PS-Retromaailma: Top 10 Pelit -äänestys

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2602

Maine:

Rakkaalla konsolilla on monta nimeä. PS, PS1, PSX, PLE, Plege, Pleikka, Pleikkari tai sitten ihan vaan Playstation (1). Nyt selvitetään, mitkä on NES-Retron suosikkipelejä Sonyn ensimmäisellä pelikonsolilla.

Käytetään NES-äänestyksestä tuttua euroviisupisteytystä. Alla vielä säännöt lyhyesti.

Säännöt:

- Kukin käyttäjä äänestää kymmentä (10) peliä. Huom! 10! Ei 12 peliä listalle!
- Pisteitä annetaan nyky-Euroviisuista tutulla asteikolla, eli 1-8, 10 ja 12. Eli ykköspaikan ansaitsevalle annat 12 pistettä, kakkossijan ansaitsevalle 10 pistettä, kolmossijalle 8 pistettä ja siitä alaspäin seitsemästä pisteestä yhteen pisteeseen.
- Äänestysaikaa on ensi viikon sunnuntaihin kello 17 asti. Eli deadline on 14.2.2021 kello 17!
- Jos haluatte vaihtaa ääniä, tehkää suosiolla uusi viesti ja ilmoitus (mielellään vaikka lainaus siitä vanhasta viestistä), että muutatte ääniänne.

Sellainen toive vielä, että jonkinlaiset perustelut ja muistelut on ehdottomasti plussaa. Tällaisia viestejä on kivempi lukea.

Screenshot_20210206_200418.jpg

Äänestys alkaa nyt!
 
Viimeksi muokattu:

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17806

Maine:

Jotenkin tuntuu että tälle on huomattavasti isompi suosikkipelimäärä kuin mitä niitä NES-suosikkeja oli. Nyt joutuu kyllä venailemaan muiden listoja koska on sellanen olo että jotain tärkeitä unohtuu kuitenkin, jos lähtee ihan kylmiltään.

Älkää nyt kuitenkaan kaikki ajatelko näin. :D
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17806

Maine:

Jos haluatte vaihtaa ääniä, tehkää suosiolla uusi viesti ja ilmoitus (mielellään vaikka lainaus siitä vanhasta viestistä), että muutatte ääniänne.

Ei please mennä tähän, tulee todella sekava flooditriidi tästä..

Kaikki voi ihan hyvin muokata postauksiaan deadlineen asti ja sen jälkeen lasket sitten ne äänet kun jokaiselta on vaan yksi selkeä lista ketjussa.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17806

Maine:


Tulipas dilemma, CTR:n remake on paras Kart-peli ja muutenkin yksi kaikkien aikojen lempparipeleistäni, mutta tohon alkuperäiseen en päässyt koskaan sisään.

Hitto pitäs antaa alkuperäselle uus mahis että voisin todeta kuuluuko se tolle listalle näin jälkilisäyksenä. :D Onneksi vaimolla sattuu olemaan se edelleen niin pääsee kyllä koeajolle.
 

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2602

Maine:

Pistetään sitten omat äänet. Todennäköisesti en tule muuttamaan, vaan menen tämän hetken fiiliksillä. Kaduttaa se sitten myöhemmin tai ei.

IMG_20210206_191911.jpg
1. Crash Team Racing - 12 pistettä
- Kyllä alkuperäinen CTR on edelleen suosikkipelini. Satoja tunteja on kulunut tämän pelin parissa viimeisen 20 vuoden aikana. Kentät, ajettavuus, moninpeli ja kart-peliksi yllättävän kiva myös yksinpelinäkin.

IMG_20210206_191821.jpg
2. Ape Escape - 10 pistettä
- Aivan mielettömän kova 3D-tasoloikka. Olikohan ensimmäinen (ja ainoa?) PS1-peli, mikä vaati tatillisen ohjaimen. Kenttäsuunnittelu, hyvät kontrollit ja idea (apinoiden pyydystäminen!!) on hiton kova.

IMG_20210206_192049.jpg
3. Tony Hawk's Pro Skater 2 - 8 pistettä
- Tony Hawk -pelisarja oli suosikkejani. Valitettavasti viimeiseksi kiinnostavaksi jäi PS2:n THUG. Tämä ykköselle tullut THPS2 on itselle se nostalgisia ja läheisin peli. Ominaisuudet olivat myöhemmissä Haukoissa hiottuja, mutta tämän kentät muistan ulkoa ja soundtrack on kovin kaikista.

