Suurimmat tai muuten vain itsellesi merkittävimmät saavutukset peleissä

Tänään tuli vielä striimissä vetästyä 1cc Mushiin. Kolmannella yrityksellä vasta uppos, niin ei tuo vielä ihan läpihuutohomma ole. Otin pätkän talteen ja heitin Youtubeen kans, kun tuolta Twitchistä ne katoaa tietyn ajan jälkeen.

Näköjää unohtu tuo Espgaludan logo striimiin vaan eipä se peliä haittaa :D Lyökää 1080p (HD) kuvanlaadulle jos haluatte jotain selvää tuosta saada.

saakai tuosta epilepsian
 
Kyllä se menee nyt tämä ihkaeka Playstation Platina-trophy kärkeen omista saavutuksista
ps_app_20210515_061321-jpeg.15763
 
Action Quake 2:sta tuli pelattua monta, monta vuotta ja musta tuli oikeesti aika hemmetin hyvä. Ne jotka on pelannu Action Kweikkiä tietää, että kyseisessä pelissä (niin kuin kaikissa Quakeissa, sekä niiden pelimoottoreihin perustuvissa peleissä) on liikkuminen ja hyppiminen tosi tärkeessä roolissa. Mä olin kuin kala vedessä ton bunnyhopittamisen ja eri kielekkeistä hyppimisen kanssa, se vaan kävi niin sulavasti ja vaikeista sekä onnistuneista hypyistä sai tosi kovaa nautintoa.

Mulla oli tuon liikkumisen ansiosta tosi aggressiivinen ja nopea pelityyli, jonka vuoksi pääsin monesti yllättämään vihun heti rundin alussa, tietysti vähän mapista riippuen. Mulla ei ollu esim. askelääniä ollenkaan käytössä, koska en mä tarvinnu niitä. Nopeesti sisään, nopeesti ulos. You know the drill.

Aivan saatanan hauskaa CTF:ssä juosta esim. countryssa vihun baseen, laukoo handcannonilla camppisniput palasiks ja aivan saatanan täysiä bunnyttää lippu selässä takasin baseen. Rinse and repeat. Tuntu ettei mulle mahtanu kukaan oikeesti yhtään mitään.

Tietyllä tavalla tuntuu vieläkin, että puuttuu joku palanen elämästä ton pelin peluun lopettamisen jälkeen. Kuitenkin -98 julkastu modi (ennen ekaa CS betaa :D), joten aivan täysin henkihievereissään koko skene nykyisin. Pitäs tsekkaa vieläkö Pelitutka 1 & 2 on ees pystyssä.

Good times.
 
Perfect Darkia pelatessa oli melkoinen saavutus kun oli eka saanut kaikki tehtävät pelattua läpi special agent-vaikeustasolla, ja sit kun oli päässyt ensimmäisen kentän(oliko joku Area 51?) perfect agent-vaikeustasolla, ja siihen se sitten omalta osalta jäi. Melkein joka kentässä jäi johonkin jumiin, ja yhdistettynä matalaan HP:hen sekä siihen että kartat olivat sokkeloisia, ja että mitään pelinsisäistä karttaa ei ollut, teki niistä ainakin penska-ikäiselle meikäläiselle ihan puhtaan mahdottomuuden.

Ja viimeisen viiden vuoden ajalta mieleen on jäänyt ainakin Professor Layton and Azran Legacy. Olin ihan tyytyväinen ettei pelin pääreitin pulmia ratkottaessa tarvinnut turvautua läpipeluuoppaaseen kuin ehkä kolmesti. Picaratseja ei myöskään kulunut paljoa.
 
