RetroUkon Jurase Park Jeep -projekti

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Tässä on todellinen Jurassic Park -fani! Brittimiehen kokoelma vetää sanattomaksi – arvo jopa 20 000 euroa
https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/ce9f495c-1e1b-4a84-8080-106534bac1a4

Iltiksen neliminuuttisella videolla alkaa jeeppihommat parin minuutin kohdalta.
Oli kyllä mukava uutinen. Huomaa että kaveri on kyllä todella omistautunut. Tuo auto on rakennettu ns. Full madnesillä, koska siinä on kopioitu Nedry kohtauksen jeeppi (eniten varusteita, joita mm. meidän jeepistä ei tule löytymään). Huomaa muutamasta jutusta, että "ihan" ei ole täydellinen. Nuo lisävalot "katolla" eroavat elokuvatarkoista. Ja se on aika yleistä, koska elokuvatarkat maksaa 400€/kpl ja niitä on 4kpl lisävaloraudassa :DDElokuvatarkat on muuten alunperin tarkoitettu veneisiin käytettäväksi!
Muuten kyllä tosi hyvin tehty ja siistissä kunnossa, arvostan! Harvinaisempia nuo oikealta ohjattavat ja varsinkin britteihin noita ei juurikaan myyty.

Itse taasen ajankuluksi ajattelin "varmuudeksi" pestä omat etupenkit, koska ei tietoa milloin löytyy safarin orkkispenkit ja jollain on kuitenkin istuttava jossain vaiheessa. Paskan määrästä päätellen noita oli tuskin ikinä pesty millään muotoa. Pesu oli sinällään helppo operaatio, koska penkin sisällä ei mene mitään elektroniikka tms. Eli liukkarilla ja painepesurilla hoitui tämä homma. Enimmät vedet kun valuu kuistilla veke, niin sitten saunatilaan vaan kuivumaan. Alla olevasta kuvasta näkee paskaisuuden kohtuu hyvin, kun penkki osittain pesty :DD

IMG_20210822_181323.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Vähän nyt laiskotellu, kun ollu sen verran vittumaisia työpäiviä, niin mitään järkevää ei ole tullut tehtyä. Yritän tänään töiden jälkeen pinnistellä itsestäni ulos sen verran, että saisin ne vedet ulos koneesta. Eilen kuitenkin putsasin tuon paisarin sisältä. Tähän käytin vanhaa vessaharjaa (joo kyllä!) modattuna eli saksin itse harjoja pienemmäksi, jotta se mahtuu paisarin korkin reijästä sisään. Tuossa vessaharjassa oli kyllin pitkä varsi, joka ulottui ihan pohjalle asti. Puhdistus"liemenä" käytin fairy, kuuma vesi, liukkari, kloori -comboa ja kyllä tuota sai piru vie hinkata varmaan tunnin verran, että kaikki vanha ruoste- & kalkkipaska lähti veke. Nyt on puhdas, vaikka itse säiliö on aavistuksen kellastunutkin. Ei siinä, sopii sitten sahara-beigen sävyyn konehuoneessa paremmin :DD

Sitten järjestelmään tilaan jossain vaiheessa uuden lämppärinkennon, vesipumpun, termarin ja syylärin, niin ei ainakaan vesijärjestelmä jätä "koskaan" tielle. Alkuperäisyydestä poiketen tilaan todennäköisesti alumiinisen "kilpa"syylärin, koska jäähdytysteho parempi, eikä mätäne sekään sitten. Ei siinä, ei kone koskaan käy liian kuuamana, mutta haluan vain siistin ilmeen konehuoneeseen ja syyläri sitä tuo vallan mainiosti. Tässä kuva, minkä aion todennäköisesti tilata:

jäähdytin.JPG

Tuossa kuva vielä loppuun putsatusta paisuntasäiliöstä. Lähtökohta oli käytännössä musta, niin sisältä kuin ulkoa.
IMG_20210824_122844.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Nonii, lähtihän se sieltä. Hieman tosiaan syylärin jäähdytysteho laskunut, kun päivä paistaa läpi turhankin paljon. Otin samalla termarin kotelon ja termarin veke. Onneksi ruoste ei ollut päässyt kurmottamaan ainakaan kannen vesitiloja, joten pieni helpotus. Itse syyläristä tullut vesi oli "hieman" rusehtavaa :DD

Seuraavaksi sitten etusäleikkö ja etulokarit irti. Etenee, etenee..

