Sodat ja konfliktit (Ukrainan sota)

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
11951

Maine:

Päivän polttava puheenaihe on Itä-Ukrainan sota ja Venäjän joukkojen siirtyminen konfliktialueelle. Tilanne tulee todennäköisesti jatkumaan pitkään ja sen sijaan että keskustelu pirstaloituu pitkin boardia, voidaan Päivän aiheena 22.2.2022 alkanutta keskustelua Ukrainan sodasta ja sodankäynnistä yleiselläkin tasolla jatkaa tässä topicissa.

-Zilveri-

-------------------------------------------------------------------------------------------

Päivän aihe (tiistai): Ukrainan sota

Noniin, tervetuloa 2020-luvulle ja pandemian runtelemaan Eurooppaan, maanosaan jossa alkoi tänään sota. Euroopassa. Vain koska itärajan takana olevan valtion johtajat ovat täysiä vi*** kus***** jne. Faktoja: 1) Ukrainan separatistialueiden (Donbass & Luhansk) tunnustaminen on venäjältä kansainvälisten sopimusten törkeä rikkomus, se on Ukrainan itsemääräämisoikeuden törkeä rikkomus. 2) venäläisten joukkojen siirtyminen näille alueille on sotatoimi ja rikos.

Kertokaahan ihmeessä mitä tuumailette asiasta.

Tässä muutamia mietteitä maailmalta aiheen tiimoilta:













 
Tässä oli teksti, jonka jätin julkaisematta liian rasistisena.

Varmasti todella tuhoisaa käyttää sitä sanaa. Jokuhan voi pahoittaa mielensä jos kutsuu näitä suvereenin valtion viattomien kansalaisten kimppuun täysin perusteetta hyökkääviä psykopaatteja sillä sanalla. Montakohan tuhatta ihmistä tässä vielä menettää henkensä näiden r-sanojen takia.
 
Kohtalon pyörät pyörivät kohti väistämätöntä, Venäjän ns. todelliset sotatoimet Ukrainassa ovat olleet vain ajan kysymys, ottaen huomioon epäilyt Venäjän Itä-Ukrainan separatisteille antamasta sotilaallisesta tuesta.
 
Hyvä aihe josta kiinnostaisikin kuulla ihmisten ajatuksia.

Itse vasta kolmen vuosikymmenen halki eläneenä olen jokaisella niistä saanut nähdä suurvaltapolitiikan ja etnisten ristiriitojen kärjistyvät sodaksi jossain päin Eurooppaa. Näinkö ollen olisin ollut enempi yllättynyt siitä, jos 20-luku olisi ollut rauhallisempi.
Ehkä Kylmän sodan loppua veikattiin vähän liian ajoissa, kun jo välittömästi rautaesiripun romahdettua nähtiin ysärin Balkanilla Euroopan verisin sota sitten Toisen maailmansodan.
Eikä 00- ja 10-luvut Georgiassa ja Ukrainassa oikein mistään professori Fukushiman historian lopusta ja Chamberlainin rauhasta elinajaksemme kielineet. Vaikkeivat yhtä verisiksi käyneetkään kuin Jugoslaviassa, niin yhtä lailla loivat arvaamattomuutta suurvaltojen alati enempi jälleen uusiksi jäätyviin väleihin, jota viitekehystä vasten nykyinen paheva tilanne Ukrainan rintamalla oli nähtävissä jo kaukaa.

Loputtomat sodat ja hirmuteot ovat aika ihmiskunnan vakiotila olleet historiassa ja en usko sitä päivää itsekkään näkeväni, että annettais kaikki vaan asioitten olla ja eleltäs rauhassa. Valitettavasti. Eipä tämän toteaminen minkään vähättelyä ole.
Toivottavasti oman maamme johto osaa tehdä oikeita päätöksiä jotta itse välttäisimme pahimman, mitä ne päätökset sitten ovatkaan. Itse en noita päätöksiä osaisi tehdä.
 
Toivottavasti oman maamme johto osaa tehdä oikeita päätöksiä jotta itse välttäisimme pahimman, mitä ne päätökset sitten ovatkaan. Itse en noita päätöksiä osaisi tehdä.

