Täällä keskustellaan moottoriurheilusta

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9506

Maine:

Molemmat Mersun protestit on hylätty. :win:


Hahahhahaa, vielä oikein alleviivaa sitä että nää pellet kuvittelee ton olevan epäreilua kun järjestäen KAIKKI päätökset aina Hämiksen eduksi. Jätkä ajoi kumminkin tänäänkin kärkeen kakkossijalta oikaisemalla yhden mutkan, kehtaa silti valittaa. Niele se kyrpä ja pidä turpas kiinni vitun hannuhanhi!
 

Chip

PSX Gamer
Ad Infinitum
Viestit
513

Maine:

Ei helvetti mitä säätöä. :facepalm:

F1-mestaruuden kohtalo yhä auki! Mercedes ilmoitti valittavansa kisatuomariston päätöksestä​

Mercedes-talli ei tyydy Abu Dhabin kisatuomariston päätökseen.
Mercedes on ilmoittanut valittavansa F1-kisatuomariston päätöksestä hylätä tallin protestit Abu Dhabin kisassa.

Abu Dhabin kisan ja maailmanmestaruuden voitti Red Bullin Max Verstappen, joka ohitti Mercedeksen Lewis Hamiltonin turva-auton poistuttua radalta viimeiselle kierrokselle.

Lisää asiasta hetken kuluttua.

 

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9506

Maine:

TriplaKoo

Kelju K. Kojootti
Ad Infinitum
Viestit
5046

Maine:

Jätkä ajoi kumminkin tänäänkin kärkeen kakkossijalta oikaisemalla yhden mutkan, kehtaa silti valittaa. Niele se kyrpä ja pidä turpas kiinni vitun hannuhanhi!
Itseasiassa, Max ois joutunu jokatapauksessa antamaan sijoituksen takas. Max ei jättänyt Lewikselle tilaa mutkaan sääntöjen puitteissa vaan pakotti ajamaan Lewiksen pitkäksi.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9506

Maine:

Itseasiassa, Max ois joutunu jokatapauksessa antamaan sijoituksen takas. Max ei jättänyt Lewikselle tilaa mutkaan sääntöjen puitteissa vaan pakotti ajamaan Lewiksen pitkäksi.

Juu, mutta sitä kutsutaan kilpa-ajamiseksi. Kyllä on paskat säännöt.

Jos Hämis olisi halunnut että voi itse tulla aggressiivisemmin siihen mutkaan ja olisi voittanut mestaruuden mikäli kummatkin autot olisi keskeyttäneet, niin olisi ajanut kauden aikana paremmin ettei olisi tarvinnut olla tuossa huonossa tilanteessa.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
10388

Maine:

Ajattelin tehdä oman katsaukseni kuskeista tämän kuluneen kauden osalta.
Tässä kuskit lopullisessa pistejärjestyksessä, pisteiden kera.

Sijoitus Kuski Talli Pisteet

1 Max Verstappen RedBull 395.5


Maxin vahvin kausi formuloissa tähän mennessä. Selkeästi toki, kun mestaruuteen päättyi. Toki tässä on paljon auttanut se, että RedBullin auto oli suorituskykynsä puolesta vahvimmillaan sitten Sebastian Vettelin voittokausien. Mutta kyllä Verstappen itsekin oli kehittynyt ja ennen kaikkea aikuistunut.
Aika paljon itsehillintää hän on löytänyt vuosien varrella, eikä enää kiukkupäissään ajele miten sattuu. Virheherkkyys karsiutunut pois ajosta.
Kauden loppua kohden kyllä huomasi kuitenkin, että stressaava mestaruustaisto toi menneisyyden härskiä ajotyyliä takaisin kuvioihin.
Muutamaan kertaan vastustajaa ajatettiin niin härskisti radalta ulos, että sokeampikin näki mikä oli homman nimi.
Mestaruus kuitenkin haltuun pitkän kauden jälkeen. Iso saavutus.

2 Lewis Hamilton Mercedes 387.5

Hyvän kauden ajoi Lewiskin, mutta ei riittävän hyvää. Näin tiukkaan taistoon Hamilton ei ollut joutunut sitten Nico Rosbergin mestaruuden.
Mersun ja RedBullin autot olivat lähes tasavertaisia tällä kaudella. Jotkut radat sopivat paremmin toiselle jne.
Jälleen kerran nähtiin se, että kun Hamilton joutuu ahtaalle, niin hän saa aika koviakin asioita aikaiseksi radalla.
Tänä vuonna se uskomaton onni, mitä hän on kokenut läpi uransa, ei vain enää ollut hänen puolellaan loppua kohden.

