Saturn

Bitis

NES-Retro Novice
Viestit
10

Maine:

Kerta Dreamcast ketjukin on jo pystyssä niin keskustelkaamme tässä ketjussa hieman unohdetusta, mutta erittäin mielenkiintoisesta Sega Saturnista.

Itsellä meni aikoinaan Saturn kokonaan ohi. Tuli luettua muutama artikkeli mikrobitistä ja nähtyä muutama peli sielä täälä myynnissä, mutta ketään en ikinä tuntenut jolla olisi Saturn ollut. Vasta youtuben myötä tuli oikeastaan tutustuttua pelivalikoimaan ja kiinnostus syntyi hyvinkin äkkiä. Hankintahan venyi luonnollisesti, mutta kirjoitushetkellä on Saturn ollut jo yli kolme vuotta omistuksessa. Näin jälkikäteen hieman harmittaa, että Saturn jäi etenkin täällä kotimaassa pahasti pleikkarin ja n64:n varjoon. Jälkiviisaana, kun voi todeta, että etenkin nousevan auringon maahan jäi paljon hyvää pelattavaa johtuen konsolin huonosta suosiosta lännessä. Pieni kokoelma alkaakin jo olemaan henkilökohtaisia lemppareita mm. Panzer Dragoonit, D, Vampire Savior, DonPachi, House of the Dead ja Virtua Fighter 2. Suurin osa NTSC-J formaatissa halvemman hintatason vuoksi joskin pari peliä löytyy ntsc-u/pal formaatissa kielimuurin takia.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5091

Maine:

Julkaisupäivänä hain innoissaan 2995 markalla Virtua Fighterin kera. Olihan sen kanssa hauskaa jonkin aikaa, mutta kyllä Plege vei sitten lopulta kuin pässiä narussa.

Parastahan tuossa oli itselle että sai Virtua Fighterin ja Daytona USA:n kotiin, sillä niihin tuli kaadettua levoton määrä kolikoita hallissa. Tosin eipä ne nyt ihan 1:1 veroisia olleet, varsinkaan 14” telkkarista.
 
Viimeksi muokattu:

Kaappis

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
658

Maine:

Tää menee kategoriaan "ainiin, tämmönenkin on joskus ollut". Koskaan en ole kyseistä konsolia livenä nähnyt. Itse näpyttelin tuohon aikaan vielä NES:llä ja 486:lla.
 

Lumienkeli

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
58

Maine:

Saturn oli tosi mystinen konsoli 90-luvulla, koska en tunne yhtäkään ihmistä kenellä sellanen olisi ollut. Totta kai luin kaikki peliarvostelut Super Powerista ja lueskelin Game Housen kuvastoa ja mietin että olispa kiva jos sais Pelikaanin Sega Rallyn ja House of The Deadin kotiin...

Oman PAL Saturnin ostin joskus 2011 ja V2.fi:n Mikko teki siihen 50/60 hz region free modauksen. Konsoli on yhä käytössä aika paljon ja japanilaisia pelejä on kertynyt kohtuullinen läjä (yli 50 kpl). Pitäisikin ottaa niistä uusi kuva! Itse asiassa kaikista konsoleista juuri Saturnille mulla onkin eniten pelejä. Hankintalistalla on vielä nimikkeitä jotka nappaan ensi kerralla kunhan pääsee taas takaisin Japaniin.

Saturnin pelien keräily on mukavaa koska aina kun käy japanireissulla niin mukaan tulee joitakin pelejä, kun ne ovat niin halpoja. Suurin osa hankituista peleistä onkin heräteostoksia, ainoat vähän arvokkaammat pelit on esim. Metal Slug, Salamander Deluxe Pack, Konami Antiques MSX Collection... Pelit kun on tavallisissa CD-koteloissa niin ne on helppo säilöä ja kuoret voi tarpeen vaatiessa vaihtaa. Pelien sisällä on usein paljon kaikenlaista pientä krääsää ohjeiden lisäksi kuten tappelupeleissä move list tai esim. joku esite tai juliste.
 

Rami Airola

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1995

Maine:

Saturn on kyllä aina kiinnostanut. Silloin muinoin tuli Super Powerista luettua Saturn-pelien arvosteluja ja monestakin ajateltua, että kyllä tuotakin olisi kiva kokeilla. Vaan tämä se on vieläkin yksi niistä isoista konsoleista, joita ei ole koskaan tullut missään muodossa kokeiltua. Jopa Jaguariakin tuli kuitenkin aikoinaan pelattua! Saturnia vaan ei ollut kellään ja itselle tuli ostettua PlayStation eikä siihen aikaan noin vaan toista konsolia ostettu.
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
545

Maine:

Saturniin ei koskaan törmännyt juuri sellaisina vuosina milloin se oli jonkinlainen juttu täälläpäin, mutta 90-luvun lopulla testasin sellaista ja samalla tuli sitten kokeiltua myös Saturnin online ominaisuuksia. Eihän niillä mitään oikein tehnyt eikä oikein saanut muodostettua käsitystä siitä että miksi joku tahtois käyttää konsolia tietokonemaisemmin kun tietokoneilla kaikki sellainen sujuis kuitenkin kätevämmin.

