RetroUkon Jurase Park Jeep -projekti

Ja niin se vain toimii. Oven lukko purettu, haitat pois ja keskikonsolin sylinteriin samassa järjestyksessä => toimii. Ai pirskales! Pitääpä jossain kohtaa se virtalukko sarjoittaa toisen oven lukolla vielä. Jännä juttu, että tuossa orkkis ovenlukossakin oli haittoja numeroilla 2, 3 ja 5. Mutta tietysti juuri eri määrät, joten pakko purkaa se toinenkin oven lukko, jotta saa oikeat määrät haittoja käyttöön. Yksi murhe vähemmän, kun on vain yksi ja ainut avain kaikkiin lukkoihin.

Kävin suutarilla teettämässä yhden avaimen, koska entuudestaan ei ollut kuin yksi. Tämä tietysti maksoi 15€, mutta olisin tehnyt sen joka tapauksessa. Ehkä melkein varmuudeksi käyn vielä yhden teettämässä, kun löytyy vielä käyttämätön aihio..

"En ole lukkosepppä, mutta voisin kurkistaa avaimenreikääsi."
 
Äh, unelmat yhden avaimen Jeepistä kariutuivat tänään. Tuo kuvan virtalukko on kuuden haitan malli ja kaikenlisäksi normiavain ei edes mene sinne. Olisi tämän tietysti voinut tarkastaa etukäteen :dickhead:

Tuo kyseinen virtalukko on muutenkin ns. ”ei avattava malli”, mutta sain silti purettua. Missään youtubessa ei ole ohjeita tuon purkamiseen, mutta ottamalla päätyhatun ja välipinnin pois (kuvassa etualalla), saa lukon osiin.

Löin takaisin kasaan ja katellaan joskus uusiksi asioita. Harmi kun kaveri ei aikoinaan säästäny orkkislukkoa, olisin varmaan saanu siitä jotain aikaiseksi..

113DB8C1-5EB7-4568-B152-49ECB27D3739.jpeg
 
Tarkoitus olisi siis tehdä JP-Jeep eli elokuvareplica Jurassic Parkin jeepistä. Suomessa ei -tietääkseni- ole yhtään vastaavaa, vaikka jenkkilässä (ja jopa Ruotsissa muutama) näitä on tehty paljon.

En nyt koko topicia selannut läpi, mutta jonkinlainen replica on Suomessakin. Ainoa selvempi ero on, että Jurassic Parkin logossa T-rexin tilalla on jotain muuta ja alla ei lue Jurassic Park. En tiedä mitä lukee, mutta Jeepin olen nähnyt kun köröttelin sen perässä hyvän matkaa kerran pk-seudulle, oli hauska katella sen menoa. Sen jälkeen bongasin sen joku aika myöhemmin vielä Vantaan GT-autokatsastuksen pihalta Kehää ajaessa, olisko vaikka jonkun ko. alueen työntekijän tms.? Tästä on ehkä joku 4 v. minkä jälkeen en ole sitä nähnyt.

Joka tapauksessa, jos itelläkin olisi tilaa ja ylimääräistä rahaa niin tämmöset leffa-autoprojektit kyllä kiinnostaisi ja olen niitä seuraillut välillä. JP Ford Explorerkin olisi hauska mutta katto hankala, ja muutenkin kalliimpi prokkis. Just tämmönen Jeep olisi vielä toteutettavissa moniin verrattuna.
 
bump mitäs tälle projektille kuuluu? :)

Harmillisesti odottaa pientä inspiraatiota autotallissa (ja ylimääräistä kyhnyä). Sairauden vuoksi olen myös joutunut lykkäämään tekemistä. Seuraava askel olisi tilata peltiosat jenkeistä ja pistää kori puhallukseen ja siitä sitten askel kerrallaan eteenpäin.

@Mac kiitos infosta! Olisi mukava nähdä tuo yksilö jossain missä lieneekään. JP Motor Poolin sivuilta en tosiaan aikanaan löytänyt yhtään Suomessa olevaa replicaa, mutta voihan olla, että kaikki ei sinne kirjaa tekelettään, who knows? Ota kuva, jos joskus bongaat kaaran liikenteestä?
 
Takaisin
Ylös Bottom