IMG_20210206_192014.jpg
4. Resident Evil 2 - 7 pistettä
- Yksi tunnelmallisimmista peleistä, joita tiedän. Etenkin alun poliisilaitosmeininki. Edelleen kuumottava peli.

IMG_20210206_192143.jpg
5. Spyro 2: Gateway to Glimmer / Ripto's Rage - 6 pistettä
- Tykkään kahdesta ekasta Spyrosta pirusti. Kolmas meni ihan ohi, mutta olen ymmärtänyt, että siinä oli jo vähän liikaa kaikkea turhaa. Eka Spyro oli hyvä, mutta mielestäni tämä jatko-osa paransi vähän joka osa-alueella. Värimaailma ja musiikit ovat erityisesti mieleenpainuvia.

IMG_20210206_191949.jpg
6. Fifa 98: Road to World Cup - 5 pistettä
- Ekalle Pleikalle oli paljon hyviä urheilupelejä, mutts tämä on minulle se tärkein, vaikka esim. Fifa 99:ä olen pelannut enemmän. Fifa 98 oli ensimmäinen PS1-peli, mitä pelasin veljeni luona vuonna 1998. Miksi tämä sitten on parempi kuin esimerkiksi sitä seuraavat Fifat? No tässä oli sisähallimoodi, joka oli ihan hiton moista kaaosta ja on tarjonnut hyviä moninpeli hetkiä.

IMG_20210206_192027.jpg
7. Shadow Man - 4 pistettä
- Joo.. Onhan tämä PS1-versio melko ontuva, mutta siitä huolimatta olen sen kaksi kertaa vetäissyt läpi. Ja sen verran olen vuosien varrella hehkuttanut Shadowmania, että jos se ei olisi listallani, niin olisin pelkkä paskanjauhaja!

IMG_20210206_192444.jpg
8. Metal Gear Solid - 3 pistettä
- Onhan tää vaan niin merkkitapaus, joka ottaa kaiken irti koneesta (Psycho Mantis never forget). Stoori ja ne kaikki pienet yksityiskohdat.

IMG_20210206_192103.jpg
9. WWF SmackDown! 2: Know Your Role - 2 pistettä
- Kova vapaapainikärpänen iski vuonna 2001 ja tää oli se peli, mikä kaikilta mun tutuilta löytyi Pleikkarille. Iso rosteri, hyvät hahmonteko-ominaisuudet ja yllättävän hyvä uramoodi (jos vertaa muihin aikalaisiinsa).

IMG_20210206_191851.jpg
10. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back - 1 piste
- Ekaksi meinasin, että yksikään Crash-tasoloikka ei pääse listalleni, mutta tarkemmin, kun mietin, niin mitään sopivampaa peliä en keksinyt. Tykkään kaikista PS1:n Crash-peleistä. Eka on todella haastava ja tietyllä tapaa vielä aika simppeli. Kolmannessa oli hyvää kenttädesigniä ja varmaan parhaat musat, mutta kolmannessa oli mun mielestä jo liikaa kaikkea vimpaimia ja erikoiskenttiä. Kakkonen on kaikkein tasapainoisin, joskin ehkä loppupuolella pelin taso vähän laskee ja loppuvastus on kaikkein surkein näistä kolmesta Crash-loikasta.

Siinä oli oma listani. Mainittakoon jotain hyviä pelejä, jotka eivät aivan listalleni mahtuneet:
- Tekken 3. Olisi varmaan muuten päässyt listalle, mutta viimeksi kun kokeilin tätä ja en enää mitään osannut, jäi vähän hapan maku pelistä. :D
- lukuisat ajopelit. Gran Turismot, Destruction Derbyt, Colin Mcraet, F1 97.. Paljon hyviä ajopelejä löytyy PS1:lle, mutta vaikea nostaa mitään ylitse muiden.
- Hercules. Hiton kova tasoloikka!
- DOOM. Bomberman World. Kula World. Hitto koko ajan kun miettii, tulee vaan lisää kovia pelejä mieleen.
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2747

Maine:

12p. Metal Gear Solid
10p. Oddworld: Abe's Oddysee
8p. Resident Evil 2
7p. Resident Evil
6p. Heart of Darkness
5p. Medievil
4p. Colin McRae Rally
3p. Syphon Filter 2
2p. Twisted Metal 2
1p. Klonoa

Perustelut: En koskaan omistanu konsolia, nii nää on ekat mitkä tuli mieleen, mitä oon jossain kaverilla kokeillu. Osasta pelkkää demoa. Mut viittä ekaa oon jollain toisella platformilla pelannu enemmänkin!

