PS1-pelihankinnat

Dual Shock versiosta ei taida olla PAL-julkaisua lainkaan. Jenkeissä vaan Greatest Hits -julkaisu mielestäni. Omistan sen. Hyvät musat... Muuten tietty paras versio.
 
Johtuuko jostain kameran sekoälystä joka pehmentää vai mistähän mutta miten toi fontin printti näyttää epäilyttävältä. Katos miten toi "The capacity of this" kohdan p esim sulautuu alempana olevaan isoon C kirjaimeen.

Ei kai tuohon muuta tarvita kuin että kirjaimissa ei ole ääriviivoja ja riviväli on niin pieni, että toinen rivi osuu vähän toisen päälle.
 
En jaksanut tehdä jokaisesta yksittäisestä pelistä postausta, joten tässä bongailuja muutamalta kuukaudelta. Rullailin täällä foorumia jonkun tovin, ja sitten iski suuri häpeä siitä miten vähän omaan hyllyyn on päätyny pleikkarin shmuppeja vuosien varrella. From inch to the work, ja nyt voi olla jo vähän paremmin mielin. Harmillisesti kyllä todella moni mielenkiintoiselta näyttävä paukuttelupeli on jäänyt ainoastaan japanilaisten huviksi, mutta kyllähän näitä pallijulkaisujakin on jonkun verran. Shmuppien lisäksi löyty FFVI demon (ja demon ohjeen) kera, sekä erikoiselta vaikuttava ufoilupeli Terracon, mikä pitääkin ottaa seuraavaksi kokeiluun.

1713279959648.png


Kaikkia paukuttelupelejä on tullut pelattua joitain tunteja, toisia enemmän ja toisia vähemmän, ja ajattelin tiivistää tähän ensikokemuksia kasuaalin näkökulmasta (defaulttivaikeustasolla pelaten). Voi olla että kokemus paranee mitä pidemmälle pelaa.

Raiden Project (Raiden 1 & 2) (2D | 1995)
Arvosana: 🌕🌕🌕🌕🌑
Kommentti: mahtavat pikseligrafiikat, hyvä pelattavuus ja paukuttelu tuntuu napakalta. Älyttömän tiukka soundtrack, saa ihan veret kiehumaan silleen terveellä tavalla. Kentät "sulautuu" hyvin yhteen tasojen välillä. Ykkönen oli miellyttävän helppo alussa, kakkonen alkoi turhauttaa nopeammin.

Ray Storm (3D | 1996)
Arvosana: 🌕🌕🌑🌑🌑
Kommentti: keskinkertaiset grafiikat, ok-pelattavuus ja paukuttelu tuntuu täyteläiseltä. Naurettavan paska audiomiksaus. Tylsät kentät, mutta bossien designit näyttää siisteiltä. Meh.

Ray Crisis (3D | 2000)
Arvosana: 🌕🌕🌕🌑🌑
Kommentit: pääosin samat kommentit kuin Stormissa, mutta kentät ovat ehkä himpun verran mielenkiintoisempia? Pelaa nopeasti läpi. Paukuttelutuntuma on tosin tässäkin melko täyteläinen, että pelkästään jo sen perusteella pelin pariin on kiva palata.

Mobile Light Force (2D | 2003)
Arvosana: 🌕🌕🌕🌑🌑
Kommentti: tyylikäästä pikseligrafiikkaa, ohjaus tuntuu napakalta ja paukuttelu ihan extra-mehevältä. Kentät vaihtelevat mukavasti, ja bossit vaikuttavat mielenkiintoisilta. Vähän ehkä menee liikaa bullet-helliksi minun makuun.
Lisäkommentti: tämä peli on traagisen karu ripulointi alkuperäisestä GunBirdistä. Kaikki cutscenet on leikattu pois ja "tarina" on nyt vain pari lausetta manuaalissa. Ikinä ennen en ole tuntenut näin suurta katkeruutta pelijulkaisijaa kohtaan :D

R-Types (R-Type 1 & 2) (2D | 1998)
Arvosana: 🌕🌕🌑🌑🌑
Kommentti: toimivat pikseligrafiikat, ja tästä olisi kai velvoite tykätä, kun kyseessä on ilmeisesti aika legendaarinen shmuppisarja... Mutta voi vittu mie en kasuaalina pärjää tässä kyllä ollenkaan. En tiedä onko se ohjaustuntuma vai papparefleksit vai niiden yhdistelmä, mutta lähinnä vaan vituttaa kun tämä kiekko pyörii konsolin levyasemassa.