30 vuotta tekee alumiinirivoille kummaa jälkeäIMG_20210824_170109.jpg

Naminami vettäIMG_20210824_172720.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

No voehan viteo, tämä topic oli päässyt valahtamaan jo toiselle sivulle. Pienin askelin edetty, konehuoneesta purettu muutamia pikku juttuja, mutta työt ja kaikki muu taas haittaa harrastusta. Pitäisi vielä ennen pakkasten tuloa huuhdella kannen ja lohkon vesikanavat ja katsoa mitä sieltä sitten tulee. Ruostevettä jossain määrin on oma veikkaus..

Mutta. Sitten asiaan, jota en uskonut ihan heti tapahtuvan eli Sahara-mallin etupenkkien löytymistä halvalla. Olen ehkä tämän sanonut muutaman kerran, mutta elokuvassa käytetyt Jeepit ovat siis Wrangler Sahara mallin autoja. Nämä eroavat merkittävästi sisustan osalta. Ovipahvit, aurinkolipat ja penkkien välissä oleva keskikonsoli ovat kaikki vihreää sävyä. Tämän lisäksi etupenkit ja takapenkki ovat uniikilla verhoilulla, jossa etupenkkien takana ovat karttapussit ja muutoinkin kuviointi on täysin erilainen, kuin missään perusmallissa. Se, että Sahara-mallin autoja on myyty vähemmän ja suurin osa on ruosteesta johtuen löytänyt paalaamonsa on jo yksi haaste itsessään löytää sisustan osia. Kaikenlisäksi Suomeen ei tuotu näitä ollenkaan, koska olivat suunnattu lähinnä USA:n markkinoille.
Tänä vuonna olen nähnyt tasan yhden ilmoituksen Ebayssä ja siinäkin penkeillä (koko setti) oli hintaa hieman reipas 2000€ ja lähetyskulut suolaiset 1500€. Eli yhteensä yli puolet mitä maksoin tuosta meidän Jeepistä. Ei kiitos. Hintaa nostaa yleensä tämä legendaarinen lause: "Jurassic Park -movie accurate".

Noh, tässä viikko sitten tarinaan tuli yllättävä käänne. Olin antanut yhdelle internet-nuuskija-velholle tehtävän, että jos löytää ihan mistä tahansa tuollaiset etupenkit, niin ilmoittaa minulle. Hän sitten laittoi, että yhdet etupenkit löytyvät jostain Coloradolaisesta Jeep-purkaamosta ja heillä ovat ilmoitukset vain Facebookissa. Itsellähän ei tietysti moista ole, niin kysyin voisiko hän kommunikoida tässä asiassa. Ja hän pystyi. Alkoi pitkä keskustelu ja myyjä oli erittäin palvelualtis, jopa hämmentävän sellainen. Penkkien hinta oli 300$ eli tässä tapauksessa puhutaan samasta asiasta, kuin Gimmick CIB olisi 100€ jollain myyjällä. 300$ ei yleensä saa edes takapenkkiä, joka on paljon yleisempi, kuin etupenkit. Keskustelu eteni ja myyjä ilmoitti, että suorat postikulut ovat 1050$ Suomeen. Ei saatana, sanoin frendille, että liian kallista. Siinä sitten pohdittiin mitä kautta nuo penkit voisivat tulla halvemmaksi Suomeen. Ja tähän löytyi vastaus usarahti.fi sivuston kautta. Eli kyseinen firma tuo tavaraa n. kuukauden välein isossa kontissa laivarahdilla, jossa on paljon muitakin tavaroita. Kun kaikki tilaukset saadaan samaan kimppakonttiin, niin lähetyksen arvo per yksilö laskee huomattavasti. Rekisteröidyin heidän sivuilleen ja aloitettiin sitten myyjän kanssa neuvottelu, saisiko hän Coloradosta penkit Floridaan Usarahdin varastolle. Kyllä hän saa, mutta se maksaa USA:n sisäisesti 300$ lähettää penkit. No voi hemmetti, kallista sekin, mutta minkäs teet. Siltikin jäisi vielä halvemmaksi, kuin suoralähetys Suomeen.
Seuraava ongelma olikin sitten, että purkaamolla ei ollut paypalia. He ehdottivat, että antavat luottokortin numeron heille ja he velottavat siellä sitten korttia. Juu EI. Noh, pienen väännön jälkeen kyseinen firma REKISTERÖI PAYPAL:in ITSELLEEN MINUN TAKIA :D
Ei siinä, maksoin sitten 600$ heille yhteensä ja annoin Floridan osoitteen mihin penkit voi lähettää. Ja vielä iso yllätys oli, että kyseinen purkaamo ilmoitti kaverille, että he saivat penkit kompaktiin pakettiin ja Usa:n sisäinen lähetys onkin VAIN 125$. Eli he palauttivat minulle 175$ paypalilla. Huh huh, moniko firma olisi tehnyt vastaavan teon?