Saturnin osakseen saama erityisrakkaus omalta osalta tulee vähän sen kautta että miten jonkin laitteiston kanssa paljon tekemisissä oltua siihen alkaa kiintymään, mutta myös ihan käytännöllisyydenkin kautta, eli jos satut pitämään esimerkiksi 80-luvun ihan lopun ja 90-luvun ihan alun arcadekamasta niin se on yksi kätevimpiä alustoja ottaa vaan ja pelata kaikkea tollaista. Lisäksi kun itellä on tämä "3D on aina jotenkin huonompaa kuin 2D" ajattelu eikä 3D pelejä vain pysty yksinkertaisesti näkemään yhtä esteettisesti miellyttävinä kuin hyvin yksityiskohtasia 2D pelejä, niin pidän myös siitä miten Saturn on "se tehokkain 2D pelikonsoli"
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

En itekkään muista, että penskana ois kellään kaverilla ollu Saturnia. Vain muutamalla oli edes N64, kun Pleikkari dominoi kaikkialla. Oma Saturn tuli hommattua vähän vahingossa Korean reissun aikana, kun rikkinäinen Samsungin versio tuli sopuhintaan vastaan. Sittemmin tuli hommattua sille Castlevania keräilyn aikana SOTN versio ja sitä vähän testailtua. Muutempa en sille pelattavaa juuri keksinyt.

Vaan nyt kun on alkanu Arcadehommat kiinnostaan enemmän, niin Saturnihan on yks kovimmista vermeistä niiden kanssa (niin kuin täällä jo mainittukkin)! Nytkin mulla on Saturn kiinni Blast Cityssä (Tosin ei se Samsungin vitriiniyksilö vaan Mirskulta ostettu käyttöverme) ja pelaan sillä Donpachia, Dodonpachia ja Gunbirdiä! Saturnille on eniten noita lähes "Arcade perfect" porttauksia ja suurinta osaa noistakin peleistä saa Yahoo Auctionista edelleen ihan parilla kympillä / kpl (y) Pelit saa tate modeen ja Saturnille on myös laadukkaita tikkuja olemassa.

Ja onhan Saturnilla myös kovin koskaan mainos_ukko Segata Sanshirō :love:

Theme pelkästään riittää ajamaan kilpailijat karkuun!

Ja onhan nää mainokset nyt jotain ihan muuta :D
 

ZeroZeroUFO

NES-Retro Novice
Viestit
6

Maine:

Saturn on mun mielestä ehkäpä kaikkien aikojen paras konsoli. Itselläni on euroopan ja japanin versiot. Koneet on kyllä ollut viime vuodet kaapissa käyttämättömänä, kun avovaimo ei jostain syystä osaa arvostaa sitä että TV:ssä on liitettynä 20 eri laitetta :)
Saturnin ohjaimet on myös aina tuntuneet omaan käteen sopivilta. Ja pelivalikoima on just sitä mistä tykkään, eli kunnon arcade meininkiä.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
2148

Maine:

Yhdellä tutulla oli lapsena Saturn. Kerran pelasin sillä jotain 3D Sonicia. Sen jälkeen en olekaan kyseistä konsolia koskaan edes nähnyt. Jonkun kumman takia mua on kuitenkin jostain jäänyt kaivelemaan, että haluaisin kokeilla ekaa Panzer Dragoonia joskus. En mä ees tiedä varsinaisesti miksi.
 

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
1109

Maine:

En muista nähneeni kellään aikoinaan Saturnia, omani ostin joskus 2005 oikeastaan sen takia kun oli tullut kabinetissä jauhettua virtua coppia. Tässä budjettiratkaisu siihen kun parit pistoolit hankki kylkeen. Edelleen hauskaa lätkiä sitä jos kavereita käymässä ja vähän kaljottelee. Eipä sillä muuten hirveästi tule pelattua, täytyisi joku everdrive homma siihenkin hommata, että olisi parempia pelejä enemmän käsillä. Kyllä varmaan joku 20 peliä löytyy.
 

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
702

Maine:

Saturn oli kyllä tällainen mystinen laite kaikkinensa. Muistan muksuna käyneeni Stockan "kattohuoneistossa" ihastelemassa arcade-pelejä ja Saturnia, sekä SuPon pelikauppamainoksissa kuolanneeni sen perään. Laite kuitenkin eksyi meidänkin kotitalouteen joskus vuonna '97, kun pikkusisko halusi oman pelikoneen ja osti sitten Turun GameHousesta käytetyn Saturnin 450 markalla. Kaupan kylkiäisiksi sai Mighty Hitsin ja 99 lisämarkalla Sonic Jamin, eli todellisia Saturnin rajoja puskevia pelejä! Ko. laite ja pelit löytyvät nykyään minun hallustani ja kokoelmakin on hieman karttunut, jonka todellisin helmi on ehdottomasti X Japan Virtual Shock 001. Muita hyviä nostoja on "NIB/Sealed" Virtua Fighter 2 ja Daytona USA. Pidän laitteesta kovasti, siinä on todella mielenkiintoisia teknisiä suunnitteluratkaisuja ja etenkin esim. läpinäkyvien objektien tuottamistapa on vähintäänkin mielenkiintoinen. Hieno laite ja poistan aina talteen kun tulee pelattavaa fiksulla rahalla vastaan.
 