R-Type Delta (3D | 1998)
Arvosana: 🌕🌕🌑🌑🌑
Kommentti: tyylikkäät kolmiulotteiset grafiikat, napakka pelattavuus ja paukutelu... mutta tämäkin on kasuaalille turhauttavan vaikea. Musiikki on jotain mitäänsanomatonta tilulilua.

X2: No Relief (2D | 1996)
Arvosana: 🌑🌑🌑🌑🌑
Kommentti: ammukset ovat saman värisiä taustagrafiikan kans. Muuta ei tarvitsekaan sanoa. Tai no tarvii: visuaalinen tyyli on miellyttävän kunnianhimoinen.

Strikers 1945 II (2D | 2002)
Arvosana: 🌕🌕🌕🌑🌑
Kommentti: oikein toimivaa pikseligrafiikkaa, liikkuminen ja paukuttelu tuntuu ihan hyvältä. Useita eri aluksia valittavana. Alkaa ihan mukavan iisisti, mutta lähtee kyllä menemään nopeasti bullet-helliksi. Muistuttaa VASARAa.

Metal Slug X (2D | 2003)
Arvosana: 🌕🌕🌕🌕🌑
Kommentti: ei varsinaisesti shmuppi, mutta ymppään listan jatkoksi. Aivan saakelin miellyttävä paukuttelupeli. Pikseligrafiikat on kunnon herkkua, ja kentissä liikkuminen tuntuu hauskalta. Tasot vaihtelevat mielenkiintoisesti, ja pelin vetää läpi alle kolmessa vartissa. Paljon lisäaseita, aluksia, unlockattavaa ja haastetehtäviä.
 
Viimeksi muokattu:
Sony PocketStation, eli tommonen Dreamcastin VMU:n tapainen härpätin. Siihen saa pelejä ja se toimii myös PSX-muistikorttina. FF VIII:n kanssa tuohon saa Chocobo-pelin, jonka kautta saa peliin tuotua itemeitä. Ja kyllä, siihen saa Doomin.

Jos ihmettelette, että mikä piru toi otus tossa kannessa on, niin se on PlayStationin virallinen maskotti, Toro Inoue -kissa.

IMG_4558.jpeg

Sitten rikollisautoilu, jossa aiheutetaan vahinkoa ympäristölle ja siitä palkitaan.
IMG_4559.jpeg


Felony 11-79 oli 13€ ja Pocket Station 70€. Postit vielä päälle.
 
Sony PocketStation, eli tommonen Dreamcastin VMU:n tapainen härpätin. Siihen saa pelejä ja se toimii myös PSX-muistikorttina. FF VIII:n kanssa tuohon saa Chocobo-pelin, jonka kautta saa peliin tuotua itemeitä. Ja kyllä, siihen saa Doomin.

Jos ihmettelette, että mikä piru toi otus tossa kannessa on, niin se on PlayStationin virallinen maskotti, Toro Inoue -kissa.

IMG_4558.jpeg

1713546867968.png

Jee lisää jäseniä meidän salakerhoon! One of us! One of us! PocketStation on ihan saatanan magee kampe, ja sille löytyy pari sikahyvää peliä! Monet näistä on ladattavissa japanilaisesta Pocket MuuMuu PS1-pelistä. Tässä omat suosikit so far:

RPG Dungeon (Pocket MuuMuun japsiversiosta, 1999)
Todella toimiva luolastoseikkailu! Pääpaino aarteiden etsimisessä ja örkkien lahtaamisessa, eikä niinkään tarinassa. Valikot on kyllä japaniksi, mutta ne on niin yksinkertaisia että parin väärän klikkauksen jälkeen ne oppii ulkoa. Luolastot generoituu randomisti joka kerta kun pelin aloittaa, ja ruudut vierittyy kutakuinkin niin kolmiulotteisesti ja sulavasti kuin 32 x 32 pikselin monokrominäytöltä voi odottaa :D Taistelumekanismi on yksinkertainen mutta koukuttavan toimiva. Tallennusmahdollisuus.

