Rumimmat kansitaiteet videopeleissä

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
11068

Maine:

Kerätään tänne kauheimpia kansitaiteita videopeleissä.

Muutkin konseptitaiteet ovat sallittuja, jos jollekin pelille on tehty erityisen vastenmielinen mainos/flyeri tai muuta.

Aloitetaan klassikolla:

The reason for Phalanx's strange cover art finally explained | GoNintendo


Pelin tunnelma ei kannesta oikein välity (vaikka taitaa tuolla taustalla joku tahra lennellä). :D

SNES A Day 94: Phalanx - SNES A Day
 
Jostain syystä nää tämmöset vähän kuminaamahahmot monesti eurofirmojen kansissa ei vaan toimi itelle ollenkaan:

220px-Ruff_N_Tumble.jpeg

79450-soccer-kid-3do-front-cover.jpeg

Noi on vähän kuin sellaset läskipää enkelipatsaat, kuka niistä oikeesti tykkää? Mille ja kenelle ja millaseen silmään ne oikein on suunnattu? Vähän sellanen kuin yritettäis tehdä jotain japanityyliin chibihahmoja mutta samalla peitellä sitä että yritetään tehdä chibihahmoja niin niistä tuleekin sit tollasia kumitrollin näkösiä.

edit: Jos kyseessä olis sellanen että ne näyttäis ranskalaisilta sarjiksilta tms ni sitten ei olis mitään, se on nimenomaan toi "realistinen väritys" ja sen mukana tuleva muovisuus mikä noissa häiritsee

Ainiin kaikki missä on joku ÄIJÄ, ritariäijä, aseäijä, cowboyäijä, intiaaniäijä, räppiäijä, poliisiäijä, kreikkalainen puolijumalaäijä, avaruuspalkkasoturiäijä, sotilasäijä oranssilla ja sinisellä maustettuna jne..

Todella moni peli missä on tollanen kansi voisi olla ihan mitä tahansa muuta, kannessa voisi olla kuvattuna vaikka minkälainen avaruuden tulevaisuuden futuristinen fantasiascifikaupunkimaisema jonka nähdessään pelaaja miettisi että pääsispä tonne tutkimaan, ni ei kun pitää tunkea totisen näköinen äijä siihen. 80-luvun alussa oli aikalailla kova meno just tollasten fantasiahärömaisema kansien suhteen mitä nyt pelit ei ihan aina vastanneet sitä kantta. 😅
 
Viimeksi muokattu:
En tie miks, mutta tämäntyylinen symmetria kansitaiteissa ei ole ikinä vedonnut ja näyttää omaan silmään aivan susirumalta. Nää kaks esimerkkiä ei kyl muutenkaan kuvaa peliä yhtään mitenkään. Marathon 2:n big box itsessään vielä aivan käsittämätön rumilus.

1612262300509.png 1612262312766.png
1612262433247.png
 
Phalanxin kansi on tuttu, mutta itse peli ei. Sehän näyttää ihan pätevältä, onko pelaamisen arvoinen?

Kannattaa ainakin kokeilla, sehän on snesille portattu X68000 shooteri joten ei ole ihan snesin ehdoilla tehty muttei se huonokaan ole. Laittaisin aika samaan kategoriaan kuin MD:n tai PC Enginen sellaset paremman pään "tusinashooterit", ei mikään erityisen mahtipeli muttei mikään huonoimmastakaan päästä.

btw: Phanlanxin X68000 version kansi on "vähän" eri näköinen eikä se boksi muutenkaan ole ihan pieni kun on 18.5cm leveys 25cm korkeus
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Eikai nyt ketjua voi olla ilman parasta huonointa kantta:

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Ja jos ei vielä ole tarpeeks huono niin:

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Toi pelihän on jokaisen kokoelman kruununjalokivi
 
Pitää muuten sanoa, että melkein kaikki kannet ovat rumia, joissa on joku CGI-ihminen tai pelihahmo. Erityisesti 1995-2010, kun ne oli vielä melko kehnoja renderöintejä.

...ja sitten nämä "tässä pyssysankari pyssy kädessä" kannet ovat myös käytännössä poikkeuksetta ihan perseestä.

Ja siinähän se 95% nykyvideopelien kansista sitten olikin.
 
Takaisin
Ylös Bottom