Saturn

electro_man

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1003

Maine:

Mulla on Saturniin itellä JAMMA palikka, niin oon Donpachia ja DoDonpachia testaillut tuolla tatessa olevalla Blast Cityllä! Ei oo aitoja lankkuja tullut testattua (että vois vertailla puristeille), mutta hyvin noitakin kyllä pelas.
Tää olikin kiinnostava tieto, että Saturnista saa viriteltyä arcadekoneen tuollaisella palikalla. Täytyypä laittaa korvan taakse! Ajatuksena on ollut kyllä hommata kabinetti, kunhan vaan neliöitä sais ensiksi hieman lisää.

DoDonPachi on kyllä upea peli, ei voi kuin ylistää. Grafiikat, musiikit, pomot, taustat, scoraussysteemi, etc. etc... Ymmärsin, että Caven porukalla oli DonPachin rahallisen menestyksen myötä vähän tavallista enemmän aikaa hinkata peliä, mikä kyllä näkyy. Muutenkin peli on sellainen täydellinen "vanha meets uusi" -vertical shootterien rajapyykki. Avaruusaluksia, tankkeja, mechoja, pikseligrafiikkaa, reippaasti luoteja ja räjähdyksiä - muttei liikaa! Jotain DDP Daifukkatsua pelatessa tulee vähän sellainen tunne, että jossain kohtaa mentiin vähän överiksi näissä maniac-jutuissa. DDP:ssä sen sijaan kaikkea on just sopivasti, eikä peli vaadi mitään yli-inhimillisiä refleksejä. Näin se vaan on! :D;)
 

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3517

Maine:

Tämä on kyllä ihan toimiva systeemi, mikäli kärsivällisyyttä vaan riittää. Onneksi ei ole tarvetta itselläkään hommata kaikkia kiinnostavia pelejä kerralla + osa harrastuksen viehätystä on juurikin tuo nettikauppojen/-alustojen pläräily mielekkäiden kauppojen toivossa. Saturnin kanssa pitää vaan selvästi olla aimo annos realismia siinä, mitä voi odottaa hintojen suhteen...

Yks mikä tullut kanssa tajuttua ni kun Saturnilla on se todella iso hintaero niiden yleisesti halutuimpien ja sitten ei niin isomman joukon haluamien pelien välillä, niin sellainen ajattelu että keskittyis siihen että mistä ja miten hommaisi ne hinnakkaammat pelit ei oikein toimi ellei sitten olis ihan älytöntä määrää laittaa kokoajan. Sen sijaan sitä ei niin hinnakasta tarjontaa kun kaivelee niin sieltä voi löytyä yllätyksiäkin, ja niihin arvokkaampiin voi taas suhtautua vähän enemmän silleen että joku niistä tai osa niistä voi tulla vastaan.

En tarkoita tällä yhtään mitään muuta kuin verrata tilanteeseen jossa joskus joku on onnekkaampi joskus joku toinen, eli se on vähän kuin Afrikan Tähden pelaamista ja sen ne rubiinit, eli on pieni mahis että sellainen sattuisi just omalle kohdalle, ja siitä sit voi olla tyytyväinen että hei nyt löytykin tämmönen. Mut useimmiten joku muu viekin ne, mutta mitä pidempään pelaa niin sitä isompi mahdollisuus että jokin sieltä tulee vielä kohdalle.

Tarkoitan siis että kun tavallaan kaikki haluaa ne tietyt pelit, ja kaikki on niiden tiettyjen pelien perässä, mutta sitten jos koko laitteeseen suhtautuu vähän silleen että se etsiminen ja löytäminen ja se että löytyy joku ei niin haluttu peli ihan yllätyksenä, joka sitten paljastuukin ihan kiinnostavaks, niin koko hommasta saa ehkä paljon enemmän irti kuin sillä että lähtis vaan tiettyyn lopputulokseen keskittyen etsimään vain jotain tiettyjä.
 

electro_man

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1003

Maine:

Hyvää pohdiskelua 👆

Mitä nyt muutaman viikon ajan tässä seuraillut, niin Saturnin kohdalla tuntuu olevan aika paljonkin tuollaista arvopelien jalustalle nostamista (mitä kyllä näkyy muidenkin alustojen kohdalla, eipä siinä). Mulla ei ole esimerkiksi hajuakaan siitä, minkälainen RPG joku Panzer Dragoon Saga pelillisesti on, mutta sitäkin enemmän olen törmännyt mainintoihin sen vaikutuksesta lompakon hyvinvointiin. Huojentavaa sinänsä, että toisaalta myös SS:lle tuntuisi löytyvän aivan kelpo kamaa myös sieltä parin-kolmen kympin hintaluokasta - jotain löytyy jo hyllystä - ja lisää löytyisi varmaan paljon enemmänkin, kunhan ottaisi asiaksi kaivella vähän syvemmältä.