Et en tiiä oisko mun tarvinnu edes vastata tähän, mutta mennään nyt perinteisellä eduskuntavaali-vouhotuksella "ihan sama mitä äänestää, kunhan äänestää!" :sherlock2:
 

John Carpenterin hiusraja

NES-Retro Master
Insider
Viestit
7690

Maine:

12. Castlevania: Symphony of the Night
10. Resident Evil
8. Silent Hill
7. MGS
6. Gran Turismo
5. CTR
4. Resident Evil 2
3. Crash Bandicoot
2. Resident Evil 3
1. Final Fantasy 7

Ihan fiilispohjalta. Ekan pleikkarin aikoihin olin 100-prosenttisesti tietokonepelaaja, eikä kys. konsoliin koskaan ollut tai tullut mitään isompaa sidettä. Paras peli on silti paras peli, autiosaarimatskua.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
8411

Maine:

12p Final Fantasy 7
10p Metal Gear Solid
8p Resident Evil 2
7p Final Fantasy 9
6p Resident Evil
5p Silent Hill
4p Crash Bandicoot
3p Spyro the Dragon
2p Time Crisis
1p Abe's Oddysee

Olipas vaikea keksiä järjestys tai ylipäätään, että mitkä pelit tälle listalle pääsee.
 
Viimeksi muokattu:

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
6090

Maine:

