RetroUkon Jurase Park Jeep -projekti

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1853

Maine:

Pitkään harkitsin tämän viestin postaamista, mutta ehkä tässä vaiheessa voisi vähän avata arkkua. Olen pitkään etsinyt ja himoinnut ekan korimallin Jeep Wrangler:ia. HARMILLISESTI nämä ovat nykypäivänä käytännössä kalliimpia kuin aikanaan uudet vastaavat ja kuntoluokkia on järkyttävän paljon. Eikä näitä ole oikeastaan Suomessa juurikaan myyty, vaan enemmän näiden markkinointi ja myyntikohde oli USA. Sinänsä hauska, että tämän korimallin (joka tunnetaan lyhenteellä YJ) edeltäjä on toisen maailmansodan ajalta ja tunnetaan nimellä CJ tai "Willys" paremmin. Eli juurikin se ikoninen pelkistetty jenkki"maasturi" jota yleensä sotaelokuvissa nähdään. YJ korimalli esiteltiin ensimmäisen kerran -85 ja tuotanto aloitettiin muistaakseni -86. Ekat myyntiautot ovat siis 1987 vuosmallia ja tätä korimallia tehtiin vuoteen -95 saakka. Sen jälkeen sen korvasi mallinimellä TJ oleva Wrangler. Suurin muutos oli pyöreät etuvalot ja vähän siloteltu ulkonäkö. Tämä YJ-mallin Wrangler on niillä kantikkailla lampuilla ja moni ei pidä sitä tästä syystä "oikeana" jeeppinä.

YJ on tullut tutuksi kasari/ysäri ajoilta mm. MacGyverin kulkupelinä. Sarjassa jeeppi oli riisuttu mm. ovista kokonaan ja yleensä avomallina ilman mitään toppia. Toinen mistä tämä malli tuli "kuuluisaksi" oli legendaarinen Jurassic Park ja nämä toimivat puiston kulkupeleinä mm. Ford Explorerin kanssa (kyllä, se turisteille suunniteltu lasikattoinen maasturi).

Ja nyt päästäänkin siihen aiheeseen, mitä olen tässä sulatellut monet vuodet. Tarkoitus olisi siis tehdä JP-Jeep eli elokuvareplica Jurassic Parkin jeepistä. Suomessa ei -tietääkseni- ole yhtään vastaavaa, vaikka jenkkilässä (ja jopa Ruotsissa muutama) näitä on tehty paljon. Itse elokuvassa käytettiin -92 vuoden Wrangleriä, joka HARMILLISESTI oli Sahara-edition eli tähän kyseiseen editioniin kuuluu oman värinen sisustansa, lisävalot, puoliovet ja muutama lisämauste elokuvaa varten. Ei sinällään ongelma, mutta esim. Suomeen ei ole tiettävästi myyty yhtään yksilöä puoliovilla ja niiden hinnat + rahdit jenkkilässä ovat.. hmm.. maukkaan hinnakkaita. Myös alkuperäisten penkkien metsästys tulee olemaan käytännössä mahdotonta, koska näissä oli oma kuviointi ja lisätaskut, joita ei muissa malleissa ole (saatikka löytää nyt 30 vuotta vanha sisusta, joka olisi mintissä kunnossa = not gonna happen). Eli verhoiluhommia hyvin pitkälti sitten. Myös nämä puoliovien vinyylitaskut ovat mallin erikoisuus, mutta niitä onneksi valmistetaan muutaman hepun voimalla uudistuotantona jenkkilän suunnalla. Itse maalaus/raidoitus jne koriin teen tietysti itse ja tähän löytyy varsin hyvä sivusto nimeltä Jurassic Park Motor Pool eli tällainen "kerhomainen" yhdistys, jossa ihmiset ympäri maailman jakavat tietoa ja esittelevät omia tuotoksiaan. Tulen varmasti itsekin tuohon sitten liittymään ajan kanssa, kun homma saadaan käyntiin.