Eli nyt ollaan siinä tilanteessa, että penkit ovat Floridan Usarahdin varastolla odottamassa konttiin menoa 30.9 ja itse laivarahti kestää sen arviolta 4-6 viikkoa, jonka jälkeen voin noutaa paketin Kirkkonummelta heidän tiloistaan. Ei hemmetti, pakko myöntää että nyt kävi sellainen pullamunkki, että oksat pois. En todellakaan odottanut, että penkit löytyisivät ja noinkin halvalla. Ei toki jinksata vielä, penkit kuitenkin ovat vasta tuloillaan :D

Ihan virheettömät nuo eivät olleet, vaan hieman pitää pehmustetta niihin lisäillä, koska istumasivutuet ovat hieman lässähtäneet ja kuskinpenkissä on keskellä tikkaus hieman irronnut. Mutta tämä on paljon helpompi verhoilijalle, kuin että itse verhoilu pitäisi taikoa ihan tyhjästä. Nuo penkit ovat oikeastaan se isoin ja keskeisin juttu, mitkä ovat uupuneet, että Jurase Jeepin ulkonäön saa kohdilleen. Ollaan siis todella happyjä näiden löytymiseen ja iso kiitos kaverille, joka jaksoi välissä kommunikoida ja "taistella" myyjän kanssa :love:
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Tuosta vielä kuva penkeistä, mitä on sitten tulossa pitkän matkan takaa. Eli kuten näkee -ei täydelliset- mutta hyvät. Itsellähän on penkkien liukukiskot/rungot vanhoista, joten nekin säästivät lähetyksessä kuluja, kun en ottanut mukaan. Tuli mindblow efekti asiasta, kun tajusin tuosta ostamastani tehtaan korjausoppaasta kuskinpenkin olevan kiinteä ja apukuskin penkki on vain kippaavaa mallia Saharoissa. Tässä kohtaa en siis halua elokuvatarkkaa, koska haluan että molemmat penkit kippaavat ja taakse pääsee molemmilta puolilta. Käytännöllisuus ajaa siis tarkkuuden edelle.

Myyjän ottama kuva etupenkeistä
penkit.JPG

Sitten aloitin konehuoneen ilmanottojärjestelmän osien putsaamisen. Itse putsarikotelo oli niin paskanen, kuin vain voi olla. Putsarikotelon sisällä oleva suodatin enemmän musta, kuin valkoinen. JA suodattimen alla koivunlehteä yms hilettä/paskaa/jne. Liukkari/fairy/vesi kombo teki niistä kuin uudet ja tuossa pari esimerkkiä kuvassa. Kaverin kanssa nimettiin tuon ilmansuodatinkotelolta TB:lle menevä putki Teletappien Nunuksi, koska yhdennäköisyys on on kuin kaksi marjaa. Toinen putki on keulan säleikön sisällä menevä ilmanottokanava, joka tuo ilmaa suodatinkotelolle. 30 vuotta likaa keränneinä kumi/muoviosina puhdistuivat yllättäen hyvin.

Nunu-putki paskasena.
nunupaskasena.JPG

Nunu-putki ja sen kaveri puhtaina.
nunupuhtaana.JPG

Vanha kunnon Nunu (ja samalla ilmeeni, kun kuulin kaverilta saatavilla olevista etupenkeistä).
nunu.JPG
 

John Carpenterin hiusraja

NES-Retro Master
Insider
Viestit
8632

Maine:

Mahtavaa! Ison veden takaa isojen tavaroiden, kuten autonistuinten tai arcade-kaappien, ostelu ja lähettäminen kannattaa tosiaan aina mahdollisuuksien mukaan jyvittää tuollaisten kimppakonttien avulla. Muuten tulee kyllä kallista.