12p. Twisted Metal World Tour (eli Twisted Metal 2)
Kyllä tää nyt ykköseksi menee. On PSX-PELEISTÄ se, jota olen taatusti pelannut eniten. Oli myös ensimmäinen peli, jota pelasin yli 8 tuntia putkeen (huhhuh kun siinä 7 tunnin tienoilla pään jo ollessa aivan sekaisin löydettiin vahingossa Eiffelin tornin kaataminen ja päästiin ajelemaan katoille... hetki luultiin, että nähdäänkö unta vai mitä hittoa tässä tapahtuu). Kaverin kanssa pelattiin kaksinpelinä tätä niin pirusti ja väittäisinkin pelin olevan ehkä paras kaksinpeli koskaan. Peli tuli hankittua aikoinaan TILTIN innoittamana, kun katteltiin siinä tullutta arvostelua. Tilasin samalla kertaa toisen ohjaimen kaksinpeliä varten ja meininki oli pirun kova! Peli sisältää mukavan määrän kaikenlaisia pieniä salaisuuksia, kuten Hollywood-kyltin räjäyttämisen ja Mona Lisan polttamisen. Myös erikoishyökkäys-kombinaatioita oli hauska bongailla salaisina viesteinä. Tämä tuli pelattua yksinpelinä jokaisella hahmolla läpi. Parasta oli pelailla kaksinpelinä ja keksiä yhdessä eri strategioita vastustajien päihittämiseen. Oma suosikkini autoista oli ehkä Thumper - varmaankin sen OP erikoishyökkäyksen takia (tulilieska auton eteen - jäädytä vastustaja, aja vierelle ja polta menemään!)
10p. Resident Evil
Mahdollisesti paras kauhupeli koskaan. Tankkikontrollit toimii täydellisesti ja vihollisten kohtaaminen tuntuu aina uhkaavalta. Ihan pieni fiiliksen notkahdus alaspäin tapahtuu tunneliosuudessa, ja aina ne mutanttihommat näissä ovat vähemmän kiinnostavia, kuin zombijutut, mutta muutoin todella tiivistunnelmainen tapaus alusta loppuun. Malliesimerkki "metroidvaniatyylisestä" 3D-seikkailusta. Myös hyvä esimerkki siitä miten tekniset rajoitteet monesti pakottavat luomaan asioita, jotka vain parantavat peliä (tässä tapauksessa ovien avaaminen latauskohdissa - peli ei vaan olisi yhtä tunnelmallinen ilman niitä, joten hyvä, että tämä tehtiin tuolloin eikä myöhemmin jolloin ovianimaatiota ei välttämättä enää olisi tarvittu).
8p. Resident Evil 2
Kakkonen voisi periaatteessa olla parempi kuin ykkönen, mutta kyllä tässä yli 20 vuoden jälkeen voi sanoa, että kyllä se ykkönen vaan on parempi ja tunnelmallisempi kokonaisuus. Poliisiasema on yksi parhaista pelialueista ikinä. Bonusta kahdesta eri seikkailusta. Tämä tuli moneen kertaan pelattua läpi kaikilla eri kombinaatioilla (bonushahmotehtäviä en pelannut kyllä koskaan).
7p. Die Hard Trilogy
Oli NÄIN lähellä etten laittanut tätä Resident Evilejä korkeammalle. Eka osa on paras. Aivan älyttömän hauskaa ammuskelua, jossa on selvä tehtävä mukavan kompakteissa pelialueissa. Toinen osa on kenties paras on-rail shooter. Kolmannesta osasta en juurikaan välitä, mutta siinä on kyllä hyvä tyydytyksen tunne kun pääsee ajoissa pommin päälle ja toki verta pyyhkivistä tuulilasinpyyhkimistä tulee myös plussaa.
6p. Final Fantasy VII
Mahdollisesti paras RPG kautta historian. Peli etenee lähes virheettömästi, miltei jatkuvasti erittäin kiinnostavasti. Akkajärjestys: Yuffie > Tifa > Aeris. Heikkoina hetkinä Tifa nousee ykköseksi aika pitkälti tissien takia.
5p. International Track & Field
Urheilupelien kärkikastia. Yksi parhaista rämpytyspeleistä kautta historian. Jatko-osa oli tämän jälkeen valtava pettymys. TAPPI IWASE lopputeksteissä naurattaa jostain syystä aina. Serkku tosin pilasi kaiken keksimällä superrämpytystekniikan, jolla sai hetkessä maksimivauhdin ja pidettyä vauhdin siinä. Teki huikeat ennätykset juoksussa! Siinä pidettiin ohjainta tietyllä tavalla kädessä ja laitettiin ohjain ikään kuin tärisemään oikeissa kohdissa olevia peukaloita vasten. Itse en ikinä onnistunut siinä, mutta serkku onnistui joka saatanan kerta.
4p. Metal Gear Solid
Erinomainen hiiviskelyseikkailu. Tässä osassa meno oli vielä tiivistä ja kokonaisuus oli jämpti paketti. Sisältää myös mahdollisesti parhaan tutoriaaliosuuden ikinä. Se on täysin vapaaehtoinen ihan oma pelinsä.
3p. Silent Hill
Äärimmäisen mysteeririkas kauhupeli. Tässä myös erinomainen esimerkki rajoitteiden tuomista pelinparannuksista (sumu tehtiin teknisten rajoitusten takia eikä peli olisi ollenkaan sama ilman sitä).
2p. Jumping Flash!
First person -tasoloikan täydellinen toteutus. Missään muussa first person -loikinnassa hypyt eivät tunnu yhtä hyviltä ja toimivilta. Tässä on tajuttu, että JALKOJEN TÄYTYY NÄKYÄ, jotta loikkimisesta tulee sujuvaa. Mukavan kompaktit pelialueet.
1p. Worms
Hassujen matojen nimien keksimiseen saattoi mennä lopulta yhtä paljon aikaa kuin mitä sitten itse peliin meni. Moitteettomasti toimiva peliohjainversio hittipelistä.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1545

Maine:

En ole pelannut kuin 10-20 ps1-peliä, nekin yleensä vain uudelleenjulkaisujen kautta. Näistä yksi on ylitse muiden ja se on:

12p Metal Gear Solid

MGS-tunnetaan älyttömän kunnianhimoisesta, mutta kuitenkin viihteellisesti tarinastaan lukuisten välivideoiden ja keskustelupätkien kautta. Se mikä tekee metal gearista erityisen, on se, että sen pelaaminen on hauskaa. Lasten suosikkileikkikalun äärellä voi mennä piiloon mustaa pekkaa, tai kiinnittää tämän huomion hyppäämällä kymmentä tikkua laudalla. Eri välineitä ja pelityylejä on vaikka kuinka, ja jokaisella läpipeluukerralla keksit taas uuden kepposen.
Jonkun mielestä tämäkään ei ole kelpo valinta, koska pelaamani Twin Snakes on ihan eri peli. Ihan sama mulle.