Pitka_Masa

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
206

Maine:

Ostin tässä Saturnin ihan heräteostoksena ja pelejä on Doom, Quake, Duke Nukem, Resident Evil ja Virtua Fighter Kids. Varmaan sama ongelma kuin Dreamcastin kanssa että kun ei ysärin arcadepelit niin kiinnosta niin vähän on könö laite sikäli. Mielenkiintoinen kuitenkin, eikä hotsita myydä. Tällä voisi jopa pelailla jotain urheilupelejä ja muuta perustauhkaa.
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
545

Maine:

Mutta mikä on Saturnin paras Sonic?
Toihan Saturnissa onkin jännä ettei se edes tarvitse mitään Soniccia, ainakaan mitään sellaista mikä olis mitenkään uusi.

Oikeastaan paljon parempi ettei mitään täysimittaista varhaisen 3D ajan tasoloikintarävellystä edes ole kun tietää millaista sahalaitapuuroa sellainen olis ollu

Saturnhan oli muutenkin Segan menestynein konsoli japanissa ilman että se tarvitsi mitään tiettyä yksittäistä peliä ajamaan myyntiä koska valikoima oli riittävän monipuolinen ja sellainen mitä konsolin omistajat todennäköisimmin odotti siltä.
 
Viimeksi muokattu:

Pitka_Masa

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
206

Maine:

Toihan Saturnissa onkin jännä ettei se edes tarvitse mitään Soniccia, ainakaan mitään sellaista mikä olis mitenkään uusi.

Oikeastaan paljon parempi ettei mitään täysimittaista varhaisen 3D ajan tasoloikintarävellystä edes ole kun tietää millaista sahalaitapuuroa sellainen olis ollu

Saturnhan oli muutenkin Segan menestynein konsoli japanissa ilman että se tarvitsi mitään tiettyä yksittäistä peliä ajamaan myyntiä koska valikoima oli riittävän monipuolinen ja sellainen mitä konsolin omistajat todennäköisimmin odotti siltä.
Muiden alueiden myyntilukuja kun katsoo niin kyllä se olisi lippulaivapelin tarvinnut.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
1907

Maine:

Silloin bäk in tö dei omat Saturn-kokemukset tapahtuivat 100% Radimusin tykönä.
Meitä oli joku kerta isompikin porukka pelaamassa VirtuaL Fighteria. Radilla kun oli vielä se arcade stick, niin kelpas hävitä tappeluita kunnon ohjaimella.
En kyllä muista yhtään, että oltaisiin esim Daytona USAa pelattu.

Nykyään omistan CIB Saturnin, joka on ollut vaatekaapissa piilossa viimeiset 15 vuotta varmaankin.
Pelejäkin löytyy ja kyllä mä niitä joskus testailin, mutta vähiin jäi pelailut.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5091

Maine:

Silloin bäk in tö dei omat Saturn-kokemukset tapahtuivat 100% Radimusin tykönä.
Meitä oli joku kerta isompikin porukka pelaamassa VirtuaL Fighteria. Radilla kun oli vielä se arcade stick, niin kelpas hävitä tappeluita kunnon ohjaimella.

Hauskinta tässä oli että stickejä oli vaan 1, niin sitten joutui kaksinpelissä vääntämään siitä että kumpi pääsee pelaamaan sillä. Ei siihen aikaan ollut mitenkään edes varaa toiseen, hyvä kun sen yhden edes sai.

Nyt mulla on HOTASejakin 2 erilaista (kahta eri peliä varten), ajat muuttuu..

En kyllä muista yhtään, että oltaisiin esim Daytona USAa pelattu.

En muista pelanneeni tätä oikein koskaan kenenkään muun kuin Janin kanssa (OG:t saattaa muistaa ensimmäisen Beer Mario Kart-mestarin, eli JAN-182:n), oikeastaan en pelannut juuri mitään autopelejä muiden kanssa. Jani oli ainut jota pidin itseäni parempana niissä, kele.

Hirveät sadasosien nokittelut oli aina Daytona USAn kenttien aikojen kanssa. Ei ole kyllä aavistustakaan kummalla oli lopulta paremmat, mutta epäilen etten se ollut minä.

Muistui mieleen myös rage quit Daytona USAn pisimmän kisan viimeisestä mutkasta, olikos se nyt 80. kierroksen kohdalla sitten kun ajoin seinään. Otin vaan koneen pois päältä, never happened.
 
Viimeksi muokattu:

Metalliholisti

NES-Retro Novice
Viestit
409

Maine:

Ei minkäänlaista kokemusta koko konsolista saati peleistä sille. 2D-pelien suuri osuus pelikirjastosta tekee siitä toki varsin kiinnostavan ja mielelläni ainakin kokeilisin tilaisuuden tullen.
 
Ylös Bottom