PioneeriPlays - Retro Game Odyssey - Seikkailuretki retropelien maailmassa

Toive tosiaan huomioitu. Se, että tuleeko päästyä Jenkki/Pal versio onkin sitten toinen tarina (Famicom versio vaan tosiaan läpäistynä)

Helposti menee. Senkus painelee näppäimiä oikeassa järjestyksessä oikeaan aikaan.
 
Grim Fandango Remastered (PC)

HKvSa49Ez9yQ07dratIJ27cu4rjZU11c.jpg

Tarina:
Peli sijoittuu kahdeksanteen alamaailmaan, minkä läpi sielujen on käytävä neljä vuotta kestävä matka päästäkseen yhdeksänteen alamaailmaan (taivaaseen.) Poikkeuksena ovat hyvän elämän eläneet sielut, jotka voivat saada lipun suoraan junaan numero 9, joka vie heidät suoraan yhdeksänteen alamaailmaan neljässä minuutissa neljän vuoden sijaan. Synteihin syyllistyneet sielut päätyvät puolestaan työskentelemään alamaailmaan, kunnes ansaitsevat pääsyn taivaaseen.

Tarina seuraa Manuel ”Manny” Calaveraa, joka työskentelee Department of Deathissä ja myy matkapaketteja kuolleille. Mannyn vaikeudet alkaa, kun hän pyrkii varastamaan asiakkaan kilpailevalta työntekijältä Domino Hurleyltä. Mannyn aiheuttaman sekaannuksen takia asiakas, Mercedes Colomar, lähtee matkalle jalan, vaikka hänellä on todellisuudessa lippu numero 9:iin. Pian kuiteskin Manny huomaa, että Department of Death on korruptoitunut, ja päätyy taistelemaan korruptiota vastaan salaisessa organisaatiossa nimeltä LSA (The Lost Souls Alliance.)

Pelattavuus: Kyseessä on siis seikkailupeli, joka käyttää GrimE-engineä, joka esirenderöi staattiset taustat 3D-malleista, kun taas tärkeimmät kohteet kuten hahmot animoidaan 3D:nä. Pelaaja ohjaa Mannyn liikkeitä ja toimintoja näppäimistöllä tai vaihtoehtoisesti peliohjaimella. Itse pelaamani Remasteroitu versio mahdollistaa ohjauksen myös hiirellä. Mannyn on kerättävä esineitä, joita voidaan käyttää joko muiden keräilyesineiden tai muiden kuolleiden maassa olevien ihmisten kanssa ratkaistakseen pulmia ja edetäkseen pelissä. Esineiden tarkasteleminen ja käyttäminen tapahtuu vetämällä esineet Mannyn takin sisältä esille. Kuten useimmissa LucasArts-seikkailupeleissä, pelaaja ei voi koskaan kuolla tai muuten joutua sellaiseen tilanteeseen, joka estäisi pelin läpäisemisen.

 
Viimeksi muokattu:
Kid Icarus (NES)

Kid_Icarus_NES_box_art.png

Tarina:
Peli sijoittuu Angel Landiin, joka on fantasiamaailma kreikkalaisen mytologian teemalla. Ennen pelin tapahtumia maata hallitsivat Palutena (valon jumalatar) ja Medusa (pimeyden jumalatar). Palutena antoi ihmisille valoa tehdäkseen heidät onnelliseksi. Medusa vihasi ihmisiä, joka kuivatti heidän satonsa ja muutti heidät kiveksi. Tästä Palutena raivostui ja muutti Medusan hirviöksi ja karkotti hänet alamaailmaan. Medusa teki salaliiton alamaailman hirviöiden kanssa ottaakseen haltuunsa Palutenan taivaan palatsin ja samalla varastaen kolme pyhää aarretta - peilikilven, valonuolet ja Pegasuksen siivet - mikä riisti Palutenan armeijalta kaikki voimat. Viimeisellä voimallaan Palutena lähetti jousen ja nuolen nuorelle enkeli Pitille, joka pakenee alamaailman vankilastaan ja lähtee pelastamaan Palutenan ja Angel Landin.