Heitetään vielä parit kunniamaininnat:

3p. Spyro the Dragon
Ihan leppoisa marioklooni. Jatko-osia en ole jaksanut pelata.

2p. Final Fantasy VII
Nostalgiaa niim birusti. Hyvin rytmitetty ja mielenkiintoinen seikkailu, jossa ei ärsytä enää mikään kun laittaa uudelleenjulkaisujen huijaukset päälle. Kuulemma hyvät musat pelissä.

1p. Mega Man X4
Mega Man X -sarja on enimmäkseen roskaa. Niin on myös X4, mutta viihdyttävällä tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9733

Maine:

Nyt tulee vaikeaa ja mielenkiintoista, en ole varmaan koskaan miettinyt PS1-listaa, en ainakaan TOP10.

12p. Crash Team Racing
10p. Colin McRae Rally
8p. Tony Hawk's Skateboarding
7p. Crash Bandicoot 3: Warped
6p. Moto Racer
5p. Tekken 3
4p. Metal Gear Solid
3p. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
2p. Formula 1 98
1p. NHL 98
 

Wulfon

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
616

Maine:

Nyt onkin mielenkiintoinen lista. PS1 on yksi suosikeistani konsolien osalla, ellei jopa se paras. Paljon hyviä muistoja lapsuusajoilta ja yksi niistä konsoleista, joka yhä on lähes aina TV:n ääressä valmiina pelaamista varten.

Lista on tällä kertaa tehty pelkästään hyllyä tuijottamalla, joten digitaaliset omistukset ja joskus muinoin hyllystä löytyneet pelit jäivät automaattisesti pois laskuista. Homma ei silti ollut helppo ensimmäistä kolmea lukuunottamatta, vaikka lista olikin valmis hieman NES-listaa nopeammin. Jos minulta kysytään, niin kaikki näistä peleistä ansaitsisivat 12 pistettä, mutta kun säännöt ovat mitä ovat, niin joutuu antamaan erilaisen arvon eri peleille. Kolmen kärki säilyisi kaikesta huolimatta, mutta muut listalla olevat pelit voisivat olla melkeinpä missä tahansa järjestyksessä.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

#01: Alundra (12p)
Tässä on omasta mielestäni Maailman Paras Peli (trademarkit ja muut sellaiset merkit tähän). Aivan upea kokonaisuus kaikinpuolin, joskaan ei kuitenkaan täydellinen. Peli alkaa todella hitaasti ja homma pääsee vauhtiin vasta aavikolla käynnin jälkeen. Sen jälkeen meno onkin täyttä timanttia. Mahtava tunnelma, tarina ja musiikit, eikä pelattavuuskaan näille juuri häviä.

#02: Final Fantasy VII (10p)
Tämä voisi yhtä hyvin olla jaetulla ykkössijalla Alundran kanssa, mutta kun pyöritellään niitä sijanumeroita, niin sen ajaksi FF7 pudotetaan toiselle sijalle. Tässä oli ensimmäinen koskaan näkemäni PS1 peli ja se syy, miksi halusin PS1:n itselleni.

#03: Megaman 8 (8p)
Kyllähän listalla kuuluu yksi Megaman olla ja MM8 on aina ollut suosikkini koko sarjasta. Hieman harmittaa jättää X4 ja Legends 1 listalta, mutta koska itselläni listoja tehdessä on aina henkilökohtaisena sääntönä yksi peli per sarja, niin nämä kaksi muuta jäivät pois. Sanokaa mitä sanotte kamalista enkkudubeista, mutta peli on vain hauska. Nätin näköinen, loistavat musiikit, hienot boss designit ja niin edelleen. Tätä jaksaa pelata yhä uudestaan ja uudestaan.