Mitä tahansa nyt tehdäänkin, niin venäjä on monta askelta edellä. NATO-jäsenyys on mennyttä. Meidän toivo lienee pitkälti siinä, että Kremlissä kunnioitetaan nipin napin riittävästi meidän puolustuskykyä, jotta katsovat Suomen suvereniteetin minkäänmuotoisen loukkaamisen liian epäedulliseksi. Meillä on kyky tehdä esimerkiksi maan miehittäminen aivan äärettömän vittumaiseksi ja kalliiksi tehtäväksi. Mitään laajamittaista yhtenäistä rintamaa ei tietenkään enää muodostuisi, vaan siirryttäisiin puuduttavaan sissisodankäyntiin, pieniä ryhmittymiä pitkin Suomea tekemässä mahdollisimman paljon tuhoa miehittäjien kalustoon ja miehistöön. Eihän Suomi tietenkään mahtaisi mitään jos meitä vastaan käytettäisiin sitä raskainta aseistusta joka näiden työkalupakista löytyy, mutta onhan siellä toki muutakin. Olisiko sekään sitten lopulta heidän omaksi eduksikaan. Ei nämä helppoja asioita kyllä ole.
 
^Suomea suojaa pohjoismaiset, vakiintuneet kansainvälisesti uskottaviksi mitatut instituutiot, vakaat sekä tasa-arvoiset yhteiskunnalliset olot ja tosiaan uskottava puolustus, niin että täysmittasessa sodassa voittokin Venäjälle maistuisi yhtä kirpeältä kuin tappio. Mutta jonku yksittäisen saaren kaappaaminen Itämerellä kuulostaa hyvinki realistiselta toimelta mitä Venäjä vois tehä Kaliningradin aseman turvaamiseksi ja spekulatiivisen Nato-hakemuksen jäädyttämiseksi. Ellei sitten EU-jäsenyys pelota Venäjää jo tarpeeksi.

Noita ex -Neuvostoliiton heikkojen instituutioiden korruptiomaita taas on helppo Venäjän soluttaa ja mädättää sisältä jo rauhan aikanakin, ja tosiaan ku uskottavaa puolustusta ei heillä ole. Se on täysin toinen konteksti.
Mutta siltikin ylenpalttinen "ei nämä koske meitä, me ollaan erityisiä"-toiveajattelu on eräänlaista kansallista kollektiivis- narsismia toiseen suuntaan, jos nyt hysteriaankaan ei ole syytä. Toivottavasti johtajamme tekevät kaikkensa turvallisuustilanteen säilyttämiseksi, joko panostamalla lisää omaan armeijaamme, tai tiivistämällä liittolaisuussuhteita, tai luomalla uusia. Joku noista tai sitte kaikki vaihtoehdot, mitenkä asiat näkevätkään.
 
Juoksuhaudoissa tavataan!

Tai no täälläkin aika moni on jo maininnu lähtevänsä maanpakoon jos sota syttyy, mutta kyllä me varmaan joku retrosissijoukko saadaan pystyyn, odotettavissa oleva elinikä 10min, press f to pay respects

Mutta itse aiheeseen, katellaan mitä tapahtuu, isommat rähinät tuntuu aina kaukaisilta koska niissä ei nykyaikana ole oikein voittajaa
 
Juoksuhaudoissa tavataan!

Tai no täälläkin aika moni on jo maininnu lähtevänsä maanpakoon jos sota syttyy, mutta kyllä me varmaan joku retrosissijoukko saadaan pystyyn, odotettavissa oleva elinikä 10min, press f to pay respects

Mutta itse aiheeseen, katellaan mitä tapahtuu, isommat rähinät tuntuu aina kaukaisilta koska niissä ei nykyaikana ole oikein voittajaa
Mäkään en usko että ydinaseilla käytävää maailmansotaa ikinä tulee, mutta eiköhän näitä Indokiinan, Jugoslavian ja Syyrian sotien mittakaavan rähinöitä missä anyways satoja tuhansia tai jopa miljoonia kuolee ja suurvallat tukee eri osapuolia aseellisesti ja taloudellisesti ottaen näin epäsuorasti toisistaan mittaa ja harjoittaakseen salakavalaa sijaissotijoitten kautta käytävää imperialismia. Myös omia joukkojaan lähettävät välillä jollekkin puolelle kunnes aika ajoin saavat liian pahasti turpiinsa.