Ihan mielenkiinnosta, minkä verran usarahti otti/ottaa hintaa rahtauksesta tuon kokoiselle tavaralle? Ihan vaan tulevien kolikkopeliostosten kannalta tuumaillen.. :whistle:
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Mahtavaa! Ison veden takaa isojen tavaroiden, kuten autonistuinten tai arcade-kaappien, ostelu ja lähettäminen kannattaa tosiaan aina mahdollisuuksien mukaan jyvittää tuollaisten kimppakonttien avulla. Muuten tulee kyllä kallista.

Ihan mielenkiinnosta, minkä verran usarahti otti/ottaa hintaa rahtauksesta tuon kokoiselle tavaralle? Ihan vaan tulevien kolikkopeliostosten kannalta tuumaillen.. :whistle:
Mä en itseasiassa IHAN TARKKAAN tiedä. Kyselin sitä Usarahdin Pekalta, mutta hän sanoi että loppusumman näkee sitten, kun kaikki tavarat ovat Suomessa ja tullikulut maksettu blaablaa. Heidän sivuilta suoraan tämä tarina:

paketit.JPG

lavarahti.JPG

Ihan mitään snadia juttua ei kannata ottaa tuon kautta, koska tulee helposti kalliimmaksi.

Se mikä on varmaa, niin halvemmaksi nuo penkit tulee kuin suoraan tilaamalla. Laskin että euroissa 400-500€ halvempi case, riippuen sitten lopullisista kuluista. Mutta totesin tuon heidän systeemin todella toimivaksi ja jos tavara on lähellä Floridaa, niin USA:n sisäinen rahti on aina halvempi. Nyt pitää muistaa, että noi omat penkit lähti Coloradosta asti eli matka oli äkkiseltään Googlen mukaan 1900-2100 mailia eli rahtaamista ollut jonkin verran ja osavaltioiden rajojen ylityksiä. En tiedä miten tuo postitoiminta menee tuolla, mutta UPS:lla liikkuivat nuo penkit.
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

@Wick

Mainittakoon siis tuon esimerkin mukaan, että oman lähetyksen paketin kuutiot olivat 0,30 (myyjä antoi loodan mitat). Eli jos nyt sitten lasketaan tuosta kaavalla, että yksi kuutio maksaa 400€, tällöin 0,1 kuution hinta on 40€. Oma on siis kolme kertaa tuo eli 120€. Tuo on siis Usarahdin hinta. Siihen tullikulut päälle ja itse penkit + jenkkien sisäinen rahti olivat yhteensä 388€, mitä Paypalin kurssi minulle antoi veloitettavaksi summaksi. Eli 120€ + 388€ + tulli.

Penkit olisivat suoralla lähetyksellä olleet 300$ + lähetys 1050$. Tämä on euroissa karkeasti 1140€. Eli vaikka tuo tullikulu olisi nyt 150€, niin karkealla matiikalla Usarahdin palvelu tulisi maksamaan 480€ vähemmän, kuin suora tilaus jenkeistä. Kannattaa siis käyttää, niin jää rahaa yhteen ylimääräiseen arcadevehkeeseen!

Kauppa se on joka kannattaa, vai mitä Wick?
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Eilen irroitin viimeiset "vesiosat" autosta eli vesipumppu ja puhaltimen visko lähtivät. Kun konehuone oli nyt "paljastettu" etuosasta hyvin, niin ajattelin pestä suurimmat öljykerrokset pois. Ihan jo sen takia, että jokainen hylsy ei ole sitten sisältä täydessä rasvassa, kun irroittelee osia. Ja toki samalla sain huuhdeltua kannen + lohkon vesitilat. Ihan ensin levittelin motonetin tehopesua eli perusliukkaria, jonka annoin muhia tunnin verran. Sitten Mr. Muscle uuninpuhdistusvaahtoa päälle ja odottelua 15 minuuttia. Tämän jälkeen painepesuri + vesiletkukäsittelyä. Eipä siitä täydellistä tullut, mutta tuota öljymöhnää oli paikoittaan yli sentin kerros siellä ja täällä :rolleyes:

Hetken aikaa joutui kannen ja lohkon huuhtelua tekemään, että alkoi tulla puhdasta vettä. Ylempi avoin reikä on kuvissa termostaatin paikka ja alempi vesipumpun. Lämmin vesi termostaatilta kulkee kennolle ja sitten sieltä imusarjan kautta, joten nekin sitten huuhdeltiin samalla.