Pocket Dungeon (SCPS-10075)
Tässä toinen luolastoseikkailu, MUTTA. Toisin kuin RPG Dungeon, niin tämä on story heavy eikä sitä pysty pelaamaan kauhean pitkälle ellei oikeasti osaa japania. Tuurilla klikkailemalla pääsee johonkin asti, mutta eihän se kauhean häävi pelikokemus ole. Lisäksi luolasto ei rullaa yhtä smoothisti kuin RPG Dungeonissa. Mainitsin tämän nyt vaan siltä varalta jos joku täällä osaa japania ja tykkää genrestä.

Pocket Ray (RayCrysiksen japsiversiosta, 2000)
Toinen aivan saakelin toimiva pikkupeli, "shmuppi" TaskuAsemalle! Ruudulle vierittyy vihualuksia, ja pelaajan pitää kursoria liikuttamalla maalata eli tähdätä vihuryppäät. Toimintanappia painamalla laukaistaan sitten tuhoisa isku, joka räjäyttää kerralla kaikki onnistuneesti tähdätyt vihut! Oma piste-ennätys taisi olla 1075!

1713547666346.png

MoGuuRu Dabas (Legend of Dragoonin japsiversiosta, 1999)
Kiva luolastokaivelupeli. Pelin ideana on kaivella ukkelilla maahan luolastoo ja edetä jatkuvasti alemmas ja alemmas maan kerroksissa, löytäen aarteita ja lyöden vihuja. Pelissä on kaiketi suurempana ideana se, että löydetyt aarteet ja muut voi sitten tallennuksen mukana viedä takaisin emopeliin, missä pelaaja voi hyödyntää niitä haluamallaan tavalla. Ei mitenkään ihmeellinen, mutta varsin toimiva naputtelu!


Aliens (Pocket MuuMuun japsiversiosta, 1999)
Olet ufoalus, jonka tehtävänä on kaapata elukoita ja väistellä armeijan tulitusta :D

Ja lopuksi ehdoton oma suosikkini:

Crash Anywhere (Crash Bandicoot 3:n japsiversiosta, 1999)
Tässä yhdistyy virtuaalilemmikin parhaat puolet, "korttikeräilypeli" sekä kolme viihdyttävää minipeliä. Ja mikä parasta: se on Crash Bandicoot! Eli ruudulla hengailee Crashin virtuaaliversio, joka päivästä ja vuorokaudenajasta riippuen hommailee itsekseen milloin mitäkin. Välillä se laulelee karaokee, välillä harjottelee tornadoo tai mutustelee wumpaa. Pelissä on yhteensä 88 eri aktiviteettia mitä Crash voi tehdä, ja pelaajan tehtävänä on onnistua napsimaan valokuva jokaista uniikista aktiviteetista. Nämä pikselöityneet pikkukuvat päätyvät kuva-albumiin, mitä voi myöhemmin ihastella ja täydennellä uusien aktiviteettien löydyttyä. Mutta parastahan tässä on se, että kuvia pystyy TREIDAAMAAN toisen PocketStation-pelaajan kanssa, käyttäen laitteen infraredia. Eikä siinä vielä kaikki! Pelissä tosiaan on myös kolme eri minipeliä, missä onnistumalla unlockautuu lisää uusia uniikkeja valokuvamahdollisuuksia. Rytmipelissä pelaajan pitää naputella nappeja ruudulla näkyvien kuvioiden mukaan, ja unlockattavat lisäbiisit tuovat vielä lisähaastetta. Kyllä, pelaamalla Crash 3:sta isolla pleikalla, unlockaat maksimissaan seitsemän erilaista biisiä, mitkä voit siirtää PocketStationiin Crashin tanssittavaksi. Biisistä riippuen tanssijana voi myös olla joku muu pelin hahmoista, mutta sitähän ei tässä spoilata! Toinen minipeli on Boulder Dash kentästä tuttu kivijuoksu. Eli ruudun ylälaidassa näkyy jatkuvasti vierivä kivenlohkare, mitä Crashin täytyy vältellä juostessaan läpi monenlaisten esteratojen. Esteradoilla poimitaan wumpahedelmiä, ja mitä enemmän hedelmiä onnistuu nappaamaan, sitä erilaisemman loppukohtauksen pelaaja unlockaa, ja täten saavuttaa jälleen erilaisen kuvausmahdollisuuden. Viimeinen eli kolmas minipeli on kuvapuzzle, eli ruudulle tulee pikselivalokuva mikä on jaettu joko 3x3, 4x4 tai 5x5 ruudukkoon sekoitettuna, ja tehtävänäsi on liikutella palasia ympäriinsä, kunnes kuva on täydellinen. Voitte uskoa, että nuo 5x5 puzzlet 32x32 pikselin kuvissa on melko työläitä ratkottavia :D




