Star Wars

Oli kyllä jännä miten menetin uskoni aivan täysin koko meininkiin noiden leffojen takia, mutta sitten tuli Jon Favreau Mandalorianeineen ja pelasti koko paskeen.

Nyt vaan tavallaan vähän harmittaa miten paljon noita Star Wars -sarjoja spämmätään ulos, kun laatu ei voi mitenkään pysyä samalla tasolla.
 
Ensimmäisellä eli keskimmäisellä trilogialla on kyllä oikein erikoislämmin paikka meikäläisen sydämessä.

Ja vaikka noissa kuudessa muussa onkin pieniä ( ja vähän isompia ) vikoja, niin kyllä nekin hyvin meni suurimmalta osin. Jokunen viikko vaan tosiaan aikaa, kun katoin kaikki 9 trilogialeffaa läpi.

Pientä turnausväsymystä alko kyllä olla siellä kasin ja ysin kohdalla koska onhan ne vähän...noh, puuduttavia kattoa välillä.


Mandalorian on vielä alottamatta, kun tuli himo katella elokuvat läpi.

Yks leffa vielä ( Rogue One, jota poikkeuksellisesti en ole katsonut vielä ollenkaan ) ja sitten Mandan kimppuun!

Tosin tuota elokuvaa ennen vielä Twilight Zone täytyy kattoa loppuun, joten on tässä tekemistä.
 
Star Warsit tulee muutaman vuoden välein katsottua läpi, nykyään aina kronologisessa järjestyksessä.

Ajan myötä olen alkanut pitämään enenevissä määrin myös Episodeista I-III (Jar-Jaria ei lasketa), koska se politikointijuonikuvio aukeaa joka katselukerralla aina hieman edellistä paremmin.

Episodit IV-VI ovat luonnollisesti sarjan parhaat (tosin Ewokeja en voi sietää) ja kyllähän nuo uudetkin katselee.

Mandalorian on vielä korkkaamatta, aloitan sitten kun on kaikki purkissa.
 
Ite en tykänny Episode 1-3 :sta juuri ollenkaan sillon kun ne tuli, mutta pikkuhiljaa oon itekkin alkanu niihin tykästyä.

Ne menee itellä nyt 7-9 Episodejen edelle...ainakin tällä hetkellä.

Ewokeja vastaan ei itellä oo mitään, mutta Jar Jar on kohtuullisen ärsyttävä.

Ja: Adam Driver Kylo Reninä ei toimi. Ei vaan toimi. Ainakaan alkuun.
 
Ajan myötä olen alkanut pitämään enenevissä määrin myös Episodeista I-III (Jar-Jaria ei lasketa), koska se politikointijuonikuvio aukeaa joka katselukerralla aina hieman edellistä paremmin.
En tiedä miksi mutta itelle tuo leffojen politiikka oli aina kiinnostavaa. Ja tarkoitan siis aina eli ihan siitä lähtien kun Episodi I:n (ehkä 11v. ) näin.
Eihän ton ikäsenä politiikka kiinnostanut mitenkään mutta joku tossa aina iski itseen.
Nyt vanhempana sekin on vaan parantunut koska on vaan jotenkin mielenkiintoista katsoa kun sithit tekee paluun politikoimalla.
 
Mandalorianin kakkoskausi on vielä katsomatta, mutta hype on todellista ja spoilereita olen koettanut välttää kuin spitaalinen huulenheittoa.

Hyvä sarjahan se oli jo ekan kauden perusteella, paljon parempi kuin Episodit VII-IX joista etenkin Rise of the Skywalker on mielestäni saagain huonoin, laiskiten käsikirjoitettu ja sisältää mainion The Last Jedin jälkeen sellaista turhaa fanipalvelusta, että ampui koko "uusi trilogia" lopulta jalkaan itteänsä. Tai no ehkä Solo nousee siihen rinnalle, paska sekin oli. Vanha nuuskahuuli Woody Harrelson ja The Mother of Dragons rikkoivat kaiken immersion, eikä asiaa auttanut sekään, ett kyllähän Han Solo on Harrison Ford ja sama toisin päin eikä mikään nuori juippi toimi siinä roolissa, ts. leffan olis pitänyt keskittyä Solon eläkepäiviin ( :D ).

Mutta summa summarum, eiköhän sielä vielä elokuvaformaatissakin ennemmin tai myöhemmin hyvää StaWaa tule tarjolle. Viimeistään sit, kun otetaan kunnon irtiotto tähän Skywalker-saagaan ja siinä pyörineisiin hahmoihin (kuten Mandy on ansiokkaasti tehnyt). On tuo sen verran iso universumi kuitenkin, että luulis jossain kolkassa törmäävään jengiin, joista jonkun sukunimi ei ole Solo, Vader, Skywalker, Palpatine tai Binks.
 
Katsoin Mandaloriania neljä jaksoa. Aloitin katsomaan tietämättä mitään etukäteen, ihan toiveikkain odotuksin.

