RetroUkon Jurase Park Jeep -projekti

Perskeles kun työt ovat haitanneet urakalla tätäkin projektia. Ilmanjakokopan sain kuitenkin viimeisen päälle entrailtua.

Pääsin käymään yhdellä yhteistyökumppanilla, jolla on laserpuhdistusta. Erittäin mielenkiintoista Starwars-teknologiaa. Otin oikein videota hommasta, kun oli sen verran erikoista nähdä tuota livenä omin silmin, eikä ainaisista yt-videoista. Saatiin hyvin puhdistettua nuo ohuet pellit ja pääsin sitten kotona maalailemaan. Tänään sitten kasasin koko paskan läjään ja näyttää ihan buenolta. Kiva lyödä sitten kasaan autoon se joku päivä.

Boksin ja takalevyn väliin laitoin ihan perus ovi/ikkunatiivistettä, niin helppo purkaa joskus jos vaihtaa lämppärinkennon tai puhallinmoottorin. Tiiviiltä tuntuu näin äkkiseltään.

Ostin biltsukasta 50€:n ketjutaljan ja vähän sidontalenkkejä. Vielä pitää hakea joku parru kattotelineiden päälle, niin eiköhän se kori siitä sitten nouse. Yhdeltä asiakkaalta haen joku päivä viisi kuormalavaa, niin saan korin laskettua niiden päälle. Rakennan jotkin pyörät alle, niin saa koria liikuteltua kätsysti. Ja yksi lava sitten moottorille/vaihdelaatikolle.

Kyllä tämä tästä vielä..

Puhallinmoottori putsattuna, maalattuna ja kasattuna.
IMG_20211001_151814.jpg

Puhallinjakoboksin takalevy maalattuna ja ready to go!
IMG_20211001_151836.jpg

Puhallinjakokoppa kasattuna ja valmis varastoitavaksi.
IMG_20211001_155101.jpg
 
Tänään irroitusvuorossa olivat jarrunestesäiliö ja tehostaja. Juuh, jarrunesteet on varmaan "joskus" vaihdettu. Väri jo sitä tuttua "tummaa sitruunaa". Ihme kyllä, ei ollut seassa mitään ylimääräistä töhnää.

Tehostaja tuntuu toimivan ihan hyvin. Jokin tiiviste (ihan pöly/roska?) Oli hieman päässyt nakertumaan, mutta pitänee keksiä jokin korvaava tilalle. Oikeastaan ihmeen hyvässä kunnossa koko paketti.

Mmmmm..
IMG_20211002_110247.jpg

Ja puhdistettunaIMG_20211002_111337.jpg

Koko paketti (nakertunut tiiviste näkyy tehostajan alapuolella kuvassa)IMG_20211002_153004.jpg
 
Se olisi sitten "viittä vaille" korinnostohommia. Muistaakseni vielä tehtäviä asioita:

1. Pakoputken pari kiinnikettä.
2. Käsijarruvaijerin keskitukikiinnitys.
3. Takavalojen johtosarjan pari kiinnikettä.
4. Vaihdevivut laatikosta.
5. Jotain muuta mitä en nyt muista tähän hätään.

Eli pikkujuttuja, mutta silleensä vielä tekemistä. Tulipellissä ei enää pitele tai estä mikään nostoajatusta.

Tulipeltiosasto "vapaa".
IMG_20211002_181334.jpg

Ja sisältä almost freedom.
IMG_20211002_181529.jpg
 
Nojuuh, eilen sitten vielä illemmalla kävin nykäsemässä loput "roinat" veke eli pedaaliboksin ja pissapojan letkut/suuttimet. Nyt olisi kori täysin tyhjä, lukuunottamatta turvakaarta ja sitä yhtä kirottua turvavyötä. Nämä eivät tosin estä korin irroitusta. Kun niitä kuormalavoja en vielä omista, niin jätän nyt korin tuohon odottelemaan sopivaa hetkeä.

Kytkimen työsylinterin kävin lävitse eli putsasin, purkasin ja kasasin. Miksi kasasin vanhalla työjousella ja tiivisteillä? Siksi, koska nuo eivät ole vuotaneet ja pitivät hyvin testin jälkeen jarrunesteet sisällä (DOT 4). Ja oikeastaan toinen syy oli se, että jostain helvetin typerästä syystä korjaussarja on kalliimpi kuin uusi. Ihanan ekologista ajattelua. Ainut vika tuossa omassa kiinniolevassa työsylinterissä on tuon pölysuojan heikko kunto, eli siinä on jokin hankaamisesta syntynyt reikä ja kumi muutenkin hieman "rupsahtanut". Sikäli mikäli tuon kun avasin ja putsasin, niin ei siellä sisällä ollut pölyä tai muutakaan ylimäärästä, joten mennään nyt tuolla ja vaihdetaan sitten joskus, kun tilanne tulee päälle.