#04: Metal Gear Solid (7p)
Peli johon ihastuin välittömästi pelkän demon perusteella. Kun Pleikkarini sain, niin omistin sille vain yhden pelin (Crash Bandicoot ykkösen). Tietysti sitä halusi mitä tahansa pelattavaa lisää, joten jopa demolevyt olivat kovassa huudossa. Yhdessä näistä demoista oli pelattava pätkä MGS:stä, joka sisälsi pelin alun varastohallista hissillä ylös ja helikopterikentän poikki. En enää muista miten pitkälle demo jatkui, mutta ei todennäköisesti hyvin paljoa pidemmälle. Olisiko joko loppunut helikopterikentän takana olevaan ilmastointikanavaan, kun tikkaat laskeutui alas ryöminnän jälkeen, vai olisiko peräti saanut pelata ensimmäisen bossin ovelle asti. Joka tapauksessa ihastuin tähän demoon niin paljon, että pelasin sen varmaan 20 kertaa läpi lyhyen ajan sisään ja halusin kovasti kokoversion pelistä.

Muistan myös ostosreissun kun vihdoin sain varsinaisen pelin näppeihini. Kuvassa näkyvä kappale on ostettu muistaakseni Joensuun Prismasta, jossa se oli myyntihyllyssä Special Missionsin kanssa. En ollut koskaan kuullutkaan mistään Metal Gear Solid: Special Missionsista ja se hämmensi itseäni kovasti. Eihän näitä pelejä pitänyt olla kuin yksi, joten mikä ihme tämä Special Missions on? Vanhemmilta ei voinut kysyä, koska eihän ne nyt mitään tiedä. Mietin muistaakseni hetken ajan sen Special Missionsin kiikuttamista ostoskoriin, mutta sitten päätin, että koska sillä toisella pelillä on niin kummallinen nimi, niin sen täytyy olla jatko-osa tai jokin toinen peli, joten nappasin sitten kyytiin sen, jossa luki pelkästään Metal Gear Solid.

#05: Crash Bandicoot 2 (6p)
Suosikkini Crasheista, eikä siitä sitten sen enempää. Tykkään vain todella paljon juuri tämän osan kentistä ja tyylistä. Hemmetin hankala kerätä kaikki kerättävät, mutta olen muistaakseni senkin kertaalleen tehnyt.

#06: Ape Escape (5p)
Tämä oli pentuna todella kummallinen peli. Olin aika ihmeissäni miten siinä oli pakko käyttää ohjaimen tatteja pelaamiseen, vaikkei varmaan mikään muu pelaamistani peleistä sitä vaatimalla vaatinut. Ei siis sillä lailla ihmeissäni, että miksi näin pitää olla, vaan pikemminkin, että vau, onpas erikoinen peli. Piirtoetäisyys tässä on harmillisen lyhyt, mutta eipä siitä juuri muuta huonoa sanottavaa ole.

#07: Bugs Bunny: Lost in Time (4p)
Yksi lapsuuteni suosikkeja, niinkuin aika moni tällä listalla ja muutama muukin, joka olisi kelvannut listalle. Myönnetään, etten välttämättä tykkäisi tästä aivan niin paljoa jos en olisi siihen pentuna ihastunut, mutta kyllä se on silti hyvä peli. Sitten taas toisaalta, tykkään pelistä ehkä nyt entistä enemmän, koska olen hienoinen Looney Tunes fani ja olen vanhemmalla iällä nähnyt varmaan kaikki ne piirretyt joihin pelin kentät perustuvat.

#08: Parasite Eve (3p)
Tämä on listalta niitä harvoja pelejä, joita en pentuna koskaan pelannut tai tiennyt edes olemassaolosta. Parasite Eve kakkosesta olin kuullut, mutten sitäkään ollut koskaan pelannut. Kokeilin joskus sitä kakkosta, enkä silloin siitä oikein tykännyt. Peli tuntui tökeröltä Resident Evil kloonilta. Tämän ensimmäisen osan roolipelimäisempi tyyli toimii itselleni paljon paremmin. Olen huono kauhun kanssa, mutta tässä tyyli on enemmän mysteeriä/jännäriä kuin suoranaista kauhua ja tykkään kyllä mysteeristä tyylinä.

#09: Dragon Quest IV (2p)
Koska Dragon Quest. PS1 versio nelosesta onkin suosikkini. DS-versiohan pohjautuu tähän versioon, mutta tässä on se etu, ettei tätä tarvitse pelata käsikonsolin pieneltä näytöltä. NES-versio on myös erittäin mainio, mutta kyllä tähän on tehty selviä parannuksia. Jos ei mitään muuta, niin se, että omia hahmoja voi käskyttää itse tekee jo paljon. Eipähän tarvitse katsella kun porukan pappi yrittää itsepäisesti tietokoneen ohjaamana käyttää tappoloitsuja bosseihin, jotka ovat immuuneja niille.