Mitä noihin vähän arvokkaampiin tulee, niin RSG oli itselle sellainen, mitä oli ollut tarvetta päästä pelaamaan jo pidemmän aikaa, ja joka muodostui siten ns. pakko-ostokseksi. Pelin hankinnan jälkeen ei olekaan tullut sitten mitään mielijohdeita lähteä vuoraamaan hyllyä kovan pyynnin tavaralla (Batsugun tänne kyllä kiitos), vaan jään ihan mielelläni odottelemaan seuraavaa mielenhäiriötä perkaamalla muuta tarjontaa ensin. Eli vaikka joku Hyper Duel näyttääkin aika kivalta peliltä, niin $575 CIB-keskihinta pistää lähinnä mietityttämään - lähinnä siis sitä, kuinka monta hyvää peliä tuollakin summalla saisi hyllyyn.

Jännä sinänsä, että oikeastaan vasta ihan äskettäin on tullut panneeksi merkille sen, että (mahdollisesti muitakin ihmisiä) kiinnostavia pelejä saa melkein tehokkaammin korjattua haltuun, kun on useampi konsoli, joille sitä pelikirjastoa samanaikaisesti kartuttaa. Keräilijähommat tietty erikseen, mutta ainakin tällaiselle pääasialliselle pelaaja-tyypin ihmiselle tällainen verkkaisempi tahti tuntuu toimivan aika hyvin, eikä se pelaus-backlogiakaan pääse kertymään ihan holtittoman kokoiseksi. Samalla niitä rubiineja/topaaseja (noh, hevosenkenkiä ainakin) saattaa osua kohdalle paremmin, kun on tuon mainitun aika ulottuvuuden lisäksi muutenkin vähän leveämpi skaala käytössä (vs. yksi alusta ja kourallinen pelejä, joiden listauksia havahtuu tuijottelevansa viikosta toiseen).

Menipäs aika reippaasti sivuraiteen kautta, mutta tosiaan: edelleen saa tarjota suosituksia, jos tulee jotain potentiaalisia kauppapaikkoja mieleen :unsure:

1634841525189.png
 

electro_man

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1003

Maine:

20211113_155837.jpg

Tämmöiset tuli käytyä äsken postista poimimassa. Täytyypä laitella vielä lisää kommenttia siinä vaiheessa, kun on ehtinyt perehtymään sisältöön paremmin.

Toi Soukyugurentai on siinä mielessä näppärä tapaus, että kyseessä on ST-V:lle tehty "vertizontal" -> ei tarvitse ruveta telkkaria kääntämään.

Tällä kertaa molemmat ilman "lippulappusia", eli registration- ja spinecardit puuttuu.
 

Dartagnan

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
183

Maine:

Muistan kun kaverini sai Saturnin joululahjaksi joskus -96 tai -97. Ihan uuden uutukainen oli kuitenkin silloin. Virtua Fighteria sillä tuli varmaan eniten pelattua. Taisi olla myös yksi ensimmäisiä konsoleita mitä mainostettiin silloin että sillä pääsee myös nettiin. Jollain merkillisellä modeemikikkailulla sen varmaan saikin, mutta maksoi maltaita ja käyttömaksut olivat minuuttikohtaisia vielä siihen aikaan. Ja hiton kallista lystiä.

Itselleni jäi koko konsoli muuten melko vieraaksi. Kerran tosin lähdin jo Game Houseen rahat taskussa siinä vaiheessa kun konsolia myytiin jo muutamalla satasella ihan 90 -luvun loppupuolella. Sen hintahan putosi tosi nopeasti kun PS1 tuli markkinoille ja Saturn jäi siinä hommassa ihan alakynteen. Varmaan myös sen takia koska isot pelitalot keskittyivät Sonyyn joka myi kuin häkä.
Kaverinikin vaihtoi melko pian oman Saturninsa PS1 konsoliin.
Jostain syystä en silloin kuitenkaan Saturnia vielä ostanut, vaan kului vielä muutama vuosi ennen kuin pääsin sen omistajaksi.