Jos tämä on parasta, mitä viime vuodet tv-sarjojen osalla tarjoaa, niin voi huh huh. ...on nimittäin ihan todella halvan tuntuista kliseroskaa. Neljäs jakso oli jo sellainen rimanalitus, että ihan pahaa teki katsoa. Tuli mieleen jo joku 90-luvun Xena Warrior Princess, eikä missään nimessä hyvässä mielessä. Kyllähän tämä teknisesti on ihan pätevä, mutta juonikuviot ovat täysin olemattomat ja kässäri ihan ala-arvoisen huonoa.

Onko tämä nyt tosiaan vaan sitä, että vaaleanpunaisten lasien läpi katsotaan roskasarjaa jossa on paljon Star Wars episodi 4-6maisia juttuja niin se onkin yhtäkkiä hyvä, vai mikähän minulta jää taas ymmärtämättä? Saa pistää vaikka noiden neljän ensimmäisen jakson kohdalta spoilereissa esimerkin, kenen näyttely, mikä hahmo, juonijuttu tai kohtaus on tästä tehnyt erityisen hyvän.
 
^ Itellä kans kutosjakso parhaillaan menossa, enkä ole kokenut vielä minkäänlaista wou-efektiä. Tulee nämä nyt varmasti kaikki katsottua, mutta odotin tältä paljon enemmän. Toivottavasti meno tästä vielä paranee.

Mielestäni ei ole yltänyt vielä edes Episodien VII-IX-tasolle.
 
juonikuviot ovat täysin olemattomat
Joka oli nimenomaan sarjan vahvuuksia itelle, se on vaan sellanen kevyt feelgood-sarja.

Mutta ei kaikkia voi miellyttää.
 
Kyllä tuota Mandaloriania ihan katsoi, ja onhan se hyvin tehty. Hahmot ja tarina saavat tilaa hengittää paljon paremmin kuin elokuvissa. Ei silti jäänyt himoja katsoa muutamaa jaksoa pidemmälle, eivätkä oheistuotteistus ja söpö Yoda riitä koukuiksi. Tätä ei pidä ottaa suurena kritiikkinä Mandaloriania kohtaan, sillä en ylipäänsä jaksa katsoa televisiosarjoja.

Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu ovat hyviä elokuvia :) Tykkään paljon Luken hahmonkehityksestä epäonnistumisen kautta. Vihalle ei pidä antaa periksi!
 
Puhelimesta kaikkea turhaa paskaa poistellessa ja selaillessa tuli vastaan kaks hauskaa rekisteribongausta. OBI-1 tarvis vielä tulla vastaan.

IMG_-5vg2j1.jpg
FB_IMG_1610826534625__01.jpg
 


Dark Forces II: Jedi Knight oli eka tuotos, jonka parissa pääsin oikeasti uppoutumaan Star Warsin maailmaan. Ennen tätä sitä oli lähinnä vain nähnyt klippejä/kuvia ja kuullut, että miten hienoja elokuvia ne oli. Ja kyllähän tuo Jedi Knight toimi nuorelle pojalle: Aidot näyttelijät ja John Williamsin musiikit! Aivan, kuin olisi elokuvan nähnyt!

Jedi Outcast oli kai sitten parempi peli, mutta minua harmitti, ettei ollut enää FMV cutscenet. :( Että siinä mielessä se oli huonompi peli.

Kyllä se alkuperänen trilogia sitten päräytti, kun sen lopulta näki. Ja prequel oli tarpeeksi viihdyttävä, silloin kun sen julkaisuvuosina kävi teatterissa katsomassa.

Tää uusin trilogia ei kyllä toiminut enää yhtään. Ekan jälkeen oli toiveikkaana, että kai tämä vielä tästä lähtee. Toisen jälkeen teatterista ulos kävellessä sitä vaan ajatteli, että tämäkin oli täysin yhdentekevä tuotos, ja että en aio mennä katsomaan trilogian päätöstä leffateatterissa. Enkä mennyt. Katsoin sen lopulta tuossa pari kuukautta sitten Disney+:sta, eikä siitä jäänyt mitään mieleen. Spin-offitkaan ei kiinnosta; Rogue One jäi kesken ekan puolen tunnin kohdalla.
 
Itellä oli Rogue One myös melkoista taistelua, ei se vaan oikein jaksanut kiinnostaa, mutta katoin sen loppuun kumminkin. No ehkä se loppu siinä oli sitten pieni palkinto kun jaksoi sinne asti, siitä viimeisestä ~5-10min tykkäsin.

Ei vaan yksinkertaisesti ole sen alkuperäisen trilogian voittanutta. Episodi III menettelee.
 
Oli kyllä jännä miten menetin uskoni aivan täysin koko meininkiin noiden leffojen takia, mutta sitten tuli Jon Favreau Mandalorianeineen ja pelasti koko paskeen.
Annoin tämän kommentin perusteella sarjalle mahdollisuuden ja kyllähän tuo ihan mukiinmenevää rymistelyä oli. Naiselta tuli kommenttia, että mukava välillä kattoa jotain kevyttä sarjaa. Xena ja vastaavat tuli täälläkin mieleen. Koko sarja tuntui yhdeltä videopeliltä armor upgradeineen ja tehtävärakenteineen että ihmettelen suuresti, ellei tästä ole semmoista tekeillä.

Että vähän sulatti sarja omaakin kyynisyyttä tätä franchiseä kohtaan.
 
Takaisin
Ylös Bottom