Pelattavuus: Kid Icarus on tasohyppelypeli, jossa on pienimuotoisia roolipelielementtejä. Pelaaja ohjaa päähenkilö Pitiä kaksiulotteisten tasojen kautta, jotka sisältävät erilaisia hirviöitä, esteitä ja esineitä. Pitin ensisijainen ase on jousi, jossa on rajoittamaton määrä nuolia, joita voidaan päivittää voimaesineillä. Pelissä tappamalla vihollisia kerätään pisteitä ja jos olet kerännyt niitä tarpeeksi kentän lopussa, energiapalkkisi kohenee sitä myötä seuraaviin kenttiin.
Pelistä löytyy myös kauppoja, joista saa tavaroita vastineeksi sydämistä, jotka tapetut hirviöt jättävät taakseen. Aarrekammiot sisältävät erilaisia esineitä ja vihollisen pesät antavat pelaajalle mahdollisuuden ansaita ylimääräisiä sydämiä. Pelistä löytyy myös kuumia lähteitä palauttavat Pitin energiat. Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä harjoittelukammioissa Pit pystyy ansaitsemaan yhden kolmesta voimaesineestä, jos hän läpäisee testin hengissä.
Jokaisesta läpäistystä pomotaistelusta Pit saa yhden kolmesta pyhästä aarteesta, joita tarvitaan päästäkseen neljänteen ja viimeiseen vaiheeseen, taivaan palatsiin.

 
Viimeksi muokattu:
A Boy and His Blob (NES)

A_boy_and_his_blob.jpg

Tarina:
Peli keskittyy poikaan, joka löytää Blobin. Hän tarvitsee apua vapauttaakseen planeettansa Blobolonia pahan keisarin kynsistä. Matkallaan poika huomaa, että Blob voi muuttaa muotoaan syödessään tiettyjä hyytelöpapu karkkeja. Heidän tehtävänään on tehdä yhteistyötä pysäyttääkseen paha keisari.

Pelattavuus: Peli on pulma/tasoloikkapeli, jossa kuljetaan maan alla metrossa ja erilaisissa luolissa. Maan alla pelaajan on vältettävä vaarallisia esteitä, kuten putoavia kiviä ja stalagmiiteja, sekä tappavia käärmevihollisia. Hahmolla liikkuminen tapahtuu vain vasemmalle ja oikealle ja hän ei kykene hyppäämään tai uimaan. Jos hahmo myös tippuu liian korkealta, hän kuolee.

Pelaajan täytyy käyttää apunaan Blobia ylittääkseen aukkoja, saavuttaakseen korkeampia tasoja ja voittaakseen esteitä ja vihollisia. Blob voi muuttua useiksi erilaisiksi työkaluiksi, kun pelaaja syöttää hänelle maustettuja hyytelöpapu karkkeja. Esimerkiksi lakritsihyytelöpapu muuttaa Blobin tikkaaksi, kun taas omenahyytelöpapu tekee hänestä tunkin. Blobille viheltäminen saa hänet palaamaan alkuperäiseen muotoonsa ja jatkamaan pojan seuraamista. Maapallon luolissa löytyy myös erilaisia aarteita ja timantteja, jotka lisäävät pelaajan pisteitä ja joita voidaan käyttää vitamiinien ostamiseen pelimaailmassa sijaitsevasta apteekista. Vitamiineja voidaan käyttää yhdessä erityisen "VitaBlaster" aseen kanssa, jota puolestaan käytetään Bloboloniassa tiettyjen pulmien suorittamiseen. Pelistä löytyy myös ylimääräisiä hyytelöpapuja ja piparminttuja, jotka lisäävät pelaajan elämien määrää.PS: Tulevan pelin äänestyksen voitti: Road Rash (Genesis)
 
Pocket Bomberman (GBC)

Pocket_Bomberman_Front.jpg

Tarina:
Kauan, kauan sitten... Auringon peitti tumma ja raskas pilvi. Sanottiin, että syynä oli hirviö, joka oli anastanut Auringon miekan. Sanottiin myös, että Auringon miekan takaisin saamiseksi sankarin on kerättävä viisi Voimakiveä, joita viisi hirviötä vartioivat Pahallavuorella. Bomberman joutuu ottamaan vastaan haasteen kerätä kaikki voimakivet, koska hän on viimeinen sankari, joka pystyy voittamaan nämä vahvat hirviöt.