Ja sitten päästään aiheeseen eli mistä se aihio = auto tätä varten? Ja tässä kohtaa itsellä kävi pieni tuurikin jopa. Muuan hyvä lapsuuden tuttava sattui ostamaan vuosia sitten HUUTOKAUPASTA näkemättä tälläisen 1990 vuosimallin Wranglerin. Auto on erittäin hyvässä kunnossa ottaen huomioon, että sillä on menty 241tkm ja SUOMEN oloissa. Ihan pientä pintaruostetta parissa kohtaa, mutta muutoin hitsaamaton/kolaroimaton yksilö (okei, konepellin päälle on joskus historiassa kaatunut pieni puunrunko, eli vähän oikomista vaatii). Nämä Wranglerit ovat rungollisia autoja eli kopan pystyy erottamaan rungosta ja katsastuksessa kopassa saa olla nyrkin mentäviä reikiä, mutta runko pitää olla "virheetön". Ja tässä tapauksessa rungosta löytyy muutamia pintaruostekohtia, mutta muutoin erittäin hyvä yksilö. Nämä Wranglerit ovat surullisen kuuluisia runkojen mätimisineen, koska JEEP/Chrysler ei aikoinaan osanut laitta vedenpoistoreikiä oikeisiin kohtiin saatikka ollenkaan = paska pääsi rungon sisään ja mädännytti sen sisältä päin.

Itse tulen tekemään tämän alusta loppuun "niin hyvin, kuin pystyn" eli tämä tarkoittaa kopan nostamista rungosta, rungon hiekkapuhallus ja maalaus jne hommia eli tehdään autosta "kuin uusi"-mentaliteetin laitos.

Tällä hetkellä jeeppi ei siis vielä ole omassa tallissa, vaan tuttavan kylmässä maakellari-tyyppisessä tallissa. Ja pienimuotoinen ongelmakin eli auto ei tällä hetkellä käy kovinkaan hyvin, saatikka lähde käytännössä käyntiin. Tämä tosin fiksataan nyt tulevan kevään aikana ja otan auton omistuksiin pienimuotoisella rahasummalla. Mikä parasta, kaveri ei todellakaan pyydä markkinahintaa, vaan auto vaihtaa suhteessa markkinoihin melko sopuisella hinnalla omistajaa. Tälläkin hetkellä auto korjataan käyntiin niin, että minä ostan osat ja niiden hinta miinustetaan nyt sovitusta kauppahinnasta. Suomessa harvinaisuudesta puhuu hyvin se, että esim. nettiautossa näitä Wranglereitä on vain pari kpl myynnissä ja niissä hinnat 10k€ +.

Se mikä toki tässä tulee olemaan isoin ero elokuvamallin autoihin on moottori. Saharamallit elokuvassa oli varustettu 4.0L "high output" rivikuutosen koneilla, niin tämä kaverin auto on 2.5 litrainen rivinelonen. Ei sinällään ongelma, mutta itse en tule näillä näkymin vaihtamaan tekniikkaa eikä se nyt olekkaan se juttu, vaan että visuaalinen ulkonäkö versus leffa-auto olisi jämpti.

Sen verran olen miettinyt valmiiksi, että tulen ehkä jopa oman YT-kanavan tälle tekemään, johon dokumentoin projektin etenemistä vaihe vaiheelta. Se että kiinnostaako ketään vai ei, on mulle se toissijainen juttu. Lähinnä se dokumentointi ja jälkeenpäin katselu, kun auto on joskus valmis. Ja tietty, jos joku joskus rakentaa vastaavan, niin vinkit siitä sitten saapi, tai ainakin jeesiä rakenteluun. Tämä tulee varmaan olemaan useamman vuoden projekti, koska oma talli on kylmä talli ja talvella ei hirveästi siellä kiinnosta hieroa -20 asteen pakkasessa mitään.

Tässä vielä sivusto, jota tulen käyttämään rakentelun apuna: JP MOTOR POOL

Niin ja miksi haluan tämmöisen rakentaa? Aikoinaan elokuvateatterin ensi-illassa Jurassic Park teki niin lähtemättömän vaikutuksen itseen, että olen ollut leffan fani aina. Ehkä hiljainen fani, mutta fani kuitenkin. Edelleen olen sitä mieltä, että elokuvan CGI oli aikaansa rutkasti edellä ja miinoittaa monen nykypäivän efektit mennen tullen!