Työsylinteri purettuna/putsattuna.
IMG_20211003_190315.jpg

Pölysuoja paremmat päivät nähneenä.
IMG_20211003_190333.jpg
 
Nyt on talli siivottu siihen malliin osista, että kori pitäisi mahtua ruohonleikkurin taakse ja omalle paikalleen. Yhden hyllyn ostin siis vielä kellariin ja siihen tulee sitten koneen/vaihdelaatikon osia tarpeen vaatiessa. Talliin jäi enää konepelti ja etuikkuna raameineen. Kaikki muu on roudattu kellarin syleilyyn talteen.

Muutamia osia tässä enää pystyy entrailemaan ennen talven tulevaa kylmyyttä. Näistä pyyhkijänvarret duunailin eilen. Niiden kuuluisi olla mustat, mutta värit olivat häipyneet ajan piiskauksessa jo aikoja sitten ja jäljellä oli enää metallin väritys. En tiedä mitä materiaalia nuo ovat, mutta ruostetta ei kuitenkaan ollut yhtään. Eikä myöskään hapettumaa, joten sinkkiä ne eivät ainakaan ole. Itse veikkaan alumiinia, mutta sitten taas paino kertoo niiden olevan jotain muuta. Mutta oli mitä oli, niin nyt taas jälleen kerran mattamustat. Alkuperäinen väri on sellainen semi-matta, mutta sillä nyt ei hirveän paljon ole merkitystä omasta mielestä.

Pyyhkijänvarret maalattuina ja ready to varastoon.
IMG_20211006_132149.jpg
 
Hiljaiseloa täällä, mutta tänään testailin tuollaisen runsaassa ruosteessa olevan hiili/vakuumi-kanisterin telineen entrausta. Duunissa sopivalla hetkellä puhalsin tuon ja löin yhden kerroksen jauhetta pintaan. Tänään vielä hioin tuossa duunin jälkeen puhalluksen piikit suoriksi ja suhautin uuden kerroksen mustaa päälle. Taso kelpaa itselle. Tuolla tyylillä sitten kaikki, kun sopiva hetki tulee.

Ostin nyt myös ihan oikeaa korroosionsuojaa yhden tubettajan suosituksesta. Kilon pötti jauhemaista ainetta mitä sekoitetaan 1:20 suhteella veteen. Lämmitys nopeuttaisi ruosteen syömistä, mutta mikäs kiire tässä. Ostan jossain vaiheessa petrimaljoja ja jostain keittolevyn, niin on sitten nopeampaa.

Ihan hyvältä näyttää jo, mitä testailin ruosteisilla muttereilla.

Hiilikanisterin teline.
IMG_20211012_183314.jpg

Ruosteensyöjää.
IMG_20211012_183728.jpg

Muttereiden lähtötilanne, katsotaan käsittelyn jälkeen mikä on homman nimi.
IMG_20211012_135157.jpg
 
Juu, mutta siis kirjottele sitten kans kunhan saat sitä lämpöä, että miten nopeutuu jne. :rolleyes:
Annaku arvaan, olet ostamassa tuota :D

Mutta joo, toki kirjoitellaan.
 
No jos se on hyvää, niin olen. :D:rolleyes:

Ihan ok jeppis kamaa tuo on. Sellainen 24h tuntia teki tuon noille osille. Veikkaus että lämmitettynä olisi ainakin 1/3 ajasta. Nythän nuo pitäisi sitten pinnoittaa jollain, koska paljas teräs on näkyvillä (ruostuvat jo ilmankosteudesta). Olen pitkään miettinyt sähkösinkitys-settiä ostaa, mutta vaatii lämpimän tilan, jota tällä hetkellä ei ole ylimääräisenä. Yksi vaihtoehto olisi tehdä kellarissa, koska siellä on plus asteita ympäri vuoden. Jotain tämäntyylistä settiä ja tuohon sitten lisäksi pitäisi ostaa parit akvaariosekoittimet ja lämmittäjät kylkeen (kuvassa olevat ja mukana tulevat vähän MEH-laatua):

1634201377248.png

Ruuvi ja mutterit ruosteenpoistokäsittelyn jälkeen. Näille toki sitten vielä messinkilaikalla kiillotus, jotta olisi mahdollisimman hyvä tartunta sinkillä pintaan.
IMG_20211014_113101__01.jpg