Pelattavuus: Hieman poiketen muista Bomberman sarjan peleistä, Pocket Bomberman on sivuttain rullaava tasohyppelypeli. Kuten muissakin Bomberman peleissä, tässäkin on voitettava kaikki viholliset kussakin kentässä päästäkseen eteenpäin. Pelissä on yhteensä 5 maailmaa, jotka kattavat yhteensä 25 tasoa. Jokainen maailma seuraa eri teemoja: metsämaailma, merimaailma, tuulimaailma, pilvimaailma ja synkkä alamaailma. Jokaisen maailman lopussa on pomotaistelu. Pelistä löytyy myös yksi minipeli nimeltä Jump Mode, jossa pelaajien on ohjattava Bombermania helpon, keskitason tai vaikean radan läpi, jossa Bomberman hyppii jatkuvasti.

 
Sonic and the Black Knight (WII)

sonicblack.jpg

Tarina:
Velho nimeltä Merlina, yrittää paeta mustaa ritaria ja hänen joukkojaan. Tullessaan saarretuksi, hän suorittaa loitsun, joka kutsuu mestarin pelastamaan hänet, joka sattumoisin tässä pelissä on Sonic the Hedgehog. Mustan ritarin ja heidän joukkojen perääntyessä Merlina selittää Sonicille, että musta ritari on itse asiassa kuningas Arthur, joka on turmeltunut Excaliburin huotran aiheuttaman kuolemattomuuden vuoksi ja että Sonicin on voitettava hänet ja palauttaa huotra Merlinalle saadakseen rauha takaisin valtakuntaan.

Pelin lopusta vielä pientä spoileria tarinan muodossa:
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Pelattavuus:
Peli on genreltään toimintaseikkailutasopeli, joka omaa hack and slash elementtejä. Peliä pelataan ensisijaisesti 3D-muodossa, mutta toisinaan se siirtyy kiinteään 2D-tasoon, jossa pelaaja voi liikkua vain vasemmalle tai oikealle. Peliä ohjataan Wiimotella ja Nunchuckilla ja Wiimotea käytetään vihollisia vastaan hyökkäämiseen tai väistämiseen, kun taas Nunchuckia käytetään Sonicin liikuttamiseen. Pelissä liikutaan rajoitetusti tietyllä määrätyllä polulla, jossa voit liikkua vasemmalle tai oikealle, kääntyä taaksepäin peruuttaaksesi tai juosta vaan automaattisesti eteenpäin. Liikkumista ohjataan kuiteskin nunchuckin analogisella tatilla.

Wiimoten avulla voit heilauttaa Caliburn-miekan ympäri hyökätäkseen vihollisia vastaan tai puolustaa itseäsi. Tasojen läpi matkustaessaan pelaaja on vuorovaikutuksessa erilaisten keijujen kanssa: Keltaiset keijut antavat pelaajalle yhdestä kahteenkymmeneen sormusta, siniset keijut lisäävät pelaajan nopeutta ja hyppykorkeutta ja punaiset keijut lisäävät "Soul Gauge" arvoa, jolloin pelaaja voi käyttää Soul Surge erikoishyökkäystä.

 
Uutta pollia:
  • Coca-Cola Kid (Game Gear)
  • Dino Crisis 2 (PS1)
  • Super Mario Advance (GBA)
  • Blaster Master: Enemy Below (GBC)
  • Magical Pop'n (SNES)

votenoww-jpg.118760
 
Dragon's Lair (3DO) (Oli muuten ensimmäinen pelaamani/läpäisemäni 3DO peli)

full_3678154JapanFrontccc.jpg

Tarina:

Tarinan päähenkilönä häärää henkilö nimeltä Dirk the Daring, joka lähtee pelastamaan kauniin prinsessa Daphnen pahalta lohikäärmeeltä. Kun hän vaeltelee linnan sisällä, hänen on voitettava monia hänen eteensä asetettuja esteitä, kuten haamuja, hirviöitä ja matelijoita, jotka yrittävät pysäyttää hänet hinnalla millä hyvänsä.