Tuosta muutama kuva loppuun (MacGyverin auto ja JP-Jeep). Näillä mennään!

mäkkyyverijeep.JPG
jpjeeppi.JPG
 
Hieno laitos varmasti kesällä, talviajosta voi olla montaa mieltä? :D

Täältä Virosta noita saa alle kymppitonnin välillä, tuu hakee; https://www.auto24.ee/used/3471457
Ei hätiä, en maksa markkinahinnoista puoltakaan, eli nuo Vironkin kulkupelit ovat "kalliita" omassa kategoriassaan :DD

Mutta JR, annan sulle tehtävän sharppitason tehtävän (josta palkitaan avokätisesti). Eti mulle sieltä Viron jostain romiksilta tms tuollaset puoliovet, niin autat projektissa eteenpäin menemistä :devilish:

Joo, tällä autolla ei tulla ajamaan talvella, saatikka räntä/lumisateessa eikä myöskään vesisateella. Kuten ymmärrettävää, Suomeen ei ole ollut paljon mahdollisuutta myydä kuin koko-ovista ovi-mallia. Edes jonkinlainen lämpö saatu pysymään cabinissa pakkasilla :D
 
Tääl on tuo yks firma kyllä jossa ois nytkin muutama Wrangleri pihalla; (pitäis ite mennä hakee varmaan Rustangiin osia kans)


Tais vaa olla uudempaa vaikka oiskin Sahara-sisustuksella;

Kiitos JR!! Vaikka tuo TJ-korimalli on harmillisesti sen verran eroava, että puoliovet kyllä menee tuohon YJ-korimalliin, mutta pieniä hiuksenhienoja eroja on mm. tuulilasin karmin sovituksen kanssa, niin sisustan puolesta taas erot ovat kuin yöllä ja päivällä, eli en mielellään sovita tuon mallin puoliovia tähän projektiin. YJ mallin kori on tosiaan taas sen verran harvinaisempi nykypäivänä versus TJ, että kun rupeaa kunnolla etsimään, niin huomaa kokoajan tulevan "luuta kouraan".

Mutta pitää tallentaa tuo sivusto kyllä itselle, jos sinne joskus ilmestyy YJ-korimalleja!

Eli edelleen, haku on päällä :D
 
@Wick siisti Wrangler projekti tulossa! Kyllä MacGyver autossa olisi sitä jotain ja varsinkin maastomenijänä erinomainen. Tieliikenteessä välttämättä niin mukava, mutta sitäkin siistimpi!
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
 
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
Wick koordinoi ja pyörittää kaikkia boardin projekteja nykyään.
 
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D

Eiku sekotin! Mut anyway päheä projekti! Jotenkin @Wick sopis hommaan kun tykkää mennä 8k Radilys joka asiassa. MacGyver toki helppo, mut ajattele sitä fiilistä kun ajat sitä Ray Banit päässä pilottitakki päällä ja takatukka hulmuten auringon paisteessa.
 
Eiku sekotin! Mut anyway päheä projekti! Jotenkin @Wick sopis hommaan kun tykkää mennä 8k Radilys joka asiassa. MacGyver toki helppo, mut ajattele sitä fiilistä kun ajat sitä Ray Banit päässä pilottitakki päällä ja takatukka hulmuten auringon paisteessa.
Takatukka hulmuten kuuluu nimimerkille @Junton :D

Mut joo, kelaa sitä tunnetta kun ajat maastossa ja T-rex ajaa takaa ja jalka poikki paskana makaat takahutlaarissa huutamassa HANAA!! :DD
 
@Wick siisti Wrangler projekti tulossa! Kyllä MacGyver autossa olisi sitä jotain ja varsinkin maastomenijänä erinomainen. Tieliikenteessä välttämättä niin mukava, mutta sitäkin siistimpi!
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
Eihän meikäläisen tägäily projektin hienoutta himmennä!

Hieno on, on hieno! Ajat sitten joskus ton kanssa käymään Wick's Arcadella!
 