All in all, PocketStation on edelleen Sonyn paras mustavalkonäytöllinen taskukonsoli tähän mennessä.





Nyt kun sulla on 1/4 värivarianteista, eli toiseksi yleisin kirkas versio, niin tarvitset totta kai myös loput kolme mallia kokoelmaan!


Huhhuh hyperventiloin vieläkin tästä postauksesta.


*Edit:
Lisää todisteita siitä että PocketStation rulettaa :win: Kiitti joku anon!
1713551118048.png
 
Viimeksi muokattu:
20240424_170755.jpg
PSX (SCPH-5502) ja upea kokoelma niitä pelejä, joita olen aina halunnut parhaassa mahdollisessa kunnossa. NHL 98 on kokonaan ilman kantta hyvä, niin levyn saa nopeammin kotelosta aina halutessaan!

Klassinen PlayStation, jota pitää pitää vähän kulmassa, että pääsee pleikkarilogon ohi. Virtajohto mukana. Ohjaimet ei aluksi meinanneet toimia, mutta ongelma oli vain ohjainmodulien löysällä oleva johti. Joku päistään jeesusteipattu johtonippu oli kannen alla vastassa. Ilmeisesti modpiiri sisässä, kun oma japanilainen Time Crisis suostui käynnistymään. Pelasin sitä muuten varmaan nyt ensimmäistä sitten Japanista paluun 2009. Oli muistaakseni jotain ongelmia saada pyssyä silloin Suomessa toimimaan silloisella kuvaputkella ja modatulla PS2:lla, mutta nyt toimi kyllä. Kuva nyt oli mustavalkoinen, mutta ei siitä nyt sen enempää tällä haavaa.

Tuli vähän sellainen ex-tempore ajatus eilen, että voisi hommata pikkurahalla pleikkarin ja kokeilla jossain vaiheessa sitä Xstationin laittamista. Omaa lapsuuden pleikkariani en viitsi modailla, kun se lukee levyjä vielä hyvin.
 
20240424_170755.jpg
PSX (SCPH-5502) ja upea kokoelma niitä pelejä, joita olen aina halunnut parhaassa mahdollisessa kunnossa. NHL 98 on kokonaan ilman kantta hyvä, niin levyn saa nopeammin kotelosta aina halutessaan!

Klassinen PlayStation, jota pitää pitää vähän kulmassa, että pääsee pleikkarilogon ohi. Virtajohto mukana. Ohjaimet ei aluksi meinanneet toimia, mutta ongelma oli vain ohjainmodulien löysällä oleva johti. Joku päistään jeesusteipattu johtonippu oli kannen alla vastassa. Ilmeisesti modpiiri sisässä, kun oma japanilainen Time Crisis suostui käynnistymään. Pelasin sitä muuten varmaan nyt ensimmäistä sitten Japanista paluun 2009. Oli muistaakseni jotain ongelmia saada pyssyä silloin Suomessa toimimaan silloisella kuvaputkella ja modatulla PS2:lla, mutta nyt toimi kyllä. Kuva nyt oli mustavalkoinen, mutta ei siitä nyt sen enempää tällä haavaa.

Tuli vähän sellainen ex-tempore ajatus eilen, että voisi hommata pikkurahalla pleikkarin ja kokeilla jossain vaiheessa sitä Xstationin laittamista. Omaa lapsuuden pleikkariani en viitsi modailla, kun se lukee levyjä vielä hyvin.

Mitäs makso? Jotenkin tutun näköinen kohde torista tai huutonetistä.
 
Takaisin
Ylös Bottom