Sää ja ilmasto

YK: Maailma menee kohti katastrofia: ilmasto lämpenemässä 2,7 astetta

Sopimusten mukaan ilmastopäästöjen tulisi olla nopeassa laskussa, mutta nykyisillä toimilla ne jatkavat kasvuaan vielä ainakin vuosikymmenen.





2139991200.jpg
 
Aurinko saattaa vähän paistaa kun sisä- ja ulkomittari sanoo yli 30 astetta.

Sisällä (yläaulassa) lähes kesän enkka: 33,2
 
Näyttää muutenkin seuraavalle parille viikolle suht lämpösiä kelejä.
Eli yölämmöt on jossain about kahdeksassa asteessa ja päivisin ollaan aina yli kymmenen asteen. Ja tämä siis ihan keski-suomessakin. Ainakin meidän mökkiseudulla tollasta 10 päivän ennusteen mukaan.

Itse olisin valmis siihen, että öisin pienet pakkaset ja päivisin max. 5c.
 
Ai helvetti että porotti kuumasti toi aurinko tuolla.
Vaikka autossa ilmastointi päällä, niin ikkunan läpi tuli sellanen polte, että perkele.
Eli auringonpaiste, ei jatkoon.
Haluan pimeän, kylmän ja märän syksyni jo, kiitos.
 

Ihan mielenkiintoinen (ja pessimistinen) näkökulma suunniteltuun vihreään siirtymään. Jutussa oli myös mielenkiintoisia linkkejä, esimerkiksi juttu kiinalaisesta "järvestä".

Tuli huomattua ja lueskeltua nyt. Oli hyvä. Minulla on aikaisemminkin ollut se käsitys, että ilmastonmuutosta ja ihmisten toimia ei korjata tekemällä vielä lisää vihreämpiä kuluttavia asioita vanhojen tilalle, mutta tämän tekstin perusteella asia on monta kertaluokkaa pahempi kuin oletin.

Tuo loppukaneetti
Itselleni tulee mieleen vielä kolmas tie, sellainen, joka oli muodissa silloin, kun itse sain ympäristöherätyksen. Se meni niin, että materiaalista kulutusta pitäisi vähentää ja että voisi elää pienemmin ja hitaammin ja niukemmin. Onkohan EU:n ilmastopaketissa tästä oma lukunsa?

Vai voiko tällaista vakavissaan edes ehdottaa talousjärjestelmässä, jossa jokaisena uutena vuotena on myytävä enemmän tavaraa kuin edellisenä vuotena tai ollaan taantumassa.
tuntuu täydelliseltä, kun kaikenlaiset ympäristötoimet tuntuvat olevan melkoista pikkupuuhastelua, kun se miten maailma pyörii on niin pahasti ristiriidassa konkreettisten ilmastotoimien kanssa.
 
A7B4A939-B5FF-436F-A630-CB85E016EA0F.jpeg

Isoja rakeita tulee, lähemmäks sentin noi isoimmat.

Ihan sattu kun käväs kattoterassilla. Linnut otti myös hyvin damagea lentäessään.
 
Neljä sääennustetta vuodelle 2100 by Kerttu Kotakorpi.


Se, millainen ilmasto Suomessa on vuonna 2100 riippuu siitä, miten paljon päästöjä pystytään hillitsemään. Näissä ennusteissa oletetaan, että kasvihuonepäästöjä pystytään rajoittamaan kohtuullisesti. Vaikka ilmasto lämpenee, Suomen ilmastolle tyypillinen vuosien välinen vaihtelu säilyy, joten tulevaisuudessakin on odotettavissa myös tavallista viileämpiä kesiä ja kylmiä talvia. Ne kuitenkin harvinaistuvat ja tämän artikkelin kaltaiset sääkartat ovat hyvin mahdollisia vuonna 2100.

Tuolla on siis ihan neljä erilaista ~minuutin mittaista säätiedotetta eri vuodenajoille.
 
Erittäin hyvältä näyttää sääennusteet. Olis kiva päästä pitkästä aikaa jo joulukuun puolella pilkille ja Kallaveden retkiluisteluratakin aukeaa tätä menoa jo hyvissä ajoin.
 
Takaisin
Ylös Bottom