Pelattavuus:

Peli liikutaan ns. "raiteilla", mikä tarkoittaa, että tarina on ennalta määrätty ja pelaajalla on hyvin rajallinen vaikutus sen etenemisen kannalta. Peli koostuu lähes kokonaan animoiduista kohtauksista. Pelaaja ei ohjaa hahmon toimia suoraan, vaan ohjaa hänen refleksejään. Toiminnot määräytyvät valitsemalla suunta ohjaimen ristikolla tai painamalla painiketta esimerkiksi huitaistakseen miekalla. Peli koostuu sarjasta erilaisista haasteista/huoneista, jotka pelataan satunnaisessa järjestyksessä.

 
Uutta pollia:
  • Coca-Cola Kid (Game Gear)
  • Dino Crisis 2 (PS1)
  • Super Mario Advance (GBA)
  • Blaster Master: Enemy Below (GBC)
  • Magical Pop'n (SNES)

votenoww-jpg.118760Cola-Cola Kid todellakin äänestetty!


Tämän takia:

1703280366309.pngE: no eipä paljon blurraus hyödyttäny, heh.
 
The Fish Files (GBC)

The_Fish_Files_Game_Boy_Color_Cover_Art.jpg

Tarina:
College-opiskelija Dante herää eräänä rauhallisena aamuna huomatakseen, että hänen rakas kultakala Ramada on siepattu yöllä. Kun Dante rupeaa tutkimaan asuntolaa ja läheistä kaupunkia löytääkseen hänet, huomaa hän pian, että jokainen kultakala on varastettu kaupungista! Tässä kidnappauksessa on siis jotain hämärää. Danten ja hänen ystävien (väkivaltaisen juoppo Fritzin ja nörtti Fabropuloksen) tehtäväksi jää selvittää tapaus, ennen kuin on liian myöhäistä.

Pelattavuus: The Fish Files on seikkailupeli, jossa kävellään ympäriinsä eri paikoissa, puhutaan ihmisten kanssa ja ollaan vuorovaikutuksessa esineiden kanssa ja ratkaistaan pulmia edistyäksesi, jotka luonnollisesti kuuluu tähän peligenreen. Huolimatta GBC:n vähäisistä painikkeista (D-pad, A- ja B-painikkeet, käynnistys ja valinta) peli onnistuu luomaan ohjausjärjestelmän, joka toimii hyvin näitten rajoitusten puitteissa. Ohjaat hahmoasi suoraan kuten Grim Fandangossa ja voit olla vuorovaikutuksessa nuolella korostettujen esineiden/ihmisten kanssa, kun olet tarpeeksi niiden lähellä. Sieltä voit joko katsoa niitä kommentoidaksesi tai olla vuorovaikutuksessa/keskustella heidän kanssaan. Tavaroita voi tarkastella tarkemmin inventaarion kautta, johon pääsee taukovalikosta. Täällä voit käyttää esineitä (tosin vain silloin, kun se on korostetun kohteen lähellä) tai yhdistää sen toiseen esineeseen luodaksesi jotain uutta.

 
Viimeksi muokattu:
The Goonies II (NES)

Goonies2.jpg

Tarina:
Mikeyn ystävät Gooniet on kidnapannut Fratellit, joka on italialainen roistojen perhe. Mikeyn tehtävänä on pelastaa kaikki kuusi ystäväänsä ja vapautettava Annie-niminen merenneito Fratellien kynsistä.

Pelattavuus: Goonies II:ta pidetään varhaisena esimerkkinä Exploration-tyyppisestä pelistä. Pelissä pelataan kahdessa eri näkymässä: 2d-tasoloikka ja ensimmäisessä persoonassa. Suurin osa pelistä pelataan tasoloikkana, jossa navigoidaan kartan avulla. Pelissä tarkoituksena on etsiä tavaroita, jolla Mikey kykenee pääsemään uusille kartan alueille esimerkiksi: tikkaiden, vasaran tai sukelluspuvun avulla. Nämä tavarat toki on myös apuna löytääkseen kaverisi gooniesit, jotka pitää vapauttaa käyttämällä avaimia, joita saa tappamalla pelissä olevia vihollisia. Jokaisesta pelastetusta Gooniesista saat myös lisää energiaa Mikeylle ja olet yhtä askelta lähempänä pelastaa myös Annie merenneidon (tarvitset siis pelastaa kaikki 6 Goonieta, ennenkuin voit mennä pelastamaan Annien)

Kun poistut tasoloikkatilasta astumalla sisään ovesta, peli siirtyy ensimmäisen persoonan tilaan. Käyttämällä Shadowgatea muistuttavaa komentovalikkoa pystyt tutkimaan aluetta selaamalla huonetta, etsimällä piilotettuja kohteita joko nyrkin tai vasaran avulla (ja myöhemmin saamasi silmälasien avulla) ja olemalla vuorovaikutuksessa eri hahmojen kanssa.

Asearsenaaliin kuuluu alussa perinteinen JoJo ja myöhemmin saatavat ritsa ja bumerangi. Voit myös varustaa toissijaiseksi aseeksi esimerkiksi erilaisia pommeja. Pommi voi myös paljastaa piilotettuja ovia. Löydettyäsi sukelluspuvun, niin on sinulla mahdollisuus mennä vedenalaisille alueilla, joissa Mikey käyttää harppuuna-asetta ensisijaisena aseenaan.

Magic Locator Device -nimisen esineen saatuasi, se lisää karttaasi sinisen pisteen, joka kertoo piilotetun Goonien sijainnin piilotettuun Goonien luo.Läpäistyt pelit laskuri: 1020
 
Viimeksi muokattu:
Sonic Chaos (Game Gear)

Sonic-Chaos-Game-Gear-PAL-Boxart.png

Tarina:
Sonic the Hedgehog ja hänen apuri Miles "Tails" Prower pyrkii tässä pelissä noutamaan Chaos Emeraldsit tohtori Robotnikin kynsistä, joka on varastanut ne rakentaakseen ydinaseita pahoihin aikeisiinsa.

Pelattavuus: Tässä pelissä voit pelata yhdellä kahdesta hahmosta: Sonic the Hedgehog tai hänen apurilla Miles "Tails" Prowerilla. Heidän on tarkoitus matkata pelin jokaisessa kahdeksassa maailmassa ja pyrkiä nappaamaan kaikki Chaos Emeraldit takaisin pahalta tiedemieheltä tohtori Robotnikilta.

Pomotaisteluita löytyy perinteisesti myös jokaisen maailman lopusta, jotka haastaa pelaajaa monin eri tavoin. Itse tasot on suunniteltu antamaan pelaajalle mahdollisuus liikkua mahdollisimman nopeasti ja ne perustuvat suurelta osin sen edeltäjän Sonic the Hedgehog 2:n tasoihin.

Renkaat suojaavat tässäkin Sonicia ja Tailsia perinteiseen tapaan iskuilta ja tasot myös sisältävät pieniä televisionäyttöjä, joita voidaan tuhota, jotka antaa Sonicille ja Tailsille ainutlaatuisia kykyjä, kuten nopeuskengät/rakettikengät tai lisäelämiä.

 
The Magic of Scheherazade (NES)

Magic_of_Scherezade.jpg

Tarina: Monta vuotta ennen pelin alkamista paha demoni Goragora ja hänen kätyrinsä armeija valtasivat Arabian maan. Isfa-niminen taikuri, joka hyödynsi sinisen tähden Airoschen voimaa, voitti demonit ja sinetöi ne maan alle. Rauha palasi hetkeksi, kunnes paha velho Sabaron vapautti Goragoran ja demonit heidän vankeudesta ja vangitsi arabialaisen prinsessan Scheherazaden perheineen.

Pelattavuus: Peli yhdistää eri pelielementtejä toimintaseikkailupeleistä ja roolipeleistä. Pelaajan täytyy matkustaa läpi sarja maailmoja ja voittaa paha velho Sabaron, pelastaa Scheherazade ja tuoda rauha takaisin Arabiaan.

