PS(1) vai PSX?

Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti?

 • PS(1) (oikein)

  Äänet: 37 61.7%
 • PSX (väärin)

  Äänet: 12 20.0%
 • En tiedä (kuten jokainen joka valitsi PSX:n)

  Äänet: 0 0.0%
 • Aivan sama

  Äänet: 11 18.3%

 • Äänestäjiä yhteensä
  60
Aikanaan kun oli vain se yksi kapistus, olisi varmasti kelvannutkin mikä tahansa Projektinimi Hevonperse, mutta koskapa laitteita on nykyään useita, niin PSX on se PS2/Digital video recorder hässäkkä.

Eli siis: Pleikkari tai Pleikka, ja kun tarvitsee tarkentaa, niin PS1, PS2, PSX, PS3, PS4, PS5 ja niin edelleen.
 
Vastasin toki PSX kun vanhalla foorumilla tuli PS(1) sanottua. Ei enää niin ryppyotsaista, hyvä kun klassinen PSX herättää edelleen tunteita, PSX tulee viljeltyä juurikin siksi. PS1 tietysti ehkä se oikea sana, mutta on mulla kansio jostain 2005 missä PSX imageja, joka on nimetty PSX.
 
Aika usein tulee seurattua vain vähän aikaa mitä termiä joku muu käyttää ensin. Jos joku puhuu PSX:stä ja voi arvioida henkilön olevan sellainen ettei se todennäköisesti tiedä media PS2:sta mitään niin sitten käyttää itsekin termiä PSX koska se on se termi jota toinen ymmärtää, sama myös PS kanssa. Toi riippuu toki siitäkin missä se keskustelu on, online PS on nopeampi yksinkertaisesti kirjoittaa. Jos alan itse puhumaan asiasta ihan irl niin useimmiten puhun "pleikkapelistä/pleikkapeleistä" PS One taas on selkeä tilanteessa missä toisella selvästikin on nimenomaan PS One mikäli keskustellaan sillä toimivista peleistä.

Ei liity playstationiin mut toinen vähän vastaavanlainen juttu on PC98, PC-98, PC-9801 ja PC-9821. Tonkin kanssa on vastaava tilanne että on hyvinkin todennäköistä ettei keskustelun toinen osapuoli tiedä miten noi eroavat toisistaan, mutta sitten taas niiden harvojen kanssa jotka tietävät käytän aina sitä millä saa rajattua parhaiten että kyseessä on juurikin tietynlainen, sillä nimittäin voi rajata miten isosta määrästä laitteita, pelejä, ominaisuuksia, jne puhutaan koska kaikki eivät sovellu kaikkeen. Jälleen kerran vähän samanlainen juttu on että jos joku puhuu Genesis peleistä, mietin heti että tämä ikäänkuin tarkentaa sillä että se nimenomaan puhuu sellaisista peleistä mitkä soveltuvat juuri sen konsolille.
 
Viimeksi muokattu:
PS1 on varmaan se, jota ite käytän. Ihan sama mulle kuitenkin se, jos joku käyttää lyhennettä PSX. En mene joka kerta täysin lukkoon miettiessäni, että miksi henkilö puhuukin äkisti jostain kahden ihmisen omistamasta japanialaisesta mediapleikkarista tai Pakistanin pörssistä.
 
Ihan vaan provokaation vuoksi käytän PSX aina kun muistan.

Oikeasti itselleni aivan yksi lysti :rolleyes:

Viime vuonna kiertelin pelikauppoja ja osto & myyntiliikkeitä Belgiassa ja Ranskassa, ja siellä termiä PSX näki useasti jos kyseisen laitteen pelejä oli kaupassa pinoksi asti.
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Takaisin
Ylös Bottom