Liukkarin levityksen jälkeen.
IMG_20210909_131706.jpg

Uuninpuhdistusvaahdon jälkeen.
IMG_20210909_131853.jpg

Kuivukoon siinä rauhassa.
IMG_20210909_145136.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

No nyt on tilaa. Etusäleikkö ja sivuloksut pois tieltä. Irroittelin vielä ilmanjakokanavat hytin sisältä etuosasta. Lämmittää aina mieltä, kun siellä oli tehtaan tarra kiinni takaosassa: February 23 1990. Itse olin tuohon aikaan aloittanut peruskoulun ensimmäisen lukuvuoden kevätjakson.

Aletaan olla lähellä itse korin nostoa eli purku etenee kohti finaalia. Epätoivo on aina kova, kun kokoajan saa purkaa, eikä missään vaiheessa kasata. Se tunne on varmaan euforinen, kun suunta kääntyy. Varmaan sama fiilis kuin astronautilla, joka on nyt kuun pimeällä puolella kapselissa ja kohta alkaisi paluu valoisan puolen kautta maahan.

Lähtisitkö kanssani ajelulle?
IMG_20210910_161532.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Eilen ajattelin nykäistä kaikki koripultit irti. Kuten aikaisemmin mainitsin, niin näitä on Jeepissä yhteensä 11kpl, mitkä pitävät korin rungossa kiinni ja niiden välissä luonnollisesti koripuslat. Yksi edessä ja molemmilla "sivuilla" 5kpl. Eilisen saldo:

1 katki, mutta ei haittaa, tuon vastakappaleen joudun kuitenkin irroittamaan, kun ruosteita korjaan.
1 jäi pyörimään ja tähän pitää miettiä jotain järkevää konstia, jotta saisi veke.
9 lähti "mukisematta".

Tätä operaatiota pelkäsin jonkin verran, koska usein vastakappaleet jäävät pyörimään korin sisään ja sitten tarvitaan rälläkällä availla montaa kohtaa. Sinänsä siis ihan jeppis lopputulema. Puslien vastakappaleet ovat toki vielä autossa kiinni, kun ovat korin ja rungon välissä. Mutta ei hemmetti miten skeidassa kunnossa nuo kaikki ovat. Tuo etummainen pusla ja sen prikat yms olivat ihan töttöröö. Itse pulttikin on tuosta yhdestä kohtaa enää puolikas alkuperäisestä paksuudesta. Ihmettelen ettei mennyt poikki. Tosin nuo koripultit ovat sitä kovinta laatua eli muistaakseni luokitukseltaan 12.1 kovuutta (normi rautakaupan pultit ovat sitä perus 8.8).

Blancot avaimetkin tulivat eilen postissa jenkkilästä. Oli pakko tilailla uusia aihioita, kun itsellä on vain yhdet avaimet. Tuo suorakulmion mallinen on pelkästään virtalukkoon (virtalukko on vaihdettu, joten se on eri hammastuksella). Tuo pyöreä taasen operoi hansikaslokeron, keskikonsolin ja ovien lukkoja. Itse ovissahan ei nyt sitten ole lukkopesiä, vain ja ainoastaan takaluukussa. Ongelmana tällä hetkellä on, että tuo yksi kulunut avain ei enää jaksa pyöräyttää keskikonsolin lukkoa, joten suutarin pitää olla hieman luova, kun uutta aihiota porailee. Vien hälle takaluukun ja keskikonsolin lukkopesät, niin voi sitten työstää "pienin askelin" hammastuksia ja kokeilla, toimiiko avain vielä molempiin. Olishan mulla avainten "porauskoodit" tuossa omistajan käsikirjassa, mikä tuli auton mukana, mutta jotenkin tuntuu että Ryslerin maahantuoja ei noita enää ala tekemään. Ja jos alkaa, niin hinta saattaa olla ihan jotain muuta, kuin suutarin 25€ mitä ottaa hommasta.