Takatukka hulmuten kuuluu nimimerkille @Junton :D

Mut joo, kelaa sitä tunnetta kun ajat maastossa ja T-rex ajaa takaa ja jalka poikki paskana makaat takahutlaarissa huutamassa HANAA!! :DD

Äkkiseltään en keksi parempaa fiilistä! Jurase park autokin on kyl erittäin päheä ja nostalginen vekotin!

Jos tälle linjalle lähdetään, niin mietin kyllä puolitosissani kasarin Trans-Amia autoksi :D Se on jotenkin vaan niin siisti. Mutta oishan se ollut ihan älyvapaa, hirveä motti, takaveto ilman luistonestoja ja tilatkaan ei ihan älyttömät.
Tulipa myös uudehkoa Cadillac STS:ää katsottua, ois sekin siisti ollut ja älyttömät varusteet, mutta siitäkin karkotti iso motti, kalliimmat osat ja erikoisempi tekniikka.
 
Pitkään harkitsin tämän viestin postaamista, mutta ehkä tässä vaiheessa voisi vähän avata arkkua. Olen pitkään etsinyt ja himoinnut ekan korimallin Jeep Wrangler:ia. HARMILLISESTI nämä ovat nykypäivänä käytännössä kalliimpia kuin aikanaan uudet vastaavat ja kuntoluokkia on järkyttävän paljon. Eikä näitä ole oikeastaan Suomessa juurikaan myyty, vaan enemmän näiden markkinointi ja myyntikohde oli USA. Sinänsä hauska, että tämän korimallin (joka tunnetaan lyhenteellä YJ) edeltäjä on toisen maailmansodan ajalta ja tunnetaan nimellä CJ tai "Willys" paremmin. Eli juurikin se ikoninen pelkistetty jenkki"maasturi" jota yleensä sotaelokuvissa nähdään. YJ korimalli esiteltiin ensimmäisen kerran -85 ja tuotanto aloitettiin muistaakseni -86. Ekat myyntiautot ovat siis 1987 vuosmallia ja tätä korimallia tehtiin vuoteen -95 saakka. Sen jälkeen sen korvasi mallinimellä TJ oleva Wrangler. Suurin muutos oli pyöreät etuvalot ja vähän siloteltu ulkonäkö. Tämä YJ-mallin Wrangler on niillä kantikkailla lampuilla ja moni ei pidä sitä tästä syystä "oikeana" jeeppinä.

YJ on tullut tutuksi kasari/ysäri ajoilta mm. MacGyverin kulkupelinä. Sarjassa jeeppi oli riisuttu mm. ovista kokonaan ja yleensä avomallina ilman mitään toppia. Toinen mistä tämä malli tuli "kuuluisaksi" oli legendaarinen Jurassic Park ja nämä toimivat puiston kulkupeleinä mm. Ford Explorerin kanssa (kyllä, se turisteille suunniteltu lasikattoinen maasturi).

Ja nyt päästäänkin siihen aiheeseen, mitä olen tässä sulatellut monet vuodet. Tarkoitus olisi siis tehdä JP-Jeep eli elokuvareplica Jurassic Parkin jeepistä. Suomessa ei -tietääkseni- ole yhtään vastaavaa, vaikka jenkkilässä (ja jopa Ruotsissa muutama) näitä on tehty paljon. Itse elokuvassa käytettiin -92 vuoden Wrangleriä, joka HARMILLISESTI oli Sahara-edition eli tähän kyseiseen editioniin kuuluu oman värinen sisustansa, lisävalot, puoliovet ja muutama lisämauste elokuvaa varten. Ei sinällään ongelma, mutta esim. Suomeen ei ole tiettävästi myyty yhtään yksilöä puoliovilla ja niiden hinnat + rahdit jenkkilässä ovat.. hmm.. maukkaan hinnakkaita. Myös alkuperäisten penkkien metsästys tulee olemaan käytännössä mahdotonta, koska näissä oli oma kuviointi ja lisätaskut, joita ei muissa malleissa ole (saatikka löytää nyt 30 vuotta vanha sisusta, joka olisi mintissä kunnossa = not gonna happen). Eli verhoiluhommia hyvin pitkälti sitten. Myös nämä puoliovien vinyylitaskut ovat mallin erikoisuus, mutta niitä onneksi valmistetaan muutaman hepun voimalla uudistuotantona jenkkilän suunnalla. Itse maalaus/raidoitus jne koriin teen tietysti itse ja tähän löytyy varsin hyvä sivusto nimeltä Jurassic Park Motor Pool eli tällainen "kerhomainen" yhdistys, jossa ihmiset ympäri maailman jakavat tietoa ja esittelevät omia tuotoksiaan. Tulen varmasti itsekin tuohon sitten liittymään ajan kanssa, kun homma saadaan käyntiin.

