PS-Retromaailma: Top 10 Pelit -lista

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2602

Maine:

Ite olen sitä sukupolvea, että se kovin pelailuvaihe osui tuohon PS1-2-väliin. Kaikilla kavereilla oli noi koneet. Ja PS1:n kohdalla oli vielä se, että kaikilla oli modatut koneet ja kaapit täynnä Venäjältä tuotuja piraattipelejä, niin pelattavaa riitti. Olihan se hyvää aikaa, kun ulkona sekoiltiin kavereiden kanssa, mentiin välissä pelaamaan jollekin Pleikkaa, sitten takaisin ulos jotain vaikka urheilemaan, sitten seuraavan kaverin luokse pelaa tietsikalla jne.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17808

Maine:

Helposti top-10:ssä ainakin. Chrono Trigger kyllä varmasti myös kärkikahinoissa, samaten Mega Man X (vaikka X2 ja X3 kumpikin parempia pelejä).

NO NIIN, tehkääpä joku viitseliäs SNES-äänestys jottei tarttis itte vaivautua :love::sweat:

 

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3525

Maine:

Ite harrastin Plegellä tosi runsaasti pelien raahaamista VPD:hen tai Game Houseen ja käytettyjen ostelua, sitten niitä pelejä ei välillä edes jaksanut pelata kovin pitkään kunnes piti olla taas vaihtamassa. Missään vaiheessa ei tainnut olla sellasta isompaa kokoelmaa samaan aikaan.

Tein vähän tollasta kanssa, mut se osittain johti siihen miks sellasia monia uudempia pelejä ei sitten tullu koskaan ostettua itselle (vaan sen sijaan just kokeiltua vaan nopeasti että sai vähän käsitystä millainen peli on kyseessä).

Kävin siis lähimmän kaupungin peliliikkeestä käytettyjen hyllystä muutaman pelin, mutta ne pelas niin nopeesti läpi että sai olla kohta viemässä taas ja pikkuisen välirahaa ja uutta sieltä tilalle. Joten ennemmin tai myöhemmin se aina menikin siihen että keskittyikin sellasiin mistä tiesi ettei niitä ole ihan heti viemässä vaihtoon tai mitkä saattais vain tahtoa jättää hyllyyn senkin jälkeen kun ne oli jo pelannu.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17808

Maine:

Joten ennemmin tai myöhemmin se aina menikin siihen että keskittyikin sellasiin mistä tiesi ettei niitä ole ihan heti viemässä vaihtoon tai mitkä saattais vain tahtoa jättää hyllyyn senkin jälkeen kun ne oli jo pelannu.

Mulla ei ollut Plegeaikoihin minkäänlaista keräilyfiilistä, vaan pelit oli ihan kertakäyttötavaraa.

Joku Tekken 3 piti toki jättää hyllyyn koska sitä pystyi pelaamaan ikuisesti jne., mutta ne pelit oli enemmän poikkeuksia. Ja toki sekin oli vaan sitä oikeaa käyttöä eikä keräilyä.

En sisäistänyt koko pelikeräilyn käsitettäkään, vaikka silloinen tyttöystävä keräsi Plegen JRPG:eitä. Ihan surutta hankin niitä lahjaksi eikä ollut mitään mielenkiintoa jättää itselle (mm. Suikoden II, The Legend of Dragoon jne.). Jälkeenpäin noista ois kyllä tienannut hyvät rahat, esim. Suikoden II:nkin bongasin alekorista, ne ois vaan kannattanut kahmia kaikki trokattavaksi.

Keräilin kyllä samaan aikaan VHS-leffoja, jotenkin nämä oli vaan itelle aivan eri asioita.

Mutta kyllä se pelikeräilykärpänenkin sitten jossain välissä puraisi.. :D
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17808

Maine:

Ite ostin alkuun PS1 pelejä, mutta kun MOD-piiri ja Keltaisen Pörssin (fyysisen lehden)warez sivut löyty, niin yllättäen se pelien ostaminen aitona loppui kuin seinään :D

Ite warettelin vasta ihan Plegen loppuvaiheessa pelejä. Vai oiskohan ollut jo PS2 silloin tulilla.

Jotenkin olin unohtanut sen puuhan kokonaan, eli aika monta peliä tuli varmaan testattua ihan vaan sitäkin kautta. :devilish:
 

godzilla43

NES-Retro Novice
Viestit
246

Maine:

Itse ostin PS1 vasta reilut 10 vuotta sitten. Tuli lomareissulla eksyttyä paikalliseen kierrätyskeskukseen josta löytyi PS One 2 ohjaimella, muistikortilla ja V-Rallyllä 8€. Sitten tuli ostettua ehkä 10 PAL peliä kunnes yksi kaveri modasi sen ja Japanista tulikin ostettua ehkä 40 peliä? Siellä meni kyllä sekasin Guncon laatikossa ja Time crisis joku 4€?

Vielä 10 vuotta sitten olisin sanonut että SNES on hands down paras konsoli mutta ei todellakaan PS1 on ihan omassa luokassaan oleva jumal konsoli. Löytyy niin 2d tappelua,räiskintää, Symphony of night.... toisten konsolien parhaat pelit Chrono Trigger, FF6 . Näiden kaikkien lisäksi tietty 3d pelit. Autopelit ja urheilupelit olivat ihan toista tasoa kun edellisessä sukupolvessa ja edelleen moni on ihan pelattava ja graffakaan ei silleen haittaa kuten vaikka N64ssä jossa ei pysty katsomaan sitä sumuista sotkua joiden FPS vielä pyörii jossain 20. Gunconkin on ihan helvetin toimiva vs joku SNES sinko.
 
Viimeksi muokattu:

Sheng Long

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1183

Maine:

En myöskään hommannut millekään konsolialustalle pirapelejä.

PC:n kanssa olikin ihan eri meininki. Oli vain muutama alkuperäisenä ostettu peli ja kaikki muut tuli Mustamäentorin piraattikokoelmilta, joita lainailtiin kavereiden kesken, kunnes polttavat CD-asemat yleistyivät.
 
Ylös Bottom