Kovin henkilökohtainen pelisaavutus (tm) itsellä on varmastikin Dodonpachin 1cc läpäisy MAMElla ~100 tunnin harjoittelun lopputuloksena. Menipä tuo jälkeenpäin vielä toistamiseenkin läpi originaaliraudalla. Molemmilla kerroilla aika hyvät pärinät/käsien tärinät (= parasta huumetta). Se fiilis, kun lipuu vikalle bossille ja havaitsee, että pommit riittäävät nippa nappa läpäisyyn... :sherlock:

Muihin mainittaviin meriitteihin kuulunee kolmen kovan kolmosen läpäisyt: Castlevania III (USA), Ninja Gaiden III (USA) ja R-Type III. Harvoinpa on joutunut yhtä keskittyneesti tahkoamaan videopelejä kuin tuon trion kanssa :sweat: Double Dragon III olisi muuten aika siisti saada joskus läpi kanssa, mutta eipä taida tämän eliniän aikana toteutua (plus motivaatio tällaiseen koitokseen voi olla aika kiven alla). Vikalle bossille taisin kerran penskana mennä, mutta se olikin sitten ihan totaalinen turpasauna :rain:

EDIT: Kaveri tempaissu Soukyugurentaissa arcade-vaikeustasolla rapiat 6,2 M scoret. Aattelin, että helppo homma - vähän treeniä, ja eiköhän tuosta pyyhkäistä ohi. Nooo nyt olis ehkä sellaiset 15h tahkottu, ja eipä ole käynyt vielä lähelläkään (parhaimmillaan taisi mennä 4M nippa nappa rikki), ts. kärsimykset jatkuu... Hyvää ja järkevää hommaa tää pelaaminen!
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan itsellä se merkittävin on Mega Driven Ghouls'n Ghostin läpäisy aikoinaan. Nykyisin se menee vaikka professional vaikeustasolla ja parhaimmillaan yhdellä ukolla viimeiseen maailmaan.
Pelihän pitää vetää kahteen kertaan kaikki kentät ennen kuin pääsee lopullisen bossin huoneeseen.
On sitä toisaaltaan pian kolmekymmentä vuotta pelattukin..
 
Joskus nuoruusvuosilta mieleeni oli jäänyt kummittelemaan The Devil Inside -niminen PC-peli. Demoa tuli monesti ihasteltua joskus vuosituhannen vaihteessa. Joitakin vuosia sitten peli taas juolahti mieleen ja ajattelin, että onkohan aika kullannut muistot.

Hankin pelin, mutta pian selvisi että eihän sitä saa pyörimään millään nykykoneella. Käytännössä peli vaati aikalaisrautaa toimiakseen (siis todellakin vaati, ei sitten millään saanut toimimaan vähänkään modernimmassa masiinassa, vaikka kävi koko kikkakirjan läpi). Noh, niinpä rakensin peliä varten Windows 98 -masiinan, jossa oli oikein 3d-kiihdytin ja kaikki. Peli käynnistyi tällä kokoonpanolla - ja siitä alkoi noin 3 vuoden tuskien taival (en laskenut mukaan kaikkea tätä edeltänyttä suuren suurta selvitystyötä, asennushelvettiä, rakentelua yms).

Aloitin innossani pelaamisen ja tuumasin, että onpas hieno peli. Pian kuitenkin selvisi, että peli on bugisempi kuin sirkkafarmi - siis aivan järkyttävä (oon nähnyt ja kokenut bugisia pelejä, mut tän bugisuus on ihan omassa luokassaan). Peli saattoi kaatuilla milloin sattui ja paljon muita glitchejä sun muuta pelin hajottavia juttuja. Koska peli oli kuitenkin niin mukaansatempaava ja todella upea (jos bugisuutta ei huomioida), niin sain sen pelattua läpi. Läpipeluuseen vaadittiin ääretöntä sitkeyttä ja aivan käsittämätöntä nokkeluutta (vaikka itse sanonkin), jolla glitchailut yms. muut bugit sai kierrettyä (olisinpa tehnyt läpipeluu videon, olisi varmasti ollut aika omaperäinen).

Yhtenä mieleenpainuneena huippukohtana oli yksi loppupään kenttä, jossa sankari on hautausmaalla ja apuna on NPC. NPC:n pitää tietenkin selvitä hengissä. NPC on myöskin todennäköisesti koodattu peliin silmät kiinni ja humalassa. Kentässä NPC:tä pitää samalla suojata, kun se yrittää olla apuna ampumassa kaikenmaailman mörköjä. Lisäksi NPC:n pitäisi seurata pelaajan hahmoa. Kun NPC on liikkunut tiettyyn kohtaan kentällä, niin sen pitäisi triggeröidä cutscene ja ladata seuraava kenttä. Yritin tätä loppupään kenttää läpäistä varmaan parikymmentä kertaa, mutta joka kerta NPC jumittui yhteen kohtaan ilman mitään syytä.

