Täällä keskustellaan moottoriurheilusta

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3478

Maine:

Maaliskuussa olisi Rovaniemellä tarjolla NASCARia jäällä:

 

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
4262

Maine:

Maaliskuussa olisi Rovaniemellä tarjolla NASCARia jäällä:


En oo Nascaria juuri kattonu, paitsi joskus jossain kanavapaketissa ne oli niin vähän vilkuilin. Mutta eikö se ole suositumpi sarja kuin F1?
 

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3478

Maine:

En oo Nascaria juuri kattonu, paitsi joskus jossain kanavapaketissa ne oli niin vähän vilkuilin. Mutta eikö se ole suositumpi sarja kuin F1?

Ei ole. NASCAR on toki Jenkeissä se isoin moottoriurheilusarja, mutta globaalisti F1 on tietysti isompi. Ja F1:t on uuden omistuksen ja Netflix-sarjan ym. pöhinän takia saanut vähän paremmin jalansijaa myös Amerikan maalla.

Tuo Rovaniemen kisa kuuluu siis EuroNASCAR-sarjaan - eli ei siihen The Sarjaan, jota jenkeissä tuijotetaan etelävaltion lippuun kääriytyneenä.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
13584

Maine:


Tämä on helvetin hyvä juttu. Eikä siis vain Alonson ja Alpinen kannalta vaan koko lajia ajatellen.
Alonso ajoi hienon kisan autolla, joka koki kovia heti kisan alussa. Ja sitten koko suoritus hylättiin, koska peili irtosi. Samaan aikaan monella muulla kuskilla oli etusiivet sun muut paskana, mutta se oli ok.
Onneksi järki vei voiton tässä.
 

TriplaKoo

Kelju K. Kojootti
Ad Infinitum
Viestit
7497

Maine:

TriplaKoo

Kelju K. Kojootti
Ad Infinitum
Viestit
7497

Maine:

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
13584

Maine:

Samaa uutisointia Taposesta, mutta Ilta-sanomien toimesta. Tuon tämän esille Mika Salon kommenttien takia.


– Tämä on todella kova juttu. Tuukalla on hieno tulevaisuus edessään, ja tuo on iso askel uralla eteenpäin, Salo sanoo Ilta-Sanomille.
– Nyt on autourheilun isoimman tiimin tuki takana. Sieltä saa kaikki tarvittavat neuvot ja ohjeet, ja tämä takaa jatkossa pääsyn parhaisiin tiimeihin. Kun katsoo minkä tason kuski Tuukka on, niin meni valinta ihan oikeaan osoitteeseen.

Salon mielestä puheet kuninkuusluokassa ajamisesta ovat kaikkea muuta kuin haihattelua.
– Se on enemmän kuin mahdollista. Tuon tason kuski ei kuulu mihinkään muuhun sarjaan kuin formula ykkösiin. Nyt pitää vain ajaa nämä pikkusarjat huolella läpi, ja sen jälkeen ei ole kuin taivas rajana.

– Yllättävän nopeasti se menee tuosta eteenpäin, kun mennään askel kerrallaan ja jos joka paikasta tulee mestaruus. Saattaa olla yllättävän lyhyt aika, kun Tuukka nähdään jo formula ykkösissä, entinen F1-kuski povaa.

Ensi kaudella Taposen tarkoituksena on ajaa F4-luokan ajokilla eri sarjoissa. Taposen ensi kauden talli julkaistaan Taposen tiimin tiedotteen mukaan lähiaikoina.

– Tämä on niin kova juttu, ettei sitä vielä tässä vaiheessa tajutakaan. Ferrarille on yleensä otettu kuljettajia, joilla on ollut joku linkki Ferrariin jo valmiiksi. Tuukka on tehnyt tuon pelkällä lahjakkuudella, Salo huomauttaa.

Ja lahjakkuutta nuorella lohjalaisella Salon mukaan riittää, vaikka muille jaettavaksi.

– Olen nähnyt sen, että hän on ihan käsittämätön luonnonlahjakkuus auton hallinnassa. Henkisesti hän on myös tosi vahva ja tekee myös kovasti töitä menestyksen eteen. Hän ei luota pelkästään lahjakkuuteensa. Jos ei tule voittoa, niin hän ruoskii itseään todella rajusti, Salo kuvailee.

– Hän on todella kovan luokan kuski. Noin nuorena jo tuolla tasolla, ja hän oppii vielä paljon lisää ja tekee tulevaisuudessa suuria asioita.

Salo ei myöskään usko, että hyppy kartingautoista isompiin ajokkeihin tuottaa Taposelle ongelmia.

– Sen mitä olen seurannut, niin Tuukka on valmistautunut aika hyvin. Hän on ajanut jo testiä vähän isommilla autoilla, ja jopa joitain kisojakin. Todella hienosti on kaikki mennyt. En usko, että hänellä on siinä mitään ongelmaa, Salo ounastelee.

– Siellä on jatkossa vastassa samat kaverit kuin aiemmin. Tuukka on lyönyt heidät jo kartingissa, niin miksei löisi seuraavissakin sarjoissa.

Omasta ikäryhmästään Salo pitää Taposta ylivoimaisesti suurimpana kuskilahjakkuutena.

– Hän on ihan ylivoimainen ykkönen. Tuukalle ei löydy kilpailijaa tuosta ikäryhmästä.


Tossa nyt toi Mika Salon anti tuolta, niin ei ole pakko klikata uutislinkkiä auki. Toki siellä on vähän muutakin tekstiä, mutta siis.

Sitten on kuitenkin vielä yksi ja aika hiton tärkeä seikka, mikä on kuitenkin valitettavasti omasta mielestä negatiivinen.

– Nyt Tuukka tarvitsee vain hyvin apua kotimaisilta sponsoreilta ja muilta tukijoilta, että homma menee maaliin asti.

Suomessa nää sponsorihommat ei oo aina olleet ihan niin helppoja ja itsestään selviä. Siinä saa oikeasti työtä tehdä, että pystyy rahaa saamaan taakseen.
 
Ylös Bottom