Shenmue - real life elämää

Vaeltajamarsu

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4359

Maine:

Shenmue-peleissä seuraamme Japanin Niilon eli Ryo Hazukin realistisesti kuvattua arkielämää. Käydään lenkillä, kaupassa, baareissa, ravintoloissa, arcadeluolassa, treenataan karatea ja keräillään lelufiguureita. Myös töihin tässä kuulemma mennään, vaan sinne asti en ole pelannut, tai sitten se oli joku valinta jonka missasin. Kaikki on huippurealistisesti simuloitua. PS1-ajan perunapäitä ei tarvitse enää katsella, vaan hahmojen kasvot ovat yksityiskohtaiset, ja jokaisella NPC:llä on persoonalliset kasvonpiirteet. Ympäristö on niin yksityiskohtainen ja interaktiivinen, että tunnet oikeasti aikamatkustaneesi 80-luvun Japaniin.

On pelissä huonojakin puolia, kuten QTE:t ja sysipaskat kontrollit joihinkin tilanteisiin, mutta niistä ei jaksa nillittää, kun tuijottelee satamassa kaihoisasti merelle. Sää on joulukuisessa Osakassa samanlaista kuin nyt Suomessa, välillä sataa hennosti lunta ja sitten taas vettä. Tämä kaikki on vasta alkua suuremmalle, seitsemän peliä (Edit: korjaus, 4-5 peliä) käsittäväksi kaavaillulle massiiviselle seikkailulle. Budjetti on jo kahden ekan pelin kanssa noussut tähtitieteelliseksi, mutta onneksi huippumenestyvällä Dreamcast-konsolilla galaxit räjäyttävällä Segalla on jatkossakin varaa pumpata näihin rahaa loputtomiin.

(Joopa joo, ja mä pelaan nää nykyään mieluummin PS4:llä että on audio japaniksi)

He shall appear from a far eastern land across the sea,
A young man who has yet to know his potential,
This potential is a power that could either destroy him or realize his will,
His courage shall determine his fate,
The path he must traverse, fraught with adversity, I await whilst praying,
For this destiny predetermined since ancient times,
A pitch black night unfolds with the morning star as its only light,
And thus the saga… Begins…

Edit: Hullu määrä typoja korjattu viestistä, kun kirjoittelin eka kännykällä hutaisten, ja painoin viestin vahingossa tulemaan ennenkuin ehdin oikolukea.
 

Liitetiedostot

tumblr_m3rw009tpW1qzj5ggo1_1280.jpg
Viimeksi muokattu:
Joku täällä hehkutti näitä joskus ja remasterit meni heti ostoslistalle kun ne julkistettiin. Vielä on kuitenkin jäänyt hommaamatta mutta jossain vaiheessa sitten.
 
Takaisin
Ylös Bottom