Koska tiesin olevani ihan pelin loppupuolella, niin en millään halunnu luovuttaa. Niinpä viimeisenä kokeilin todella luovaa ratkaisua: Kun NPC taas kerran jumittui, eikä suostunut hahmoani enää seuraamaan, niin menin sen viereen ja ammuin haulikolla päähän. NPC kuoli ja seuraava kenttä latautui. Tätä pidän huippusaavutuksena. En enää muista mitä kaikkea muuta hullunkurista joutuikaan pelin aikana keksimään, mutta onneksi koodasivat niin bugisen pelin, että bugit pystyi ohittamaan tavoin, joita peli ei ilmeisesti pelaajalta osannut odottaa. Kaikesta huolimatta NPC oli taas seuraavassa kentässä, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja pääsin pelin läpi vielä muutaman muun game breaking glitchin sivuutettua. Noin kolme vuotta peli läpäisyyn tosiaankin meni, kun hissukseen pelaili. Kun johonkin bugiin tarpeeksi turhautui, niin peli oli jonkin aikaa tauolla.

Kaikkeen sitä ryhtyykin peliharrastajana... Jos tykkää kauhusta ja toiminnasta, niin tuossapa mainio peli - jos bugeja ei huomioida 😁


edit. laitetaanpas kuva vielä sankarista ja NPC:stä:
devil_inside_indeed.png
 
Meni lataukseen heti, kiva päästä pelaamaan Xboksilla 4k-versiona Time Splitters 2:sta. Vielä taitaa olla parin päivä ajan kunnon alennuksessa Homefront revolution Xboxilla. Uh Ah mikä uutinen.

Vaikka reagoin viestiin jo ajat sitten, niin jotenkin nyt vasta heräsin siihen että tämähän on myös PClle. Eli PClle on täysiverinen 4k-porttaus TimeSplitters 2sta.

Ja jotkut fanit ovat jo tehneet launcherin, joka tuhoaa kovalevyltä kaikki homefrontin turhat filut (~40 gigaa) ja käynnistää vaan suoraan TimeSplitters 2.

Steam-sivuillakin hyödyllisimmäksi merkitty arvio on

> That's a weird way to spell TimeSplitters 2

...tulipa nyt sitten poistettua Steamista 3 eurolla, ihan vaan koska.
 
En tiä onko tää mikään saavutus, mutta alkuperäsen FFVIIn eniten pelattuun seiviin käytin vuosina 1997-2002(?) satoja tunteja: kaikki materiat grindattuna master levelille, oli kultaset chocobot (2kpl) ja ties mitä muuta ja ainakin Cloudilla tais olla jos ei kaikki niin suurin osa statseista max (niitä +1 sourceja tai jotain pysty morphaamaan sieltä valtameren haaksirikkolaivasta). Tarkkaa tuntimäärää ei voi tietää, koska kello pysähtyy muistaakseni 99:59;59 aikaan. Varmaan eniten tunteja käytetty tähän peliin kaikista pelaamistani peleistä.

Joskus tutkiskelin, että olinko saanu pelistä kerättyä mukaan myös kaikki itemit, accessorit, aseet sun muut ja tää tais olla ainoa, joka puuttu.
 
SNES Valis IV:ssa kutoskentän vikaan bossiin saakka pääsy.(Edit:Tai no, eihän näitä bosseja ole kuin 1 per kenttä, mistä lie tuo "vika"-sana tuli tuohon:D)

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Siinä yhdes Päivän Aiheessa tämän olisi voinut mainita toisella sijalla vuoden 2022 suosikkipelailuista, iskee musat ja maailmat niin hyvin. Pitää hankkia joskus Snesillekin(Switchillä jyystän). En vaan tiedä pääsenkö ikuna läpi. Valiksethan ei muuten tuttuja olekkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kaipa se tuo Mike Tysonin hakkaaminen nyt yks tämmönen on. Vuosikymmeniä häirinnyt tekemättömänä roikkunut työ viimein tehty.
 