Ja sitten päästään aiheeseen eli mistä se aihio = auto tätä varten? Ja tässä kohtaa itsellä kävi pieni tuurikin jopa. Muuan hyvä lapsuuden tuttava sattui ostamaan vuosia sitten HUUTOKAUPASTA näkemättä tälläisen 1990 vuosimallin Wranglerin. Auto on erittäin hyvässä kunnossa ottaen huomioon, että sillä on menty 241tkm ja SUOMEN oloissa. Ihan pientä pintaruostetta parissa kohtaa, mutta muutoin hitsaamaton/kolaroimaton yksilö (okei, konepellin päälle on joskus historiassa kaatunut pieni puunrunko, eli vähän oikomista vaatii). Nämä Wranglerit ovat rungollisia autoja eli kopan pystyy erottamaan rungosta ja katsastuksessa kopassa saa olla nyrkin mentäviä reikiä, mutta runko pitää olla "virheetön". Ja tässä tapauksessa rungosta löytyy muutamia pintaruostekohtia, mutta muutoin erittäin hyvä yksilö. Nämä Wranglerit ovat surullisen kuuluisia runkojen mätimisineen, koska JEEP/Chrysler ei aikoinaan osanut laitta vedenpoistoreikiä oikeisiin kohtiin saatikka ollenkaan = paska pääsi rungon sisään ja mädännytti sen sisältä päin.

Itse tulen tekemään tämän alusta loppuun "niin hyvin, kuin pystyn" eli tämä tarkoittaa kopan nostamista rungosta, rungon hiekkapuhallus ja maalaus jne hommia eli tehdään autosta "kuin uusi"-mentaliteetin laitos.

Tällä hetkellä jeeppi ei siis vielä ole omassa tallissa, vaan tuttavan kylmässä maakellari-tyyppisessä tallissa. Ja pienimuotoinen ongelmakin eli auto ei tällä hetkellä käy kovinkaan hyvin, saatikka lähde käytännössä käyntiin. Tämä tosin fiksataan nyt tulevan kevään aikana ja otan auton omistuksiin pienimuotoisella rahasummalla. Mikä parasta, kaveri ei todellakaan pyydä markkinahintaa, vaan auto vaihtaa suhteessa markkinoihin melko sopuisella hinnalla omistajaa. Tälläkin hetkellä auto korjataan käyntiin niin, että minä ostan osat ja niiden hinta miinustetaan nyt sovitusta kauppahinnasta. Suomessa harvinaisuudesta puhuu hyvin se, että esim. nettiautossa näitä Wranglereitä on vain pari kpl myynnissä ja niissä hinnat 10k€ +.

Se mikä toki tässä tulee olemaan isoin ero elokuvamallin autoihin on moottori. Saharamallit elokuvassa oli varustettu 4.0L "high output" rivikuutosen koneilla, niin tämä kaverin auto on 2.5 litrainen rivinelonen. Ei sinällään ongelma, mutta itse en tule näillä näkymin vaihtamaan tekniikkaa eikä se nyt olekkaan se juttu, vaan että visuaalinen ulkonäkö versus leffa-auto olisi jämpti.

Sen verran olen miettinyt valmiiksi, että tulen ehkä jopa oman YT-kanavan tälle tekemään, johon dokumentoin projektin etenemistä vaihe vaiheelta. Se että kiinnostaako ketään vai ei, on mulle se toissijainen juttu. Lähinnä se dokumentointi ja jälkeenpäin katselu, kun auto on joskus valmis. Ja tietty, jos joku joskus rakentaa vastaavan, niin vinkit siitä sitten saapi, tai ainakin jeesiä rakenteluun. Tämä tulee varmaan olemaan useamman vuoden projekti, koska oma talli on kylmä talli ja talvella ei hirveästi siellä kiinnosta hieroa -20 asteen pakkasessa mitään.