Alunperin noissakin osissa on ollut sinkin keltapassivointi ja ulkonäkö ollut tämä:
1634201592533.png
 
Nyt kun on pyöritelty pienempiä muttereita, ruuveja ja pultteja tuossa ruosteenpoistoliemessä, niin ajattelin kokeilla jotain isompaa. Jarrunestesäiliön kansi oli seuraavana. Itse säiliö on muuten siistissä kunnossa, mutta kansi käytännössä pintaruosteessa kokonaan päälliosan puolesta:

Kansi päältä.
IMG_20211016_150303.jpg

Kansi alta (huom. tässäkin keltapassivointi).
IMG_20211016_150311.jpg

Olihan se alkanut kukkimaan jo hieman tuolta sisäpuoleltakin. Abaut 10h pidin liemessä ja lopputulos hieman hymyilyttää. Kävin läpi lopuksi tuon patarassilla, niin sain tämän lopputulokseksi:

Kansi alta (huom. tuo liemi syö tosiaan passivoinnin myös veke).
IMG_20211016_200326.jpg

Kansi päältä. En tunnista samaksi.
IMG_20211016_200341.jpg
 
Nyt kun on toi lottovoitto alla, niin voi elää nuukemmin ja yrittää saada osia/palveluja kinuumalla ilmatteks. Huomenna olis kuormalavojen nouto (ilmaiseksi) yhdeltä asiakkaalta. Suunnitelma seuraavanlainen.

Kori nostetaan neljän EPAL Eurolavan päälle. Nämä kyseiset lavat nidotaan yhteen kakkosnelosella ja näiden alle tulee sitten 4kpl kalustepyöriä. Korin liikuttamiseen kalustepyörät, jotka pyörii 360 astetta. Otetaan vähän järeämmät kalustepyörät, joissa sisäkumi, niin menee sepelillä mukavasti, jos tarve tulee tuonne pihan puolelle pyöritellä. Ja tuleehan se jossain vaiheessa.

Sama juttu vaihdelaatikko & moottorille. Kaksi kuormalavaa ja niihin pyörät alle. Hieman kevyemmät toki, koska tätä settiä ei pyöritellä muualla kuin asfaltilla/betonilla.

Aikasemmin murehdin, että mihin tää kaikki mahtuu. Nyt tulevana kesänä rakennetaan isän kanssa puutarhavaja tuohon tallin taakse, niin saa sitten ruohonleikkurin yms isot asiat pois tallista viemästä tilaa.

EPAL Kuormalava (tunnetaan myös euro- tai puolilavana, kyllä juurikin se lava mistä tehdään niitä 100000€ terassikalusteita)
1637046511864.png

Isommat ja pienemmät kalustepyörät
1637046579513.png 1637046624269.png
 
Kai muuten Jeepin jälkeen tulee myös Ford Explorer -projekti?

JPFE.jpg

Ei. Jos jonkun vois joskus hankkia JP:een kaveriks ni se olis Cherokee. Diggaan ysärin korimallista. Tosin ei oo koskaan ollu missään JP leffoissa, mutta ei siitä kukaan estä tekemästä Explorer mallin kärryä maalauksineen/teippeineen :brows:
 
Tän vuoden kovin odotus on ohi. Viimeinen palapelin pala on löytänyt paikkansa. ETUPENKIT löysivät tiensä tänne kylmään pohjolaan Coloradosta (no okei, on sekin aika helvetin kylmä paikka). Ja voi pojat ettäh!! Penkit olivat paremmassa kunnossa livenä, kuin kuvissa. Karttapussit paikoillaan, mitään ei puutu ja ainut vika on tuo toisen penkin keskisauman aukeaminen, jonka verhoilija korjaa sitten myöhemmin (kangasta ei puutu, joten uusi sauma riittänee). Ja joo, penkit ovat helvetin paskaiset, mutta pesu/hinkkaus/puunaus ja eiköhän ne siitä tokene. Miten voi olla näin euforinen olo jostain auton penkeistä?

Kustannus Coloradosta tänne plus penkkien hinta eli kaikkinensa yhteensä tulivat maksamaan 647€. Tuossa kunnossa ja tänne toimitettuna pidän noita ilmaisena. Iso kiitos Usa rahdille, heidän kulunsa olivat todella maltilliset!

Tästä on hyvä jatkaa!

IMG_20211220_095101.jpg
IMG_20211220_095141.jpg
IMG_20211220_095243.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom