Politiikka

Mitä puoluetta äänestät aluevaaleissa?

 • SDP

  Äänet: 2 5.4%
 • Kokoomus

  Äänet: 6 16.2%
 • Keskusta

  Äänet: 1 2.7%
 • PS

  Äänet: 8 21.6%
 • Vasemmistoliitto

  Äänet: 4 10.8%
 • Vihreät

  Äänet: 2 5.4%
 • KD

  Äänet: 1 2.7%
 • RKP

  Äänet: 0 0.0%
 • Liike Nyt

  Äänet: 1 2.7%
 • Muu puolue

  Äänet: 3 8.1%
 • Sitoutumaton valitsijayhdistys

  Äänet: 0 0.0%
 • En äänestä koska en jaksa

  Äänet: 5 13.5%
 • En äänestä koska asun väärässä päässä Suomea

  Äänet: 4 10.8%

 • Äänestäjiä yhteensä
  37

biblo

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
14337

Maine:

Miksi? Eikö se juuri olisi sen ilmastopolitiikankin kannalta juuri oikein, että siellä ajaminen maksaisi missä julkisetkin on vaihtoehto ja autoa käyttäisivät ne, joille se on välttämättömyyshyödyke?

Ei ole joka alueella Turussa ihan niin mahollista tuo julkisilla ajelu jollei työmatkaan vaihtoineen halua käyttää yli tuntia. Mutta kai pohjosen politiikot tietää nääkin asiat paremmin.
 

Pitka_Masa

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
951

Maine:

Ei ole joka alueella Turussa ihan niin mahollista tuo julkisilla ajelu jollei työmatkaan vaihtoineen halua käyttää yli tuntia. Mutta kai pohjosen politiikot tietää nääkin asiat paremmin.
Selvä, no sittenhän meille molemmille auto on välttämättömyyshyödyke, ja tykätään molemmat että autoilun yliverottaminen on hanurista?
 

biblo

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
14337

Maine:

Selvä, no sittenhän meille molemmille auto on välttämättömyyshyödyke, ja tykätään molemmat että autoilun yliverottaminen on hanurista?

Kyllä, vanha kunnon väliaikainen autovero

Ite pärjäisin varmaan ilman autoa jos asiaa miettii mutta sit pitäs sijottaa se kolme kiloa kunnon sähköfillariin ja sit varusteet päälle.
 

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
4223

Maine:

Itse ajelen töihin suomen mittakaavassa isohkosta kaupungista isoon kaupunkiin ja silti ei olisi mitään mahista päästä julkisilla. Onneksi työnantaja lystin kustantaa, mutta ei se auton välttämättömyys ole paikkariippuvainen, mutta isojen kaupunkien ehdollista tullittamista kannattaisin, vaikka sen toteutus voisi olla turhan byrokraattinen. Onhan helsingissäkin paljon porukkaa töissä, jotka ei julkisilla pääse tai tarvitsee liikkua yllättävästi muualle, mutta varmasti myös porukkaa jotka julkisilla pärjäisi. PK-seudusta tarvii kyllä sanoa, että siellä liikkuu paljon mielummin julkisilla kuin omalla autolla.
 

Peoplez

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1741

Maine:

Tämä sinun ajattelusi nyt on kyllä niin paljon pielessä kuin voi olla.

Jos noin rajusti sanot niin vois vähän enemmän perustella kuitenkin. Minäkin voisin sanoa, että sinun ajattelusi on tästä aivan yhtä pielessä kuin Paavo Väyrysellä. Mutta jatketaan.

Ensiksikin jo melko vaivattomalla tavalla saa selville, että toimeentilotukea saavien osuus väestöstä, myös siis maahanmuuttajat pois laskettuna, on suuri nimenomaan isoissa kaupungeissa.

Joo vaivattomalla tavalla saa sen selville, mutta ei tuo todista argumenttisi puolesta mitään. Suomessa on jännä sosiaaliturva joka mahdollistaa sen että toimeentulotuella voi asua vaikkapa Helsingissä suhteellisen kalliissa asunnossa ja Kela maksaa. Isot kaupungit ovat myös "the place to be" henkilöille joiden elämän ykkösasioita ovat vaikkapa huumeet ja ja muut päihteet ja niihin liittyvä toiminta. Yritän sanoa sitä, että osa porukkaa nyt tulee aina vaan olemaan työttöminä, mutta Suomessa heidän on suht helppo asua veronmaksajien piikkiin isoissa kaupungeissa. Mutta et voi vakavalla naamalla väittää, etteikö pääkaupunkiseudulla olisi faktuaalisesti suurimmat, monipuolisimmat ja toimivimmat työmarkkinat Suomessa. On se sääli jos joku osaava ei muuta sinne töihin koska sattui ostamaan jonkun tönön jostain metsästä jota ei nyt saa kaupaksi.