Tässä vielä sivusto, jota tulen käyttämään rakentelun apuna: JP MOTOR POOL

Niin ja miksi haluan tämmöisen rakentaa? Aikoinaan elokuvateatterin ensi-illassa Jurassic Park teki niin lähtemättömän vaikutuksen itseen, että olen ollut leffan fani aina. Ehkä hiljainen fani, mutta fani kuitenkin. Edelleen olen sitä mieltä, että elokuvan CGI oli aikaansa rutkasti edellä ja miinoittaa monen nykypäivän efektit mennen tullen!

Tuosta muutama kuva loppuun (MacGyverin auto ja JP-Jeep). Näillä mennään!

mäkkyyverijeep.JPG
jpjeeppi.JPG

Itse näin tällaisen Vancouverissa.

FB_IMG_1616431689080.jpg
 
Projekti JP Jeep etenee. Siis etenee, että sais auton käyntiin. Vihdoin saatiin mitattua bensanpaine ja kovin häävi se ei ollut, joten bensatankki alas ja katsomaan mitä sisältä löytyy. Asiaa ei helpottanut, että ensin tankista piti pumpulla imeä n. 40 litraa bensaa veke :confused:

Noh, bensat pois ja 7 pulttia auki, tankki alas ja bensapumpun liitin irti, sekä parit huohotusputket. Kappas, autossa on tehdaspumppu paikoillaan. Taisi tulla tiensä päähän tämä, kun kilsat mittaristossa 241tkm. Noh, uusi pumppu asetelmineen tilaukseen (65€ postitettuna) ja odotellessa sen saapumista pesin vesi/saippua yhdistelmällä tankin sisältä ja ostin valmiiksi uudet letkuklemmarit. Veikkaan että tuolla uudella pumpulla jeeppi hörähtää mukavasti käyntiin. Uusi suodatinkin on kiinni jo tulolinjassa, niin vahva luotto tähän tarinaan. 20 gallonan tankki antaa mukavasti tankata menovettä, niin ei tarvitse kokoajan olla tankilla :DD

IMG_20210425_155851.jpg
IMG_20210425_170829.jpg
IMG_20210425_170850.jpg
 
Projekti JP Jeep etenee. Siis etenee, että sais auton käyntiin. Vihdoin saatiin mitattua bensanpaine ja kovin häävi se ei ollut, joten bensatankki alas ja katsomaan mitä sisältä löytyy. Asiaa ei helpottanut, että ensin tankista piti pumpulla imeä n. 40 litraa bensaa veke :confused:

Noh, bensat pois ja 7 pulttia auki, tankki alas ja bensapumpun liitin irti, sekä parit huohotusputket. Kappas, autossa on tehdaspumppu paikoillaan. Taisi tulla tiensä päähän tämä, kun kilsat mittaristossa 241tkm. Noh, uusi pumppu asetelmineen tilaukseen (65€ postitettuna) ja odotellessa sen saapumista pesin vesi/saippua yhdistelmällä tankin sisältä ja ostin valmiiksi uudet letkuklemmarit. Veikkaan että tuolla uudella pumpulla jeeppi hörähtää mukavasti käyntiin. Uusi suodatinkin on kiinni jo tulolinjassa, niin vahva luotto tähän tarinaan. 20 gallonan tankki antaa mukavasti tankata menovettä, niin ei tarvitse kokoajan olla tankilla :DD

IMG_20210425_155851.jpg
IMG_20210425_170829.jpg
IMG_20210425_170850.jpg
No varmaan tapojesi mukaisesti ton tankin tuen ja pannan hiot, ruostesuojaat ja maalaat mustaks odotellessa :unsure:

Eiks bensaletkutkii kannattais samalla vaihtaa uusiks tankin puolelta, kun kerran nyt on kokosetti alhaalla, vai kuuluuko sarjaan ei löydy?
 