Tässä vaiheessa niitä sai jo ihan puoli ilmaisiksi, elettiin vuotta 2003. Muistaakseni Puhelin Palsta lehden kautta tein sitten kaupat. Mukaan tuli yksi ohjain, scart kaapeli ja kasa pelejä, mm. Nights into the Dreams, Sega Rally, Daytona USA, Virtua fighter ja pari jotain muuta.
Ostin konsolin silloin lähinnä mielenkiinnosta ja osittain myös sen halvan hinnan takia.
Muita pelejä ostin siihen sitten sen jälkeen. Sonic Jam oli osittain turha hankinta koska sisältää vain ne samat MD Sonicit ja sen yhden turhan 3D fiilistelykentän. Fighting Vipers oli ihan jepa ostos mitä tuli yksin ja kavereidenkin kanssa pelailtua. Last Bronx on myös ihan ok mätkintäpeli. Kummatkin olen onnistunut silloin vielä ostamaan ihan käyttämättöminä.
Paras ostos mitä olenkin eniten sillä pelannut on ehdottomasti Resident Evil 1. Se minulla löytyy orkkiksena japsiversionakin. Hieno peli jonka jaksaa aina pelata uudestaan läpi. Pitkään minulla olikin Saturni oikeastaan vain Ressan takia kytkettynä;-)


Tätä Fighting Vipersia on tullut pelattua enemmän kuin Virtua Fighteria. Jostain syystä tykkään tästä enemmän.


Melko samantapainen mutta ehkä aavistuksen hiotumpi kaikin puolin. Tykkään.


Ostin melko pian konsolin hankittua tämän pelin kaveriltani ja se koukuttikin sitten pitkäksi aikaa. Jossain vaiheessa piti hankkia siitä vielä toi japsiversio ja Action replay huijauspalikka jolla pystyy pelaamaan näitä importtipelejä. Palikkaan saa myös tallennettua tärkeimmät pelit. Muutenhan Saturnin tallennukset ovat vain paristovarmennuksen takana ja sitten kun paristo loppuu niin bye bye seivit!


Vähän erikoisempi alkuperäinen lisävaruste joka tulee konsolin sisällä olevaan liittimeen. Tämän avulla voi katsoa kutakuinkin VHS tasoisia Video CD elokuvia. On sillä muutama imutettu "alan elokuva" tullut silloin aikanaan katsottua kun polttavat DVD asemat eivät olleet vielä ihan niin yleisiä.


Tulee tuonne takaluukun sisälle, samaan paikkaan jossa on se muistiparisto.

Mielestäni isoin puute tälle konsolille oli se että siltä tosiaan puuttui se "kärkipeli" jolla sitä olisi markkinoitu ja myyty. Vaikka sitten ihan uusi Sonic peli tai jokin muu, jota ei olisi ollut millään muulla konsolilla. Kolikkopelikäännökset Sega Rally ja Daytona USA ehkä tunnetuimmat ja sitten se Virtua Fighter mutta muuten konsoli on ollut jollain tapaa alusta lähtien tuuliajolla. 3D pelit ovat paljon kehnompia niin pelattavuudeltaan kuin näyttävyydeltäänkin jos vertaa vaikka kuinka hienoja pelejä PS1 oli parhaimmillaan. Ja nimenomaan 3D oli siihen aikaan se juttu.
Hyviksi todettuja pelejä saa vinkata, niin 2D kuin 3D.
 

retrosetä

NES-Retro Novice
Viestit
38

Maine:

ReSaturn PSU -virtalähde Sega Saturnille tuli ostettua.
Miksi?

Kun aikoinaan ostin Saturnin, niin huomasin, että alkuperäisen virtalähteen tilalle oli vaihdettu jonkinlainen Pico PSU / SaturnPSU -virtalähde. Kone on toiminut lähes moitteettomasti, mutta joissain peleissä on ollut havaittavasti lievää pätkimistä ja äänen katkeilemista. Aihetta tarkemmin tutkittua, tulin siihen johtopäätökseen, että virtalähde lähtee vaihtoon.

Virtalähteistä mitään tietämättömänä, päätin olla ottamatta riskejä ja selvittelin, että onko oikeasti luotettavia, uusia Saturnin virtalähteitä markkinoilla. (Alkuperäisen virtalähteen konkkailu olisi tietysti ollut hyväkin vaihtoehto, jos minulla olisi sellainen ollut.)