Lisäksi työvoimapulaa jota voitaiisin paikata suomalaisin voimin on maalaiskunnissa.

Aha. No sit se on just niin.

Mutta ei, kun pitää päästä konttaamalla kapakasta kotiovelle niin böndellähän ei voi asua.

Alkaa mennä jo aika trollailuksi, mutta itsekin heitin aika kovaa provoa niin en voi liikaa mussuttaa. Mutta olet asian ytimessä siinä, että tietynlaiset ihmiset kokevat vetoa kaupunkien ja kapakoiden valoihin, kuten jo aiemmin mainitsin. Mutta ajatus siitä, että maalla olisi nimenomaan niitä töitä tarjolla, mutta kaupunkilaiset työttämät eivät viitsi muuttaa sinne kun kapakat kiinnostaa enemmän, on aivan naurettava. Kerro nyt mitä nämä työt on ja paljonko niistä maksetaan palkkaa?

Lisäksi vaatii melkoista aivojumppaa nähdä kaupungistumisen hitaus Suomen muit pohjoismaita heikomman työllisyysasteen syynä, kun Suomella on muihin pohjoismaihin nähden aivan ilmeinen eroavaisuus eli jäsenyys euroalueessa. Joka on taloustieteilijöiden mukaan suurin syy Suomen kituliaalle kasvulle.

Mun mielestä tuo eurohomma on aika rajua spekulointia. Ei me ihan oikeasti voida tietää mitä olisi tapahtunut jos olisi pysytty markassa. Itse uskon itse asiassa siihen, että koko euro tulee romahtamaan jossain vaiheessa, mutta markassa pysyminen olisi silti saattanut olla Suomelle katastrofi. Mutta sitä me emme saa koskaan tietää.

Mutta ei kukaan taloustieteilijä väitä vakavalla naamalla, että landella asuminen tai koko Suomen asuttuna pitäminen olisi oikeasti mitenkään järkevää Suomen talouden kannalta. Ihan oikeasti. Pitkät etäisyydet on taloudelliselle toimeliaisuudelle myrkkyä, sanoo sen jo ihan MAALAISJÄRKIKIN. Ja jos teillä siellä landella on niin toimeliaat ihmiset ja kaupungeissa vaan sossupummit, niin miksi isojen kaupunkien veronmaksajat sitten tukevat maaseutua MILJARDEILLA joka vuosi?

Sanottakoot kuitenkin se, että arvostan maanviljelijöitä ja Suomalaista ruokaa erittäin paljon, ja haluan sellaista politiikkaa joka turvaa tämän tulevaisuudessakin. Mutta nykymeininki ei voi jatkua. Keksitäänkö yhdessä joku hyvä ratkaisu tähän.
 

kaamio

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10191

Maine:

Noniin elikkäs laitetaas tosta vaikka tommonen linkki:

Kyseinen saitti kokoaa siis yhteen aikalailla kaikki tällä hetkellä avoimena olevat minun alani työpaikat. Näistä kaikista laskin pikasesti, että yhdeksän olisi sellaisia, joihin meikäläisen koulutustaso riittäisi. Näistä viisi on määräaikaisia sijaisuuksia.
Jossain huitsinperseessä sijaitsevien sijaisuuksien tarkempia kuvauksia en jaksanut just nyt alkaa sen tarkemmin lukemaan, mutta veikkaisin, että vähintäänkin puolet näistä koulutukselleni soveltuvista avoimista paikoista sisältää melko paljon kirjastoalan työtehtäviä, joihin en ole omalla urallani erikoistonut (esim. lasten- ja nuorten kirjastotyö).
Hakijoita näihin hommiin on helsingissä ollut kokemukseni n. 20-60 per paikka, joten luulisi ihan ympäri suomea löytyvän osaavia hakijoita paikkaan kuin paikkaan.
Helsingissä koulutustani ja osaamistani vastaavia oman alan työpaikkoja, joita olen myös tämänhetkisestä sijaisuudestani huolimatta hakenut on tainnut olla vuoden sisään auki kokonaista kaksitoista. Esimerkiksi nyt vaikka kittilästä en muista nähneeni yhtäkään avointa kirjastoalan työpaikkaa.

Mut joo tosiaan, nykyinen sijaisuus loppuu kolmen kuukauden päästä, niin kyllä se vaan näin on, että työttömänä oleminen on 5/5 vitun coolia hommaa, josta maksetaan aivan vitun paljon rahaa ja teen sitä helsingissä ihan vaan siks, kun tykkään narkata baareissa.

En tiiä liittykö nyt oikeestaan edes mihinkään, mutta pitää tässä jo alkaa valmiiks puolustelemaan edessä häämöttävää työttömyyttään!
Ja jotenkin ärsyttää, että pääkaupunkiseudulla tukien varassa asuminen menee täälläkin porukan mielissä heti jokski sossun kustannuksella sekakäyttöbailaamiseks.

