Rap

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
30751

Maine:

Nyt on kyseessä genre jossa olen aika puristi, ja parhaiten maistuu 90s gangsta (eikä kasarissakaan ole mitään vikaa), mutta sana on vapaa. Westside 'til we die!



Tässä alemmassa on legendaarinen loppudissi, joka on lähinnä vastaus Biggien surkeaan aikaan julkaistulle Who Shot Ya?:lle jonka juuri ryöstetyksi tullut 2Pac otti aika henkilökohtaisesti. Siinä samalla sitten haukutaan kaikki muutkin, ja eihän se sitten lopulta hyvin päättynyt.



Nojoo, en valitse puolia (kovin paljon), eli New Yorkiakin mukaan sovinnon eleenä.







2000-luvulta ei löydykään montaa rap-biisiä mitä jaksan kuunnella, mutta mm. tämä 50 Centin biisi (feat. Eminem) toimii jotenkin.



Eminem on tosin ainut rap-artisti jonka nykylevyjäkin saatan ostaa. Viimeisin osto on vuoden 2018 Kamikaze josta löytyy mm. Machine Gun Kellylle suunnattu dissi, johon MGK vastasi biisillä Rap Devil:



Johon taas Eminem palasi Killshotilla:



"Vanhoina hyvinä aikoina" nämä beeffit päätyivät kuolemiin (RIP 2Pac ja Biggie), mutta onko nykyään kyse pelkästä markkinoinnista? En olisi koskaan varmaan kuullutkaan Machine Gun Kellystä ilman tätä (ellei se sitten olisi päässyt siihen Mötley Crüe -leffaan muillakin ansioilla).
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tuo 80-90 luvun gangsta toki parasta. 2000-luvun alultakin löytyy huikeuksia, mutta tuossapa tuo kulta-aika. Nykyajan trapit yms muut hirveydet on ihan kuuntelukelvottomia. Täytyy jossain vaiheessa laittaa Suomalaisia suosikkeja mitä tullut paljon myös kuunneltua. Suomalaisesta aika usein kuulee, että on täyttä paskaa ja sehän on totta jos radiosoittoräppiä kuuntelee ja noin muutenkin 90% paskaa, mutta kovuuksia löytyy kun vähän penkoo. Oli nuoruudessa iso genre, Kallio UG:n paatos, Asa, Steen ja Olarin porukka siinä niitä tärkeimpiä. Niin ja toki pohjoisen Hannibal & Soppa.
 
Uudempia suomitouhuja on julkastu jonkin verran ja lähinnä tuollainen vähän underground-tyyppinen on lähellä sydäntä. Laitan tähän jotain omaa suosikkia ja eiköhän jotain jää laittamattakin.






Eikä näistä nyt kaikki uusia ole, Kuristaja kulkee nykyään Jonestownissa Desomorfiinin nimellä.
 
Spämmätään tähänki ketjuun Tourniquettia :D

Tourniquetin RÄPPIBIISI!


No ei siinä oikeeta räppiä ole kuin ehkä minuutti, MUTTA SILTI!
 
Sleaford modsia on tullu aika paljon kuunneltua lähiaikoina. Kait tääkin jonkinsortin räpistä menee.
 
Mä oon viimeaikoina kuunnellut aika paljon sellaista venäjäläistä rap-artistia kuin Noize MC. Varmaan suosikkini venäläisistä nykyartisteista. Aika monet biisit on vähän siinä ja siinä että oisko räppiä vai jotain muuta. Tämä on semmoinen genre, että tuli oikeastaan kapsena ja tenuna kuunneltua, mutta ei nykyään enää juurikaan muuten kuin venäjäksi.


 
Jos mie nyt tämän vaan tähän jätän:




E: ai vittu, mitä persettä!? Miten tätä ei oo jo postattu:



Tätä ei oikein saa jättää pois.
 
Jaahas! Laitetaas vähän sitä paljon parjattua Suomalaista. Mielestäni suomi-rap on valtavirran ulkopuolelta ihan asiallinen genre. Ongelma on siinä, että paskaa on aivan järkyttävästi, mutta sinällään vaikka monesti jenkkiräppiä kehutaankin siihen edelle, niin siellä sitä paskaa vasta onkin. Toki niitä helmiä sitten aivan tolkuttomasti enemmän.



Menevä biisi lainabiiteillä. Varsinkin tuo koposen verse deep cover biittiin on timanttisimpia suomesta.



Klassikko jota tuli joskus yläasteella luukuteltua melkosesti. Missä tämä paatos on nyt?!



Eikä Kallio UG:ta voi mainita oikein ilman tätä.



Pitäähän sitä yksi biisi listaräppiäkin saada. On ne asiat joskus olleet mallillaan, että Tulenkantajien tasoista kamaa on ihan suomen listoille päätynyt. Suomi-rapin alkuaikoja, jolloin hiphop-popparit eivät olleet vieneet main genreä vielä. Musavideoineen kyllä melkonen klassikko.



Letkeetä meininkiä



Sitä gangstaa Suomesta. Vieläpä ihan paikallisella biitillä, tämä resupekkarapiksikin nimetty tyyli on kyllä hauska idea. Eihän sosialistisessa Suomessa se rapin perimä ole missään tapauksessa sama kuin jenkkilässä, niin ganstassa pitää löytyä tietynlainen huumoripuolikin.



Loppuun vielä viime vuoden kovin suomi-rap biisi. Hannibalilta kyllä todella kova verse alkuun.

Jatketaampa joskus listaamista. Vanhemmissa on paljon klassikoita ja tuotantoa johon kannattaa tutustua, jos sitä ei ole vielä tehnyt.
 
:yle:

👌
 
Asa kyllä kova! Joskus tullu sen kanssa dokailtua ja jauhettua paskaakin, erittäin fiksu ukko.
 
Takaisin
Ylös Bottom