Sauna

Kuinka usein saunot?

 • Kerran viikossa

  Äänet: 22 29.3%
 • Muutaman kerran viikossa

  Äänet: 18 24.0%
 • Lähes joka päivä

  Äänet: 5 6.7%
 • Joka päivä

  Äänet: 0 0.0%
 • Vain jouluisin ja/tai juhannuksena

  Äänet: 3 4.0%
 • En sauno koskaan ja poistan nyt tunnukseni tältä boardilta

  Äänet: 1 1.3%
 • Kuolin saunaan vuonna 2016

  Äänet: 6 8.0%
 • Muutaman kerran kuukaudessa

  Äänet: 7 9.3%
 • Aina silloin tällöin

  Äänet: 13 17.3%

 • Äänestäjiä yhteensä
  75

Arto4000

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3718

Maine:

Paras paikka maailmassa on tietysti sauna. Siellä mieli lepää, sairaudet paranee ja kaikki ovat tasa-arvoisia. Saunominen on aina pyhä rituaali ja sen lämmittäminen ylin mahdollinen kunniatehtävä.

Tällä hetkellä omistan kaksi saunaa. Sisäsauna, jossa on sähkökiuas ja ulkosauna perinteisesti puukiukaalla. Pyrin saunomaan mahdollisuuksien mukaan päivittäin. Tulin juuri saunasta ja oli taas mukavat löylyt.

Sauna pääsi juuri Unescon kulttuuriperinnön luetteloonkin: https://yle.fi/uutiset/3-11700593
 
Kuolin saunaan vuonna 2016. Se oli hyvä kuolema se.

Toisaalta purin juuri sähkösaunani pois ja odottelen, että saisin jostain inspiraation rakentaa puusaunan pihalle. Tässä tapauksessa inspiraatio toimii synonyyminä rahalle.
 
Keskiarvona muutaman kerran viikossa tulee saunottua.

Saunoisin vaikka joka päivä, jos olis mahdollista.

Sähkösauna on käytössä

Kuolin myös saunaan 2016.
 
Saunottua tulee lähinnä vain vanhempien luona käydessä. Eli tätä nykyä ehkä 4-6 kertaa vuodessa. Muutoin saunoisin varmastikin kerran-pari viikossa.

Jaah no tulee tuohon määrään saunakäyntejä lisää aina kun mennään eukon vanhempien luo. Siellä tulee käytyä pari kertaa viikossa saunassa (ja siellä ollaan aina viikko tai pari, kerran tai kaksi vuodessa). Ja lomareissuilla jos on hotellia tai mökkiä tms vuokrattuna, niin jos huoneeseen sisältyy sauna, niin yleensä käyn kyllä.

Tähän nähden pollivastaukseni on sitten tuo juhannuksena ja jouluna, koska välimaaston valintaakaan ei löydy.
 
Saunon 1-2 kertaa viikossa. Talossa on sähkösauna, mikä on iso miinus, mutta haaveissa on kyhätä pihamaalle puukiukainen tynnyrisauna.

Saunassa on pakko olla mukana vähintään yksi saunakalja. Olenkin ottanut tavaksi pitää jääkaapissa muutamaa vähän erikoisempaa olutta, niin saa sieltä aina napata jonkun mukaan lauteille.

Myös yksi Failcabinin kohokohdista on vuodesta toiseen saunominen, jota ehditään yleensä harrastaa moneen otteeseen sen parin päivän aikana.

Vaimon suvulla on myös mökki järven rannassa, jossa on oikein erityisen hieno hirsisauna. Ai että sauminen on ihanaa.

Kuolin saunaan vuonna 2016, mutta alan pikku hiljaa päästä asian yli.
 
En käy viikottain, mutta ehkä noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Minkä vaihtoehdon valitsen ?

Pitäisi kyllä käydä useammin. Sauna on kyl iso nautinto.
 
Muutaman kerran vuodessa porukoilla tai mummon luona, koska opiskelen suuren osan ajasta Oulussa, jolloin ei oo saunomismahdollisuutta.
 
Viimeksi tainnut käydä saunassa joskus vuonna 2014. Ei ole hirveesti saunomismahdollisuutta, toisaalta oma nukkumisrytmi tartteis sellaseen muutenkin melkeinpä omakotitalon.
 
Saunassa luetaan lehtiä, eikä kuunnella musiikkia.
 
Vastasin silloin tällöin. Nykykämpässä ei ole edes saunaa. Taisin viimeeks käydä saunassa pikaisesti Failcabinilla
 
Kuolin saunaan 2016. Sen jälkeen olen sanonut vaihtelevasti. Silloin enemmän, kun oli omassa kämpässä sauna. Nyt saunon aika harvoin.
 
Just kesällä tein väliseinän omaan saunaan niin nht on vähän inhimillisempi saunoa kun lämpö ei karkaa heti ohi ja ei oo mukavaa pestä itteää 80-90 asteisessa huoneessa. Tästä tein kanssa videon ja pitänee varmaa kirjptella tonne Jarskimon Talo thriidii enemmän

 
Sauna lämpiää 2-3 kertaa viikossa ja nyt viime aikoina innostunu padassakin lämmittää vettä viikonloppusin ku ei mikään kiire ole, ennemmin aina vaan jos vieraita
 
Kuuluuko teillä muuten joulusauna jouluperinteisiin?

Jouluaatto on itsellä ainoa päivä, jolloin käyn saunassa jo puolenpäivän aikaan. Ollut tapana jo ihan lapsesta saakka, en edes oikein tiedä mistä juontaa juurensa. Joulusaunasta ruokapöytään ja sitten lahjojen kimppuun.

Ah, huomenna joulusaunaan. :love:
 
Takaisin
Ylös Bottom