DSC_5069.JPG
Juu, äsken meni Mantis. Oli kivuloinen ja melki kuukauden sain nysvätä, uudenvuodenaattona etenin tohon. Ton verta jäi helaa Snakelle lopuksi eli se oli pienestä kiinni kumpi kannetaan ulos ruumissäkissä. Mantis pistää ihan lopussa vielä kaiken peliin ja tulee kaikki huonekalut päälle kuin joltain raivoborderilta.

Extremellä voi kantaa mukanaan vain yhden rationin millä eväällä pitää bossin läpi jaksaa. Rationeja ei Extremellä löydy kuin randomilla tappamalla vartijoita(Otacon antaa yhden), joten ennen bossia saa aina tovin farmata.

DSC_5070.JPG
Mäkkärin vessassa.

Jännittävä trilleri Extremellä tämä ja saa nähä selvitäänkö hengissä loppuun koskaan. Vain true MGS-nörteille.
 
MGS1-Extremekierroksen tilanne:
-ensimmäinen Sniper Wolf-kohtaus kivulloinen, mutta sentään Mantista nopeemmin ohi vaikka intensiivinen.
Juokset ees taas, Wolf ampuu ohi, voi arvioida mistä suunnasta luoti suurinpiirtein tuli ja nopeasti kiväärillä lääkkeen ja toisaalta haettujen lämpölasien kanssa koittaa paikantaa, ampua ja pitää jyvällä.

-pitkissä portaissa paiskotaan vaan stun granadee.
-Hind D ja Sniper Wolf round 2 yllättäin helppoa kauraa, en ees juustottanu Nikitalla Wolfia vaan legitti snipuhippa ekalla yrityksellä meni vaikka lääkkeetki loppu kesken ja Snaken kädet tärisi kuin liikaa kahvia juonu, lempibossi pelistä tuo Wolf lumikentillä kyl.
Hind D:n jälkeen pystyy palaa kauas taakse aiempiin mestoihin farmaamaan rationia vartijoista jos jaksaa, C4:llä ku yhen jäätyneen oven lämmittää, helpottaa kummasti hissitaistelua & Wolfia.

-Vulcan Ravenista ei mitää tullu Nikitalla, C4:llä ja Stingerillä, mutta miinoilla meni aika nopeaa, saa olla tarkka ettei itte noihin astu, välillä lämpölaseilla vaik kattoo. Tuolta bossihuoneesta yllättäin yhen rationin saa Extremelläkin(taitaa olla Otaconin antaman lisäksi ainut koko pelissä poislukien vartijoita tappamalla farmatut).

-Nyt Metal Gear Rex ja Liquid edessä. Ahistaa semisti. Varsinki Liquidista on ahistavia muistoja jo Hardillakin. Sydän hakannut loppumetreillä. Saattanut joskus aiemmin jo Extremelläkin siihen asti pelata ja luovuttanut.
 
Äsken tuli MGS1 Extremekierros läpi sitten kiskaistua, ekaa kertaa elämässä. Oli siellä tosiaan kovat taistelut vielä loppusodassa. Vielä kerran pojat.
On se ihan mentävissä, jos ei epätoivoon vaivu kun siltä tuntuu. Pitää vain taistella.
Kylläpä jännitti, kun lopun takaa-ajossaki lopulta onnistuneellakin yrityksellä aivan seuraavasta luodista oisin kuollu kun valo vihdoin häämötti.
DSC_5313.JPG
Arvonimeksi tuli Orca, joka ei aivan huonoimmasta päästä ole, mutta saa vielä paiskia töitä kohti Big Boss-rankkia. Aivan niin, tämä oli vasta harjoitus.
Mei Lingiä pääsee nyt Extremeläpäisyn myötä kuvaamaan VR-levyllä! Mitä korkeampi tuo arvonimi, sitä lähempää pääsee!
Voisi kai tälläkin jo keulia, jos tulisi sotilasarvot baarissa jutun aiheeksi ja muut kertoo olevansa reservin korpraaleita ja majureita!

MGS2 Extreme ja European Extremekö sitten taas? I feel like some kind of legendary mercenary...
 
Takaisin
Ylös Bottom