3 Valtteri Bottas Mercedes 226

Vaikka Valtteri tällä viimeisellä Mersu-kaudellaan mm-pisteissä kolmanneksi sijoittuikin, niin oli tämä aika heikko kausi häneltä. Siis ainakin kun verrataan tallikaveriin ja tämän pahimpaan kilpailijaan. Harvoin oli Bottas kisoissa näiden kahden tasolla.
Valtterilla oli toki huonoa tuuria matkassa ja aivan uskomaton määrä moottoriin liittyviä ongelmia, mutta ei se kaikkea selitä.
Valtterista tuntui puuttuvan sellainen tietty aggressiivisuus ja yrittäminen. Siinä missä Lewis pääsi tilanteen vaatiessa etenemään porukan hänniltä jopa voittoon, niin saattoi Bottas viettää parikymmentä kierrosta yhden ja saman tyypin perässä ajellen.
Mutta tasaisuutta on kuitenkin Valtterista löytynyt, koska kolmas sija mm-taistossa. Ja tuli sieltä se yksi voitto kuitenkin ja muutama paalu.
Odotan kuitenkin sitä, että ensi kaudella Valtteri olisi vahva kuski keskikastin taistossa. Sellaista samanlaista meininkiä kuin Williams-vuosina.

4 Sergio Perez RedBull 190

Perezin kaudesta jäi vähän ristiriitainen maku. Suoritukset olivat ailahtelevaisia, vähän kuten Bottaksellakin. Ja hehän olivat toistensa pahimpia kilpailijoita.
Välillä Sergio ajeli kuin aiemmatkin RedBullin kakkoskuskit ja jäi Maxista aivan heittämällä taakse. Mutta sitten välillä löytyi myös se taistelija. Taistelija joka teki mitä tahansa sijoituksensa eteen ja puolesta. Tämä nähtiin esim. viimeisessä kisassa, kun hän Lewistä pidätteli takanaan. Ja tulihan sieltä se voittokin Perezille kauden aikana. Parhaimmillaan erittäin hyvä kuski, mutta aina välillä tuntui hieman nukahtavan. Aika samaan kastiin kuuluva tyyppi kuin Bottaskin.
Selkeästi kuitenkin paras kakkoskuski, mitä Maxilla on hetkeen ollut.

5 Carlos Sainz Ferrari 164.5


Carlos tuli ja yllätti! Ferrarin piti olla Leclercin tiimi, johon Sainz tuli kakkoseksi, mutta niin vain espanjalainen oli lopulta parempi.
Tasaista suorittamista ja palkintopalleja aina silloin tällöin. Erittäin hyvä kausi. Toivottavasti meno jatkuu vähintään samanlaisena.

6 Lando Norris McLaren 160


Lando on nostanut tasoaan joka vuosi ollessaan F1:ssä ja sama jatkui nytkin. Ensimmäinen voittokin oli jo lähellä, mutta hävisi nuoruuden intoon. Oli varmasti opettava hetki nuorelle kuskille. On kuitenkin hiton hienoa nähdä McLaren taas hyvässä vauhdissa ja pätevien kuskien kera.
Ja onhan Lando vielä sympaattinen tyyppi, eikä täysi mulkero kuten jotkut formuloissa.

7 Charles Leclerc Ferrari 159


Ferrarin tuleva mestari ja tulevaisuuden lupaus ei ollutkaan ihan niin kovana kuin odotettiin. Toki Charlesilla oli hetkensä kauden aikana, mutta oli myös paljon yllättävän vaisuja kisoja. Ero Sainziin ei kuitenkaan isoksi jäänyt, eli tasainen kausi siinä mielessä tallitoveriin nähden.
Uskon että Leclerc tulee vielä isosti pärjäämään jahka autossa kyyti alkaa riittämään.

