Politiikka

Ketä äänestät 2024 presidentinvaaleissa 2. kierroksella?

  • Alexander Stubb

  • Pekka Haavisto

  • Jätän protestiäänen

  • En äänestä


Tulokset nähtävillä äänestämisen jälkeen.
Asuntosijoittamiseen liittyy vapaassa markkinataloudessa esim. seuraavanlaisia hedelmiä, kuten:

-Vuokratulojen absoluuttinen maksimointi talouteen heijastettuna. Tämä puolestaan estää mitä merkittävimmissä määrin keskiluokkaa tavoittelevien ihmisten vaurastumisen, koska asuminen on ihmisten ja kuluttajien kulueränä kuitenkin se kaikista suurin. Nykyiset vuokramarkkinat mitä suurimmissa määrin keskittävät omaisuutta pienen alati vaurastuvan ihmisryhmän kassaan.

Lähes kaikissa globaalisti isoissa kaupunkikeskittymissä alkaa olla sellainen tilanne, että ns. normiduunarilla ei jää vuokramenojen jälkeen juuri mitään käteen, ei vaikka tekisi kahta tai kolmea eri duunia. Lontoo, New York, San Fransisco, Berliini, Hong Kong jne. jne.

Asumiseen ja siihen liittyvään talouteen tulisi valtiollisella tasolla mielestäni puuttua rautaisella otteella.

E: Asuntojen markkinakuplaa en tässä käsitellyt tietysti lainkaan.

Tämä video tuli mieleen, hyvä puhe!

Mutta vakavasti ottaen kuten joku jo sanoi, niin Suomessahan todella tuetaan ja suositaan rakentamista, mutta vain sijoitusrakentamista. Lopultahan kyse on samasta hyödykkeestä, siitä että jollakin on neljä seinää, katto ja lattia, ja niiden välissä lämpimämpää kuin niiden ulkopuolella. Jos rakennat itsellesi omaan käyttöösi, korkojen verovähennysoikeus on mitätön ja poistumassa. Jos taas aiot vuokrata eli kyseessä on sijoituskämppä, voit vähentää verotuksessa aina lainan koroista huonekaluihin.
 
Viimeksi muokattu:
Kohta on tietty lämmittäminen niin kallista, että voidaan tarvita turkiksia...
 
Takaisin
Ylös Bottom