#10: Wild Arms (1p)
Tästä tulikin kirjoiteltua pidempi raportti RPG-projektissani, mutta mainitaan nyt, että Wild Arms on sarjana yksiä suosikkejani JRPG:eiden saralla ja tämä ensimmäinen osa sai hyvän kaavan kohdalleen heti kättelyssä. Villin lännen teemalla varustettu roolipeli on todella mielenkiintoinen ja toimii hyvin muun mecha-scifistelyn ohella. Hyvä tarina, pidettävät hahmot ja kauniit musiikit. Harmillisesti peli kärsii hieman tökeröstä käännöksestä, mutta ei se menoa haittaa yhtään.

------

Edit: Niin joo, niitä kunniamainintoja. Kuten sanottua, itse kelpuutan vain yhden pelin per sarja tälläisille listoille, joten siitä syystä mm. Final Fantasy 8 ja 9, Megaman Legends ja Megaman X4 jäivät pois. Listalla voisi myös olla Star Ocean: The Second Story, mutta tämän pelaamisesta on todella todella pitkä aika, enkä sitä hyllyyn ostamisen jälkeen ole vielä pelannut loppuun saakka. Muita listalle kelpaavia pelejä voisi mainita ainakin Tombat/Tombit ja Castlevania: Symphony of the Nightin.

------

Tupla edit: Koska ensimmäinen pleikkari on niin lähellä sydäntä, niin pistetääs musiikkinäytteitä vielä loppuun valinnoista (ja koska rupesin kuuntelemaan Alundran soundtrackia).

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Viimeksi muokattu:

Wulfon

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
616

Maine:

5p. International Track & Field
Serkku tosin pilasi kaiken keksimällä superrämpytystekniikan, jolla sai hetkessä maksimivauhdin ja pidettyä vauhdin siinä. Teki huikeat ennätykset juoksussa! Siinä pidettiin ohjainta tietyllä tavalla kädessä ja laitettiin ohjain ikään kuin tärisemään oikeissa kohdissa olevia peukaloita vasten.

Itsekin tätä tahkosin kovasti kahden serkkuni kanssa, mutta meillä oli käytössä ns. sytkärikikka. Nappeja rämpytettiin nimittäin jollain sopivan pyöreällä esineellä, joka liukuu helposti nappien päällä. Ei sytkärillä, mutta tykkään kutsua tätä rämpytystapaa sillä nimellä sen jälkeen kun termin kuulin Metal Gear Solidin rämpytyksen kohdalla. Itse käytimme rämpytykseen muistaakseni pihamaalta löytyneitä kiviä.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17806

Maine:

Serkku tosin pilasi kaiken keksimällä superrämpytystekniikan, jolla sai hetkessä maksimivauhdin ja pidettyä vauhdin siinä. Teki huikeat ennätykset juoksussa! Siinä pidettiin ohjainta tietyllä tavalla kädessä ja laitettiin ohjain ikään kuin tärisemään oikeissa kohdissa olevia peukaloita vasten. Itse en ikinä onnistunut siinä, mutta serkku onnistui joka saatanan kerta.

Wait wait wait... meillä kaikki pelasi tällä tyylillä (joka lajiin uudet älyttömät maailmanennätykset).

Miten tämän selittäisi.. pidä vasenta peukaloa jatkuvasti paikallaan, mutta laita oikea käsi jämäkästi koukkuun ohjaimen alle ja rämpytä siten että liikutat oikeaa kättä sillä tavalla ylösalas, että joka painalluksen välissä vedät ohjainta vasenta peukaloa vasten automaattisesti. Tällöin kahden peukalon rämpytys on täydellisessä synkassa toistensa kanssa (koska vasen peukalo painaa aina kun oikea ei paina) ja rämpytät aina periaatteessa 1.5-2x nopeammin kuin ”olisi tarkoitus”.

Veikkaan että tästä löytyy YouTubessakin esimerkkivideota jos sitä ei tekstimuodossa sisäistä.

Pakkohan tuo on oppia ennen hautaan päätymistä!
 
Ylös Bottom