8 Daniel Ricciardo McLaren 115

Pakko myöntää että odotin Ricciardolta paljon enemmän. Oikeasti luulin että hän olisi ollut jopa Landoa edellä pisteissä.
Moni kisa meni kuitenkin aika penkin alle Danielilla. Siitä huolimatta hän otti McLarenilla voiton eli ei kausi mikään pettymys ollut.
Toivottavasti Daniel saa itsensä parempaan kisakondikseen ensi kaudelle.

9 Pierre Gasly Alpha Tauri 110

Mielenkiintoinen kuski. Paljon potentiaalia, mutta myös epävarmuutta. Tämä kausi oli kuitenkin uran paras.
Kertaalleen podiumille ylsi ja muuten suht tasaisesti pistesijoilla. Kauteen mahtui kolme keskeytystä, eli parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

10 Fernando Alonso Alpine 81

Vanhan ketun paluu formuloihin. Oikein positiivinen comeback vuosi sanoisin. Tasaista suorittamista ja yksi podium. Ei ihmeempiä virheitä ja hyviä kamppailuja. Vaikka hän ensi kaudella onkin F1-sirkuksen vanhin kuski, niin silti paikkansa ansainnut. Tuntuu että Alonsosta on myös iän myötä tietynlainen ylimielisyys ja mulkkuus hieman karissut pois. Oli melkein jo sympaattinen tällä kaudella.

11 Esteban Ocon Alpine 74

Aika tasaveroinen kausi tiimikaverinsa kera. Hyvin pärjäsi kaksinkertaista maailmanmestaria vastaan siis.
Vaikka suurin osa Oconin sijoituksista tapahtui sijoille 7-10, niin onnistui hän ottamaan uransa ensimmäisen voiton. Eli onnistunut kausi.
Noin muuten hän jäi kuitenkin varjoihin ja ajoi sitä omaa tasaista kisaansa.

12 Sebastian Vettel Aston Martin 43


Vettelin ja Aston Martinin vuosi ei ollut ihan sitä parasta bestiä. Tämä varmastikin johtuu siitä, että Aston Martin on Mercedeksen kopio.
Eli silloin kun kopio oli vielä tuore, niin se pärjäsi radalla muita vastaan. Mutta kun kopio rupesi vanhenemaan, niin ei omilla insinööreillä ollut enää täyttä tietotaitoa kehittää autoa oikeaan suuntaan, koska he eivät autoa varsinaisesti ole edes rakentaneetkaan.
Eli autoon nähden ihan ok vuosi Sebastianilta? Tulihan sieltä jopa yksi kakkossija ja olisi tullut toinenkin ellei autoa olisi diskattu kisasta. Ei siis saatu kisan jälkeen tarvittavaa polttoainenäytettä.
Ei huono kausi, mutta ei varmasti myöskään sitä Vetteliä jota kaikki radalla haluaisivat nähdä.

13 Lance Stroll Aston Martin 34


Lance ajoi aika keskinkertaisen ja värittömän kauden. En oikeasti hänen ajoistaan juuri mitään muista.
Toki tämä menee myös jossain määrin auton piikkiin, kuten Sepilläkin.

14 Yuki Tsunoda Alpha Tauri 32

Pieni kiroileva japanilainen. Odotin Yukilta paljon enemmän. Hänestä oli odotuksia ennen kauden alkua ja ekat kisatkin menivät yllättävän hyvin.
Mutta sitten suurin osa kaudesta oli aika virheherkkää menoa. Monesti löytyi nopeutta, mutta sitten homma mureni yliyrittämiseen tai johonkin muuhun ajovirheeseen.
Kausi kuitenkin päättyi kisan neljänteen sijaan, eli ihan positiivinen lopetus kaudelle.
Jahka hänestä saataisiin virheitä hiottua pois, niin varmasti ajaisi hyviä kisoja.

15 George Russell Williams 16

Russell otti varmasti Williamsistaan kaiken irti mitä siitä oli saatavissa ja vielä enemmänkin.
Pääsi aika-ajoissa yllättävän koviin sijoituksiin läpi kauden ja kisassa jopa parhaimmillaan toinen sija. Ajoja joita tuollaisesta Williamsista ei olisi pitänyt irti saada. Aivan ehdottomasti ansainnut paikkansa Mercedeksellä ensi kaudelle.
Hieman vain pelkään, että noinkohan Georgella nuoruuden into ja yliyrittäminen tulevat värittämään alkukautta.