Myös Ukrainassa on proxy-sodan elementtejä ollu vahvasti. Länsi ja varsinkin Itä-Euroopan aiemmin Venäjän alistamat maat, kuten Puola, tukevat Kiovan hallitusta ja Venäjä taas separatisteja. Toivotaan ettei kärjisty sentään niin veriseksi kuin edellä mainitut sodat, vaikka 14 000 kylläki jo kuollut tässä kohta jo 10 vuoden ajan kestäneessä rähinässä. Edit: Nythän on kahdeksas sotavuosi ukrainalaisilla.
 
Kertokaahan ihmeessä mitä tuumailette asiasta.

Ei Venäjää imperiumina.

Ei Yhdysvaltoja imperiumina.

Ei Kiinaa imperiumina.

Kaikki myötätunto ja rakkaus ihmisille Ukrainan alueella riippumatta siitä mille puolelle sattuu joutumaan.
 
Seison Ukrainan kansan kanssa. Слава Україні! Героям слава!
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä vituttaa ja on kyllä pahinta persuilua tuo, että kun venäjä uhittelee / hyökkää johkin niin sitten ollaan "NO MITES NATO?!". Saan syövän noista. Ei tietenkään mikään sotilasliitto ole vilpittömän hyvä ja sielläkin omaa propagandaa tehdään, mutta ei ei ne Putinin sekoiluista ole vastuussa ja kyllä kahdesta pahasta se Venäjä pahempi. Ei Nato suvereeneille valtioille ole uhittelemassa tai valtaamassa tässä. Lisäksi se peruste että Venäjä pitää rajoistaan huolta, mutta Venäjälle ei kuulu miten suvereenit naapurimaat puolustuksen hoitaa.
 
Veikkaan että tämä menee kuten Krimin kanssa.
Venäjä ottaa siivunsa ja muut ihmettelee vierestä.
Sitten jotkut höpöhöpö-pakotteet päälle, mitkä ei venäjälle merkkaa juuri mitään.
Samaan aikaan euroopan maita jotka riippuvaisia venäjältä tulevaata energiasta/kaasusta.

Ja mitä tulee noihin pakotteisiin, niin johan vuosia on monet puhuneet että ne pakotteet pitäisi kohdistaa Putinin sisäpiiriin eikä itse venäjään.
Kun Putinin tukijat kärsii, niin se sitten tuntuu Putessakin.
 
Sitten jotkut höpöhöpö-pakotteet päälle, mitkä ei venäjälle merkkaa juuri mitään.
Samaan aikaan euroopan maita jotka riippuvaisia venäjältä tulevaata energiasta/kaasusta.
Krimiin liittyvissä pakotteissa Venäjän itsensä laittamat vastapakotteet vaikutti tavallisiin venäläisiin vielä enemmän kuin EU:n Venäjälle asettamat pakotteet. Venäjän ideahan se maitotuotteiden ynnä muiden tuontikielto oli. Oli venäläisten elintarvikkeiden tämän hetkisestä laadusta mitä mieltä hyvänsä, niin fakta on, että kotimainen tuotanto on lisääntynyt paljon tuontirajoitusten aikana, eikä esimerkiksi suomalainen meijeriteollisuus tule välttämättä saamaan enää koskaan samanlaista jalansijaa näiltä markkinoilta kuin ennen pakotteita.

En edes muista enää, että mitkä ne EU:n määräämät pakotteet Krimiin liityen oli muuta kuin, että sellaisten firmojen kanssa ei tehdä kauppaa, jotka toimii vallatulla Krimillä. Krimillä onkin nyt sitten liuta "piraattifirmoja" aina "Krimin postista" lähtien. Logo täysin identtinen Venäjän postin kanssa, mutta nimi eri.
 
Krimiin liittyvissä pakotteissa Venäjän itsensä laittamat vastapakotteet vaikutti tavallisiin venäläisiin vielä enemmän kuin EU:n Venäjälle asettamat pakotteet.

Ei siellä taideta kauheasti tavallisista venäläisistä välittääkään, eliitin edut ja Putinin vallanhimo/psykoosit jostain tsaarien aikaisesta valtakunnasta on ne keskeiset vaikuttimet. Haluan korostaa että kaikki kritiikki jota esitän kohdistuu vain venäjän johtoon, ei kansaan.
 
Takaisin
Ylös Bottom