Pelaajan on valittava alussa kolmesta eri taisteluluokasta – Fighter, Magician tai Saint. Jokainen luokka eroaa aseiden käytöstä ja kyvyistä. Esimerkiksi taistelija voi käyttää vahvoja miekkoja, mutta on rajoitettu sauvan kanssa, taikuri on taitava käyttämään voimakkaita sauvoja, mutta rajoittuu heikkoon tikariin miekkojen sijaan, ja pyhimys voi käyttää yksinomaan esineitä, kuten saappaita, jotka estävät vaurioita vaarallisilla lattioilla. Aseet, loitsut, esineet ja toiminnot, kuten puhuminen tai hyppääminen, toimii vaihtamalla niitä peliohjaimen A tai B painikkeisiin.

Suurimmalta osin viholliset ilmaantuvat satunnaisesti ja niitä vastaan taistellaan reaaliajassa. Pelaaja voi käyttää miekkaa lähihyökkäyksiin, sauvaa pitkän kantaman ammusten ampumiseen ja taikuutta. Vihollisten tappamisella ansaitsee kokemuspisteitä, jotka lisäävät yleistä kokemustasoa, jotka lisää HP:ta MP:tä ja toisinaan antaa uusia taikoja tai voimaa miekkailuun/sauvan käyttöön. Pelissä kohtaa joskus myös satunnaisia, vuoropohjaisia taisteluita vihollisryhmien kanssa. Kunkin taistelun alussa pelaaja voi taistella, paeta tai yrittää lahjoa vihollisia lähtemään livohkaan. Taistellessaan yksin tai kahden liittolaisen kanssa pelaaja vaihtaa vuorotellen iskuja vihollisyksiköiden kanssa valitsemalla komentoja, kuten lyömällä varustetuilla aseilla tai käyttämällä taikuutta. Pelissä voidaan myös luoda muodostelmia (joita opetetaan maksua vastaan "Taika-yliopistoissa" tietyissä kaupungeissa), jotka voivat antaa lisäpuolustusta tai antaa heille mahdollisuuden heittää voimakkaita ryhmätaikoja. Pelistä löytyy myös palkkasotilaita, joita voidaan vuokrata kaupungeissa, joita voidaan käyttää auttamaan hyökkäyksissä.

 
Dino Crisis 2 (PS1)

Dino_Crisis_2.jpg

Tarina:
Vuosi ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen Regina S.O.R.T. agentti ja hänen kollegansa Dylan Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukoista lähetetään uudelle pelastustehtävälle menneisyyteen sen jälkeen, kun Kolmas Energia-järjestelmä aiheuttaa katastrofaalisen onnettomuuden.

Pelattavuus: Peli on toimintaseikkailupeli, jossa Capcom päätti muuttaa sarjan painopisteen ensimmäisen Dino Crisiksen selviytymiskauhusta hieman toiminnantäyteisemmän kokemukseksi. Peli sisältää avoimempia alueita, enemmän aseita ja vihollisia ja pelissä on myös vähemmän painoarvoa pulmien selvittämiselle verrattuna ensimmäiseen osaan.

Kun pelaajat tappavat dinosauruksia peräkkäin, torjuen hyökkäyksiä ja välttäen vaurioita alueilla, he voivat ansaita "Extinction Points" pisteitä, joka on eräänlaista pelin sisäistä valuuttaa. Pelin aikana pelaaja voi paikantaa ja käyttää tietokoneasemia, jotka toimivat tallennuspisteinä. He voivat myös käyttää Extinction Points -pisteitä niissä uusiin aseisiin, päivityksiin, terveyspakkauksiin ja ammuksiin.

Pelissä on kaksi aseiden muotoa, pää ja apuaseet. Pääaseet aiheuttavat eniten vahinkoa, ja niitä käytetään useimpiin hyökkäyksiin, esimerkiksi haulikot, liekinheittimet ja kiväärit, kun taas apuaseita käytetään esteiden ylittämiseen, esimerkiksi viidakkopuukkoa kasvien köynnösten leikkaamiseen. Pelin aikana pelaajat vaihtavat rooleja Reginan ja Dylanin välillä, joilla molemmilla on erilaiset aseet.

Toimintaseikkailun ohessa pelistä löytyy myös "railshooter" osioita, jossa esimerkiksi pelaaja ampuu ajoneuvoa jahtaavia dinosauruksia.

 
Takaisin
Ylös Bottom