Sähkön kulutus ja sen alkuperä sinun asumuksessasi

Tässähän on nyt se paska tilanne, kun varmaan kaikki pakenee pörssisähköä, niin firmat voi pistää kysynnän takia kiinteissäkin soppareissa kovempaa hintaa nyt.
Eli mun pitäs tosiaan irtisanoa oma sopimus, mut vähän sellainen kutina että pitäskö venailla kevääseen, jos hinnat vähän rauhoittuisi.
Ainakin väittävät että keväällä helpottaisi.
Juu ei kannata nyt voimassa olevaa sopparia irtisanoa, varsinkin jos kohtuuhinta. About 6-7c/kwh ja perusmaksu 3-5€/kk keskihinta.
 
No jos käytät sitä elämiseen ja tienaamiseen, niin sillon oisin kyllä sinuna ja kurkkukauppiaana tehnyt kiintehintaisen sopparin jolloin riskit olis minimoitu.

Pakko vielä tähän tarttua että mulla oli pörssisähkö jo 2 vuotta ennen kun mietin mitään ETH-mainausta, ja viimeisinkin soppari on tehty ajattelematta sitä että kotimainaus tulis enää koskaan takaisin. Se oli vaan yks soppari muiden joukossa, ei se oo niin justiinsa mitä se sähkö maksaa, siellähän se pomppii eestaas (inhimillisissä rajoissa). Otin vaan sen mitä sattuivat tyrkyttämään kun ei näyttänyt mitenkään pahalta.

Historiallisesti pörsissähkö on ihan ok vaihtoehto kun sen ainut pointti on että yöllä (ja muina pienemmän käytön aikoina) on halvempaa. Tää tämän hetkinen tilanne on aivan absurdi ja logiikan vastainen, kun Ruotsi päätti vähän kikkailla omiaan markkinoiden sääntöjen vastaisesti. Asiasta pitäs tulla saatanan isot sakot että tollanen ei ole edes mahdollista.

Se mihin sähkön hinta on perustunut 20 vuotta (sähkön vapaa liikkuvuus maiden välillä) on nyt keinotekoisesti tuhottu. Kuka tollasta osais ennustaa.
 
Helen ainakin vielä tänä vuonna tarjonnu n. 6snt/kwh ja 0€ perusmaksut vuodeksi. Liekö vielä voimassa.

7,97 senttiä ja 3,84 €/kk on tän hetken halvin Helenillä.

Kyllä tässä kärsii ihan kaikki.
 
Kuvittelenko vain, vai oliko tuossa vielä aiemmin tänä vuonna uutisointia siitä, kuinka pörssisähköllä säästää niin helvetisti rahaa? Jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että sitä on mainostettu kovasti vasta ihan vähän aikaa sitten.

Kyllä se tais näin olla.
 
Kuvittelenko vain, vai oliko tuossa vielä aiemmin tänä vuonna uutisointia siitä, kuinka pörssisähköllä säästää niin helvetisti rahaa? Jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että sitä on mainostettu kovasti vasta ihan vähän aikaa sitten.

Varmaan on jotkin tahot tienneet mitä siinä tällä kertaa käy.

IT'S PRINTING MONEY!
 
Tuli just pörssihinnat pihalle, huomisen keskiarvo vaivaiset 7,9 senttiä.

Halvimmillaan 1,49.

Huhhuh.

Hyvin pomppii ku viikko sit oli ihan pilvissä ja nyt melkee ilmasta :D

Itselläni siis myös pörssisähkö ja kaikkeim eniten sähköä syö sähköauto tällä hetkellä, koska ajan ihan helvetisti. Sen lataus toimii tällä hetkellä niin että seurailee pörssisähkön hintaa ja latailee silloin kun sähkö on halpaa. Ainoa ehto mikä tossa on että akku pitää olla aamulla täynnä nii voi olla että jokunen kWh tulee latailtua kalliin sähkön aikaan
 
Juuri tässä uusin sähkösopparin ja kyllä sähköfirmat ovat näissä aina niskan päällä, ei voi mittään. Mutta tuossa hieman hintoja Fortumilta. Ja meillä sekä sähkön myynti että siirto ovat molemmat Fortumin juttuja. Soppari on voimassa 24kk eli kaksi vuotta. Juuri tuli kahden kuukauden sähkölasku samassa postissa, niin 388€ oli yhteensä. 194€/kk siis. Paha vai ei.. noh, rahalla tuostakin on aina selvinnyt. Kesällä on luokkaa 100-120€/kk, joka mielestäni nyt on ollut kohtuullinen sähkölämmitteisessä huushollissa, jossa yksi ilmalämpöpumppu ja kellarin suihkutiloissa lattialämmitys 24/7/365 päällä. Ja muutoin sähköpatterit pöhisee mukana tarpeen vaatiessa asuinhuoneissa.

IMG_20211217_143307.jpg
 
Jokos se sähkö nyt halpenee, kun tuo maailman viidenneksi kallein rakennus saatiin vihdoin puksuttelemaan?


Ens kesänä vasta kytketää verkkoon kiinni, eli ei vielä halpene
 
No pari piuhaa ja täts it! Mäkin voin mennä kytkeen ne ehkä

On siel piuhat jo varmaa kytketty ja enemmän kun luin uutisia nii pikkuhiljaa käynnistävät tota ja nostavat tehoa, täydellä teholla sitten puolen vuoden päästä käy.

Suoraa vaa max tehot vaa nii alkaa sähkö liikkumaa! :D
 
Takaisin
Ylös Bottom