Ja ootteko aatellu sitä, että työttömänä kaupungissa oleminen voi houkutella vaikka sen takia, että sitten tarvii esimerkiks. ihan vaikka joka kauppareissua varten olla semmosta melko isoa menoerää, kuin just se "maaseudulla välttämätön" auto?
 

Pitka_Masa

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
951

Maine:

Ja ootteko aatellu sitä, että työttömänä kaupungissa oleminen voi houkutella vaikka sen takia, että sitten tarvii esimerkiks. ihan vaikka joka kauppareissua varten olla semmosta melko isoa menoerää, kuin just se "maaseudulla välttämätön" auto?

No eikö se pointti esim. minullakin ole juuri se, että ihan tietoisella politiikalla yritetään tehdä maaseudulla asumisesta aivan sietämättömän kallista?
 

100 nakkia

Mäntän Black Metal sodan veteraani
Ad Infinitum
Viestit
3168

Maine:


Samaan aikaan toisaalla:

FOn4O80VcAEQilN
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
6793

Maine:Sekä toriparkki että tori on vielä kesken. Koko systeemiä rakennetaan vielä.

Toi tie, josta tämä parkkikuva on otettu, muutettiin rakennustöiden takia umpikujaksi, jolloin se on soveltunut parkkeeraukseen oikein hyvin. Sitä tietä ajamalla ei pääse muualle, kuin takaisin. Siinä ei liiku enää edestakainen autoliikenne. Se tie tällä hetkellä ei vielä sovellu pyöräilijöidenkään käytettäväksi kovin hyvin, koska se vie keskeneräisiin jalankulkijoiden reitteihin (esim. toriparkin ja torikuopan yli menevä rautakehikko).

Tämä Kinnusen Tommi on vähän turhan aikaisin möyhöttämässä tästä asiasta. Kannattaisi ehkä odotella, että paikat rakennetaan valmiiksi ennen kuin tehdään johtopäätöksiä siitä mitä toriparkin valmistumisen myötä tulee tapahtumaan.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10524

Maine:

Shillälailla. Hianoo hei! Tosin eipä tässä kai kovin yllättynyt pitäisi olla. Idiotismia käytetään häikäilemättä hyväksi.

Dominique Reynié: "We found that Gazprom funded environmental NGOs that provided ministers to various governments, such as Belgium, which then advocated abandoning nuclear power". Gazprom is a Russian-owned gas corporation. Less nuclear = more gas.
 

arkeppi

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1837

Maine:

Tässä just hetki sitten totesin, että Saksalla ei varmaan olisi mitään ongelmaa energiatuonnin vähentämisen ( / lopettamisen) kanssa, jos niillä ei olisi ollut tsygoosit tulilla ja ydinvoimaa ajettu alas minkä kerkiää.

Hetken jo ehdin toivoa, että noita käytöstä poistettuja ydinvoimaloita olisi mahdollista ottaa takaisin käyttöön turvallisesti, nopeasti ja mahdollisimman pienellä vaivalla, mutta ainakin eräs internet-asiantuntija osasi kertoa että niissä olisi jo suurimmassa osassa ehditty purkaa painekattilat, eli ei ole helppo eikä nopeaa.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10524

Maine:

Tässä just hetki sitten totesin, että Saksalla ei varmaan olisi mitään ongelmaa energiatuonnin vähentämisen ( / lopettamisen) kanssa, jos niillä ei olisi ollut tsygoosit tulilla ja ydinvoimaa ajettu alas minkä kerkiää.

Hetken jo ehdin toivoa, että noita käytöstä poistettuja ydinvoimaloita olisi mahdollista ottaa takaisin käyttöön turvallisesti, nopeasti ja mahdollisimman pienellä vaivalla, mutta ainakin eräs internet-asiantuntija osasi kertoa että niissä olisi jo suurimmassa osassa ehditty purkaa painekattilat, eli ei ole helppo eikä nopeaa.

Tää on aivan vitun käsittämätön asia. Typerintä mitä saksalaiset on hetkeen tehneet.. noh, sanotaan nyt vaikka tämän vuosituhannen puolella.


Ydinvoima on kaikkein järkevintä sähköntuotantoa, tukemaan kaikkien uusiutuvien energiamuotojen tehostumista.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
13464

Maine:

YLEn aamussa oli äsken pieni pätkä eilisestä ranskan pressavaalien tentistä, jossa Le Pen ja Macron väitteli.
Niin Le Pen sanoo, että venäläisen kaasun ja öljyn pakotteet on turhia. Eivät muka vaikuta venäjään.

Vastenmielinen ämmä.
Siis noin muutenkin, kun mitä sen puhetta siinä näki.
 
Ylös Bottom