16 Kimi Räikkönen Alfa Romea 10


Ei mikään hohdokas kausi Räikköseltä. Alfa oli toki autona yksi ruudukon heikoimmista, mutta silti. Tallikaveri Antonio antoi aika-ajoissa haastetta enemmän kuin tarpeeksi Räikköselle ja taisi viedäkin aika-ajot omiin nimiinsä lopulta. Mutta kisoissa Kimi kuitenkin näytti omat ajotaitonsa ja sen, että ei ne ajotaidot mihinkään katoa iän myötä vaikka nopeus häviäisikin. Hyvin taisteli hitaalla autolla, mutta silti kautena pettymys. Siis ainakin näin fanin näkökulmasta.

17 Nicholas Latifi Williams 7


Ei Latifi ihmeisiin pystynyt Williamsilla, mutta muutamaan otteeseen pärjäsi tallikaveri Georgelle ja se on ihan hyvä meriitti.

18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 3


Muutamat hyvät välähdykset nähtiin Antoniolta tällä kaudella, mutta harmillisesti kisat menivät melkein aina penkin alle jostain syystä.
Aika-ajoissa ihan hyviä suorituksia. Ei vain ollut tästäkään italialaisesta formuloihin menestymään.

19 Mick Schumacher HAAS 0

Schumacher sukunimi tuo tiettyjä paineita aivan varmasti. Haasin auto oli ehdottomasti varikon surkein tekele. On hieman vaikea siis arvioida että ajoiko Mick hyvin vai ei. Virheitä oli läpi kauden kyllä. Oli kuitenkin parempi kuin tallikaverinsa, ainakin jossain määrin. Paha sanoa tästä enempää.

20 Robert Kubica Alfa Romeo (varakuski) 0

Kubica pääsi ajamaan hieman kisaakin, kun Kimi oli koronaa potemassa.
Harmi vain että siitä ei sen enempää syntynyt.
Harmi myös Kubican tapaturma vuosia sitten. Hän oli kuitenkin helvetin hyvä F1-kuski, jolla oli loistava tulevaisuus edessään.

21 Nikita Mazepin HAAS 0

Isänsä rahoilla tullut sarjaan ja sen myös näki radalla.
Paljon aiheutti närästystä läpi kauden niin katsojissa kuin muissakin kuskeissa.
Ei kuitenkaan ollut ihan niin vaarallinen radalla kuin pelätä saattoi.
Ura jatkuu formuloissa, kiitos isän rahojen.


Tähän väliin sitten huomautan, että en ihan kaikkea voi mitenkään muista viimeiseltä 10 kuukaudelta ja kauden kisoilta.
Eli tämä oli vähän sellainen, että miten itse koin kuskit. Voi olla että olen missanut jotain koviakin suorituksia tai vielä suurempia mokia.
Mutta näillä mennään.
 

Ryuu

NES-Retro Novice
Viestit
11

Maine:

1 Max Verstappen RedBull 395.5

Maxin vahvin kausi formuloissa tähän mennessä. Selkeästi toki, kun mestaruuteen päättyi. Toki tässä on paljon auttanut se, että RedBullin auto oli suorituskykynsä puolesta vahvimmillaan sitten Sebastian Vettelin voittokausien. Mutta kyllä Verstappen itsekin oli kehittynyt ja ennen kaikkea aikuistunut.
Aika paljon itsehillintää hän on löytänyt vuosien varrella, eikä enää kiukkupäissään ajele miten sattuu. Virheherkkyys karsiutunut pois ajosta.
Kauden loppua kohden kyllä huomasi kuitenkin, että stressaava mestaruustaisto toi menneisyyden härskiä ajotyyliä takaisin kuvioihin.
Muutamaan kertaan vastustajaa ajatettiin niin härskisti radalta ulos, että sokeampikin näki mikä oli homman nimi.
Mestaruus kuitenkin haltuun pitkän kauden jälkeen. Iso saavutus.
Todellakin iso saavutus, harmittavasti sitä tahraa tapa, jolla mestaruus ratkesi, ei se ollut Verstappeniakaan kohtaan reilua, että mestaruus ratkaistiin radan sijaan kabinetissa. Hänet tullaan muistamaan "kabinettimestarina" tai "tuurimestarina" jos hän ei voita enempää mestaruuksia.
 
Ylös Bottom