut viimeisten viikkojen aikana kuunneltujen albumien arkiston perusteella seuraavat:

Windows96 - Reflections (2017) [Vaporwave)
Windows96 - Optimized (2017) [Vaporwave]
Susumu Yokota - Acid Mt. Fuji (1994) [Ambient, Acid Techno]
Alva Noto + Ryuichi Sakamoto - Summvs (2011) [Ambient]
Solanum - Spheres of Time (2019) [Dungeon Synth, Dark Ambient]
Harald Grosskopf - Synthesist (1980) [Krautrock]
Atheist - Piece of Time (1988) [Death Metal]
Atheist - Unquestionable Presence (1991) [Death Metal]
Cancer - Death Shall Rise (1991) [Death Metal]
Malevolent Creation - The Ten Commandments (1991) [Death Metal]
Gorguts - Considered Dead (1991) [Death Metal]
Aquasky - Orange Dust (1997) [Drum 'n Bass]
Bölzer - Aura (2013) [Death Metal]
Gorguts - Colored Sands (2013) [Death Metal]
Haircuts for Men - 1985 (2020) [Vaporwave]
Haircuts for Men - 1989 (2020) [Vaporwave)
Sentenced - Journey to Pohjola (1992) [Melodic Death Metal]
Asphyx - The Rack (1991) [Death Metal]
Necromancer - Abyss (2021) [Dark Synthwave]

Kunnon death metal-putki muuten ollut yhdessä välissä, ja suurin osa vieläpä saman vuoden albumeita :DD
 
-edit-

Ehti viel ennen duunin loppua tän helmen löytää ja kuunnella:Herbie Hancock - Head Hunters - 1973

Tuota en oo kuullutkaan pitkään aikaan, melkein pitäis jonain hyvänä iltana kuunnella jälleen kerran. Hieno albumi omien muistikuvieni mukaan.

Sori tuplapostista.
 
Olispa varaa ostella levyjä. Tosin ei oo minkäänlaista soitinta, paitsi CD-asema läppärissä.
Voi niitä levyjä kuunnella kokonaisina vaikka Spotifystä.

edit: tai siis mitä vit... pääasia että kuunnellaan levyjä.
 
Youtuben kautta löytyy paljon myös sellaista, jota ei välttämättä löydy Spotifysta.
Fyysisiä levyjä ois kyllä muuten kiva omistaa.

-edit-
Tuli tässä nyt kuunneltua tällainen herkkupala kuin Hexenhaus - Edge of Eternity (1990). Vanhan koulun rässiä herkullisimmillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Yön fiilistelyalbumina toimikoon tänään sellainen kuin Чиста Криниця - Доля. Hyvin tuntematonta ukrainalaisbändiä ei ainakaan voi omaleimaisuuden ja yllätyksellisyyden puutteesta syyttää, sillä kappaleissa on runsasti vaihtelua ja yllättäviä jippoja. Vokaalitkin vaihtelevat bläkkisörinästä puhtaaseen lauluun.
Eihän tätä voi kuin suositella lämmöllä.
 
Kuuntelen tässä Dark Angelin debyyttiä vuodelta 1985:Mun Top10 hevilevyt-listalla on tältä bändiltä kaksi levyä.
Tää on eka kerta kun kuuntelen tätä levyä ja tarvii tässä kohtaa sanoa, että ei ole asiaa samalle listalle, MUTTA huomattavissa on vähän samaa nälkäisyyttä mitä noilla myöhemmillä paremmilla levyillä on!
 
Kuuntelin Lulun tässä taas pariin kertaan, onhan tämä vaikuttava teos.
Reedistä tai Larsista voi olla montaa mieltä mutta toimivimmat kohdat ovatkin lukuisten sessiomuusikoiden ansiota. James olisi voinut olla ihan hyvin laulamatta ja kokonaiskestosta ~20min pois niin olisi ehkä kuunneltavampi paketti.
 


Tuli kuunneltua tää The Skinflicks: Beyond good and evil-levy nyt vihdoin kokonaan. Meni kyllä heittämällä kärkeen näissä OI!/streetrock-levyissä. Odotan kyllä heinäkuuta että saa tän cd:n tilalle vinskan, sinne asti joutuu odotteleen siitä syystä että samaan aikaan julkaistaan heidän Rarities-LP jonka ennakkotilasin julkaisijalta.
 
Kokonaisia musiikkialbumeita ihan tolleen että aloittais ekasta kappaleesta ja kuuntelis kaikki läpi ei ole tullu kuunneltua varmaan vuosiin, lähinnä johtuu siitä ettei sellaisia mitä kuuntelis vain oikein löydy..

eilen sitten löytyi jotain sellaista uutta mikä vahingossa menikin alusta loppuun kokonaan, ja sitten heti perään uudestaan ja nyt kolmas kuuntelukerta menossa. Ei tosin mitenkään yllättävä että nimenomaan Utsu-P:n levy

 
Takaisin
Ylös Bottom