Kaksi skenen kehumaa ratkaisua tuli vastaan.
- Mobius Power Strip
-
ReSaturn PSU

ReSaturn PSU oli helppo valinta, koska oli niin kehuttu (ja puolet halvempi) ja Mobius on ollut kauan loppuunmyyty, eikä uudesta erästä ole tietoa. ReSaturn taisi tulla Skotlannista ja tulleineen noin 50€.

ReSaturn PSU on toiminut tosi hyvin, pelit ei enää pätki, eikä rätise. Toimii kaikissa Saturn-malleissa ja asennus on simppeli plug 'n pray -tyylisesti. Jumppereilla tarvittaessa säädöt. Powerissa taisi olla myös lisävirtaliitäntä, jos jostain syystä sellaiselle tarvetta (esim. MODE tjms.).

Tää nyt oli tämmöistä maallikon horinaa. Jos tulee Saturnin powerin kanssa ongelmia ja tarvitset helppoa ja nopeeta korjausta, niin ReSaturn PSU:a voin kyllä suositella.

ReSaturn PSU.png
 

Dartagnan

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
183

Maine:

^Hyvä tietää että tällaisiakin on nykyään olemassa.
Mutta onko Saturnin virtalähteessä jokin tyyppivika tai onko se muuten vain yleisesti herkkä hajoamaan? Itse en ole nimittäin tietoinen kyseisenlaisesta vaivasta lainkaan, ja olen muutenkin pitänyt Saturnia hyvin toimintavarmana ja kestävänä konsolina.
Mikään kovin halpa tuokaan ei ole, ja siksipä suosittelenkin jokaiselle ensin että selvittää pystyykö vanhan virtalähteen kunnostamaan.
Virtalähteissä yleisesti ongelmana ovat olleet elektrolyyttikondensaattorit.
Saattavat näyttää päällepäin vielä ehjiltä, ei ole pullistumia tai vuotoja, mutta mittarilla katsottaessa arvot ovatkin mitä sattuu.
Näissä tapauksissa jos ei ole mittaria käytettävissä niin tyypillisimmin vikaantuneet elkot löytyvät jäähdytyspeltien tai kuumina käyvien komponenttien läheisyydestä. Tilalle kannattaa vaihtaa 105 asteisia elkoja niin kestävät paremmin.
Tämä siis virtalähteistä ihan yleisesti.
 
Viimeksi muokattu:

nassekova

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3956

Maine:

Tuli testattua, ettei vahingossakaan tuolla Samsungin MEGA CONVERTTER:lla toimis myös poltetut pelit (se on Samsungin virallisesti julkistama region-free cart) vaan no such luck :dickhead:


Eli japsit ja varmaan kaikki muutkin regionit toimii mutta poltetusta levystä alkoi vaan soitteleen biisejä. Tilasin sitten reilu-alilta tuollaisen pseudo-saturn kai kortin muutamalla kympillä ja ajelen sillä sitten Mirskulta ostetulla JP Saturnilla tuota kielipatchattyä SOTN:ia kunhan tulee!
 

Lumienkeli

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
305

Maine:

Hieno löytö! Enpä tiennyt tollaisen olemassaolosta. Olisin luullut että siinä oli sama aluekoodi kuin japanilaisessa konsolissa. Toimiiko toi MEGA CONVERTER ainoastaan Samsung Saturnilla?
 

nassekova

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3956

Maine:

Hieno löytö! Enpä tiennyt tollaisen olemassaolosta. Olisin luullut että siinä oli sama aluekoodi kuin japanilaisessa konsolissa. Toimiiko toi MEGA CONVERTER ainoastaan Samsung Saturnilla?

Mulla ei ole kuin JP pelejä aitona ja JP konsoli, niin en voi testata tuota convertteria millään muulla konsolilla, mutta kun ottaa huomioon, että tuossa Samsungin vehkeessä on oma BIOS tai ainakin joku custom piiri joka sitä regionia hoitaa, niin vois kuvitella, että se on sille viritetty. Toki SEGA:han nämä on tehnyt ja Samsung vain julkaissut, joten voihan se olla joku universaalikin region-free kortti, pitäis olla vaikka PAL konsoli millä vois testata noita JP pelejä... :unsure:

Tuosta ei oikeen löydy edes intternezistä tietoa niin pitäsi ite testata :D
 
Ylös Bottom