Töttöröö-sarja
IMG_20210913_204832.jpg

Uudet avainaihiotIMG_20210914_090000.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Joo, nyt aletaan olla siinä pisteessä, jossa pitäisi löytää jokin ratkaisu mihin koppa laitetaan, kun se irti nostetaan. Tila alkaa olla aika loppu. Kellariin saa vielä irtotavaraa, mutta sinnekin pitäisi lisähyllyjä taas ostaa (oli tullu motonettiin aleen nyt noita hyllyjä mitä ostin aikaisemmin, vanha hinta 29,90€ ja uusi 24,90€).

Mutta tällä välin aloitin tuon ilmanotto/jako-laatikon entrauksen. Tuo eriytyy tuohon yläosaan, johon tulee sadevesi ja se poistuu putken kautta konehuoneesta ulos sekä itse ilmanjakorasia, jossa mm. sisätilanpuhallin kiinni. Itse koppa ja sen peltilevy ovat todella hyvässä kunnossa ja ainut pintaruostetta saanut osa on tuo itse puhallinmoottorin koppa (se on osittain konehuoneen puolella näkyvissä, joten tässä suurin syy ruosteen otolliselle muodostumiselle). Puhallinmoottoriin ei harmillisesti saa vaihdettua hiiliä ja ne alkavat olemaan melko lopussa, mutta vaihdellaan sitten kokonaan uuteen, kun vanha antautuu. Isoksi yllätykseksi lämppärin kenno oli kuin uudessa kunnossa. Ainoastaan havunneulasta yms kertynyt ripojen väleihin, mutta senkin pesin ja huuhtelin moneen kertaan, niin ei tarvitse uutta ostaa. Positiivinen asia muutoin isossa rahareiässä. Vanhat tiivistemassat kopan ja takapellin välissä olivat ihan finaalissa, joten putsataan ne veke ja laitetaan jotain uutta hieman elastisempaa sitten kasatessa väliin. Kopan takaseinä on siis peltiä ja itse koppa muovia. Pelti maalataan ja koppa pestään ulkoa/sisältä. Puhallinmoottorin metallikoppa sama juttu, ruosteet veke ja maalia päälle => kasaan. Siivapyörä on tietysti muovia ja se onkin jo pesty. Ihan ehjä siis kaiken kaikkiaan kokonaisuus. Puhallinmoottorin kopan sisällä oli 30 vuoden hiilikartastat ja muuta paskaa, niin nyt ainakin sen osalta toimintavarma, ettei paskat jumittele. Rasvaan vielä itse akselin sitten kasatessa.

Kiva puuhastella näitäkin nyt "etukäteen", niin kasatessa sitten vain kiinni, eikä muita murheita. Tämän pre-faceliftin jeepin puhallinmoottori on vain yksi johtoinen malli eli virta syötetään suoraan moottorille ja itse koppa on maadoitettu pellin kautta kiinnityspulteilla. Uudemmissa malleissa on ihan oma maadoitusjohto, mikä on mielestäni varmatoimisempi ratkaisu. Jos joskus vaihdan tuon puhaltimen, niin ostan uudemman mallin ja vedän erillisen maadoitusjohdon johonkin auton monesta maadoituspisteestä.

Kopat irti autosta.
IMG_20210915_160322.jpg

Alemman kopan takalevy irti.
IMG_20210915_162529.jpg

Sisätilanpihallin purettuna (siivapyörä uupuu kuvasta).
IMG_20210915_160330.jpg

Lämppärinkenno (kuvissa vielä paskaisena).
IMG_20210915_162511.jpg
 

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1242

Maine:

Kestäiskö tallin kattoparrut / mahtuisko jos nostais katon rajaan roikkumaan, siihen kohtaan missä on nyt mopot sun muut ja ne siirtäis verannalle?

Offtopic, jos joku ei tiedä, olen RetroUkolla käynyt useasti kylässä :D
Joo, tämä on käynyt mielessä. Sit pitäis miettiä joku fiksu tapa, jolla kori nousee sinne korkeuksiin. Ehdotuksia otetaan vastaan.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
6506

Maine:

Yhdellä köydellä kattoparrun kautta ilman väkipyöriä farmitunkilla kiristäen hampaat irvessä -> kattoparru räsähtää rikki, kori putoaa ja koko talli lakoaa niskaan.

Hienoa että autenttisuuteen panostetaan, näky kun on verineen ja suolenpätkineen kuin T-Rexin jäljiltä.

Todellista omistautumista. :love:
 
Ylös Bottom