No varmaan tapojesi mukaisesti ton tankin tuen ja pannan hiot, ruostesuojaat ja maalaat mustaks odotellessa :unsure:

Eiks bensaletkutkii kannattais samalla vaihtaa uusiks tankin puolelta, kun kerran nyt on kokosetti alhaalla, vai kuuluuko sarjaan ei löydy?
Tilasin koko uuden asetelman eli ei tarvitse uusia, kun tulee siinä kaikki uutta:

Screenshot_20210502-095958.jpg

Ja kyllä, ero koko asetelman ja pelkän pumpun kohdalla niin pieni rahassa, että ei kannata pelkkää pumppua vaihtaa. Ja tuo asetelman päälliosan ruoste oli päässyt jo tankinpuolen osalle, niin en halua edes sitä laittaa enää kiinni, vaikka pumpun voisi pelkästään uusia.

Ja juu, tuo peti ja pannat tulee luonnollisesti puhallettua/maalattua, mutta ei vielä koska auto pitää nyt saada käyntiin ensin.
 
Tilasin koko uuden asetelman eli ei tarvitse uusia, kun tulee siinä kaikki uutta:

Screenshot_20210502-095958.jpg

Ja kyllä, ero koko asetelman ja pelkän pumpun kohdalla niin pieni rahassa, että ei kannata pelkkää pumppua vaihtaa. Ja tuo asetelman päälliosan ruoste oli päässyt jo tankinpuolen osalle, niin en halua edes sitä laittaa enää kiinni, vaikka pumpun voisi pelkästään uusia.

Ja juu, tuo peti ja pannat tulee luonnollisesti puhallettua/maalattua, mutta ei vielä koska auto pitää nyt saada käyntiin ensin.
Näyttäis toi pääliitin erilaiselta 🤔 mut ollakko vaa havainnekuva
 
Näyttäis toi pääliitin erilaiselta 🤔 mut ollakko vaa havainnekuva
Se onkin erilainen, koska tuo on faceliftin asetelma. Mutta se ei ole ongelma, koska vaihdan liittimen vanhasta asetelmasta ;)

-91 tuli facelifti, niin niissä on just noi liittimet upgreidattu, mikä on persiistä, mutta onneks voi aina vaihtaa kaikki.

Näihin prefacelifteihin ei tunnu saavan mitään osia, joten aina joutuu tilaa -91-95 mallisarjan osia :(
 
Joka kerta kun näen RetroUkon postanneen tähän ketjuun, odotan näkeväni kuvan autosta valmiissa JP-maaleissa, 'Ukko ja Calondra istuen safarihatut päässä.
Miten mä sen kauniisti sanoisin, siihen on vielä PITKÄ matka kuljettavana :D

Sais auton nyt omaan talliin ensin ja pääsis purkaa atomeiksi. Rungosta löysin kaksi kohtaa paikattavaksi poikittaistakapalkista, kun riisuttiin tankkia alas autosta. Noita olisi mahdotonta hitsata, mutta onneksi korin nykäsy autosta tekee asian päiväsaikaan puistokävelyksi. Ei tarvitse ottaa kipinää naamaan auton alla, kuten @natedogg :lla on tapana :DD

Ja kyllä, mankkaan usbilla soimaan JP tunnari ja rooliasut päälle :D
 
Kuten @Sera :kin niin minä myös tulen spämmimään tätä kyseistä topikkia edistyhommeleissa.

Tänään tuli uusi pumppuasetelma postista haettua ja vaihdoin ensitöikseni vanhan liittimen tuon 91-95 facelift mallin liittimen tilalle (ovat täysin erilaisia ja kaikenlisäksi vielä uusi liitin on uros-puoleinen, kun vanha on naaras). Tinaliitokset ja kutistesukkaa kehiin, niin on ainakin vesitiivis liitos, jos ei muuta. Sitten vielä tankkiin tuo kiinni tänään ja ihmettelyä hörähtääkö se vanha Jeeppi käyntiin asti. Hieman jopa jännittää kaiken tämän vianetsinnän jälkeen. Vähän niinku fiiliksillä "pare hörähtää tai palat noutiossa"-mentaliteetti!

pensapunppu.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom